אלימות: פוסט-טראומה

Personale

New member
אלימות: פוסט-טראומה

כבר יותר משנה עברה והמחשבות עדיין מנקרות. עדיין מביט בחשדנות רבה בזרים ברחוב, במקרים מסויימים עובר למדרכה השניה. מביט לאחור לראות אולי מישהו מתקרב... זה קרה באחד הימים הראשונים של חודש ינואר אשתקד. אני חוזר לביתי ברגל, שעת ערב מוקדמת באחד הרחובות הראשיים של חיפה. אני קולט מאחורי חבורת נערים, בני-מיעוטים לפי השפה (דרוזים או ערבים, עד היום לא ברור, והאמת - לא ממש משנה). הם היו שבעה, ואני אחד. דיבורם היה חזק ומאוד לא נעים. מהיותי אדם חשדן מטבעי, הגנבתי מבטים, ומיד חשתי שכוונותיהן אינן טובות וכך היה: אני מחיש את צעדיי והם אחרי. קיוויתי שימשיכו בדרכם. אחד מהם מתקרב ואומר משהו בסגנון של "מה השעה", אני לא עונה. שואל שוב ואני מביט בו וממשיך ללכת. לפתע, הקטן שבהם רץ אליי ואומר "אתה קיללת אותנו"? הופה... כאן אני כבר מבין, שיש לי בעיה וברור לי שאני לא הולך לצאת בזול. הם מחפשים צרות בכוח, מישהו להתעמר בו וכדאי לי מאוד לחשוב מהר מה אני עושה, אחרת זה ייגמר רע. עברתי את הכביש בנונ-שלנטיות, בניסיון אחרון להמנע מעימות אבל זה כבר היה מאוחר - הם נדלקו על הקורבן והם אחרי. מכאן התחיל דין ודברים שהעיקר בו צרוב בזכרוני. בשלב הזה אני כבר מאוד מפחד. ההתנהגות שלהם ברורה לי. הם רוצים לצאת על מישהו, נוער מתוסכל, משועמם, מהסוג האלים והגרוע ביותר עם מבט ריק בעיניים. דיבורי איתם היה תקיף, שאלתי אותם למה הם הולכים אחריי, ומה הם רוצים ממני. כחיפאי וותיק אני דובר ערבית, רצוצה מאוד לצערי הרב באותו היום, וניסיתי להשתמש בה כדי להניח את דעתם או לפחות למשוך זמן. כעת הם כבר מקיפים אותי, ואני במצב של הישרדות, מחפש פתרון מהיר, וחושש מאוד לשלומי הפיזי - אחד מהם מוריד אל גבי "כאפה" חזקה מאוד, שהצליחה לכאוב גם מבעד לסוודר ומעיל עבה למדי. אני עדיין לא רץ - הם כמו חבורת כלבים, אם ארוץ עכשיו זה הסוף שלי. הם רוצים להזיק לי בצורה קשה אני כבר מבין. לשדוד, להכות, ואף גרוע מכך. אמרתי להם "חבר'ה, אתם שבעה... כל הכבוד, גברים אחד אחד". אחד מהם מנסה "כאילו" להתנצל ואומר לי "שבת שלום" ושולח יד ללחוץ - ידעתי שאם אתפוס את ידו הם ישתלטו עליי. אני ממשיך ללכת ואז תופס "ספרינט קצר" למקום המואר היחיד הקרוב לשם, תחנת דלק. יש לציין שלרוע מזלי למרות השעה המוקדמת, איש לא עבר ברחוב באותה עת. אני רץ והם אחריי. רצתי כדי לתפוס את היתרון של מקום מואר. עצרתי, גם כי ידעתי שהם ישיגו אותי, וגם כי בריחה רק "מדליקה" טורפים. והם אכן השיגו. נעמדתי מולם. הגדול שבחבורה שהיה בחור גבוה מאוד, הניף אגרוף לפניי ופגע בהם בחוזקה. אחד אחר רץ, קפץ באוויר ובעט בבטני. הצלחתי לזוז, בערך - לפחות לעמעם את המכה. השלישי ניסה להרים סטירה ונתקל בידי. בשלב זה, עדיין לא ברור לי למה, אולי משום התנהגותי התקיפה ואולי מזל, הם פנו ממני והחלו ללכת במעלה ההר. צלצלתי מיד למשטרה מהנייד, ועקבתי אחריהם תוך כדי שאני שומר מרחק בטוח. המשטרה יש לציין הגיבה באוזלת יד קשה. הם ברחו לתוך גן ציבורי, והניידת שהגיעה כללה בעיקר מתנדבים שלא רדפו אחריהם אלא המשיכו להסתובב מסביב לבלוק כמו אידיוטים. תלונה לא הגשתי. ההתמודדות האמיתית התחילה לאחר המקרה. אני אדם בעל רקע נפשי לא פשוט, והמקרה הזה כפי שאתם מבינים לא הוסיף לי בריאות. ניגשתי לבית-החולים לקבל טיפול. הנזקים הפיזיים היו מבוטלים תודה לאל, אבל הנזקים הנפשיים נותרו עד היום. המקרה גרם לי לחרדות קשות שבעקבותיהן נטלתי תרופות במשך תקופה ארוכה, ולעיתים עדיין לוקח. במשך כשבועיים הייתי ממש חולה. נזקקתי לטיפול פסיכולוגי ארוך-טווח. ההשפלה הקשה, לחוות דבר כזה ברחוב שגדלתי בו כל חיי, שבו גרים כל המגזרים בשלום, מאת חלאות אדם שגילם אולי חצי משלי ושסתם עברו במקום וחיפשו קורבן. ישנם לילות שבהם אני לא נרדם. כל חבורת נערים ברחוב מיד מעוררת בי תגובה פנימית סוערת וקשה. אני חשדן כלפי אנשים בצורה בלתי רגילה. אני כועס, רותח. לפעמים גם מחשבות נקם קשות עולות בראשי, שאיתן אין מה לעשות. זכור לי שבאותו רגע רציתי לרוץ לבית סמוך של קרוב משפחה, לקחת את הרכב ופשוט לדרוס אותם. להשיב לרגע את הכבוד העצמי שאבד, למחוק את ההשפלה. כמובן שלא עשיתי זאת כי בניגוד לילדים ה"טובים" האלו, אני לא אדם אלים. וכל הזמן אני חוזר ושואל: למה, למה הייתי צריך לעבור את זה? זהו, מוריד מן הלב, שוב, והפעם בפורום...

tomasth

New member
ניסית פסיכולוג ?

יש קורסים להגנה עצמית , מה עושים נגד תקיפות רחוב ,איך ללכת וכו. זה נפוץ בהרבה מקומות בעולם.

למה שואלים בפסח

ומה שנותר לעשות לטפל בעניין ע"מ לתזק אותך גופנית ונפשית ,יש המון דרכים לחזק אותך שלא בדרך התרופות הכימיות ללצערינו האלימות קיימת ברחוב, והיא נמצאת בכל המקומות , וצריך להתמודד איתה חושבת שבמרכזים לטיפול בתקיפות יש טכניקות שיתנו לך בטחון ללכת ברחוב וזה אומר ללמוד טכניקת הגנה כלשהיא, וטיפול בפסיכו דרמה היעילה יותר מהטיפול התרופתי בחרדה או ע"י היפנוט עצמי שבו תוכל להגן על עצמך שאתה ברחוב

efriend

New member
תודה ששיתפת, הלוואי ויכולתי לתת עצה טובה

הסיפור שלך מעורר בי הרבה הזדהות, מכמה סיבות: אני בן גילך, אני חיפאי במקור, והפחד הכמעט קמאי מחבורות אלימות שמסתובבות ברחובות ומחפשות קורבנות מוכר לי. זה מוכר לי בעיקר מגיל הילדות והנערות, ואיכשהו אני משלה את עצמי שחבורות כאלה לא תוקפות מבוגרים, והנה כמובן אני טועה. הרי אנחנו תמיד מספרים לעצמנו סיפורים כדי להדחיק את הפחדים שלנו. יחד עם זאת, מעולם לא תקפה אותי חבורה כזו, ואני לא יודע איך מתמודדים עם זה. הדבר הכי קרוב לזה שעברתי הוא פריצה לביתי. זכור לי הפחד ללכת לישון בלילה שאחרי, כשהמנעול בביתי שבור, ואני לבד לבד בארץ זרה (ארה"ב). גם זה סוג של פריצת גבול שאנחנו מתרגלים לחשוב שלא אמורה לקרות, וכשהיא מתרחשת, אנחנו בטראומה. אז מעבר להשתתפות הכנה והאמפתיה הרבה שאני יכול למסור לך כאן, אני יכול לנסות להציע שלושה דברים, וזאת כמובן מעבר לפניה לעזרה מקצועית, שזה דבר שכבר עשית. 1. יש טעם לשקול ללכת לקורס כזה או אחר של הגנה עצמית. אני לא יודע עד כמה הדברים האלה יעילים באמת, ועד כמה זה היה עוזר לך במקרה שקרה לך. אבל יכול להיות שזה היה גורם לך להרגיש יותר בטוח, מה שהיה אולי גורם לחיות הטרף לאבד עניין. אבל זה לא הדבר הכי חשוב. הדבר החשוב בעיני שזה הופך אותך מקורבן פאסיבי למתמודד אקטיבי. המה אתה הולך ובונה את עצמך, מחשל את עצמך, ואולי קצת משיב לעצמך את הביטחון. האי בסוף בפנים הרגשות שלנו הם מאוד פרימיטיביים, אולי מבחינתם "אני לומד הגנה עצמית" הוא תשובה מספיק טובה ל"תקפו אותי וזה יכול לקרות שוב". יכול להיות שזה יצליח לחדור אל אותו רובד עמוק של רגשות פרימיטיביים ולהרגיע אותם. 2. תן לזמן לעשות את שלו. הדוגמה שלי (של הפריצה הביתה) היא אולי מקרה פשוט מידי, אחד מחברי לעבודה שם נשדד, שזה פחות נעים (כן, אמריקה הגדולה היא מדינת פשע יחסית לישראל). כולם מעידים שהזמן מרפא סוג כזה של פצעים, ומאפשר לנו בסוף לחזור ולהדחיק את הסכנה הזו ולהגיד "לי זה לא יקרה". 3. תנסה לחשוב על זה באופן רציונלי. אני יודע שהרציונל הוא כלי חלש מאוד בהתמודדות עם פצעים רגשיים, ולכן אני שם אותו במקום האחרון ועם התנצלות. אבל בכל זאת, יש אנשים שהרציונל מאוד עוזר להם, ואני אחד מהם. והרציונל במקרה הזה הוא: החיים מלאים סכנות, ובכל יום לכל אחד מאיתנו יש הסתברות מסויימת לצרות כאלה ואחרות. תקיפה היא אחת הצרות האלה, ויש לה הסתברות מסויימת, קטנה מאוד מאוד, לקרות בכל יום. העובדה שהותקפת ליד ביתך יכולה להעיד על אחד משניים: או שהשכונה נעשתה פחות טובה, או שהשכונה לא נעשתה פחות טובה אבל לרוע המזל ההסתברות הקטנה מאוד התממשה. אם השכונה נעשתה פחות טובה (אני מניח שאתה יכול להעריך את זה), יש מקום לשקול מעבר דירה (אם כי זה צעד שמצריך הרבה סיבות טובות). אם לא, וזה הדבר הסביר יותר, נסה לשנן לעצמך את העובדה הפשוטה שזה שהותקפת פעם אחת אחרי 34 שנים לא מגדילה (ולא מקטינה) את ההסתברות שתהיה מותקף שוב, ולכן רוב הסיכויים שתגיע לשיבה טובה בלי שיקרה לך לעולם עוד דבר כזה. אני יודע, זה רציונל, הוא לא יכול על רגשות, אבל אולי הוא יכול לתת דחיפה קטנטנה שתעזור להתמודדות הכוללת

Personale

New member
תודה,eFriend

ידידי, תודה על תגובתך - וכמובן על תגובותיכם האחרים. לצערי, מה שקרה העלה בי דברים קשים מן העבר. אני מגיע מהיסטוריה של בית שהיתה בו סוג של אלימות, וגם של דברים אחרים שקרו בחוץ. גם גנבו (ממי לא, צרת רבים נחמת טיפשים), וגם ניסו לשדוד - שדווקא במקרה הזה התנגדתי והייתי תקיף מאוד והעפתי אותם מעליי. אני אדם ממוצע פיזית, ולרוב אני עוזב מיידית כל סצנה שיש בה פוטנציאל לאלימות כי זה הדבר החכם לעשות - ושוב, אל תשכחו שמדובר כאן בשבעה אנשים נגד אחד- גם ברוס-לי היה עף למקום אחר. באותו רגע לא היה שום טעם להיות חכמולוג מכיוון שזה עלול להחריף את תגובת התוקפים. תאר לך ר"ל, היו שולפים סכין או נשק חם? פשוט במקרה שלי, אחרי תהליך ארוך שאחריו הצלחתי להתגבר פחות או יותר על עבר קשה, דבר כזה שקורה לך מחזיר אותך שלושה צעדים אחורה וזה מתסכל ברמות על. לעולם לעולם לא עזוב את ביתי ואת הרחוב שלי. אני חיפאי במקור שמתגורר כל חייו באותה שכונה. למרות המעשה המכוער אין לי שום כוונה לעוף מכאן, היסטוריה ארוכה מדי קושרת אותי למקום ואם אעזוב - הם באמת ניצחו. לא מזמן ישבתי אצל הנגר שלי - ערבי-נוצרי. הוא סיפר לי שיום אחד תקפו גם אותו חבורה של כמה מ"בני כפרים". האיש הזה משכיל, אלגנטי וחביב מאוד - מסתובב חמוש מכיוון שיש לו עסק: הוא אמר לי "אתה מבין שאם הייתי שולף את הנשק ויורה בהם מתוך הגנה עצמית הייתי יושב היום בבית-סוהר"? מה שהוא עשה (לפי מה שסיפר) פשוט דיבר אליהם כמו ילדים קטנים בטון רך עד שהעניין פחות או יותר נפתר. המדינה שלנו חולה במחלה קשה שנקראת אלימות. לא נכנס לסיבות הסוציו-אקונומיות, אבל יש בי גם טיפת הבנה מסויימת לילדים העלובים האלה. חלקם מגיע כנראה מבית שיש בו אלימות, מצב כלכלי קשה... ילד מעתיק מה שהוא רואה בבית וברחוב הפרטי שלו. התסכול והשעמום, תחושת חוסר התוחלת בחיים מביאה אנשים לאלימות מכיוון שהם מחפשים עניין. אני רואה המון חבורות ברחובות הדר, יושבים על נרגילה ובקבוק וודקה, משתכרים ומציקים לעוברים ושבים. אין כמובן שום הצדקה שהיא למה שהם עשו, ואני יודע ומאמין שמי שעושה רע זה יחזור אליו. יש לציין שכשהם ראו את הניידת הם התפזרו לכל עבר כמו עכברים מסכנים. עוד מחלה היא ה"כבוד" - אנשים כגון אלה שמרגישים בחיים מושפלים או מופלים מחפשים את הצרות כדי להרגיש לכמה רגעים גברים חזקים ומכובדים שידם על העליונה. כמו שאמרתי נתקלתי בכמה מקרים כאלה בחיים שלי - מכל מיני סוגים של אנשים ומגזרים, רוסים, יהודים ערבים - האלימות היא מחלה שפוגעת בכל המגזרים ואני לא אומר את זה כדי להיות קורקטי, זה פשוט ככה - אגב לפי מה שראיתי - הגילאים הכי בעייתיים הם בין 14 ל20 - הילדים האלה פשוט עם מבט ריק בעיניים ואין להם אלוקים בכלל! אסיים ואומר שאני נשמר ממצבים כל הזמן - אני מתפלל לא להגיע בעצמי לאלימות כלפי אדם אחר מכיוון שהתסכול והכעס הם רגשות קשים מאוד, הסבל הנפשי הוא מחיר כבד מדי לשלם פעם אחר פעם ואם אאלץ להתגונן שוב ייתכן שאתפרץ קשות על מי שיתקוף אותי... נקווה שהזמן ישפר את ההרגשה.

efriend

New member
והנה עוד נסיון להוציא קצת מתוק מעז...

אתה יודע, האמפתיה שלך לתוקפים שלך נוגעת ללב, כמו גם הראיה המפוכחת שלך את עצמך, ההיסטוריה שלך והרגשות שלך. דבר אחד שעלה בדעתי כשרקאתי את התגובה שלך הוא שיכול להיות שהמקרה הזה לא באמת החזיר אותך שלושה צעדים אחורה. לפעמים כשאנחנו נחפשים מחדש לטראומת ילדות בגיל מבוגר יותר, יש לזה אפקט של ריפוי - אם אתה נעזר בפסיכולוג אתה בטח מכיר את העיקרון הזה. ולכן אני מאחל לך שני איחולים. האחד, שתתגבר על המשבר הזה במהירות ושהחיים יחזרו למסלולם מהר ככל האפשר. והשני, הוא שתהליך היציאה מהמשבר יצליח באותה ההזדמנות לרפא עוד קצת מפצעי הילדות שלך, כי זה אולי הדבר הטוב היחיד שאפשר להוציא מהדבר הכ"כ רע שקרה לך. ואני שוב רוצה להגיד שאני מתקשה לבטא את האמתיה הרבה שעוררת אצלי.

לנושנוש

New member
התלבטתי, התלבטתי...........

מחלה מאוד גדולה שניקראת כיבוש. מחלה כרונית כמעט............ מדי יום ילדים מתבקשים להחליט מי יהיה ומי ימות........... זה לא בא להצדיק את ההתנהגות של החבורה הזאת (הן כנראה ביכלל נוצרים) אבל האנרגיה הרעה הזאת של השפלה, של לקיחת הכוח מאחר על פעולות בסיסיות ביותר. אולי תגידו שאני שמאלנית
. אני מסתכלת על זה יותר בצורה אוניברסלית, אנרגתית. משתדלת בכל אופן.

Personale

New member
לא נראה לי

כל אינטראקציה שהיתה ביני לבין נוצרים, בין אם בארץ ובין אם בחו"ל, השאירה אך ורק רושם טוב, ואף מעבר. בן שכונה לעולם לא היה עושה דבר כזה, ברור לי מאוד שהם לא מהאיזור. ובכלל יש לנו כמה דברים ללמוד מהנוצרים, אבל זה כבר נושא לדיון אחר. חוצמזה זה לא קשור ללאום או לדת, חלאות יש בכל מיני גוונים, ולא חסרים בני-בליעל יהודים.

אולי תגובתי "תעודד אותך"

אם אפשר לקרוא לזה ככה. אני אשה מוכה לשעבר [לפני כ-14 שנה] ואני חוויתי אלימות יום יום שעה שעה, מרגע שזה נגמר [הפרידה] - ידעתי שמכאן אני אתחיל לחיות, כך חשבתי, חשבתי שאני חזקה אם אתמודד עם זה לבד, אז נכון הייתי חזקה והתנתקתי ולא סיפרתי וגם מי שסיפרתי להם מסתבר שהם בעצם רק מקשיבים, או שאומרים כל מיני מילות תמיהה וכאב אבל לא יותר ואז אתה מרגיש עוד יותר יאוש, כי בעצם מה אנחנו רוצים? רוצים לספר עד כמה הכאב והסבל שנשאר אחרי זה הוא קשה, בקיצור אדלג לתכלס כי קשה להסביר בקצרה הכל - גם אני כמוך הייתי חשדנית, לחיצת יד היתה בעיני איום ונורא, כאילו באים לתת לי סטירה שלא לומר יותר מכך, כל מבט של אנשים היה גורם לי להוריד ראש, אין מצב שהסתכלתי לבחור שהכרתי בעיניים, לאנשים כן, לבחורים לא, בקיצור הסבל היה נורא ולא ידעתי שאני במצב לא טוב, הייתי בטוחה שזה התמודדות, ושזה יעבור. אבל אחרי שיחות של שנה עם פסיכולוגית מדהימה, הרגשתי כמה תעצומות נפש יש בי והפחד הוא גם סוג של חיה לא מוכרת, שאני יכולה להתמודד מולה, אז תשמע לי, קודם כל אתה חייב לדבר עם איש מקצוע אבל אחד שממש עושה לך כיף להפגש איתו, וגם לדעתי תנסה לשים לב אם בשיחות יוצ אים ממך גם דברים אחרים שעושים לך טוב. אבל לצערנו הרב, לכתוב, לדבר זה אכן סוג של ריפוי, שלא ממש בא לידי ביטוי גם אחרי הרבה זמן אבל זה עדיף מכלום. אה עוד דבר חשוב מאוד מאוד, לגבי הפחד שלך, צורת התקיפה שהיתה לך, תדע לך שאני עצמי אפילו באמצע היום הולכת בצורה חשדנית וזהירה ומסתכלת מסביב, לצערנו הרב ככה צריך לדעתי להתנהל וזה לא פרנויה, במיוחד בגלל המצב הבטחוני, אז אולי אתה קצת יכול להיות שקט שאתה נורמלי, לדעתי בחשש שלך. בהצלחה

חוויה לא קלה בכלל ../images/Emo10.gif

בימים אלו נעשה בהחלט מפחיד לעיתים להסתובב בחוץ בגלל אותם בריונים אלימים. אני חושבת שיעזור לך טיפול פוסט טראומטי עם פסיכולוג מומחה שיידע איך לעזור לך. וגם אני יודעת שלי מאוד עזר אחרי שכמעט הותקפתי פעם שהלכתי לקורס הגנה עצמית-זה חיזק לי את הביטחון העצמי פלאים.

Personale

New member
לפי מה שכתבתי

הלכתי כבר לפסיכולוג, מיד אחרי המקרה. בתחילה פעמיים בשבוע, אח"כ פעם בשבוע. כרגע אני הולך "פעם ב", רק בשביל לתחזק...

למעלה