אלטר אגו ברשת

אלטר אגו ברשת

בעקבות מסרים ותגובות כאן ושם וברחבי הרשת. ובעקבות העובדה שברור לי שניקנוסף הוא עניין שלא זר לכם. ובעקבות הדיון שלכם לגבי הצורך להתייחס למצוקות של זרים לפורום. אבקש חוות דעתכם. גם אם שמי פולה ואני תושבת שדה בוקר, תתקשו להאמין שאני רעיית ראש הממשלה המנוח, מנוחה בעצמי, הכותבת מן הקבר. ובכל זאת - הסכמתם לייעץ לי. מבחינתי, הרשת היא מקום שאפשר להשתולל בו. כיוון שאינכם רואים אותי או שומעים את קולי - אני יכולה להפליג בדימיוני ובדמיונכם עם האלטר אגו שבחרתי לי. לשאול שאלות אמיתיות או לא. לענות לשאלות כפולה ולא כיוסף כהן, לצורך העניין. לא סתם אני פולה, כפי שאחרים אינם סתם דני רופ או מלכת דנמרק. זה רע ונורא? האם כדי להשתולל בדימיון חייבים לבחור ניק בדוי אך חסר משמעות דוגמת "נילי123"?

אני אחדד את הטענות כנגד

האם ניק כזה מהווה מעשה רמאות? חוסר רצינות? האם לגיטימי לרצות להתייעץ מבלי להחשף, באופן שבו "אי ההחשפות" ברור ובוטה? (כלומר - לא היתה שואלת אתכם נילי123 על רכוש של חברתה-לשעבר, האם זה לגיטימי יותר כי לא ברור ששמי איננו נילי?)

אושר מ

New member
א. גם אל ברור ששמה נילי

הרבה אנשים בוחרים לעצמם שם אחר ברשת, שאין לו שום גיעה לגבי שמו האמיתי. ב. זה לא יותר לגיטמי, כי ההתייחסות היא אל הבעיה, ואל האדם שמציג אותה, ואיך הוא מציג אותה על גבי הפורום. לא לניק

giulietta

New member
רמאות?

קיבלת מסרים מאנשים שחשבו שאת באמת פולה? נו באמת.

כאלה טרם קיבלתי

אם כי זה יהיה שמח ומבדח. קיבלתי כעסים על כך שאני מספרת על בעיה אמיתית בשם לא אמיתי. קיבלתי מסרים מיותר מאדם אחד שבטוח שאני מדברת עליו. וחשבתי לי שאילו הייתי כותבת כ"נילי123" ומציינת בכרטיס שאני בת 34 מאזור השרון, כל מי שהיה חושב שהוא קשור לעניין לא היה מתכעס (אלא אם בצירוף מקרים מדהים יש לו סכסוך עם אחת נילי, בת 34, מאזור השרון). נעים לי להיות פולה. אנחנו מתחברות יפה. וחבל לי שבגלל כל הכעס הזה אני אצטרך לשכוח אותה.

האגס 1

New member
זה לגיטימי כשהשם הבדוי הוא לא כזה

שנפוץ בחיים ה"מוחשיים" כשם פרטי. בעיה מסוג אחר יכולה להווצר כשמנצלים את הניק החלופי כדי לרדת על מישהו מסויים בפורום (ואת זה אני מעלה כאפשרות כללית, ולא בנוגע לשרשור המסויים ההוא, או לכל שרשור אחר) - משום שמי שמדובר בו, עלול להבין דווקא לפני כולם במה מדובר. זה יכול להיות יתרון כשמישהו רוצה להעלות בעיה שמתאימה לפורום, כזו שדעתם של חברי הפורום לגביה חשובה לו, אבל לא נוח לו שיזהו אותו עם בעיה זו - סה"כ יש פה די אנשים המכירים זה את זה, ואי הנוחות מסיטואציה של בעיה אישית מאוד היא מובנת. אבל גם כאן יש חסרון - כשמישהו קבוע כותב בניק בדוי, תשומת הלב של חברי הפורום מופנית באופן טבעי לנסיונות לזהות מי זה - גם אם כן מתייחסים לבעיה ברצינות. (מסיבה זו אני עצמי נמנע מלעשות את זה.) בקיצור - ניקים חלופיים זו אופציה לגיטימית המצריכה משנה זהירות.

מאיר עיניים!

אכן - חשבתי שהניק יאפשר לי להתייעץ (ולמען הסר כל ספק מלב כל התוהים והזועמים - אכן רציתי להתייעץ בחברה שעשתה עלי רושם טוב). לא חשבתי על כך שניק שהוא באופן בוטה בדוי ילבה את העניין סביב ניחושי הזהות ויסיח את הדעת מהעיקר. וכאן יש דווקא יתרון לאיזו "נילי123" על פני פולה או על פני כל מיני "אנונימית לרגע". מאוד מעניין ואני עוד בטח אחשוב על זה.

לא יודעת מה חוקי הרשת אומרים

לי היה ברור מהרגע הראשון (טוב, אולי השני) שהשרשור הוא רציני, למרות הארסיות (המשעשעת) שנשפכה ממנו.

Mנטה

New member
בעיני זה ישר יותר מנילי-ניק

כך ברור שאת אלטר אגו של מישהו ולא מישהו אמיתי. נילי היתה יכולה להיות אמיתית ואין לי דרך לדעת את זה. באופן כללי אני מתיחסת לכל האנשים ברשת כאלטר-אגו של מישהו ולא כאנשים אמיתיים. לפעמים זה כולל גם את אלו שאני מכירה פנים אל פנים

אטיוד5

Active member
להיפך.

מספר אי זוגי של פעמים. מה שכן מתמיה - שאת בכלל שואלת.

למה מתמיה?

במצבי, זעם קדוש הוא משהו שמאוד חוששים ממנו. זעמו. ואני מנסה להבין מה אני אמורה לעשות עם הזעם - להתעלם? להמשיך בחיי (או מותי) כפולה? לחזור עם ניק-בדוי-טיפשי? להודות שאני האדם עליו כועסים כמה אנשים שונים - כן, כן יש לי רכוש מושאל עצום בבית, חדר מלא עם מדפים ומגרות מסודרים לפי נושאים. בא לי להמשיך להיות פולה. לא בא לי להתמודד עם כל הכועסים.

אבל אם את נכנסת עם בוץ על הנעליים

לתוך הארמון שלי, ועומדת לי על השטיח האדום, ואני צועקת שיש לך בוץ על הנעליים, ואת מסתכלת ואומרת "אה זה? זה רק בוץ". ואני זועמת. ואת ממשיכה. ואולי גם מושכת קצת את הנעל הלוך ושוב כדי לראות אם זה באמת בוץ, ואם הוא באמת דבק בשטיח. ואם כל השומרים שלי עומדים ומחייכים מאחורי המגנים שלהם, אבל לאט לאט מתחילים להתפרץ בצחוק עז. אז אין לך ברירה אלא להתמודד עם חרון אף, עברה וזעם, משלחת מלאכי רעים.

וזו בעיה של מי?

כתושבת שדה בוקר, בוץ, אבק ודומיהם לא מפריעים לי. כסוציאליסטית, השטיח האדום שלך נראה לי עניין קפיטליסטי-מעמדי מכוער. כרעיית רה"מ המנוח של ישראל, שומריה של מלכת דנמרק אינם ענייני - גזרי עליהם שבועיים בכלא צבאי, פטרי אותם ממשרותיהם, שלחי אותם לשרת בבסיס מושלג - זו זכותך ואלו ענייני הממלכה הפרטיים שלך. לפולה משדה בוקר, או לרצפה בת איה או לעזאם עזאם או לנילי123- מותר להתייעץ היכן שירצו על כל נושא תחת השמש שמציק להם. ואם העניין המציק הוא שעקב כתיבה כאן לפחות 3 אנשים שונים טענו להיכרות ולחלק בעניין - הגיוני להתייעץ בנושא בדיוק במקום בו הוא החל.

אושר מ

New member
ואם את בעצם שואלת מה לעשות עם אותם

3 אנשים, אז למה לא אמרת מלכתחילה?
. אני מניחה שבהתחשב הזמןש עברת כבר הסברת להם לא פעם ולא פעמיים כי לא נכון הוא... אם עדיין טורדים מנוחתך, התעלמי מהם. יש אפילו אופציה לחסום מסרים מאנשים מסויימים בתיבה...

אני לא חוסמת

מעניין אותי מה יש לאנשים להגיד. והבעיה שלי היא שאם יותר מאדם אחד זועם - אולי יש משהו בזעם הזה. אולי אני צריכה לחשוב שוב על צורת התנהלות מהסוג הזה. בהתחשב בכך שהזעם הקדוש, במסרים וע"ג הפורום מונע ממני את הכתיבה, ובהתחשב בכך שהיום כתבתם שהפורום הזה לא אמור להיות רק חברתי לקבוצת מכירים - רציתי להעלות את השאלה בפניכם.

אטיוד5

Active member
תגידי ...

מה את רוצה? באת להתייעץ לפני שבוע ומשהו, וייעצנו לך להחזיר את החבילה שנותרה אצלך למלכת דנמרק, הבוגדים או ווטאבר (היו ניקים נוספים?) אז קיבלת עיצה. מה עכשיו? יש לך שאלה חדשה? אם כן, תשמיעי. אם לא, נִצרי. זעמו של מי? של דוד? של יצרך הרע? קצת פרטים בבקשה. באשר לכל הכועסים בתיבות הדואר והמסרים שלך - אם אינם מזדהים כדמויות מחייך האמיתיים - אל תתיחסי אליהם וחלסנה.

למעלה