אלוהים

TheBigBrother

New member
אלוהים

מי מאמין ביהדות או דת אחרת, כלומר דתי? מי מאמין אבל חילוני? מי מאמין אבל"בדרך משלו"? מי לא מאמין במה שנקרא אלוהים?מי מחשיב את עצמו כמשהו אחר? קדימה, לא להתבייש!

פעם האמנתי מאוד אבל בדרך חילונית...

כלומר האמנתי בקיומו אבל נסעתי בשבת, לא הדלקתי נרות שבת וכו'... פשוט האמנתי שהוא קיים, העובדה שחוויתי הרבה אירועים לא מוסברים מבחינת "למה זה מגיע לי..." הפסקתי להאמין באלוהים... ועכשיו לא ברור לי, כי לפעמים אני פונה אל אלוהים אבל לדעתי זה מעין אלוהים שבתוכי, שיהיה לי יותר קל למי לפנות כשמתפללת בלב, כשחושבת על מאווים מסוימים שלי.

TheBigBrother

New member
אז את בעצם אומרת שאין אלוהים

אלא זה משהו שאת ממציא בשביל להתפלל לו מן תופעה פסיכולוגית

לקשמי

New member
בדיוק הלילה היה לי חלום

חלמתי שאני כותבת מכתב לאלוהים. אני לא אכתוב את כל החלום כי זה מאוד אישי אבל האקט הזה של לכתוב מכתב לאלוהים היה בעיניי כפנייה לאיזשהו כוח גדול שקיים בתוכי. זאת האמונה שלי. אני מאמינה שאלוהים הוא לא משהו נפרד ממני, האלוהות קיימת בי כמו שהיא קיימת בכל מה שקיים. אלוהים הוא הכל ואין דבר שהוא אינו אלוהים.

TheBigBrother

New member
למה?

אם זה על סמך התורה-אז את אמורה להיות דתיה הדוקה אם את חילוניה-למה את מאמינה בזה, על סמך מה את אומרת שהוא קיים אם לא על סמך התורה.

לקשמי

New member
אני לא דתיה

ולא אומרת את מה שאני אומרת על סמך התורה. אגב, גם אם זה כן היה על סמך התורה, זה לא אומר שאני חייבת להיות דתיה אדוקה. יש המון אנשים, המון סוגי אמונה, המון תורות והמון צורות חשיבה. להגדיר אדם על פי לוגיקה מסויימת זאת טעות לדעתי. לגבי למה אני מאמינה בזה? פשוט ככה. כי אני מודעת לכוחות שקיימים בי ומאמינה שלכל אחד יש את הכוחות האלה. האלוהות או אלוהים זה רק מושג, דרך להתייחס לזה. מבחינתי, אם אני קיימת אלוהים קיים.

למעלה