אלון עורר שאלה מענינת

similar

New member
כמדברים על "נשמה יהודית"

לא מתכוונים לכך שרק ליהודים יש נשמות. בודאי שלגוי יש נשמה! איז שאלה בכלל, ובודאי שנשמות מתגלגלות לשם תיקונן בצמחים/בעלי חיים/דומם. לצמח יש כוח חיות מוגבל הרבה יותר משל האדם, אדם אינו יכול להתקיים ללא נשמה. לא אמרת כאן שום דבר מהפכני.

Alon16

New member
טוב, אם תשאלי את אמנון יצחק אז

הוא יגיד לך שה"רוח" שבחומר היא מורכבת מכמה חלקים: נשמה, נפש, יחידה (ועוד כמה דברים שאני לא זוכר...) בקיצור הוא מסכים שלכל דבר יש נפש, אבל נשמה רק ליהודי. שיוכיח.....

מה ההבדל בין נפש לנשמה?

מה שאנחנו מכנים "נשמה", זהו כינוי לנפש. הנפש מתחלקת לחמישה חלקים: נפש, רוח, נשמה, חיה ויחידה, כאשר ככל שהרמה הרוחנית (אם אפשר להסביר את זה כך) של היצור גבוהה יותר, כך (..משהו..) הדרגות בנפש שלו. לא זוכרת בדיוק. נפש יש לכל אחד, זהו מה שאנחנו מכנים "נשמה", בצורה הכי "חיצונית" או "פשוטה", כביכול. והדרגה הכי גבוהה מבחינה רוחנית היא של היהודי= "יחידה". (מקווה שאני מדייקת.) אז הרב אמנון יצחק מתעקש לקרוא לזה נפש (ואולי כך מדויק ונכון לומר), אז מה? אם האקדמיה ללשון העברית תטען, שבעברית אומרים "שכוי" ולא "תרנגול", תגיד ש"תרנגול" זה לא תרנגול? סיכומו של ענין- כל הדרגות אינן משנות לעצם קיום הנשמה. נשמה יש לכל יצור חי, יצור נושם (צמחים, חיות, אנשים).

similar

New member
ההוכחה:

תקרא את כתבי האר"י הקדוש, רבנו חיים ויטל, ספר החרדים וזה יספיק לך לעת עתה, לכמה וכמה שנים ארוכות וטובות ואז את הרשימה תוכל להרחיב בעצמך. תוכיח לי שאתה חושב! תוכיח לי שאתה אוהב את הוריך!

Alon16

New member
ההפרכה:

תתקני אותי אם אני טועה, אבל כל הכתבים שציינת רק מדברים על הנפש ועל הרוח ועל כל הדברים האלה. האם הם יכולים להוכיח משהו מכל זה? זה בערך כמו שאמרו שלכל עשב יש מלאך בשמיים שאומר לו גדל. שיוכיחו... גם אני יכול להמציא כל מיני תיאוריות מוזרות ומשונות ולכתוב עליהם תילי תילים של מילים ותיאורים והכל מדמיוני... הוכחה לזה לא תהיה קיימת. להוכיח שאני חושב - עובדה שאני כותב עכשיו את ההודעה הזאת. אם לא הייתי חושב ההודעה לא היתה נכתבת או שהיו סתם נכתבות אותיות ללא קשר ביניהם... הוכחה לזה שאני אוהב את הורי - אני מכבד אותם, עושה רצונם ואוהב אותם.

similar

New member
אתה לא יכול להוכיח בטענותיך

שאתה אוהב את הוריך. ייתכן ואתה מכבד אותם מתוך אינטרס. הם נותנים לך חום/תמיכה/בית/כסף וכו´ (בחר את הנכון). אתה חושב? אני מכירה הרבה אנשים שלא חושבים וכותבים. אתה לא יכול לכתוב דברים כמו שנכתבו בספרים שציינתי, אלו אנשים ששרתה עליהם רוח הקודש. נסה רק להגיע לרמת ההבנה והתחכום שבכתיבה ותראה שלא ילך. אני לא יכולה להוכיח אהבה ה´ שלי. נכון. זה בדיוק מה שניסיתי להדגים לך אלון. רק הקב"ה בוחן לב וכליות ורק הוא יכול לדעת אם אני אוהבת אותו באמת.

Alon16

New member
נכון, זה דברים רגשיים ולא שכליים

ודברים רגשיים אי אפשר להוכיח, לוגית. את לא מכירה אף אחד שלא חושב וכותב כי אין דבר כזה... כל כתיבה מאחוריה חשיבה. בבחינת לכל סיבה יש מסובב ומשל התכנון. לכתוב דברים בלי הוכחה? כל אגדת עם היא דבר כזה... ויש המון דברים שאפשר לכתוב בדרך כזו. חוץ מזה גם על חז"ל שרתה רוח הקודש והם גם אמרו כמה דברים ש... איך לומר זאת יפה, לא עולים בקנה אחד עם המציאות... בכל מקרה, אי אפשר להתמודד עם דברים חסרי-הוכחה. יש רק עניין של אמון בהם או לא. זכותו של כל אדם להאמין בכל אשר חפץ ליבו...

זה לא קשור לעצם הדיון

כל מה שבאתי להגיד היה- ניסיון להסביר את הרב אמנון יצחק (שאני ממש לא בכיוון להיות הדוברת שלו). אני לא יודעת להוכיח קיום דרגות בנפש. אני מאמינה בזה, משמע, הסברים היו מעניינים אותי, אבל בחסרונם, לא תיפול אמונתי בכך (עד שיוכח אחרת, עפ"י תורה). בשביל מה אתה צריך הוכחה לקיום הדרגות? אולי אם אדע את שורש התמיהה, אדע לענות.

Alon16

New member
אני צריך הוכחה לקיום הדרגות

כדי לדעת שדבר זה נכון. איך אפשר לדעת אם דברים נכונים ללא הוכחה שלהם? כל דבר שאינו בר-הוכחה - לא מחויב להיות קיים או לא קיים. זה עניין אמוני בלבד...

זה בדיוק הענין

אמונה. אין לי הוכחה. יש דברים שנראה לי שאי אפשר להוכיח. בכללם, דברים שאינם "טבעיים". הוכחה היא מעין "תירוץ" לשכל, וכל דבר שאינו "שייך" לשכל, השכל לא מסוגל "להכיל" אותו, ולכן לא ניתן להוכיח.

similar

New member
טעות

הדרגות שעליהן דיברת: נפש, רוח, נשמה, חיה ויחידה אינן דרגות בנפש כלל וכלל! הרי הנפש נכללת בינם, כיצד היא יכולה להיות גם דרגה של עצמה? את הדרגות מונים בצורה שלמה כך: גוף, נפש, רוח, נשמה, חיה, יחידה. לנפש יש חלקים שונים כגון נפש המדבר, נפש הזוכר וכו´, הנפש נמצאת בכבד, הרצונות הבהמיים, האור (אנרגיה) הנמוך ביותר. הרוח נמצאת בלב. הנשמה במשיק למוח, לא ממש נמצאת בתוכו גם לא ממש איתו. האורות המקיפים זה החיה והיחידה: החיה, הגוף האסטרלי של הבן אדם, מקיף את האדם, תפקידו להגן על האדם מפני אנרגיות שליליות, היחידה מעל הראש ותפקידה לווסת את רמת האנרגיה לפי יכולת הקיבול של האדם. צריך להיות קשר שוטף של מידע ופעולות בין החלקים האלו של האדם עד לפריפריה החיצונית (גוף) והפוך – מהפריפריה החיצונית לגרעין הפנימי, זאת אומרת, זרימה דו סיטרית של מידע ופעולות, גם מידע וגם פעולות. זאת אומרת, הקליפות כמה שהן יותר חיצוניות הן יותר ביצועיות, למשל, ידיים ורגליים ופה ואף ואוזניים הם החלק החיצוני, הרגליים, הידיים, השרירים הוא מבצע, עם הפה אנחנו אוכלים, לועסים, יכולים לדבר. האברים הפנימיים שהם לב, ריאות וכו´ הם יהיו ה- intermediate ומערכת העצבים ששלטת ונותנת את הפקודות לאברים איך לעבוד, היא מחולקת לשני חלקים עיקריים, חלק הרצונית וחלק הבלתי רצונית. בן אדם רגיל אינו שולט על הפריסטלטיקה, כלומר, התנועה של המעיים או על הפעולה של הלב. הוא לא יכול לשלוט על מתיחת עדשת העין או ההרפיה שלה, הוא יכול לשלוט על הדברים החיצוניים, זה כאילו הרצון החיצוני.

Alon16

New member
מתנצל על הטעות....

אמרתי כבר שאני לא בקיא בזה. נ.ב. אפשר לקבל איזו ברכה וסגולה להצלחה?

אלון, לא טעות. רק התייחסות שונה.

שיהיה לך בהצלחה! (אומרים שברכה של יהודי מסוגלת לפעול הרבה, אז אני מנסה את כוחי
) אם לא ילך, האשמה היא רק בי, אולי לא התכוונתי מספיק
פחחחח... :)

לא טעות. אולי גישה שונה,חלוקה נוספת

אלו הן אכן דרגות בנפש- 5 חלקים שבנפש, כאשר כל אחד מהן בדרגה אחרת, בלי קשר לגוף כלל: נפש, רוח, נשמה, חיה ויחידה הן שמות החלקים שבנפש. כך יוצא שיש נפש שבנפש, רוח שבנפש, נשמה שבנפש, וכן הלאה. חוץ מזה, בלי קשר בכלל, יש, מן הסתם, גם חילוק דרגות באופן שונה- כמו שאת כתבת. אך את זה אני לא ממש מכירה, ולא יכולה לחוות על זה לומר על זה שום דבר מתוך עמקות בדבר, רק לומר שזה נשמע הגיוני. (לא חסרים סוגי חילוקים ודרגות בכל מיני כיוונים). לפי החלוקה שכתבתי, כל חלק שבנפש אחראי על דברים שונים, אני חושבת שיש בזה דמיון למה שכתבת, פחות או יותר, אלא שאני לא זוכרת כרגע בדיוק. ככל שהדרגה גבוהה יותר, כך היא "אחראית" על דברים רוחניים יותר ופחות "מוסברים" שבאדם. אם אני לא טועה: נפש זה הרגשות, רוח שייך יותר למוח, (ואת שני אלה יש לכל אדם, לאו דווקא ליהודי), יחידה שייכת לעניינים שלמעלה מהשכל, דברים שאי אפשר להבין מה "דוחף" אליהם, כמו לדוגמא, מסירות נפש, כמו גם "הנקודה היהודית" שפורצת כאילו משומקום, בזמנים מסוימים, כמו בשעת שמד, וכדו´. לא רואה סתירה של שום דבר ממה שכתבת.

similar

New member
על חלקים אלו אין חילוקי דעות

לא מצאתי מעולם בכתובים סתירות או חילוקי דעות לגבי החלוקה שלהם. אבל כל החלקים האלו אינם נכללים בנפש, הנפש היא הדרגה השניה מביניהם וכפי שאמרתי, יש לך חלקים משלה והיא חלק נמוך מבין החלקים שדיבנרו עליהם.

אולי לא חילוקי דעות

אלא חלוקה נוספת. את החלוקה שהבאת אינני מכירה. אך אני יודעת, שכמו שאת יכולה לחלק את מרכיבי סל הפרות שלך בכל מיני חילוקים- חילוק לפי סוג הפרות (הדר, שבעת המינים, וכד´), חילוק לפי שם הפרי, חילוק לפי הרכב תזונתי, חילוק לפי ערך קלורי או לפי טיב המאכל לשרת מטרה זו או אחרת (בבריאות וכדו´), וחילוק אחד אינו סותר את משנהו, שכן, הם מתייחסים לדברים שונים לגמרי. כך אולי אפשר לחלק גם את הנשמה בכל מיני צורות חילוק. לא כל מה שאיננו יודעים או מכירים, פרוש שאינו קיים או אינו נכון. אינני שוללת את החילוק שהצגת רק בגלל שאני מכירה חילוק אחר, אלא מניחה שזהו עוד חילוק אחד מבין (אולי) רבים, בלי קשר לסתירה!.

למעלה