אלומיניום

קישורון

New member
אלומיניום

אתה משהו. אופקיך רחבים. השכלתך מקיפה. ידיעותיך אינסופיות. מילותיך נשגבות. הגיונך בריא. אבל איכשהו נדמה לי שאתה לא ממש מסתדר עם כל מעלותיך הטרומיות. זה יותר מידי לאדם אחד.

שקדי

New member
ועכשיו אני רואה בעיני רוחי........

את החבר אלומיניום מפעיל את תוכנת הזיהוי ע´´מ לגלות מי עומד מאחורי קישורונצ´יק שלנו אני כבר זיהיתי......לא מגלה.....

עיניים

New member
../images/Emo141.gif בומרנג,,,,,

מצחיק איך כל אחד רואה בעיני רוחו משהו אחר, כי אני רואה בעיני רוחי את קישרונצ´יק חורש את מנוע החיפוש טרם כתיבת ההודעה במטרה למצוא מילים שאיש לא השתמש בהן עד היום,,, אתה מתאר לעצמך שקדי, כמה זמן לקח לו, לקישורון לכתוב הודעה בת שש שורות??? לפחות עשה שיעורי בית
אם אין כאן נוסטלגיה - לפחות יש בידור על רמה.

שקדי

New member
בשביל זה אנחנו פה לא????

בשביל להתבדר.....נכון שקיוינו לבידור אחר ואנו נגררים לקרבות בוץ בין מתאבקים ומתאבקות אבל אם כולם נהנים.......והיה זה שכרנו............

עיניים

New member
../images/Emo141.gif ועל זה נאמר,,,,,

"באין ציפור שיר - גם נוד מזמר",,,,, חבל. פשוט חבל. לו הייתה מגי עומדת אחר החלטותיה, (ואני זוכרת אותן היטב, שכן לבקשתה - עזרתי לה בניסוח הדברים), לו הייתה חזקה מספיק ליישם את המסקנות אליה הגיעה, לו הייתה נבונה מספיק לא לתת לבלאגן להשתלט כאן - היינו נהנים, קרוב לוודאי, מציפורי השיר האמיתיות, ולא מהתחליפים,,,, שבת לך עם שמש זמנית

עיניים, יש לך בעייה קטנה בטיימינג

שבוי, מעצם היותו שבוי, אינו מסוגל לענות לך מטעמים מובנים. הנה תזכורת: שבויים בדרום הארץ

מה כבר יכול לעשות שבוי?!

נסי להיכנס לראש של השבוי: מה הוא כבר יכול לעשות כשמצווים עליו להרים ידיים?!

חוסר אונים מוחלט ואובדן העצמאות

והנה שבוי נחמד חסר אונים: מסביבו - השובים השומרים עליו

אוכלים יחד מאותה צלחת

שבוי אוכל מאותה צלחת עם חבריו. האם הוא חופשי בכלל, מבחינה נפשית, להשיב לשאלותיך?!

השבוי כותב הודעה יחד עם חבריו

אין ברירה: השבוי נמצא תחת לחץ סביבתי. כל מה שהוא כותב - הכל יחד עם חבריו.

אבל סוף טוב - הכל טוב

בסוף השבוי נפרד מהשבי - וחוזר הביתה. עכשיו תוכלי שוב לפנות אליו. השבוי אולי יבקש להירגע מעט מחוויות השבי המעיקות - אבל בסוף יחזור לשיגרה.

טרה10

New member
הוספת הודעה..נוסטלגית..בטעות

ולצערי- אני שומע ברקע קטע מהסדרה של ´לגעת באושר´ בערוץ 10. כשאשתי עושה צחוק מהעבודה על השלט....ומה אגיד ומה אומר שקיטש כזה כבר לא שמעתי 30 שנה..מאז ´משפחת שמחון נאוה בבית´ יש דואר. שהיה ברדיו.! והקטע הנוכחי הוא על הפריה מלאכותית..כשהפונדקאית נוסעת לניתוח של אמא שלה בחו"ל..למרות שהיא צריכה לנוח כדי לשמור על ההריון... [בחו"ל אומרים שם:"בחול" מי אומר בחו"ל או שנוקבים בשם הארץ או בחוץ לארץ..בודאי לא בחו"ל] בסדרה הזו לא אוכלים ולא שותים, רק מדברים..וכל אחד יודע מה היה אמור לקרות..עם הפונדקאית..כשאמרתי לך שככה יהיה זה הביטוי הנפוץ..ופתאום גם פרסומות..!! ממחזרים בסדרה הזו..זה לא מילה.. נראה לי שהפוליטיקה נמאסה עלינו..עם הפרשנות של רון בן ישי המגמגם..ועודד גרנות המתוחכם..אז המפלט הוא ´לגעת באושר´ כאילו חלק מהחיים..ז"א פונדקאות..זה חלק מהחיים בארץ ישראל..! ואם תרצו אין זו אגדה..! כמו היפים והאמיצים..כמעט..רק בעברית..על מדינת ישראל..! אם זה לא היה מצחיק זה היה טרגדיה..של היצירה העברית..! [נבדק]

עיניים

New member
../images/Emo141.gif אז תגיד, אלומיניום,,,,,,,,

ללכת לשבי - זה טוב או רע? אם אכן זה נורא כל כך - אז למה כתב לדעתך אהוד מנור את השיר "ללכת שבי אחרייך" ? ולא סתם שבי, אלא שבי מלא אהבה,,,, ראה במו עיניך: לא די שהוא הולך שבי אחריה, חולם אותה, כואב אותה - הוא עוד מצהיר שהוא יתאהב בה שוב. כלומר - הוא עוד יחזור לשבי הזה : "ללכת שבי אחריך, לנשום את השמש הצורב, לחלום אותך מול שמיך, לכאוב אותך ושוב להתאהב",,,,. מצד שני - מסמכים, שירים, מכתבי אהבה והצהרות שונות הנכתבות בשבי או בכלא תחת לחץ - לא קבילות. היה בעבר מקרה כזה באחד מבתי הכלא, אך אינני זוכרת את פרטיו. ובלי כל קשר - התמונות - פשוט פיגוז.
שבוע לך.

נכון מאוד מה שאת זוכרת! ../images/Emo15.gif

לפני חמש שנים התחולל בכלא 6 מרד אסירים. אסירים תפסו כמה שוטרים צבאיים כבני ערובה, וביקשו התחייבות של צה"ל שלא לעמוד על כך לדין וכן שהצבא יקיים עוד מיספר דרישות שהציגו. כמובן שהתעוררה בעייה עקרונית: האם להיכנע ללחץ המורדים / החוטפים / השובים של בני הערובה - או לא. בסופו של דבר, צה"ל, לכאורה, נכנע - וקצין בכיר - נדמה לי ראש אכ"א - חתם על הסכם עם האסירים, כשהם עדיין מחזיקים בבני הערובה שתפסו. כתוצאה מחתימת ההסכם עימם, שיחררו החוטפים את החיילים - ואז התעוררה בעייה שנייה: האם נכון לכבד את ההסכם שנחתם - ולכבד בכך את התחייבות הצבא - רק משום שנחתם הסכם - כי הסכמים יש לכבד בכל מקרה - או להפר את ההסכם ולהעמיד לדין את החוטפים. כזכור, החליט המטכ"ל ל ה פ ר את ההסכם, רק בגלל הטענה שהוא נחתם מתוך אילוץ וכפייה - ולא מתוך רצון חופשי. מאז, עם גושפנקה של הפרקליטות הצבאית, כבר ברור לכל מי שעיניים בראשו, איזה ערך מותר לייחס בכלל למילים שנרשמות תחת אילוץ, לחץ, כפייה, או נסיבות חריגות: פשוט אפס חשיבות. לשאלתך למה כתב אהוד מנור את "ללכת שבי אחרייך" - דעתי היא שהוא עצמו היה שבוי של מישהי כשהוא רשם את המילים האלה. אם תבדקי את כתב היד המקורי שלו, תמצאי שהוא נכתב קצת אחרת: "ל ל כ ת ?" (כך הוא שאל אותה בתימהון כשהיא רצתה לעזוב אותו), "ש ב י !" (שבי מייד, הוא פקד עליה, תשבי! אל תזוזי!) ואז, כשהיא ניסתה בכל-זאת לקום וללכת - הוא אמר לה: "אחרייך!" (אני הולך איתך, אחרייך!). ללכת? שבי! אחרייך! אבל עכשיו לפחות את יודעת מה באמת שוות מילים כאלה, שנכתבות תחת מצוקה של לחץ.

אטיוד5

Active member
ללכת שבי אחרייך

זה מאחד הנביאים. אין לי פה את התקליטור עם התנ"ך המלא. אבל נדמה לי שזה ירמיה ומובא בתור משהו מאוד חיובי אלוהים מחזר אחרי האומה העברית או משהו כזה

מה קרה לך?

נדבקת? שבי - אפילו אצל הנביאים - כולל ירמיהו - היה תמיד דבר רע ביותר. הדבר היחיד שתוכל למצוא אצל ירמיהו בעניין השבי הוא רק הביטוי הידוע: "אשר לחרב - לחרב, אשר לרעב - לרעב, ואשר לשבי - לשבי". ומשהו דומה נוסף: "אשר למוות - למוות, אשר לשבי - לשבי". אבל יתכן שאתה מתבלבל עם משהו רע אחר שאמר ירמיהו, כשאיים: "ומאהבייך בשבי ילכו". לחלוטין לא משהו חיובי - ולא דומה למשהו חיובי - אלא בדיוק להיפך: איום קשה ביותר. בתקווה שבכך סיימנו את פרשת השבי, ובא לציון גואל, שאגב, מי בכלל זוכר שגם המשך הפסוק הזה עצמו - גם הוא מדבר על שבי: "ולשבי פשע יעקוב".

אטיוד5

Active member
התבלבלתי

עם "ללכת אחרייך במדבר בארץ לא זרועה". ואל תצטט אותי כי עדיין לא עיינתי במקור. ומה עם "נפל בשביה" או "ברשתה" או "בקסמה". זה לא נשמע לי כל כך רע שהרי לא לוגיניסמוס הכוונה.

ק ו ר ה.

ואם "ליפול בשביה" או "ברשתה" או ב"קסמה" לא נשמע לך כל כך רע - אז יש כאן שתי בעיות: בעייה אחת - שתמיד צריך להיזהר ממה שרק נשמע, עוד לא מצאו משהו טוב יותר ממראה עיניים, הנה, רק הרגע קראתי שעוד מישהי בפורום שמעה כל-מיני שמועות מוזרות - והיא כבר או-טו-טו באמת מתחילה להאמין בהן. בעייה שנייה - שאיך שלא תסובב את העניין - אז ליפול זה תמיד דבר רע. מי שנופל בקיסמה של מישהי - כאילו מודה שנפל בגלל קסם, בגלל איזה טריק שעשתה לו ואשר הוא לא הבחין בו בעיניים פקוחות. מי שנופל ברישתה - מעיד על עצמו שהוא לא יותר מאשר דג מיקרי או פרפר חולף שנקלע לרשת הזו - לרוב כפראייר שלא הבחין במלכודת. וליפול בשבי - - - - נו טוב: ראית רק אתמול איך מתנהג אדם כשהוא נופל בשבי. לא סתם אמרו על פדיון שבויים שהיא אחת משלוש המצוות החשובות ביותר! אישית, הייתי מציע לך להימנע מליפול בכל אחת מהנסיבות שהזכרת. ואגב, אם מישהו נופל בפח / ברשת / בקסם הנ"ל - פירושו של דבר שמישהי הפילה אותו. עכשיו תראה על מה עוד נהוג לומר שמישהי הפילה. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה. שלא נדע.

magy

New member
תודה על ההסבר המלומד

על החתום אשת העכביש (הטווה קורים , מפילה ברישתה פרייארים, מענגת אותם, ואחר כך אוכלת אותם עם "חרֶיין בין הארוחות.) {צריכה להיות מבריקה או מיוחדת מאד, העכבישה הזו, שקוריה עשויים קסמים!!!}

למעלה