אלון עורר שאלה מענינת

Yair Segal

New member
אלון עורר שאלה מענינת

כי אים נטען שהאדם הוא כולו חומר, כיצד לחומר יכולה להיות בחירה חופשית? ואים לחומר אין בחירה חופשית, איך אפשר להאשים אדם בפשעים? אים אדם נולד עם מטען חומרי כל שהוא, כיצד הוא אשם בזה? אים הוא חטא, צריך להאשים את המטען החשמלי במוח שלו לא? אים בכל זאת ניטען שיש לאדם בחירה חופשית, הרי בחירה חופשית זו כבר שאלה של "רצון". רצון לא יכול ל היות עשוי מחומר כי אים הוא עשוי מחומר, הוא לא חופשי לבחור כי אים מוגבל על ידי החומר שמימנו הוא עשוי. איך שלא מיסתכלים על זה, לאדם יש נשמה. כל הכחשה שלקיומה של נשמה זה הכחשה לבחירה החופשית שיש לאדם.

zeevms

New member
שורה תחתונה

בוא נניח לרגע שבאמת "המטען החשמלי" אשם (למרות שזה לא נכון ואם תרצה אני יפרט) השורה התחתונה היא שאדם שרצח או פשע לא יכול להמשיך לחיות בחברה, ומכיוון שאי אפשר להכניס לכלא "מטען חשמלי" מאשימים את האדם ומכניסים אותו לכלא.

Yair Segal

New member
אבל למה צריך להכניס לכלא

בכלל אדם על פשע? הרי הוא לא אשם אם טענת המטען החשמלי אכן תופסת אצלכם. בעיני זו שטות גמורה. בטח שיש נשמה. מפליא אותי שביכלל יש אנשים שלא מאמינים לזה

similar

New member
בכלל לא היה צריך להכניס לכלא

אילולא בחברה שלנו היה עושר רוחני. כל העליה בפשיעה וברציחות מראה על הריקנות שבלב האנשים.

zeevms

New member
גם דתיים פושעים

אז איך את מסבירה שגם אנשים דתיים שלכאורה הם הכי רוחניים (מה שלא נכון) גם כן רוצחים, אונסים, גונבים, מרמים וכו´ לא פחות מאנשים "לא רוחניים"?

similar

New member
נו?

וזה שהם דתיים הופך אותם למלאכים? הם בני אדם. אני לא מדברת על "הדתיים" או "החילונים", אני מדברת על כל החברה.

zeevms

New member
זה לא משנה אם אדם רוחני או לא

גם אם כל החברה תיהיה "מקסימום רוחנית" עדיין יהיה פשע מכיוון שזהו טבע האדם, וזה שוב מתקשר לסביבה, לאותות חשמליים ולתהליכים כימיים.

similar

New member
אם בני האדם=החברה

יגיעו למקסימום רוחניות יבוא משיח.

zeevms

New member
זאת האמונה שלך

ואני מכבד אותה, אבל אני לא מאמין בה. ואני מקווה שאת גם מכבדת את זה.

preacher

New member
למה שלחומר לא תהיה בחירה חופשית?

ומה זה בחירה חופשית בכלל? תגדיר לי מה זה ואיך זה שונה מבחירה לא חופשית, ואז נדבר.

similar

New member
בחירה חופשית היא החופש שלך

לעשות מה שתרצה בעולם הזה. תרצה לבחור ברע, תרצה לבחור בטוב. בחירה לא חופשית, או פחות חופשית משלך יש לאבן. האבן לא יכולה לבחור בטוב או ברע, היא לא יכולה לבחור ללכת לעבוד כאן או כאן, או ללמוד מקצוע כזה או כזה. היא גם לא יכולה לבחור לרצוח.

preacher

New member
האמונה האתאיסטית היא

שחומר בדרגת מורכבות מסוימת - של מוח - כן יכול לחשוב, ולבחור. לך זה נראה מוזר, בדיוק כמו שלי הרעיון של נשמה נראה מוזר. אבל הכוונה שלי היתה, תתארי לי יצור עם מוח של אדם אבל חסר נשמה, איך הוא יתנהג ומה יבדיל אותו מיצור עם נשמה.

similar

New member
יצור בלי נשמה?

אין דבר כזה אדם בלי נשמה. הוא לא יכול להתקיים.

zeevms

New member
לאבן אין מוח

ולכן גם אין לה שום בחירה חופשית ומחשבה. זה לא בגלל שיש או שאין לה "נשמה". זה פשוט כי אין לה מוח.

similar

New member
גם לפרה יש מוח

והבחירה החופשית שלה מוגבלת יותר משל אבן אבל פחותה משלך. גם לה יש פולסים. אי אפשר להסתכל על עולם התוצאות ולקוות לטוב. יש עולם של סיבות לכל דבר. לפי הגישה שלך, אם לאדם כואבת האוזן צריך לטפל לו באוזן כי הוא מורכב מחלקים נפרדים ותו לא. אבל האוזן מחוברת לכל האדם והיא לא יישות או יחידה נפרדת ממנו.

zeevms

New member
הבחירה החופשית מוגבלת בגלל

האינטלגנציה. לאבן אין בכלל בחירה חופשית כי אין לאבן אינטלגנציה, הבחירה החופשית של פרה מוגבלת בגלל שהאינטלגנציה שלה מוגבלת, ואילו הבחירה החופשית של האדם רבה מכיוון שהאינטלגנציה שלו רבה.

Alon16

New member
יאיר סגל עורר שאלה מענינית ../images/Emo3.gif

ככה: המוח מסוגל לחשוב. לרוב, לאחר חשיבה ישנה החלטה; כלומר יש לאדם רצון. אם יש לו רצון יש גם אי-רצון (האפשרות שלא נתקבלה להחלטה). מכאן נובע שלאדם יש בחירה חופשית. איפה הנשמה נכנסת? ואם נאמר שיש נשמה לאדם, זה סותר את גישת היהדות. אם חומר לא יכול לתפקד ללא נשמה אז גם לצומח יש נשמה, וגם לבהמה וגם (לא תאמינו!) .......... לגוי! לא רק יהודי מחייב נשמה, גם כל דבר חי.

למעלה