אני לוקחת שילוב של כמה כדורים ביחד
וכמובן הגעתי אליהם אחרי דרך ארוכה של ניסוי וטעייה.
כל אחד מהכדורים האלה כשלעצמו אמור להפיל סוס כפי שאמר הנוירולוג. אבל הם לא.
עברתי דרכים ארוכות עם תרופות שינה, ניסיתי כל תרופה שיש בשוק. היו זמנים ששני בונדורמין (המינון המקסימלי) כמובן ביחד עם האחרות שאמורות להרדים לקח לי איזה 5 שעות להרדם ותוך שעתיים-שלוש הייתי מתעוררת.
והיו תקופות יותר טובות. היה שלב שהגעתי למינון ממש מינימלי, של חצי בונד' וכבר רציתי לכתוב בפורום סיפורי נסים ונפלאות אבל זה עבר מהר מאד, בערך שבוע.
אצלי הפרעת השינה העיקשת התחילה לפני פרוץ המחלה במלואה. למעשה אני כבר שש שנים לא ישנה. ועשיתי המון דברים.
--
אני רגע אעבור למה שאת כותבת לפני שאמשיל ללרלר:
למה להוריד את המינון? אם זה עוזר אז אין סיבה. לא יודעת איך אלטרולט משפיע על נוירופתיה, הוא מתאים גם לזה?
רק כדי לקבל מושג על מינונים, הנוירולוג (הרגיש שאינו רוצח) אמר לי שהוא שואף להגיע איתי ל-150 מ"ג. אז רק לקבל מושג איפה אנחנו.
--
אנסה לחזור לשאלתך על השינה שלי, למרות שאני יכלה לכתוב על זה ספרים, כל כך הרבה ניסיונות ודברים. אני לא יכולה לתת לך תשובה לשאלה, כי א. זה משתנה מאד. וב. אני לא באמת ישנה ממש כמעט אף פעם. במובן של שינה שאתה מתעורר ומרגיש שישנת. יש איזה שלושה לילות בשנה שקורה הנס.
וכן לאחרונה התחלתי פה ושם לזכור חלומות וזה אומר שבאמת הגעתי ל-REM משמע שינה עמוקה, גם אם קמתי רע מאד. זו היתה חגיגה בפעם הראשונה שידעתי שחלמתי.
יש אצלי שיפור מסוים גם בזה (בלי לפתוח פה), כמו גם בכל השאר. כל שנה אני במצב יותר טוב מקודמתה. הלוואי וזה ימשיך ככה. כי ככל שאני לומדת איך לחיות עם המחלה נכון יש שיפור.
חוץ מכדורי שינה פרופר יש עוד כדורים ש"תופעת הלוואי" שלהם היא ישנוניות עד הירדמות, גם כאלה לקחתי, למניהם השונים.
תקופה ארוכה לקחתי כדור שלא אציין את שמו כדי לא לטעת רעיונות, אבל יכולה לכתוב בפרטי למי שמתעניין (אם יהיה לי כוח להסביר את המורכבות שלו), וזה כדור באמת קיצוני. אני קראתי לו, ולעוד אחד מהמשפחה שלו שגם ניסיתי: כדורים ממשפחת המייקל ג'קסון. כי זה מפיל אותך לשינה שהיא כמו הרדמה של ניתוח.
אבל גם זה לא שינה איכותית. אבל מנע ממני את הגירוד טיח מהתקרה מטירוף של אינסומניה. בשלב מסוים הפסיק לעבוד, ככה סתם בלי שום הסבר.
--
בקיצ, אם את שואלת אם האלטרולט מרדים אותי אז לא. הוא עוזר בדברים אחרים.
ואם את שואלת אם יש כדור אחר שמביא לי שינה טובה, אז יש תקופות שכדור מסוים עושה את העבודה של לישון, אבל שינה טובה זה דבר ממש נדיר אצלי.
מי שמוצא כדור ומינון שמתאים לו ומקל עליו ולו במשהו, שיגיד תודה ולא יחפש הרפתקאות כמו להפסיק ואז לחזור להרגיש לא טוב. כן אפשר במצבים מסוימים לנסות להוריד מינון, בליווי של איש מקצוע.
אני מדי פעם מנסה את זה כשחושבת שוואלה אני כ"כ קרועה שאני בטוח ארדם ולוקחת מינון נמוך יותר. ברב המקרים זה הופך ללילה מסויט.
משפט אחרון ודי: מכירה את הקטע שאת לא נרדמת ומשתגעת אבל אין לך כוח אפילו להושיט יד לצד המיטה ששם יש עוד כדורים ומים?
כפי שכבר התבטאתי השינה היא שדה קרב. צריך היערכויות ממש מדויקות.