אלכסנדר הגדול.

אוֹחַ

New member
אלכסנדר הגדול.

מה הוא כבר עשה, קובי אלכסנדר? כולה שיפץ קצת ניירות, פברק עובדים, שינה קצת תאריכים, וכתוצאה מכך גרף כמה מליוני דולרים מאיזו כספת ווירטואלית. וכל זה בחברה שהיא "נתפסת" כשלו. לא, ברור שזו לא חברה שלו - זו חברה ציבורית, ואין לו שום רשות וסמכות להשתמש בכסף של ציבור. אבל כמה אנשים, פה בישראל, מבינים את זה? כמה אנשים פה בישראל מבינים מה האמריקנים רוצים מהחיים שלו, ומה המצוד הזה אחריו, משל היה בן-לאדן בכבודו ובעצמו? מעניין אותי אם מה היה קורה אם היו תופסים משקיע אמריקני שביצע את אותה עבירה בחברה ישראלית. אם לא היו קמים התעשיינים הבכירים ואומרים "יאללה, בשביל כמה מליונים להבריח משקיע?! עכשיו אתם מבינים למה בורחים מפה המשקיעים? מה זה לעומת מה שהוא משקיע וישקיע פה?". ואני תוהה אם זה הבדל של תרבות, או של זמן. למה שם זה נראה פשע שמצדיק את הצבתו של אלכסדר בראש רשימת המבוקשים של ה-CIA, ואילו פה, ספק אם מישהו היה בכלל מתעניין? כנראה שמדובר בשינוי תפיסה שצריך להתחלף דור בשביל שתתבצע. והסימן המובהק ביותר לכך היא הגישה של אביו, צבי אלכסנד, שאמר משהו בסגנון של "הוא לא פושע, הוא בסך הכל טיפש". ובאמת, מה הוא עשה? כולה שיחק קצת בניירות. ואולי הכל שאלה של כסף? האמריקנים יכולים לוותר על מישהו שמן הסתם קונה עכשיו חצי נמיביה, ולנו אין אפשרות לוותר על מישהו שיכול לעזור באיזה מתנ"ס צפוני שנפגע מקטיושה.

גנגי

New member
אכן, הבדל של תרבות.

אצלנו "מעגלים פינות", "מחפפים קצת", "משחקים בניירות" - ואצלם שומרים חוק. זה כל ההבדל. אני חושבת שרק כשחייתי שם הבנתי עד כמה אנחנו צריכים ללמוד מהם.

אלי ו.

New member
מה שהאמריקאים מבינים

זה שאת מחיר הפיברוקים של אלכסנדר ישלמו המשקיעים במניות. אם המשקיעים ירגישו ששוק המניות אינו מבוקר הם יברחו מהמניות וישקיעו בדולארים במזרון, במקרה כזה אפשר לסגור את הבורסה ולעבור לגור בפתח תקוה. בשורה התחתונה, מה שחשוב זו השורה התחתונה.

../images/Emo62.gif עכשיו ניסיתי

באמת יוצא פתח תקוה
למה זה? מה מקור הציטוט הזה?

נו, זה בדיוק מה שאני שואלת!

למה כתבת שאם סוגרים את הבורסה, אפשר לעבור לפתח תקוה? שו שמא זו עוד בדיחה שלא הבנתי?

למעלה