אלימות בבית הספר

לפעמים זה הפתרון הנכון...

לא מחפשת מסרים כשזה קשור בילד שלי. אם אין אפשרות לתקן באותו בית הספר, אז מעבירים למקום אחר. העיקר שיהיה טוב לילד שלי.

אני מצטערת בשביל הבן שלך

על התקיפה שהוא עבר . אני ממליצה במקביל לטיפול שלך עם הנהלת ביה"ס,לנהל שיחה עם הנערים מלב אל לב עד כמה שזה נשמע הזוי ( הנוער האתיופי נמצא בבעיה קשה בארץ מרגיש מיותר ונחות) לשלוח את בנך לחוג להגנה עצמית. אני חושבת שבימינו חרף עליית האלימות בקרב בני הנוער , כדאי שלילד יהיו כלים להגן על עצמו . הוא יכול לחליט מתי יעשה בזה שימוש מתי לא. אבל עצם העובדה שיש לו את הכלים מגבירה את השקט הפנימי שלו וכן יוצרת מצב של שפת גוף המשדרת כוח. כמו כן הרבה שיחות נפש עם הילד לחזק את הדימוי העצמי שלו ואת השפה שלו שזה גם קשור לשפת גוף עצם העובדה שיש לו כוח פיזי וכן כוח מילולי. מנסיון שלחתי את הבן שלי לקאפורה שילוב של קצב ולחימה זה מאוד חיזק לו את הבטחון העצמי. ואני חושבת לסיום היות ואנחנו לא צמודים לילדים שלנו כל רגע , לכן יש לתת להם כלים להתמודדות בשטח וכמובן שגם אנחנו נכנסים לתמונה באיזשהו שלב. בהצלחה איילת

ב ד ר ך

New member
אוףף זה כל כך מתסכל

ומעצבן. אני ממליצה לך מאוד, לא לסמוך על הטיפול בבית הספר. אלא במקביל לטפל בזה בדרכים שהמליצו לך כאן. בתי הספר בפשיטת רגל, במלחמה שלהם נגד אלימות. כזאת אוזלת יד . בתחילת שנה שעברה הכריזו בבית ספר שבו לומדת הקטנה שלי, שהם ילחמו בכל תוקף באלימות, ולא יתנו לזה יד וישעו ויעיפו וכו'... הבת שלי סבלה מהתנכלויות חוזרות ונשנות, מאלימות מילולית ופיזית מאותם 2- 3 ילדים. כל 3 ימים הופעתי בבית ספר, נפגשתי עם המנהלת, עם הסגנית עם היועצת, עם מורה, פגישה עם ההורים של הילדים, מה לא ? וזה פשוט לא פסק. לא רק שזה לא פסק, הצוות בבית הספר ראה בי כאמא נודניקית, שמטרידה את שלוותם. לא נעים לי לספר, אבל בסופו של דבר זה פסק, רק כאשר ה-X , שנתקל בילדים האלה זורקים אבן עליה, צעק עליהם ואיים עליהם , בצורה מאוד מאוד מפחידה . כך שאני את האמון שלי בטיפול של בתי הספר, איבדתי.

ב ו ע ו ת

New member
כמה דברים

1. ללכת למשטרה. מנהלי בתי ספר משתדלים שלא לדווח על מקרים חמורים בבית הספר לא בגלל התדמית שזה יוצר לתלמידים אלא בגלל התדמית שזה יוצר לבית הספר. בענין הזה לא הייתי מקלה ראש והולכת למשטרה. אולי הפגישה עם המשטרה תשמש נורת אזהרה ואולי זו תחילתה של ידידות מופלאה בינם לבין רשויות החוק. 2. לבדוק אצל אלון האם יש משהו בהתנהגות שלו שמזמינה התעללות והתנהגות בריונית. אחרי טראומה כזו בהחלט הייתי הולכת עם הילד לטיפול. שאלת "אבל מי לוקח אחריות על הגוף של הבן שלי שספג כל כך הרבה מכות?" - את ורק את! עצוב, אבל זה המצב. כשהייתי מורה (נראה כמו נצח, אבל זה היה לא מזמן) התערבתי במריבה בין שני ילדים בכתה ו'. אלו היו שני זכרים, חמומי מוח וחזקים מאד. נכנסתי בינהם וחטפתי מכות, כמובן. אחת האמהות של הילדים הגישה נגדי ונגד המנהלת תלונה במשטרה כי הילד סיפר לה שמשכנו לו את היד. מאז ראיתי הרבה מאד מריבות אלימות בחצר בית הספר ומעולם לא התערבתי בהן. למה? כי אני לא יכולה להיות אחראית לגבולות של הורי התלמידים וגם לא לבריאותי הפיזית. זה היה אחד מהמקרים שדחפו אותי לעזוב את משרד החינוך. בריאות לאלון. נעמה

ילוטייל

New member
חבורה של אתיופים קשה ממש נורא

נורא קשה להשתחרר מהמחשבה.. ושוב היכו אותו.. אל תעברי על זה בשתיקה תעשי רעש שידעו להם מה זה להחזיק שם ילדים נוראיים כאלה. הצעה: אולי תשלחי אותו לפנימייה למחוננים בשוויץ? יש שם מוסד מעולה למחוננים. מומלץ.

ב ו ע ו ת

New member
אה. נרגעתי.

כי לא היה לי שום דבר להגיד בגנותם של יוצאי אתיופיה. נהפוכו. ואם להתייחס לתגובה שלך - אני יודעת שרבים מבתי הספר לא משתגעים משמחה (בלשון המעטה) לקבל ילדים שעלו מאתיופיה, למרות שהם מתוקצבים פי שניים מילד "מקומי". זה מזעזע בעיניי. הרוב לא יודו בכך, אלא ילבשו פרצוף "מחוזי" ויגידו שהם חולים על אינג'רה אבל... לא בבית ספרנו. ענת ציינה בהודעה את מוצא התוקפים. חסר טעם ולא חשוב. אלימות היא אלימות היא אלימות. לא חסרים אנשים אלימים באף עדה, ברוך השם. עד כאן.

אא ניר

New member
איך נראה "פרצוף מחוזי" ? ועוד שאלה:

כשאת אומרת : "לא היה לי שום דבר להגיד בגנותם של יוצאי אתיופיה. נהפוכו.", אז את בעצם מתכוונת שכן היה לך משהו להגיד בגנותם של יוצאי אתיופיה ?

ילוטייל

New member
עוז תחזור למעלה בבקשה

ציטוט: "..וחבורה של עשרה נערים אתיופים מכיתות גבוהות יותר (אלון בכיתה ז') .." סוף ציטוט.

ב ו ע ו ת

New member
אי אפשר להסביר

זה פרצוף כזה שיש למפקחות וגם ללימור לבנת לפעמים. יש בו טיפת אקונומיקה, חשיבות עצמית ובוקה של לימון. מצליח לדמיין? ולגבי הערתך - אתה צודק. יש שם "לא" אחד מיותר. מודה ועוזבת- ירוחמת.

ילוטייל

New member
תוצאה:

היה לי אבל לא רציתי שתשמע נפלט לי כבר אז אני ממש מתנצל כי לא היה לי אבל נפלט לי ובכלל אחרי שכבר זה נאמר אז מה אכפת לי שאמרתי אבל אכפת לי שדעתך תהיה נוחה עליך שלא היה לי מה לומר עליהם כיוצאי כוש וזודאן. [הוא לא מחבש הוא מזודאן].

למעלה