אלימות?

amikoo

New member
אלימות?

האם לדעתכם באומנויות לחימה יש אלימות? האם אנו העוסקים באומניות לחימה אלימים? אולי אנו מתעלים את האלימות לכוונים חיובים? ואולי לא.

crane

New member
על איזו אלימות אתה מדבר?

אני לא ראיתי אלימות. טוב, חוץ מהקטע של המכות, אבל זה זניח. אה, לא, זה הכל.

nitzano

New member
תסלח לי

אבל העיסוק העיקרי הוא בנשימה ,ריקוד מדיטטיבי ובריאות הנפש . וכולם יודעים שהשאיפה (תלוי מה שאפת ) הינה לרמוניה ושלום עולמי

nitzano

New member
פירסט ווי טייק רומניה

רמוניה ?! תבוא לכאן ואני אכיר לך אותה

fa jing

New member
אני חושב שניתן מדבר על ההרמוניה

שנוצרת בין שתי הצדדים הרמוניה בין המרפק לעין כשהם נפגשים. בין ברכיה לאף כשהם נפגשים. בין קצה הרגל לאשכי היריב. זאת הרמוניה!!!!

crane

New member
כשאני נותן למישהו מרפק לעין,

אני נושם עמוק ומתחבר ליקום. זה עושה את כל העניין לא אלים וגם העין שלו מתנפחת פחות.

amikoo

New member
הרמוניה ושלום,אכן כן אבל....

אומניות לחימה עוסקות במגע (אגרוף,בעיטה,מרפק,ברך,ונעיצת אצבע עמוק לתוך העין) האם אתה בטוח שאין פה שמץ של אלימות? וכן כולנו מתעסקים עם נשימה,ריקוד מדיטטיבי ובריאות הנפש.קיימת אוכלוסיה רחבה מאוד(רוב האוכלוסיה)שלא תסכים לבצע את הטכניקות שאתה ואני מבצעים.ואולי האלימות קיימת אך היא מתועלת לדברים חיובים.(שאפתי לראות חיים).

brunoflexe

New member
אומנויות לחימה אינן מתעסקות במגע

אלא בשליטה. המטרה היא לשלוט במצבים, גם אם מצב נתון הוא שאתה נתקף ע"י יריב. אם אתה ברמה גבוהה תוכל להשתלט על המצב ע"י זה שתשתלט על התוקף בלי לגרום לו נזק (או לפחות ללא נזק תמידי). ברמה נמוכה יותר תיאלץ לפנות לאמצעים כגון אילו שציינת כדי להשתלט על התוקף, ולכן המצב. וכדי להגיע למטרה הזו יש דבר ראשון לרכוש שליטה על עצמך. אי לכך אלימות היא אחד הדברים הרחוקים ביותר מאומן לחימה. זו הגדרת (ומטרת) אומנות הלחימה ע"פ הראייה (הצרה משהוא) שלי.

אליקום

New member
אתה חיי בסרטים

אתה באמת חושב שברחוב אתה תוכל לשלוט על עצמך ולצאת ללא פגע בגישה כזו? אין דבר כזה לנטרל את היריב בלי לגרום לו נזק כלשהו. ברחוב מישהו תוקף אותך אתה צריך להיג בכל האמצעים הכל חוקי כי במציאות בקרב אין חוקים צריך לנטרל את היריב.

brunoflexe

New member
לפני שאני עונה אשמח לשמוע

איזו אומנות לחימה אתה לומד כדי שיהיה לנו בסיס משותף לשיחה. אני לומד טאי צי ושינגי במרכז הישראלי.

ethanguy

New member
אני רואה אלימות כ-

אדם עם כוונות רעות הפוגע באדם אחר. אז לא אומנויות לחימה אינן אלימות. ואין לזה קשר לביצוע הטכני שלהן.

CountDust

New member
לדעתי "אלימות" לא תלויה בצדקתה

אתה מבחין בין פגיעה באדם אחר בכוונה רעה לבין פגיעה באדם אחר בכוונה מוצדקת. בעיני אין הבדל מבחינת ההגדרה ושניהם מהווים "אלימות". לא ניתן להתיחס בשאלת האלימות לכל אומנויות הלחימה, השיטות והמורים יחד. ישנן שיטות שהן אלימות מאוד וישנן שיטות שהן מאוד לא אלימות. מבחן האלימות הוא בעיני הפגיעה באדם אחר, ככל שהפגיעה רבה יותר - השיטה אלימה יותר (קרב מגע, מוי טאי...) ככל שהפגיעה פחותה - השיטה אלימה פחות או לא אלימה כלל (אייקידו, קפואירה...)

CountDust

New member
הבחנה נוספת שיש לעשות

היא בין אימון אלים ויישום אלים. אפשר להבחין ב3 קטגוריות: שיטות בהן גם האימון אלים וגם היישום במצב "אמת" אלים. (למשל קבוצות מסוימות קרב מגע) שיטות בהן האימון בלתי אלים, אך היישום אלים (למשל זרמים מסוימות של שוטוקאן, קפואירה). שיטות בהן האימון בלתי אלים וגם היישום בלתי אלים (למשל אייקידו).

למעלה