אלוהים, קיים או לא?

tallywood

New member
במילים אחרות אתה אומר שאין אלהים= אין תורה

מעמד הר סיני לא היה, משה לא דיבר אל אלהים, כל מה שאירע ליהודים מקבלת התורה ועד היום, כל הניסים, כל המאורעות וכל ההתגלויות הן אסופה של סיפורים בעלי מוסר השכל? השאלה שנשאלת היא מה היה קורה אם חס וחלילה אמא שלך לא היתה ניצלת מפיצוץ בלון הגז? האם הית אומר שמדובר בעיתוי לא נכון? קשה לי להאמין!!!!!

וואלה.. פילוסוף גדול.

מה זה להאמין בעצמי ? אני קיים (זאת אקסיומה). מה זה להאמין בעצמי ? אני יודע שאני עלה נידף ברוח. אני יודע שהיום אני יכול להיות בגג העולם ומחר בתחתית של התחתית. אני מאמין שיש תבונה קבועה שהיא הבסיס של הכל... את זה אני לא יכול להוכיח אבל ההיגיון הכי טבעי מוביל לאמונה כזאת. אז מה זה בדיוק להאמין בעצמי ? ההיגיון שלי אומר שאם להאמין במשהו, אז זה בדבר הקבוע, הנצחי, ולא בדבר החולף שהוא אני.

ענין של סבירות או הפרימיטיויות במיטבה !

הציויליזאציה ותולדות הזמן האנושי הן פסיק פיצפון בתולדות הזמן של כוכבינו עליו הילכו דינוזאורים הרבה לפני שאחד מאבותינו הקופים ירד מהעץ והפך לאדם. האדם היא חיה אגוצאנטרית עושה ומאמינה במה שנוח לה להאמין . לפני 3000 שנה היה נורא נוח להאמין שיש אלוהים ...היום לאחר הרבה אירועים היסטוריים זה די ברור שהסבירות להמצאות של אל כזה היא נמוכה למדי . מי שבמאה ה 21 ולאור כל הידע המדעי שיש לאדם עדיין מאמין בדרכי הדת ....שיבושם לו ! מאוד יהיה קשה לאתאיסט לשכנע אדם ששטוף מוח מילדותו על סיפורי בריאה וחארטות למיניהן להאמין שהאדם הוא פרי של תהליכים אבולוציוניים מורכבים . מי שמאמין שהעולם נוצר ש7 ימים כדאי לו שילך לפסיכולוג ועדיף פסיכולוג אתאיסט וטובה שעה אחת קודם . ומי שבאמת רוצה להחכים בנושא שיקרא את ספריו ויראה את הרצאותיו של ריצ'רד דוקינס ב-YOUTUBE .

מואלה

New member
זה נכון

שהעולם ממש לא נברא ב-7 ימים אפילו טפשי לחשוב ככה שהאדם נברא יחד עם העולם, באותה נשימה אבל התנ"ך הרבה פעמים נוטה להגזים אני אישית עדין לא יודעת במה להאמין, עד שלא תהיה לי עובדה חותכת נחמד לי לשמוע דעות

smallnig

New member
ענית כרגע לעצמך

אם התנך מגזים, כמו כל סיפור - למה להאמין לו? קצת חשיבה הגיונית אנשים. ואל תתעצבני בבקשה.

מואלה

New member
התנ"ך ואני מוכנה להודות

סותר את עצמו, אבל כאמור בני אדם כתבו אותו, אני אישית חושבת שקרו דברים מעולם, מהבחינה שאולי היה מלך שקראו לו שלמה ודויד ומה שבא לך, וסביר להניח שרוב הסיפורים הם הרואים לחלוטין ובאים להעצים את האומונה אני עדין לא יודעת אם יש אלוהים או לא, אבל נחמד להאמין בזה, יש משהו נורא משחרר בלתלות תקוות במשהו נעלה ונשגב,ולהאמין שתמיד הכל לטובה והכל כתוב למעלה, בגלל זה אני יכולה להבין אנשים דתיים, פעם האמנתי יותר, עכשיו הרבה פחות, אני עדיין צריכה הוכחה לזה שהוא לא קיים, כי יש בי את הספק הזה. לגבי חשיבה הגיונית, well כמו שאמרתי אנשים אוהבים להרגיש בטוחים, שמישהו שומר עליהם ומבחינתם הם בטוחים ב300% שאלוהים כן קיים, וזה לא שאלה לגביהם בכלל. אין לי מה להתעצבן, התנ"ך בין אם הוא נכון או לא הוא חלק מהמורשת שלנו כיהודים, טוב אני לא רוצה להכליל, אבל גם אנשים חילונים מכבדים את הספר, בתור ספר היסטוריוני, קצת מופרך (יש כאלו שיגידו שבכלל לא מופרך, זה לא משנה). ובסוף אחרי המכתב הזה, יתברר (שוב), שאף אחד לא דיבר אלי חחחחחחחחחחחחח

smallnig

New member
לא חח, הפעם דיברתי אליך.

ואין לי יותר מה להוסיף, אמרתי כל מה שרציתי.

למעלה