אלימות בבית הספר

a n a t i 3 3

New member
אלימות בבית הספר

היום בסביבות השעה 11:00, בזמן שהייתי בעבודה (בשיא הלחץ
) התקשר
אלי בני ובקול חנוק מבכי אמר: "אמא, 15 נערים הרביצו לי וגם גנבו לי את הפלאפון"
בזמן שאני מנסה להבין את מה שאמר, ולעכל את הדברים... לקחה ממנו המנהלת את הטלפון (הוא התקשר מהמזכירות) ואמרה לי שהם בדיוק בדרך לכיתה, לדבר עם המחנכת. אין לכם מושג מה עבר עלי באותן דקות, מה גם שלא יכולתי לעזוב את העבודה. ישר התקשרתי לאמא שלי וביקשתי ממנה שתעזוב את הכל ותלך לבית הספר... שהיא הגיעה כבר הייתי יותר רגועה (הוא מאוד קשור אליה!), לאט לאט התבררו לי הפרטים... אלון שלי יצא בהפסקה עם כדור ביד והפלאפון בכיס... (
) וחבורה של עשרה נערים אתיופים מכיתות גבוהות יותר (אלון בכיתה ז') ביקשו ממנו את הכדור וכשהוא סרב הם הפילו אותו לריצפה ובעטו בו
הם עזבו אותו רק אחרי שגנבו את הפלאפון שנפל לו מהכיס. כל ההתרחשות הזאת עברה בין כותלי בית הספר, במיסדרון הצמוד לכיתתו! עדיין לא מצאו את אותם הנערים - הם כנראה ברחו אחרי המעשה! בבית הספר הבטיחו שיעשו את כל המאמצים כדי לתפוס את האשמים ולעמיד אותם לדין... ביקשו שנחכה עם הגשת תלונה למשטרה
וניתן להם לטפל בעניין. יודעת שבית הספר לא ממליץ להביא פלאפונים ואינם לוקחים אחריות על אובדן או גניבה... אבל מי לוקח אחריות על הגוף של הבן שלי שספג כל כך הרבה מכות

יערית

New member
אחת ולתמיד!

תלונה במשטרה תיישר את ביה"ס שתיקח ברצינות את עיניין האלימות, מבטיחה לך שזה לא קרה רק לאלון. בינתיים תעודדי אותו ותחזירי לו את הביטחון העצמי שלא תעברי על כך בשתיקה,מחר בבוקר תתיצבי בביה"ס ותתני לו את מירב הגיבוי על כך.
שירגיש טוב

מיקי 43

New member
מנהל/ת בי'ס מחוייב בדווח למישטרה

על פי חוק אחרת מסתכן בפתיחת תיק פלילי אסור לבית ספר לטייח משום סיבה ואת חובתך להתלונן במישטרה שיהיה רשום שבית הספר יפוקח יותר והחשוב מכל שאף אחד לא יחשוב שהוא יכול להכות מישהו לפגוע ו/או לגנוב מבלי שישא בתוצאות אני ממליץ תלונה במישטרה ובמשרד החינוך המנהלת הזאת צריכה טלוטול רציני מאד מקווה שהילד בסדר מיקי

../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

וכל מילה מיותרת!!!! אני במקומך, מחר על הבוקר מתייצבת כעובדה אצל המנהלת, לא מבקשת שעת פגישה, אלא פשוט מופיעה, ודורשת קודם כל את סילוקם של כל ה- 15 !!!!!!! בלי שום קשר לתלונה במשטרה.

מגשימה1

New member
../images/Emo45.gifוגם עם זה אני מסכימה פשוט תגיעי

"ותהפכי שולחנות" , זו הבעיה , בסוף נהיה כמו בארה"ב , אף אחד לא מתערב והפשע מתגבר , מה פתאום לחכות?

מצוטטת

New member
אחריות???

קודם כל שלך זו בכלל לא שאלה <<אצלי לפחות>> אם אני בערדליים שלך עוד הערב אם ניתן והמקסימום זה מחר בבוקר מבקשת שעה מתי להתייצב בביה"ס לקבל את תוצאת דרך הטיפול ש...נינקטה לא שתינקט , לא שתיבדק ש-נ נ ק ט ה......... פסיקון קטן פחות מזה שלא מניח את דעתי ואני בדילוג במישטרה....... אחריות שלי אמרתי, נכון? תרגישו טוב.

ענתי, חיזקי ואימצי

שאלת מי לוקח אחריות על הגוף של הבן שלך שספג מכות, אני שואלת - מי לוקח אחריות על נפשה של אמא שלו, של האמהות בכלל, ששולחות את בנן למקום שבו הוא לא מוגן, שיש בו אלימות.

a n a t i 3 3

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifרוצה להוסיף....

מחר בבוקר אני הולכת איתו לבית הספר ובודקת מקרוב מאוד את הטיפול של הגורמים שצריכים לטפל... !!! כרגע לא יודעים מי הנערים למרות שהיו עדים לארוע, מקווה שמחר ידעו. המשטרה כבר מעורבת למרות שבאופן רשמי עדיין לא הגשתי תלונה (קשרים) אם מחר עד השעה 10:00 לא ימצאו את האשמים, אפנה למשטרה ולא אחשוב פעמיים

מיקי 43

New member
אם כל הכבוד לקשרים

חובה להגיש תלונה רשמית ורצוי בלי אולטימטומים פשוט ולעניין כל עיכוב כל היסוס יכול לגרום רק להסתבכות המצב הנוער של היום לא חושב לפני שהם עושים משהו ורצוי להגיע ולעצור אותם לפני מעשה טיפשי נוסף

a n a t i 3 3

New member
מיקי, זה לא כל כך פשוט העניין...

אל תשכח שיש פה את הסיכון שהאלימות מצד אותם עבריינים תיגבר אם נתלונן... עצוב שזה יכול להיות אחד מהמניעים לאי הגשת התלונה ולטיפול כחוק.... אבל שמדובר בחיים ובבריאות של הילד שלי הכל כשיר בעיני!

מיקי 43

New member
וןבאותה מידה עלולה האלימות

להתגבר עם לא תתלונני או בתור איום שלא תעזי להתלונן אז מה כל קקר שיפעל כוח נתכופף בפניו? או נילחם ונעקור את זה ממחוזותינו? מיקי

L o v e M e1

New member
מיקי תלונה במשטרה לא תמיד פותרת את

ענין האלימות בבתי ספר ובכלל... צודקת ענתי בכך שנותנת הזדמנות להנהלת בית הספר לטפל בענין. אחרי הכל בני נוער נחקרים,מוזהרים ונפתח להם תיק שלפעמים נסגר מחוסר ענין לציבור עד כמה שזה נשמע אבסורד. תמיד עלול להיות אחד מאלה שעלול להתכל לאלון במהלך השנה, ולאו דוקא בין כותלי בית הספר. לדעתי הסברה אפילו של אנשי משטרה ויש כאלה שמתמחים בהסברה כזאת [ בבתי ספר, יכולה לעשות את העבודה טוב יותר. מעבר לזה אכיפה של חוקי בית הספר בעיקר בהפסקות היא חובה של הנהלת בית הספר בעזרתם של המורים התורנים. ברוב בתי הספר ויש בהרבה מאוד בתי ספר אלימות לצערי, תלמידים מסולקים הביתה ואם הדבר חוזר על עצמו מסולקים לצמיתות.

מיקי 43

New member
תלונה לא בהכרך גורמת לפתיחת תיק

תלונה יכולה לגרום לכך שפקחני הנוער יגיעו יותר לבית הספר יערכו מבצעי הסברה יתחכחו עם הנוער ויגלו עוד כל מיני דברים שכדאי למנוע לא נאמר שתלונה = פתיחת תיק זה נאמר וכוון אך ורק כלפי המנהלת וכן אי דווח מצידה למישטרה גוררת פתיחת תיק זו חובתה בחוק והסנקציה מאד חזקה כנגד מנהל/ת שלא מישמת את חובתה פעילות מחלקי הנוער במניעה חשובה יותר מחשיפה וכך הם עובדים כשהם רוצים לעבוד תלוי במדיניות הפיקוד באיזור מיקי

רות 2

New member
תיקי אלימות

לא נסגרים מחוסר עניין לציבור לעולם ..רק בגלל שזה ... עניין לציבור . כן יסגר ,בגלל חוסר בהוכחות ומציאת האשם ... האם צריכה לדאוג להסביר ולשכנע את הבן לבל יפחד לספר מי עשה לו זאת עלמנת שיסולקו ובמיוחד על מנת שלא יאיימו עליו הרי הסנריום הברור בעתיד הקרוב (ומצטערת לזעזע אותך ענתי ... הוא שלב האיומים על הילד שאם יספר ...אז ו... אם זה יעבוד אז יבואו איומים מסוג אחר במעגל הזה ... הסברה טובה רצינית ומשפיע בתחום זה .. היא זו שנעשית .......... לאחר תגובה קיצונית למעשה שכזה ..

ילוטייל

New member
נסגרים ועוד איזה

גם איום ברצח נסגר מחוסר עניין לציבור. רות, את לא מעודכנת.

ילוטייל

New member
מצוין. הכל באמת כשיר?

השאלה אם יהי כשר? נו טוף שאלה אחרת שאלנו. מציע להעיף מייד את כל האתיופים מבית הספר עדיף חזרה לגונדאר ואדיס אבבה. שידעו להם מה זה לתקוף ככה ילד חסר ישע.

רות 2

New member
תגובות מעשיות

וכן אני יודעת היא לא ישנה כלום מול הטראומה ועוגמת הנפש אך.......... יש להשתמש בה ........ בית ספר מבטח גם בזכות התשלום שלך אתצ הילד בביטוח שניקרא ביטוח תאונות אישיות .... בקשי מהמזכירה מיד לפקסס לך מידע באשר למבטחת וכן דף למילוי פרטי תאונה ....את הילד... את הפסיכולוגית בשל חרדות ... שעוות עבודה שאמא או סבתא יצטרכו להפסיד בשל ביקורי רופא וכו' .... יש לפצות/ ולממן כספית בקשי לקבל דיווח ממנהלת בית הספר האם הודיעה על האירוע למשטרה ואם לא למה .... דאגי לציין זאת בפני חברת הביטוח ... בקשי לקבל דיוח האם בשעת הפסקה יש מורה תורנית בחצר ואם אין כזה דבר גם דאגי להודיע זאת לביטוח וכן זו הזדמנות מועד הורים לדאוג ולבקש ........

למעלה