אלימות?

amir_aikido

New member
לא מאמין בזה

אני לא מאמין שיש יישום לא אלים לאמנות לחימה מול תוקף אלים. לתחושתי, מי שמאמין שהוא (או מתאמן ותיק מאוד בשיטתו) יוכל להתמודד מול תוקף נחוש ולהכריע אותו בלי להשתמש באלימות - משלה את עצמו. שים
המדובר באמונה / דעה. בנוסף, לא ברור לי מה לא אלים בשבירת מפרקים והטלה לרצפה שתתן ליריב מכה חזקה נוספת, ואולי גם תהרוג אותו - אייקידו. אולי לא ידוע לך, אך מחקרים הראו כי בשנות השבעים, האייקידו היה אמנות הלחימה שהאימון בה הרג הכי הרבה סטודנטים באוניברסיטאות ביפן (באופן יחסי לכמות המתאמנים. באותו המחקר משערים שהסיבה לכך היא מזרנים לא טובים, ומדריכים מתלהבים שלא הקפידו על לימוד נפילות כמו שצריך ולא עודדו חניכים פגועים לנוח. אייקידו אמור להיות מיושם באופן רך במקרה ההכרח בשימוש, אך הרכות היא אמצעי להשגת אפקטיביות טובה, יותר משהיא מטרה עצמאית בפני עצמה. אמיר

CountDust

New member
אייקידו כאומנות לא אלימה

באייקידו המטרה היא לא לגרום נזק ליריב, או לגרום לו נזק מינימלי. לכן אין שבירת מפרקים והטלות לא אמורות לגרום לנזק רציני (כמובן שעלולות לגרום לנזק, אך השאיפה היא לא לגרום לנזק רציני כמו בעיטה ישירה לפרצוף). לגבי המזרנים הגרועים, המדריכים הגרועים וחוסר הזהירות - אין בכך כמובן בכדי לומר דבר על האלימות של האומנות עצמה. דוקא באייקידו (של אואשיבה כמובן...) האפקטיביות אינה המטרה העקרית. בעיני הרמוניה כשלעצמה היא מטרה חשובה הרבה יותר והטכניקות הן דרך אחת שמממשת ומגשימה את אותה הרמוניה.

amir_aikido

New member
צר לי, אך התשובה שלך נאיבית

אני לא רוצה להגיב במילים בוטות. אך לחשוב שהטלה על הכביש/מדרכה לא צפויה לגרום נזק רציני לאדם שאיננו מתאמן יום יום בנפילות זו נאיביות. אל המחקר שהבאתי לא התייחסתי בהקשר של אלימות באימונים - אלא בדיוק בהקשר הזה - הנזק הנגרם מנפיל מטכניקות אייקידו (אגב, הטכניקה הקטלנית ביותר היתה שיהו-נאגה, שלמיטב ידיעתי מבוצעת אצלכם באופן שאיננו מסכן כל מפרק). לפחות אצל מבוגרים, נפילות הן מכות חריפות לא פחות מבעיטות בפרצוף, וכדאי שתפנים זאת. יתכן שאתה אכן מקדש את ההרמוניה כמטרת-על, החשובה יותר מההקשר של אמנות הלחימה. אך יתכן גם, שאם אתה עושה זאת ועובר קו גבול מסויים (ואני לא בטוח איפוא הוא מונח), אתה כבר לא מתאמן באמנות לחימה (ראה את התשובה של סנסי בנושא). יתכן גם, שהדרך בה אתם מבצעים את הטכניקות, איננה שומרת על הרעיון המקורי שלהן: שבירת מפרקים. אם כך הוא, אני בטוח שתוכל למצוא יותר ממספיק מועדוני אייקידו של אאושיבה, שיחלקו על דרככם. אמיר

ethanguy

New member
האמת היא

שאין שלום עולמי ואתה לא יכול פשוט לשלוט ביריב שלך, ולהגיד לו להפסיק. יש זמן להמנע ויש זמן לתת מכות, כמובן שרמת הנזק שתעשה תלויה במצב שאתה נמצא בו.

מידת השליטה ביריב תלויה בדלתא הרמות

בינכם. מגיעים למכות כשהדלתא נמוך, או גבוה לרעתך. רמת הנזק תהיה בד"כ קשה יותר לזה שבקצה התחתון של הדלתא, וככל שהדלתא גדולה יותר.

kimo

New member
אתה לא יכול לומר ליריב להפסיק...

אבל אולי אם מישהו תוקף אותך מילולית, מאיים ונראה כאילו עוד רגע הוא תוקף פיזית (או בתרגום לעברית - הוא "בקריז"...) וכל קשר בינך לאומנות לחימה מקרי בהחלט, אתה תיסחף לבלאגן ואולי תתקוף גם מתוך לחץ ומתוך הרגשה של "מאויים". אם אתה שולט באומנות לחימה - זה מקנה לך ביטחון, שקט ורוגע, וכבר בהרגשה הזו אתה יכול למנוע עימות אלים. אין לך צורך להגיב כי אתה יודע שההוא ממול ירגע בסוף ונמנעה האלימות. ואתה גם יודע שאם הוא לא ירגע ויתקוף, אתה תשלוט ותעצור את ההתקפה בקלות יחסית ובלי פגיעה. אבל אני רק חושב ככה כרגע... ולשמחתי לא יצא לי לאמת או לאשש את זה...

amir_aikido

New member
אתה יכול להגיד

אתה בהחלט יכול להגיד לו להפסיק, הבעיה היא להגיד את זה באופן שיגרום לו להקשיב
|פטיש
היו הרבה סיפורים כאן בפורום על אנשים מוכרים שעצרו מצבים אלימים במבט, או במילה אחת, ומסתובבים לא מעט סיפורים על אנשים שאינם מתאמנים באמנות לחימה, והשיגו את אותו האפקט.וגם אישית ניתקלתי במצבים שבהם עצרתי מצב לפני שהוא הסלים במבט אחד שהבהיר שאני מוכן לקרב, וזה לא יגמר בטוב (והתוקפים גם לא היו להוטים כ"כ כנראה). כנראה שקיימות יותר דרכי תקשורת מכפי שנדמה לנו, והמפתחות לתקשורת שכזו נתונים בידינו:
לשדר בשפת הגוף שאנו כבר יוצאים לקרב, ומתכננים הרס באופן שיטתי וקר.
לשבור את רצף התגובות להן מצפה האדם השני (כאן ניתן גם להפוך שונא לידיד, ומוכר וידוע הסיפור של טרי דובסון). אמיר נ.ב. אני מתנצל שאני לא מצרף לינקים לכל ההיסטוריה הענפה של הסיפורים הללו - זה רק מקוצר זמן

Sensei

New member
Violence

is the result of a person losing control over an interpersonal social situation either between two people ,or groups of people etc..It has nothing to do with martial arts which preaches control. If inorder to regain stability one must regain control- the use of force is not necessarilly violence. Human nature: Anger,hostility is a fact which does not necessarilly have to lead to violence ,but in many cases does. Martial arts has as one of its objectives the development of the will -mind inorder to gain control over these human natural forces(anger,hostility). In order to gain this control the practitioner must learn to identify these forces within him and to learn to understand them.What causes,what directs what motivates etc.In order to control these forces one must learn to live with these forces and not to feel threatened by them or overwhelmed by them.Therefore in the dojo which is the "safe place"where these human forces of nature are allowed to come out of us in a controled atmosphere.We learn to control these powerful foces of anger hostility etc and learn to identify their cause.Frustration and the like.Is this violence?It is more like putting antibodies into he body inorder to control ,and help the natural foces of the body to regain control.We allow our inner forces to be released in a controled manner inorder to gain better control over them.This is not violence this is a social science.This is the main objective of the martial arts.It eventually allows the practitioner to gain control over the powerful forces from within him and to allow him to control these forces in others as well. Shimon​

ethanguy

New member
או

שהחוש השישי שלי לא יעבוד והוא ישתולל ויוציא סכין וידקור אותי. שיט... החיים הם לא סיפור זן.

ethanguy

New member
המשך..

מהניסיון שלי הבטחון המופרז בגלל אומנויות לחימה נעלם כשאתה במצב אמיתי ולא תשאר רגוע, רק עם אתה בן אדם עם כישורים מדהימים אחרי עשורים של אימונים קשים. באמת אתם קצת מגזימים עם כל הקטע של אסור להפעיל אלימות, ולשאוף לשלמות, תשאפו להשאר בחיים ולא לשחק משחקים של מי היפי יותר טוב.

amir_aikido

New member
לשאוף לשלמות - זה העניין

הבט לפחות רובינו איננו מושלמים, רחוק מזה. גם אני יכול לצאת מהכלים, להתרגז
... אבל, המהות של אמנות הלחימה (לפחות הבודו של ימינו) היא|הדגש לשאוף לשלמות ובמקביל להשתפר כאדם ורק אח"כ להיות לוחם טוב יותר. השאיפה הזו, להמנע מאלימות, אולי לא תעצור את האלימות ברגע הקריטי. אבל, אולי, בעזרת החשיבה עליה, אצליח למנוע מהמצב להסלים מבעוד מועד. כי רגע אחרי ההסלמה - זו הטלת קוביה, וגם אם אנחנו מצליחים לשפר מעט את סיכויינו בזכות האימונים - זה לא מבטיח הצלחה. ושלא תטעה, אף אחד כאן עוד לא הטיף לתת את הלחי השניה. אמיר

אליקום

New member
נחמד שפקחת עניים סוף סוף

לא יודע איך ולמה אבל החלפתה גישה הצדיק אחרית הימים בודהה דאלי לאמה לאדם מציאותי תכליתי של הגנה עצמית אומנות לחימה. אכן אומנות לחימה מלמדת אותנו לעסוק לשליטה ולא להיקלע למצב של אלימות. אבל פה ובין מצב אמת יש הדבל. מי שמתקיף אותך כמו שאמר צבר ארם בזמנו דמו בראשו.

amir_aikido

New member
../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif שיניתי גישה ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

אני חשבתי שהגישה שהצגתי כאן היתה גישתי גם קודם. וזו גישה דו-כיוונית: יכולת הגנה עצמית היא חשובה לאמנויות לחימה, אך היא לא הכל. אולי לא הבנת אותי. אמיר

Dragon Roar

New member
דעתי בנושא...

כמו שמישהו אמר למעלה:אלימות היא כוח שאדם מפעיל בזדון על אדם אחר בכוונה ולגרימת נזק בכוונה. (משהו כזה בערך) גם אני חושב כך אם אני מגן על עצמי זו ממש לא אלימות אני חושב שגם אם אני אצטרך להוציא לו עין, או לשבור לו יד אז זו בעיה שלו. כמובן שרק במקרה הצורך אני מדבר על מצב שסתם מישהו בא ומתחיל איתך, ולמרות שאתה מנסה למנוע את הקרב הוא מפעיל עליך אלימות (קשה אני מתכוון. לא דחיפה או משהו כזה) אז במקרה כזה לדעתי זכותך להגן על עצמך.

amir_aikido

New member
שאלה של הגדרה

האם אלימות היא מעשה פיזי אלים - גרימת נזק לאדם אחר
או שדרושה גם כוונה
או שאולי דרושה בעיקר כוונה
להבנתי, העיקר הוא הכוונה לפגוע באחר - שכן בעברית נמצא גם את המונח "אלימות מילולית" ומדברים היום גם על "התעללות רגשית" כצורה של אלימות, ולעומת זאת, אם בטעות אדרוך על רגלו של מישהו, או אפילו אתן לו מרפק בראש - רובנו לא נתייחס לכך כאל אלימות. לכן התשובה על הקשר בין אמנות הלחימה והשליטה העצמית כל-כך משמעותית. אמנות לחימה באה ללמד אותך לשלוט בעצמך, לא רק בגוף אלא גם ברגש ובנפש - כך נהיה ל"בן-אדם טוב יותר". ובחברתנו אדם שהוא בשליטה, בד"כ ימצא לעימותים פתרונות טובים יותר מהפתרון האלים. אמיר

אני שונא אלימות

אני עדיין לא יודע לעבוד רך מספיק בקרבות, לסמן מכות בצורה רגישה, אבל אני עובד על זה כל הזמן. בכלל, אני לא אוהב בכלל את ההרגשה של לתת מכה למישהו\ להכאיב\ או אפילו לדמיין מצב שבו אכאיב למישהו או אגרום לו רע ויש לי מחסום כזה כשאני עושה קרבות, מה שאני עושה בתור פתרון הוא פשוט: אני מדמיין כאילו שהפרטנר שלי חולה פיזית\ רגשית ואני מנסה לרפאת אותו באמצעות מגע. הוא לא יודע את מה שאני רוצה אז הוא מתנגד ומנסה להכאיב לי ולהרחיק אותי, אבל אני כל הזמן מנסה להתקרב אליו ולרפאת אותו, כמו הילנג כזה. וזה עובד לי מצויין, אני נעשה מאוד אקטיבי כשאני מדמיין את זה.

אלימות באומנויות לחימה

במשפט אחד אומר: אומנות לחימה מלמד כיצד למנוע אלימות ולא מחנכת לאלימות. סייג: כשלא מלמדים כמו שצריך, התלמידים יותר נוטים לחלק השני של המשפט הנ"ל.

למעלה