אלואה סינגולו - הדמות והפוזה

barzik

New member
היית צריך להיות בהרצאה של זארן

אחרי ההרצאה רק אדם בעל לב של אבן וראש של קש לא היה הופך למאמין אדוק. אפילו לעומרי היו דמעות בעיניים. ולאחר מכן, בגלל שום סיבה נראית לעין, הוא החל לעמוד דקת דומיה ולהסתכל למערב לפני כל ארוחת צהריים. עובדה שגרמה לו בעיות וחיכוכים בשירות המילואים שלו.

תראה, כבר האשימו אותי בשניהם ../images/Emo8.gif

טוב, כמעט. ולא טענתי שאין סיבות להפוך למאמין אדוק (באמת אין, אבל לא זה מה שטענתי
). אמרתי רק שמהמכתב הזה אני אכן יכול להסיק שטולקין הרגיש שהוא שליח, או נביא, או נושא-בשורה, אבל איני יכול להסיק באופן חד-משמעי שהבשורה שהוא חשב שהוא מעביר היא "הדברים היו באמת". להיפך, מכל כתביו האחרים משתמע מסר אחר - "הדברים הם משל קתולי". החלף "משל" ב"מסר" או "בשורה", כרצונך. כמובן שייתכן שיש באמתחתם של המאמינים עדויות לכך שטולקין גם האמין באמת בעולם שיצר, אבל לא ראיתיהן עדיין.

Envinyatar

New member
הרשה לי לחוש אי-נוחות מסויימת

כל התפיסה הזו, אותה כמיהה להבין ולהזדהות עם הרוע, ובשלב שני להפוך אותו לטוב ואת הטוב לרע, נראית לי כמו השלכה של "כת השטן" או לפחות של השטניזם ה"רציונלי" על טולקין. התפיסה הזו, עם כל הכבוד, זרה לרוחו של טולקין, מתמיהה, מסוכנת ולא מעוררת כבוד גדול במיוחד לבעליה. נראה לי שטולקין עצמו, אם היה יכול להגיב כעת, היה מתנסח במילים חריפות הרבה יותר משלי.

למעלה