אלכימיה אמנות השינוי

Tatu4Taty

New member
אלכימיה אמנות השינוי

זהו ספר שנכתב ע"י רמזי ג'יי. מישהו יודע משהו על הספר? שווה קניה?

RainBird

New member
כותרת מעניינת. אני חושב שלפני שאדם שוקל לקנות את הספר הוא צריך להבין למה הספר מתכוון כשהוא אומר "אלכימיה". האם הוא ספר שמדבר על המרת מתכות? ספר שמדבר על שיטות מאגיה מיניות (שכן, נקראות אלכימיה פנימית וחיצונית) האם זה סתם קישקוש על רוחניות מעורבת סיגנון מזרחי/ מערבי? אז התשובה היא- בצורה סוקרטית מה אתה מחפש או מצפה מהספר הזה להיות בשבילך?

Tatu4Taty

New member
אני מצפה

שזה יהיה ספר שמסביר על אליכימיה בצורה איכותית. אינני מומחה גדול באף תחום הקשור לנושא, ולכן יש חשיבות על בסיס טוב. לא משנה לי באיזה סוג של אליכימיה מדובר - כל עוד זהו ספר שאינו מציג מידע שגוי.

RainBird

New member
יש מידע רוחני שגוי? אלא אם כן אתה מחפש מידע היסטורי סביר להניח שהספר לא יאכזב אותך. המלצתי? הדעות ישתנו לכאן ולכאן, אבל עדיף פשוט ללכת לחנות ולרפרף.

gwizard

New member
יש ויש !

מידע רוחני זה לא תורה מסיני (טוב, זה כן, אבל אתה מבין למה אני מתכוון). מידע רוחני בהחלט יכול להיות מוטעה כאשר הוא מנוגד לשכל הישר או תצפיות מהשטח. לדוגמה: אדם יכול להאמין שהשמיים הם ירוקים כי הוא תקשר עם יישות אשר אמרה לו כי כל בני האדם הם עיוורי צבעים ולא מבדילים בין צבע כחול לירוק. מבחינתו זו אמת רוחנית, אך מבחינת כל שאר האנשים זה קשקוש במיץ. דוגמה נוספת: אדם מאמין כי כולנו חייזרים במקור אשר מתוכננים להיות ניסוי. כל האלים הם בעצם חייזרים שמפקחים ושולטים על הניסוי וכל העולם שסביבנו הינו אשליה אחת גדולה. זו, אגב, תיאוריה מבוססת עם לא מעט מאמינים ולא סתם דוגמה מצוצה מן האצבע. עבור אותם אנשים שמאמינים בזה - זו האמת. עבור כל השאר - קשקוש. אבל איפה עובר הגבול בין אמת פרטית לבין משהו הניתן לכנותו (בזהירות) אמת אוניברסלית ? כמות המאמינים ? הוכחות פיסיות ? איכות הפרופאגנדה ? אין לי שום וויכוח על כך שעבור האדם שמאמין בכך זו האמת וזה בסדר גמור. אבל כאן הועלתה סוגייה של לימוד ממקורות וזה משהו שצריך להתחשב בו. אני קראתי בזמנו את "המרכבה" מאת דרונבלו מלכיצדק. ספר מרתק המלא בתיאוריות קונספירציה, חייזרים, מאגיה, אטלנטיס, מדע ומה לא. האדם אשר כתב את הספר תקשר עם אחד מן ה-64 המסטרים הנעלים מלכיצדק והביא את הידע לעולם. יש מיליוני אתרים על הנושא, הרצאות מוקלטות, סדנאות, קורסים וכ"ו. יש אלפי, אם לא עשרות אלפי, אנשים שמאמינים בכל זה. לחלק מהדברים יש הגיון, לחלק אחר לא. מה אמיתי ? איפה עובר הגבול ?

RainBird

New member
ענית על זה בעצמך. אמת רוחנית אחת למשל היא שמאגיה היא טומאה אפלה שלא שייכת ליהודים. אמת אחרת אומרת שתפילה ממוקדת היא מאגיה בדיוק כמו כל לחש אחר. מה האמת? מה הקישקוש? הכל בעיני המתבונן. ככה שאין אמת רוחנית לא רלוונטית אמיתית. הכל אמיתי בעיני המאמין.

gwizard

New member
לא הבנת אותי

אני לא מדבר ספציפית על מה האמת ומה לא כי זה ברור שזה בעיני המאמין, אבל במקרה שיש לנו כאן אדם רוצה לקנות ספר ולהיות בטוח שמה שהוא ילמד מהספר עובד. זה מחייב איזושהוא סטנדרט, אתה לא חושב ? לדוגמה: הספר modern magick הוא ספר טוב. למה ? כי המידע שבו עובד ומועיל לכולם.

Tatu4Taty

New member
לא מדובר רק במידע רוחני

כאשר אני שואל האם ספר שעוסק באלכימיה נותן מידע מהימן, אני מתכוון למידע שידוע כי הוא קשור לנושא הספר ומתאר אותו כהלכה (היסטוריה, פרקטיקה וכדומה). אם אדם יציג בפניך נושא כמו מאגיה פאגאנית, אך כל ספרו יהיה מלא במידע על יוגה וטאי-צ'י (או ערבוביה אחרת של נושאים) - האם זה יהיה "מידע רוחני" אמיתי? יכול מאוד להיות שכן, אבל זו לא תהיה מאגיה פאגאנית. בכל אופן, לא ראיתי אותו על מדפי החנויות אלא רק באינטרנט וזו הסיבה ששאלתי בפורום לעצתכם.

NoKi2sh

New member
כדי לדעת אלכימי כמו שצריך,

אתה צריך ללמוד כימיה פרקטית שנים על שנים,ללמוד את הנגלה ורק אחר כך את הנסתר.. הסבירות שיהיה מישהו שהוא אמין מספיק ומיומן מספיק כדי ללמד אותך היא אפסית...

Tatu4Taty

New member
מה שאמרת

הוא בערך כמו להגיד "כדי ללמוד מאגיה, צריך ללמוד את הבסיס שגלוי לכולם (רגיעה, שליטה במחשבות, ויזואלזציה) ואת הפרקטיקות שאפשר למצוא בספרים במשך זמן רב ורק אז אפשר לחקור את עומקה". נכון, אבל לא עוזר במיוחד לאף אחד שרוצה ללמוד מאגיה. זה רק יוציא לו את הרוח מהמפרשים. תמיד מתחילים ממקום מסוים, ואף ספר לא יכול ללמד אותך "מאגיה כמו שצריך" מ-א' ועד ת'.

NoKi2sh

New member
לא התכוונתי להוציא שום רוח

משום מפרשים,סליחה אם זה נשמע קצת מבאס,אבל זו דעתי.. התכוונתי לומר בכך,שרק אם הוא רציני ויתמיד יצליח ללמוד..

Tatu4Taty

New member
בהחלט.

קניתי אותו, וזו אחת הרכישות הטובות שעשיתי בתקופה האחרונה. הוא נותן טעימה מכמה נושאים שונים, ולא עובר את גבול הטעם הטוב מבחינת אורך. גם נחמד לקרוא אותו כיוון שהוא מחולק למאמרים שלעיתים עוסקים באותו נושא, אבל הם אף פעם לא המשכים של מאמרים קודמים ולכן הוא לא ספר "מחייב". לא תמיד הסכמתי עם הדעות שהוצגו בספר, אבל הוא בהחלט מעורר השראה ומלא ברעיונות מעניינים.

MetalSinagouge

New member
אה מגניב.

אני מחכה לקרוא

למעלה