אלוהים אוהב אותי!!!!!!!!!!!!!

Ofirdt

New member
מה זאת אומרת שהמתלה ננעל?

מה מרגישים ומה קורה כשהוא ננעל?

Pumi

New member
זה קורה בבלימה חזקה

שהמתלה הקידמי (בדרך כלל) יורד עד הסוף, ואז אתה מרגיש שאין לו יותר לאן לרדת. זה לא בדיוק שהוא ננעל אלא שהמתלים הגיעו לסוף המרווח שלהם ומשם אין שיכוך יותר. כמובן שזה מסוכן שכן כל אבן יכולה לגרום לכך שהגלגל יעלה לאויר, ינעל בגלל הבלמים ובנחיתה תחליק.

הוא לא ננעל...הכוונה היא שהמזלג

סיים את המהלך שלו,עבד על המתלה כוח גדול יותר ממה שהוא יכול לספוג(ותקנו אותי אם ההסבר לא לגמרי נכון)אם שום דבר אחר לא מפריע הוא פשוט יחזור למצב הרגיל.

CBRRRRRR

New member
מתקן אותך ../images/Emo13.gif

כשהמתלה מגיע לסוף המהלך שלו אין לו יכולת ספיגה, וכל מכה שתגיע לגלגל תועבר ישירות לשלדה ותגרום להיעדר יציבות (הגלגל יעלה באויר, וכידוע מקדם החיכוך גומי-אויר יתר קטן ממקדם החיכוך גומי-אספלט). כמו לנסוע על קורקינט. ובעברית - סגירת מתלה לא רק גורמת למכה לשלדה ולנזק לאורך זמן, אלא גם להיעדר יציבות עד כדי סכנת נפילה.

prophit

New member
שני סיפורים דומים......

1) נסעתי לי, על הקטנוע של הפיצה, טייפון, מחפש כתובת אבל המהנדסים של מודיעין החליטו דווקא ברחוב ההוא שהגינות האלה שצריך להתפתל דרכן יהיו מאוד ארוכות, כלומר, צריך לעשות מש סללום כדי לא לעלות עליהם, בכל מקרה, אני מחפש לי את הכתובת במהירות של 50 קמ"ש לפחות ובשניה שאני מסתכל חזרה קדימה אני קולט שאני עולה על הקצה של הגינה הקטנה הזו, מחזיק חזק, עושה הבעה של אמ'לההההה ובום, מתעופף לי באוויר וממשיך ליסוע, עוצר, מסתכל, נושם, בודק שהכל במקום וממשיך. 2)לא עליתי פה על כלום אבל עדיין אני לא מבין איך יצאתי מזה, אותו שליח, אוטו קטנוע (תודה לאל, עם הפיור כבר הייתי מת) אני נוסע לי מאחורי אוטו שלא נותן לי לעקוף אותו ונוסע לאט, פתאום הוא מחליט לעצור ואני מוכיח את הגאוניות שלי ועוקף אותו מימין, יחסית מהר ואז אני קולט שהבחור מאותת ימינה, כשאני כבר לידו, נותןם פול גז ופונה, בזינוק, אני תופס את עצמי ואת האופנוע, מתפלל מהר, מרגיש בום בתחת של האופנוע, מהמפגש שלו עם הפגוש הקידמי\ימני של האוטו, התחת של האופנוע נזרק אני עולה את השיפוע (זה היה לפני כניסה לרחוב) הקטןממשיך ליסוע, לא נופל, על המדרכה, עוצר, חוזר אחורה, רואה את הנהג בחוץ, עצבני, הילד מאחורה בוכה והוא צועק עלי שאני משוגע, ושזה לא שווה את זה וכו' וכו' ואני מתנצל כל הזמן, הוא בודק נזק לפגוש ואומר לי, טוב ייאלה- סע!!! וזה הסיפור, ד"א- שקופים כדברי גיזמו.......

rmanb

New member
רק תראו מה קורה לבן אדם שהוא יודע

שהוא הולך לעשות תאונה כמו שקרה לי נלחצתי לא חשבתי על כלום החזקתי חזק מאוד את ההגה ואמרתי לעצמי את הכי גרוע ואל תשאלו אותי איך יצאתי מזה.

Tolki

New member
תגיד לי , החיים שלך חשובים לדעתך ?

קודם כל נתחיל בזה שגם אני שליח פיצה (גם על טייפון דרך אגב) אז שלא תחשוב שאני לא מבין את המצב של הלחץ שליחויות וכו' וכו' עכשיו נשאלת השאלה - אתה נוסע מאחורי משאית , היא נוסעת לאט ומסתירה לך חלק גדול משדה הראיה .. המשאית מאטה בפתאומיות .. ומכל הדברים שיכלת לעשות בחרת לעקוף אותה מצד ימין כאילו כלום לא קרה ? לא חשדת בכלום ?! אולי ילד שהתפרץ לכביש, אולי בור ענקי או כל פלא אלוהי אחר ? אז במקום להאט ולראות מה לכל הרוחות קורה שם אתה מאיץ ועוקף מצד ימין, נו באמת ... "פתאום הוא מחליט לעצור ואני מוכיח את הגאוניות שלי ועוקף אותו מימין" - וואלה גאון ! האנשים הטיפשים כשחושדים בכלי רכב שמאט פתאום לפניהם אומרים לעצמם (כולם לדמיין בועה כזאת של קומיקסים) "אולי הוא פיפס פניה והולך לסטות בפתאומיות ? אולי באמת ? אז בוא נראה איך אני יוצא מהמצב הזה .. הנה פה נתיב מילוט בטוח. אני אאט את המהירות עד שנבין מה החמור לפני מתכוון לעשות". אבל הגאונים הרי יודעים לחזות עתידות , הם יודעים שהוא לא יפנה פתאום ויעלה עליהם עם רכב של 15 טון, הם הרי גאונים ! אולי בגלל זה תרבות הנהיגה בארץ כל כך זוועתית, פשוט כל הגאונים נעלמים להם אחד אחד. אני שמח שזה נגמר בצורה טובה שכזאת אבל חבר'ה - תשמרו על החיים שלכם כי אף אחד אחר לא יעשה את זה.

Ofirdt

New member
מה זאת אומרת שהמתלה ננעל?

מה מרגישים ומה קורה למתלה?

kista

New member
סיפור נוסף

לפני כשבועיים נסעתי מכרמיאל לפגישה עם לקוח במושבה מגדל (ליד הכינרת) . בכביש בן צומת קדרים לצומת גולני שייטתי בכיף במהירות קצת לא חוקית . התקרבתי לרכב מסחרי רחבוהתכוננתי לעקיפה , ואז ראיתי בצד שמאל של הכביש חמור . החלטתי לא לעקוף מפחד שהחמור ירוץ לכביש . באותה שנייה הרכב המסחרי שובר חזק שמאלה ומולי התגלה בן זוגו של החמור (עוד חמור) . מכאן עוברים להרצה איטית של הקלטת , מולי כ-30מטר 2 חמורים אחד בשול השמאלי ,ואחד ישר מולי .אני במהירות משוערת של כ-100קמ"ש ואז המחשבה החמור נבהל מהרכב ,ירוץ לשוליים (כיוון הפוך מכיוון עמידתו) או ירוץ לחברו בשול השמאלי ! החלטתי לתת גז , לבלום לא היה סיכוי , (יותר החלטה של אינסטינקט) ועברתי משמאלו תוך פקודת היגוי הפוך (שהפתיעה אותי ,ההיתי בטוח שבשעת מבחן הפיקוד מקליפת המוח יכריח אותי לבצע היגוי רגיל ) . הרכב שהיה מאחורי סטה ימינה לאותו כיוון שהחמור בחר והתנגש בו ,הנהג יצא שלם הרכב לא . והחמור נהרג במקום (גם לא היה דם או משהו ) הבעיה שהחמור השני רצה להגיע לחברו המת והכביש כביש מהיר ואני הזהרתי את המכוניות ואח"כ עלם האופנוע הצמדתי את החמור לגדר ההפרדה ועם צופרי האוויר פשוט הכרחתי אותו לקפוץ מעל הגדר . כשהתקשרתי למשטרה שהיתה תאונה שנגמרה טוב רק נזק לרכוש ושיבואו לקחת את גויית החמור ,ושיקנסו את הצורה של הבעלים של החמור ( אפשר לדעת יש עוד אחד והוא יחזור הביתה ) אמרו לי בסדר ואחרי 15 דקות ו5 סיגריות התיאשתי והמשכתי כולי רועד לפגישה עם הלקוח . מסקנה למטיילים בצפון - רואים מאהל בדואי או רואה צאן הולך לאורך הכביש להאט והזהר .

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

® Road Runner

New member
"אלוהים לא אוהב אותי!!!"

"היום טיילתי לי להנאתי ברחוב, היה די שקט, אולי בגלל זה בגלל החג אבל אפילו כלב לא היה שם, סיימתי ארוחה סינית מהפח שמאחורי המסעדה(אין כמו שאריות סושי ברוטב זבל טרי) והלכתי לי לאט לאט עם בטן מלאה לכיוון קפולסקי שבצד השני של הרחוב.(להוריד את הסושי עם קצת שאריות קפה). בעוד אני חוצה את הכביש מגיח מולי בחור על קטנוע ואני מוכן להישבע שהוא כיוון ישר אלי!!! צעקתי לו בכל הכוח "תלחץ על הברקסים!!תלחץ על הברקסים!!!" אבל כנראה מהפאניקה יצא לי מהגרון צליל לא מובן, מן "מיאו,מיאו..".... הטמבל הגיע לפחות על איזה 200 קמ"ש ובמקום לבלום הוא עוצם עיניים!! ההתנגשות הייתה בלתי נמנעת, המנוול עלה עליי וכמו שאומרים, פתח לי את הצורה..
מהלחץ הנוראי של הקטנוע על הבטן שלי עפה לי מהפה חתיכת סושי ישר לתוך הוריאטור של הקטנוע..המניאק כבר יגלה את זה כשהוא יבדוק את הכלי במוסך..
" (החתולה מספרת על המקרה בפורום חתולים)

Enforce

New member
גדול ../images/Emo70.gif ../images/Emo6.gif

בטח מה שהיא חשבה לה.. לפחות סושי כארוחה אחרונה..

למעלה