אלוהי הברירה הטבעית !

טעות.

כל מוטציה ששורדת מוסיפה אינפורמציה חדשה. אבל כדי להמנע מדו שיח של חרשים, הואל נא להגדיר "אינפורמציה".

לא. התיחסתי לכל אבולוציה

במחקרי הביוכימיה וביולוגיה השימושיים - לא נעשה שום שימוש לא במקרו אבולוציה ולא במיקרו אבולוציה.

טוב

אני מבין מתשובתך שאין בידינו אמצעי מדידת טמפרטורה הרגישים לשינוי של מליונית המעלה. חבל. אבל בעצם, לא את הטמפרטורה מודדים כאן אלא אורך גל או משהו. לא? ובאשר להתחלת העולם מסינגולריות - בזה גם אני מאמין ואף מעיד על כך פעמיים ביום - "שמע ישראל ה' אלקינו ה' אחד". ובאשר לשאר דבריך על הראיות למפץ - לא אתווכח. איני בקי בנושא. אבל כמדומני שתסכים שאין ראיות אלו מן הסוג של ראיות אמפיריות שבהם מוכיחים שמים מרכבים מחמצן ומימן. וכמדומני שאכן צצות להן חדשות לבקרים תאוריות אחרות המסבירות את העובדות הנ"ל מה שאין כן לגבי הרכב המים. "שיטות הפרדה וקומבינציה וכו' - כן, אליהם התכוונתי. איך אתה מייצר ומפריד חלבון ספציפי ללא שימוש באבולוציה?" - שימוש באבולוציה? מעולם לא הופרד חלבון ספציפי ע"י שימוש באבולוציה. לא חלבון ולא דנ"א ולא שום דבר אחר. חלבון ספציפי מופרד בשיטות של כרומטוגרפיה למיניהן, צנטריפוגה, קשירה לסובסטרט כלשהו וכיוצא באלו. ובשיטות דומות מופרדות גם מולקולות דנ"א ספציפיות + שיטות מתחכמות של הנדסה גנטית כגון הכלאה עם template ידוע, שימוש באנזימים ורנ"א מן החי החותכים דנ"א במקום מסוים או מפרידים וכו'. איפה שמעת אתה שנעשה שימוש באבולוציה להשגת מטרות אלו?

vizini

New member
נכון. לא את הטמפרטורה מודדים.

מה שמודדים הוא התפלגות של אנרגיה או הספק באורכי גל, ולפי המקסימום מסיקים את הטמפרטורה בעזרת חוק ויין. תיאוריית המפץ לא טוענת שהעולם התחיל מסינגולריות. זה מכבר ידוע כי אי אפשר למתוח את תורת היחסות הכללית על לנקודת הסינגולריות, וכי תוקפה פוקע לפני כן. כל מה שתיאוריה זו טוענת הוא כי בעבר, לפני כ14 מליארד שנה היה היקום במצב בעל צפיפות וטמפרטורה מסויימים, ומאז התפשט והתקרר. לי לא ידוע על שום תיאוריה אחרת המסבירה את התצפיות התומכות בתיאורית המפץ, אבל תמיד אשמח ללמוד משהו חדש. התוכל להפנות אותי לתיאוריה כזו? " חלבון ספציפי מופרד בשיטות של כרומטוגרפיה למיניהן, צנטריפוגה, קשירה לסובסטרט כלשהו וכיוצא באלו. ובשיטות דומות מופרדות גם מולקולות דנ"א ספציפיות + שיטות מתחכמות של הנדסה גנטית כגון הכלאה עם template ידוע, שימוש באנזימים ורנ"א מן החי החותכים דנ"א במקום מסוים או מפרידים וכו'" או אם לתמצת - שימוש בתכונה (פנוטיפ) של החלבון או מקטע ה-DNA כדי לברור אותו. רגע, רגע, למה זה נשמע לי כל כך מוכר? אה, נכון, זה אחד מעקרונות האבולוציה...

L7

New member
בלס - אלוהים הוא הגננת הקוסמת של

הדתי. איפה כאן האנלוגיה והתחליף לאבולוציה?

למעלה