אלוהים, קיים או לא?

cookimonster

New member
אלוהים, קיים או לא?

האם האלוהים קיים או שלא ? פרופסור באוניברסיטה הציג שאלה זו לסטודנטים שלו: " האם כל מה שקיים, נברא ע"י אלוהים?". אחד הסטודנטים ענה באומץ: "כן, נברא ע"י אלוהים." "אלוהים ברא הכל?", שאל הפרופסור. "כן, אדוני", ענה הסטודנט. הפרופסור שאל: "אם אלוהים ברא הכל, משמעות הדבר שהוא ברא רוע – מאחר והרוע קיים. בהתאם לעקרון שהמעשים שלנו מגדירים אותנו עצמנו, האלוהים הוא רוע." הסטודנט השתתק בשומעו תשובה זו. הפרופסור היה מאוד מרוצה מעצמו. הוא התרברב בפני התלמידים שלו שהוכיח שוב שהאמונה באלוהים היא מיתוס. סטודנט נוסף הרים את ידו ואמר: "אני יכול להציג שאלה?" "כמובן", ענה הפרופסור. הסטודנט קם ושאל: "האם קיים קור?" "איזו שאלה? מעולם לא היה לך קר?". הסטודנטים צחקו על שאלתו של האיש הצעיר. האיש הצעיר ענה: "למעשה, אדוני, הקור לא קיים. בהתאם לחוקי הפיזיקה, מה שאנו מחשיבים כקור, מהווה למעשה חוסר חום. את האדם או החפץ אפשר ללמוד לפי העובדה האם יש לו או האם הוא מעביר אנרגיה. האפס המוחלט (460 מעלות פרנהייט) הוא היעדר חום מוחלט. כל חומר בטמפרטורה זו הופך להיות לא פעיל ולא מסוגל להגיב. קור לא קיים, אנו יצרנו מילה זו כדי לתאר מה אנו מרגישים בהיעדר חום." הסטודנט המשיך: "פרופסור, האם קיים חושך?". הפרופסור ענה: "כמובן שקיים". הסטודנט ענה: "אדוני, אתה שוב לא צודק. החושך אינו קיים. החושך הוא למעשה חוסר אור. אנו יכולים לחקור את האור, אך לא את החושך. אנו יכולים להשתמש במנסרה של ניוטון כדי לפרק את האור הלבן להרבה צבעים ולחקור אורכי הגל השונים של כל צבע. אנו לא יכולים למדוד את החושך. קרן אור פשוטה יכולה לחדור לעולם החושך ולהאירו. איך אתה יכול לדעת עד כמה חשוך חלל כלשהו? אתה מודד את כמות האור הקיים. הלא כן? חושך הוא מושג שהאדם משתמש בו כדי לתאר מה קורה בהיעדר אור." בסופו של דבר, האיש הצעיר שאל את הפרופסור: "אדוני, האם קיים רוע?" הפעם, הפרופסור ענה בחוסר ביטחון: "כמובן, כפי שכבר אמרתי. אנו רואים אותו כל יום. אכזריות בין האנשים, המון מעשי פשע ואונס בכל העולם. דברים אלה הן שום דבר אחר מאשר דוגמאות של רוע." על זה ענה הסטודנט: "רוע לא קיים אדוני, רוע הוא היעדר אלוהים. הוא דומה לחושך ולקור – מילה שנוצרה ע"י האדם כדי לתאר את היעדר האלוהים. אלוהים לא יצר רוע. רוע הוא לא אמונה ואהבה, שקיימות כמו האור והחום. רוע הוא התוצאה של היעדר אהבת אלוהים בליבו של האדם. זה כמו הקור, שמגיע כאשר אין חום, או כמו החושך, שמגיע כאשר אין אור." הפרופסור השתתק והתיישב. שמו של הסטודנט הצעיר היה – אלברט אינשטיין. גם כשקשה לנו והדברים לא מתגשמים בקצב שרצינו ,חשוב לזכור: " בלב ליבו של הקושי שוכנת ההזדמנות" אלברט איינשטיין.

smallnig

New member
עם כל הכבוד לאיינשטיין

שאל סטודנט - האם קיים אלוהים? ענה הפרופסור - כן. אמר הסטודנט - אלוהים לא קיים בהתאם לחוקי הפיזיקה, החשיבה עליו יוצרת אותו. כמה שלא תתווכח על אלוהים, הוא אינו קיים, מצטער ליידע אותך.

ghony

New member
אחי

יש לך דעה אבל אל תעשה ממנה עובדה אני מניח שחוץ ממני יש עוד אנשים מאמינים פה שהתנסחות כזאת קצת מעצבנת

כן

ויפה מאוד אהבתי את זה מאוד כל הכבוד. ונא לא להפוך שירשור זה לויכוח האם ה' קיים כי זה כבר נדוש ומעצבן

smallnig

New member
שמע

בשבילי זאת עובדה, כי אני יודע 200% לגבי העניין.. אבל כמובן זו תמיד תהיה דעה שלי בשבילך... גם אותי מעצבנות התנסחויות ודוגמאות שטותיות[לא במקרה שלך] שאלוהים קיים כמו שאותך מעצבן שאנשים אומרים שהואלא קיים.

מואלה

New member
אוי נו באמת

לפעמים הבורות של האנשים מדהימה אותי. תראה עם כל הכבוד, אני לא מבינה מה זה הוויכוח הטפשי הזה, ולמה תמיד מה שאנשים לא מאמינים בו הם פוסלים אותו באלף אחוז? אני לא חושבת שיש לך את היכולת להוכיח שאלוהים לא קיים, אני אישית לא הכי מאמינה בדברים האלו, אבל אני לא חושבת שיש לי את היכולת או את הזכות לזלזל באמונתם של אחרים, איש איש באמונתו יחיה, זה חוק אצלי. העובדה שאתה מציב, אין לה בסיס, כמו שאתה לא יכול להוכיח שאלוהים קיים אתה גם לא יכול להכיח את חוסר קיומו, אלוהים יכול להיות הרבה דברים, והתפיסה של האנשים לגבי אלוהים לא תמיד זהה, אז לשלול סתם את העובדה שהמושג הזה, לא קיים, זה בורות. אין לי שום מטרה לפגוע או לפתוח בוויכוח, אבל פשוט מעצבן אותי שאנשים מנסים לכפות את הדעות שלהם על האחרים, לטוב ולרע. כי בסך הכל אתה כמוני, בן אדם, ובני אדם עושים טעויות, ולא יודעים הכל, רחוק מזה. ודברים שהיו בטוחים בהם לפני מאה שנה הופרכו לחלוטין אלא אם אתה בעצמך אלוהים, אני לא חושבת, למעשה אני בטוחה, שאתה עצמך לא יודע אם ההגדרה הזאת "אלוהים" קיימת או לא. יום טוב, ואני באמת לא רוצה להרגיז סתם.

smallnig

New member
תראי, כנראה לא הבנת את תוכן ההודעה שלי.

אתה לא חושבת שיש לי את היכולת להוכיח שאלוהים לא קיים.. אני אמרתי שאני יודע 200% ואני לא סתם אומר את זה בלי בסיס. את לא חושבת שיש לי את היכולת? אז תמשיכי לחשוב מה שברצונך...מה הבורות פה? למה כל פעם שמישהו אומר שאלוהים לא קיים זה בורות? בשיבלי זה בדיוק ההפך, תחשבי בבקשה קצת לפני שאת רושמת. ודי חלאס לפתוח ויכוחים, זוהי הדעה שלי בשבילך ואני לא מתכוון לספר לך או להוכיח משהו....

מואלה

New member
הי, לא אכפת לי אם הוא קיים או לא, אבל אני

שונאת פשוט שונאת את הזלזול באמונה של אחרים זה הכל

MegaMan

New member
סמולינג

אפשר לסכם את זה במשהו אחד קטן ,גם אני יודע שהוא לא קיים ,ואני יכול להבטיח לכם שאני הדבר הכי קרוב שלכם לאלוהים (בהתנשאות ובצחוק) ,אבל סמולינג ...כמו שלא הוכיחו שאלוהים לא קיים ,לא ניתן להוכיח שהוא לא .

smallnig

New member
לא ניתן להוכיח?

זה שלא כל אחד יודע, או יכול לברר לא אומר לא ניתן, אף פעם אל תפסול אפשרויות שאתה אל יכול לדעת לגביהן. ופעם השלישית אני אומר מהידע שלי, בין אם היא רק דעה בשבילך או בין אם היא אמת בשבילך - אני יודע שאין אלוהים מנסיון ולא אמונה.

tallywood

New member
האם יש בורא לעולם?

זו השאלה שצריכה להישאל. האם ייתכן שכל הבריאה והיופי שבה היא כתוצאה מהתפוצצות? האם כל הסדר המופתי שקיים בעולם שלנו שבו הקב"ה דאג לכל בריאה וכל יצור " מביצי כינים ועד קרני רעמים" הוא בסה"כ תוצאה של מקריות? האם יכול להיות שהשמש מכוסה בנרתיק שנקרא אוזון על מנת לאפשר חיים על כדור הארץ היא תוצאה של התפוצצות? האם ייתכן שמכל הכוכבים והגלקסיות שקיימים כדור הארץ הוא המקום היחידי שבו יש תנאים המתאימים למחייה? האם גם זו מקריות?????? העולם זועק " אני בריאה של כח עליון". הקב"ה ברא את האדם ונתן לו זכות בחירה " לטוב או לרע ובחרת בטוב"- אם קיים רוע בעולם, הוא תוצאה ישירה של מעשינו! פרופ' פרנסיס קריק, חתן פרס נובל על גילוי מבנה הדנ''א ''אדם ישר, המצויד בכל הידע המדעי הקיים היום, יוכל רק לקבוע שמוצא החיים נראה, במובן מסוים כְּנֵס. כה רבים התנאים הצריכים להתקיים כדי שיווצרו החיים, עד כי אין מנוס מכאן והוכחה מדעית שהעולם נברא ע''י בורא רוחני בעל כוחות שמפעיל את העולם כולו''. פרופ' אלברט איינשטיין ''יש לדעת כי גם מה שאיננו ניתן להשגה על ידינו, באמת קיים, ומגלה עצמו בחכמה העילאית והיופי הגבוהה ביותר אשר אמצעינו הדלים מסוגלים לקלוט רק בצורות הפרימיטיביות ביותר, ידיעה זו, הרגשה זו, היא במרכז הדתיות האמיתית''. (Comne je vois ie monoe, p. 102-112) ''ספק גדול אם יימצא איש מדע מעמיק שאין דתיות מופלאה במינה מסגולות נפשו. דתיות- השתוממות נפעמת על ההרמוניה שבסדרי בראשית, המגלה תבונה כזו שכל חכמה ובינה שבמחשבת אדם ועצתו אינן כנגדו אלא הבהוב עמום הבטל ומבוטל. לעולם יש בורא. ולא מובן לי כלל כיצד יצור אנושי כל כך אפסי יכול בכלל להבין משהו על עולמו של הבורא!'' חוסר היכולת שלנו להבין שאלקים "הטביע" את נוכחותו בבריאה מקשה עלינו לקבל שיש אדריכל ויוצר שבנה וסידר את העולם בצורה כזו שתאפשר תנאי מחייה לכל יצור על כדור הארץ. אסיים במשפט ששמעתי מאבי כששאלתי אותו בדיוק את אותה שאלה האם קיים בורא לעולם? " כמו שהבית מעיד על הבנאי והשולחן על הנגר, כך העולם מעיד על הקב"ה". נ.ב אלהים בגימטריה שווה טבע- מקריות????? אתם תחליטו

smallnig

New member
בורא...

לא יכלנו להיווצר מכוח רוחני כלשהו מכיוון שהעולם והקיום הרוחני התפתח מאיתנו בני האדם. ולגבי המשפט שלך, תקרא שוב ותנסה להבין מה אני הולך להגיד - "האם ייתכן שמכל הכוכבים והגלקסיות שקיימים כדור הארץ הוא המקום היחידי שבו יש תנאים המתאימים למחייה?". המשפט הזה לא מסתדר לי מכמה סיבות. 1. נגיד ולא היו חיים נוספים ביקום, זה שנוצרת במקריות גורם לך להאמין שיש משהו שיצר אותך? סלח לי אבל זה ממש פרמיטיבי. תראה כמה דברים מקריים קורים לך כל יום, אז כל אחד מהם למעשה נגרם ע"י כוח כלשהו שחשב על זה מראש?
2. נגיד והיית גר לפני מליוני שנים בכפר אחד בניו זילנד, והיה כפר נוסף בצד השני של העולם באירופה נגיד, ולא הייתה לך דרך להגיע רחוק בתקופה ההיא, ולא לכפר השני - אז היית גם חושב שאין חיים על כדור הארץ חוץ מהשבט שלך. למעשה צוטטת יפה מאוד בעצמך "כי גם מה שאיננו ניתן להשגה על ידינו, באמת קיים....". אז אתה בעצם סותר את עצמך. היקום מלא חיים, זה שלא ניתן להגיע אליהם והם לא אלינו לא אומר שאנחנו היחידים.

tallywood

New member
"נוצרתי במקריות"??????

אתה באמת חושב שנוצרת במקריות?????? האם ייתכן שחיות ובני אדם שונים בגודלם, בצורתם ובמיקומם על כדור הארץ. האם ייתכן שהסוס שנולד עם מערכת שיניים המתאימה באופן מופתי לסוג האוכל(עשב) שגופו יכול לעכל היא תוצאה של מקריות. חשבת למה לאריה יש שיניים שמיועדות למאכל בשר ולסוס לא? האם ייתכן שמזרע אחד ומביצית אחת מתפתח עובר? הידעת שאישה לא מקבלת מחזור במשך 9 חודשים כי למעשה האם הבטת בעצמך במראה ונוכחת לדעת שהעיניים שלך ממוקמות למעלה ולא ברגליים- הרי גם במקרה יכול להיווצר דבר כזה לא? מדוע האף שלך נוטה למטה ולא למעלה- חשבת אולי שהקב"ה דאג שבמידה ויירד גשם הוא לא יפריע לך לנשום? לא צריך לחקור ולחפש כדי להבין שכל העולם הזה כולל אותנו הוא פרי יצירה של מתכנן. יש בגופנו רמ"ח אברים ושס"ה גידים כנגד תרי"ג מצוות- מקרי?????????? ניו זילנד לצורך הענין היא חלק מכדור הארץ וגם הכפר השני הוא חלק מכדור הארץ. האם לא שמעת על אסטרונאוטים שחזרו מהחלל והבהירו שרק בכדור הארץ יש את כמות החמצן המאפשר חיים????????? "מה שאינו ניתן להשגה על ידינו- מתייחס לעובדה שהיכולת הקוגניטיבית שלנו להבין תופעות טבע שמתרחשות בכל יום היא מוגבלת. יגיע יום ונצא מהגשמיות ואז לא יהיה קיים מחסום העיניים. " עין לא ראתה אלקים זולתך"- לו רק היית יכול להבין את פלאי הבריאה ולהסתכל על העולם בעין רוחנית, היית מבין שיש כאן השגחה עליונה בכל שניה שאנו נושמים. חלל האויר שאנו נושמים מורכב מאטומים. התנאים האידיאלים המאפשרים התקיימות על פני כדור הארץ הם להלן: חנקן-78.08% חמצן 20.94% ארגון 0.93% פחמן דו חמצני 0.038% ושוב אני חוזרת ואומרת???? מקרי???? אין אפשרות חיים במקום אחר מכמה סיבות: טמפרטורות נמוכות שמביאות למצב של קיפאון, מטאורים שנזרקים בחלל האויר במרווח של שניות, קרבה יתרה לשמש מבלי שכבת האוזון, כח משיכה וכו. הבעיה שלנו היא שאנחנו מחפשים להתנער מהאחריות- רובנו היום יודעים שיש בורא לעולם אך אנו מפחדים כי זה מחייב אותנו לחקור, ולקיים מצוות. גם המדע היום מכיר בעובדה שכל התאוריה של דארווין סותרת את עצמה. עד לפני שנה וחצי הייתי כופרת גמורה, לא האמנתי באלקים, התכחשתי לתנ"ך ולא האמנתי במזוזה בבית. מנסיון אישי שאני באמת אבל באמת לא מאחלת לאף אחד לעבור מה שעברתי הבנתי שאין דרך אחרת. "יגעת ומצאת- תאמין". מצאת תשובות לשאלות זה מחייב אותך. אני לא מנסה ליצור כפייה דתית, אני גם לא מאמינה בזה אבל חובתי היא להוכיח את אלה שטוענים שלא קיים אלקים. תפתח ספרים- ואני לא מדברת על תנ"ך או גמרא. תשמע הרצאה של הרב זמיר כהן שהוא דרך אגב פיזיקאי במקצועו- מרצה בבר אילן. מי יודע " מתוך שלא לשמה בא לשמה". אתה עלול למצוא תשובות לתהיות שלך. אבל מה שכן אל תגבש דעה לפני שאתה חוקר את שני הצדדים, שוקל בעד ונגד, מוצא את החסרונות והיתרונות ומחפש את האמת!!!!!!

tallywood

New member
המשך- היווצרות עובר

אישה לא מקבלת מחזור במשך 9 חודשים מסיבה פשוטה- החומר המופרש במהלך המחזור מתקרש והופך ל------ חלב שממנו התינוק שואב את כל הויטמינים שלהם הוא זקוק. הייתם מאמינים שפסולת שנמצאת בתוך הגוף הופכת לחלב מזין???????

smallnig

New member
כן תתפלא העולם מאוד מופלא

וכמה שיותר תתחיל לצאת מהבועה של אלוהים והדת, ככה תגלה יותר ויותר אמת.

tallywood

New member
אני בת-אם לא שמת לב

ולמה לצאת מ"הבועה" אם הבועה שבה אני נמצאת ענתה לי על כל השאלות שחיפשתי להן תשובה. למה שלא תנסה להיות קצת יותר רציונלי ופחות אמוציונלי. אולי אז תוכל אתה למצוא את האמת!!!!!!!!!

smallnig

New member
רציונאלי ופחות אמוציונאלי? איך זה מתקשר לפה?

אם מצאת אמת בבועה שיהיה לך לבריאות תשארי בה כל עוד זה עושה לך טוב, אני לא מכריח אותך להאמין בכלום.

למעלה