אלוהים, קיים או לא?

שאלה אחת אלייך-

מי הבורא של אלוהים? הריי אם הוא משהו,אז הוא חייב לבוא מאיפה שהוא ואם הוא לא כלום,אזיי הוא לא קיים. משמע=הוא חייב לבוא מאיפה שהוא. מי הבורא של אלוהים?

smallnig

New member
../images/Emo45.gifרציתי לשאול את השאלה, אבל

בטח היא תמציא עוד תירוץ מגוכך.

מואלה

New member
יאווו אני לא מאמינה!

אני אמרתי, והדגשתי שאין לי מושגגגג אבל שמץ של מושג אם הוא קיים או לא! לא ירדתי לחיים של אפאחד ולא המצאתי תירוצים ולא מעניין אותי מי קיים ומה קיים, אני אוהבת לשמוע דעות של אנשים ואמונות, לא אמרתי מעולם שאני מאמינה שאלוהים קיים או שהוא לא כאילו, מה אתם לא יודעים לקרוא? רק אמרתי שתפסיקו לשלול דברים ודעות של אחרים על ימין ועל שמאל מבלי להתחשב באנשים אחרים שכותבים בפורום הזה, כנ"ל גם לגבי הצד השני. הקיצר כמה שאני אכתוב כאן, אתם תקראו מה שאתם רוצים לקרוא, כי כנראה שזה מה שעושה לכם טוב, למצוא אנשים שאין להם אותה דעה כמו שלכם ולריב איתם. אלוהים לא משחק ולא שיחק אצלי בחיים כמשהו נתון ועובדתי, אז אל תכניסו לי לפה מילים, ואל תכתבו בשמי דברים שאני לא מאמינה בהם או מאמינה בהם, סבבה אם הוא קיים וסבבה גם אם אנשים ממציאים אותו, ואנערף שכל אחד יעשה מה שטוב לו כל עוד הוא לא פוגע באף אחד אחר הקיצר חיה ותן לחיות

מואלה

New member
טוב לפחות היה מצחיק

קורע מצחוק

smallnig

New member
בטבע קיים חוק.

הכל חייב להיות מאוזן. מספיק לקשר כל דבר לאלוהים, הטבע הוא דבר מופלא בפני עצמו כמו כל היקום אני יכול להביא לך אינסוף דוגמאות לפלאי יקום, בשביל מה לאלוהים ליצור משהו שאין בו שימוש כמו כוכבים רחוקים מהשמש ולא ניתנים למחייה? אשמח אם תעני לי בעוד תירוץ נחמד.

tallywood

New member
הטבע פועל על פי חוקים זה נכון

אבל כמו שאתה משתוקק לדעת מי ברא את הקב"ה תנסה לחקור מי ברא את הטבע שאתה כל כך מתפעל ממנו. ברגע שתמצא תשובה לכך תעבור הלאה. כמו בכל דבר בחיים לא קופצים מא' ל- ג'. מטרת בריאת העולם היא כדי להטיב לנבראים, כי ה' הוא שלימות הטוב, ומי שטוב מעוניין להטיב, "חוק הטוב להטיב" , הטבה משמעותה: נתינה. כדי לתת יש צורך במקבל, ולכן ברא מערכת שלימה של נבראים שיהיו מקבלי הטוב ממנו יתברך.- תתפלא הנה חוק בתורה בדיוק כמו החוקים בטבע שלשם כך נברא העולם. אז למה ברא את העולם הזה עם כל הקשיים והניסיונות, הוא יכל לשלוח את הנבראים ישר לגן עדן כדי להנות? משום נהמא דכיסופא- פירושו : לחם של בושה. כדי שההטבה תהיה שלימה עשה ה' שמקבלי ההטבה יזכו בטוב על ידי מעשיהם ביגיע כפיהם, כפי שהאדם יעדיף לא להיות מקבץ נדבות אלא לעבוד למען לחמו, ולכן ברא עולם עם חסרונות, עולם לא מושלם, על מנת שהנבראים ישלימו ויתקנו את החסר בעצמם ובעולם, ועל זה נאמר: "לתקן עולם במלכות שד-י" התיקון נעשה על ידי עבודת ה' , על ידי בחירה בטוב , ואז הם יזכו בטוב מבלי להתבייש בקבלת הטובה, כמו שכתוב בירושלמי (ערלה פרק א' הלכה ג) מי שאוכל מה שאינו שלו, מתבייש להסתכל בפניו של הנותן

smallnig

New member
זוהי ממש אבל ממש לא קפיצה מא' לג'

אם את חושבת שזה קפיצה מא' לג' - מצטער אבל החשיבה שלך קצת בסיסית מדי, מכאן אני מבין הרבה דברים עכשיו. ועוד טענה ארוכה ומגוכחת חסרת תשובות, ממש לא משכנע.

tallywood

New member
לרודף הרוחות ול "SMALLING"

העובדה שלא עניתי היא כי א: אני שומרת שבת ב: אני חיה בארה"ב- יש הפרשי שעות ו-ג : לקח לי קצת זמן להבין עד כמה נמוך אתם יכולים לרדת אז במשפט אחד- אם היינו יודעים מהי או מיהו היישות שנקרא אלהים- רוב השאלות הפתוחות שגורמות לנו להתווכח ולהגיע לטונים כה נמוכים לא היו נשארות פתוחות.- אני יכולה להבטיח לך שיום יגיע ותדע. "בחייהם אינם רואים, במותם רואים" אם היית יודע מאיפה באת, מיהו היצרן ומאין הוא נברא- לשם מה הרצון שלנו לחקור את מי שאנחנו. מאיפה הבטחון המלא שלך להגיד שלא קיים אלהים. אני קיבלתי הוכחות ברורות מחויה אישית שעברתי וממבט רוחני כלפי העולם- אני מעל לכל ספק יודעת שיש בורא לעולם ויש מי שייתן דין וחשבון שם למעלה יום אחד. תשמעו הרצאה של הרב ה- הד"ר זמיר כהן, תפתחו אוזניים הרי זה לא יהרוג אתכם נכון? על ד"ר אליזבת קובלר רוס כבר שמעת? אם לא אני מציעה לקרוא את מה שיש לה להגיד על מה שמחכה לנו לאחר המוות ושוב אני מדגישה לד"ר קובלר רוס אין שום זיקה לדת והיא אפילו לא יהודייה. מעניין לדעת עד כמה היא יודעת היום שיש המשכיות ואיך היא אומרת "ומי שלא מאמין- מצפה לו הפתעה"

ל tallywood ו

כל הכוב לך מילים כדורבנות יום יבוא וכל האנשים בעולם יחשבו דבר אחד

smallnig

New member
את עוברת הרבה דברים בחיים

ומהחשיב הטבעית שלך את מייחסת אותם לאלוהים, בלי לנסות ולחקור קצת מסביב או מעבר וזוהי ממש בועה לדעתי כי כל מה שיש בשבילך זה אלוהים ולא מעבר לכך, תאמיני לי אם אלוהים היה קיים העולם היה נראה מממממש אחרת. אלוהים שיושב בשמים ומדבר?
נו באמת, הרי מהתנך זה בא, והגרסא המודרנית של אלוהים בלתי נראה ובלתי ניתן להבנה שרואה הכל ושומע הכל שונה מהתנך, אז אתם מאמינים במשהו שונה שהמצאתם.

tallywood

New member
כולנו עוברים הרבה דברים בחיים

השאלה מה עושים איתם. זה או להגיד אני זה אני ובעוד 120 שנה אני חוזר לאדמה לשינה ארוכה!!!!! או לנסות ולהבין שלא יכול להיות שכל העולם הזה וכל החוקיות שבו וכל התנ"ך והסיאנסים וההוכחות המוצקות שקיימות היום הן מקריות."אנחנו" לא המצאנו שום דבר. מי שהמציא אלה כל אותם אלה שהחליטו שלטבע יש חוקים משלו. הגרסא המודרנית של אלהים לעומת העבר? לא ידעתי שהוא עבר טרנספורמציה בהתאם לזמן. במילים אחרות היה אלהים אבל הוא לא כל כך הסתדר לך עם אורח החיים אז החלטת להתנער ממנו וכיום הוא לא תואם את העולם שאנו חיים בו.את כמות החומר שקראתי גם על תורת האבולוציה, גם על הדת ואפילו על הנצרות אתה לא תקרא עד יום מותך. אני מבטיחה לך שהגעתי למסקנה הזו אחרי הרבה ויכוחים, שאלות, תהיות וכדומה. יש אלהים!!!!! זו עובדה. יש חיים לאחר המוות זו גם עובדה, סיאנסים קיימים- משמע יש עולם הנשמות- זו גם עובדה. אחרת לא היית נמצא בפורום רוחות והעולם הבא.

smallnig

New member
התשובה שלך ממש אבל ממש לא בנושא

התחלתי להתנער מאלוהים? מסקנה שגוייה לא הבנת אותי בכלל, חוץ מזה שאני לוקח חלק בפעילות בנוגע ל"עולם הנשמות", ואני מאמין ויודע מה זה רוחות וזה בכלל לא קשור למה שאמרתי לך בהודעה שלי. מה שאמרתי זה אם אתם מאמינים בתנך כל כך, בתנך האל נמצא בשמיים ומדבר, והיום האלוהים נמצא בינינו במקום לא נודע והוא לא נראה ורק יכול לשמוע את כולם כביכול - אבל זה לא כמו שזה בתורה אז כולם סותרים את עצמם, ומסתבכים יותר מדי. בבקשה תרשמי תגובות קצרות ולעניין ולא הרחבות שטותיות אשר סוטות מהנושא

אני חייב לציין

שהיה פה עומק... הבעיה היחידה היא שמי שנמצא ברע פשוט לא יכול לראות את זה.

MegaMan

New member
בואו נלמד אתכם שיעור נחמד וחשוב

כן קיים אלוהים ...אבל ! כך נוצר אלוהים : האדם לא יכל להאמין בעצמו ,ובעבר כאשר לא ידע את ההסבר לתופעת האש והברק ,האמין כי גורם מעל ליכולותיו יצר אותם ,וכי הנה הגיע סוף סוף אדם בעל כוח רב שניתן להאמין בו כי יצילו ויגן עליו . למעשה ,האדם האמין בעצמו בדרך עקיפה ... מוחשית -אין אלוהים תאורתית -אלוהים הוא כל אדם ואדם ואני גם יכול לתת לכם דוגמה טובה שהייתה לי עם אח שלי ... אמא שלי ניצלה מפיצוץ גז בשנה שעברה,אח שלי ישר מיהר ל"הודות" לאלוהים על שהציל אותה (אנחנו לא אוכלים כשר ,ואני חילוני למי שמעוניין לדעת ,אח שלי פשוט מאמין שהוא קיים) העניין הוא,שאתמול העלתי בפניו טענה ...מה היה קורה אם לא היו אומרים לכם ולו ,שיש כזה דבר אלוהים ?האם עדיין הייתם מחשיבים כל נס בתור משהו שאלוהים עשה ?או שהייתם מתייחסים אל זה כאל מזל ? אני חושב שהתשובה היא ברורה -הייתם קוראים לזה מזל . כמו שרובכם הבנתם ,מכאן ניתן להסיק -שאלוהים ,הוא המצאה שלנו ,מיתוס אם תירצו ,אנשים שאינם מסוגלים להאמין בעצמם ,מאמינים באלוהים.

למעלה