אלואה סינגולו - הדמות והפוזה

אכן - גאווה.

אך לטעמי האישי, בני פאנור על כל יומרתם וגאוותם - זה לא היה החטא העיקרי שלהם. אני רואה את זה יותר כצדקנות, כקמצנות, כחוסר אמון. הגאווה היא עטיפה מבריקה ל ...זדון. תינגול (התרנגול - שזעדיף על מלך זולו) הוא גם זה שספג את הנאוגלמיר מוטת לרגליו והחריש למשמעת האשמות חריפות מפי ברן, כך שיש פה איזו חוסר עקביות קונספירטיבית. הקונספירציה הולכת רחוק עד כדי הטענה כי תינגול הוא בובתה האישית של מליאן, עד לרגע בו הוא יצא מטווחי חוטיה - אצל הגמדים.

התנועה הטולקינאית הרוסית

היא תרבות כל-כך מפותחת, האנשים האלה חרשו את הספרות הזו כל-כך לעומק ובכזו יסודיות, ש-debate פשוט אחד עם האדם הלא נכון יותיר את האוהד והלבן ביותר מפוייח בדעתו ואכול רגשות אשם לגבי כל דיעה חיובית על הוולאר. לדוגמא (מבלי לבסס את הטענה, אלא רק כ-teaser) אור הסילמרילים - תכליתו של הזדון. זו גאוותם של הוולאר, יומרתם והתנשאותם הם אלה הזורחים על פניהם של הנולדור. לא צניעות, לא ענווה - אלא להפך. פאנור לא עשה דבר, פרט לאשר למד בצל הולאר: הוולאר מציבים את גבולותיהם שלהם בדרכים הידועות להם - פאנור מציב את גולבותיו שלו בדרכים הידועות לו. תגובת הוולאר על השגת הגבול - זהה לתגובת פאנור על השגת גבול. אפשר ללכת יותר רחוק מזה: מלקור - בנו האהוב של ארו - הולאר שהיתדמה ביותר לאביו בנסיון ליצור, לחדש, להביא אחר איתו - היה שקול בכוחו מול כל שאר הוולאר בארץ התיכונה. והם, במיומרתם, העזו להרים יד למולו, אך גם נזקקו הם לכוחותיהם של כולם יחד בכדי להכריע את מלקור - ואף בראשית הימים - היה עליהם לנוס ולברוח מפניו, ולנטוש את הארץ התיכונה. מלקור עשה בארץ בכל זמן את אשר היה עליו לעשות מלכתחילה. אלה שאר הוולאר המטופשים שעמדו בדרכו. נו, זה פרובוקטיבי, אבל זה רק יכול ללכת ולהמשיך. ואיך זה קשור לרוסית? חפשו את השם נניה (כמו טבעת-המיים) בין טולקינאים דוברי-רוסית, ותשמעו את הבלתי יאומן, כי כל מה שכתבתי - הוא מצע עדין לדברים שתגלו.

נשמע מעניין, אבל מאד מגביל

אתה רוצה לאמר שקהילת הטולקינאים הרוסים *כולה* בדיעה שלילית על הואלאר? מה עושה טולקינאי רוסי שחס ושלום חושב שהואלאר היו דווקא, ככה, בסדר? זה כמעט כמו טולקינאי ישראלי שרוצה להגיד מילה טובה על מהדורת לוטם, הא?

Nomaed Dominus

New member
יש ספר ברוסית, שלפי כמה שאני יודע,

לא קיים תרגום שלו. קוראים לזה (Poslednij Kolcenosec (Posledniy Koltzenosetz שזה "מחזיק הטבעת האחרון" או משהו כזה. לפי מה שאמרו לי (עוד לא קראתי אותו, לא מצאתי אותו. הורדתי אותו אבל צריך להדפיס, שונא לקרוא הרבה במחשב) - מסופר של על מאורעות התקופה של סוף העידן השלישי, אבל מנקודת המבט של "השחורים".

Nomaed Dominus

New member
אהא! מצאתי!

קוראים לזה (Последний кольценосец (Posledniy Koltzenosetz כתב את זה (Кирилл Еськов (Kirill Eskov אפשר למצוא את זה ב-LIB.RU

yuvalr1

New member
מישהו שיודע רוסית....

יכול בבקשה לתרגם את זה לעברית או אנגלית? זה נשמע מאוד מעניין.... אני לא מבין רוסית אז אני לא יכול לעשות עם זה שום דבר. בבקשה!!!!!
(אין לי מושג בשביל מה הפיצה. אולי זה מפני שאכלתי היום אחת)...

Nomaed Dominus

New member
הלוואי והיה לי זמן לזה...

קודם זמן לקרוא. אח"כ אולי לתרגם את זה לאנגלית (לא רוצה לתרגם לעברית)

Nomaed Dominus

New member
הממ הממ הממ... עוד דבר();

אנשים כותבים שם על "כת המורגות´" וכל מני דברים כאלה... נראה לי אנשים לוקחים דברים קצט יותר מדי כבד... זה סה"כ ספר, סיפור. למה לעשות מזה משהו מעבר למה שכתוב בספר? למה להפוך את זה לדת?

Hermione HP

New member
זה באמת נראה מוגזם...../images/Emo20.gif

זאת כנראה ההשפעה של ספר על החיים של בני אדם..
אני בטוחה שטולקין היה מסתייג ומתנסח במילים חריפות על כל השטויות האלה של פיתוחי דת וכתות מהספר.. זה פשוט מזעזע בשבילי לגלות את כל זה.. כולה ספר!!! ספר!! דמיון!!!!! ספר!!! יש אנשים שפשוט יורדים מהפסים!

גאנדAלף

New member
אבקשך שלא לפגוע ברגשות אנשים שלא

חושבים כמוך. נראה שגם טולקין האמין באמיתות הלגנדאריום בסוף ימיו, או שמא רק אז הצהיר על אמונתו.

Y. Welis

New member
זארן ידע להשיב על זה כי הוא הרצה

על כך ב´קון´, אבל נדמה לי שמדובר במכתב מס´ 328 משנת 1972.

מקסים! ../images/Emo51.gif מכתב מרגש, אבל...

צריך מאד להיזהר בקריאתו, לדעתי. טולקין מספר שם על אדם שבא לבקר אותו (ששמו זרח מפרחונו) שהראה לו תמונות שצוירו לפני פירסום "שר הטבעות", אך נראו כאילו צוירו על-בסיס הספר. טולקין הבהיר לו שמעולם לא ראה את התמונות ולא שאב מהן השראה, ואז שאל אותו האורח, "הלא אינך סבור שחיברת את הספר הזה לגמרי לבדך, הלא כן?" טולקין שתק ארוכות, ואז השיב לו, "לא, איני סבור כך עוד". והוא מדבר הרבה שם על היותו כלי-שרת (כנראה בידי כוחות גדולים ממנו) שהביא בשורה לעולם, בלי ספק. הוא מדבר על "שר הטבעות" כעל קרן-אור שפרצה לפתע מבעד לעננים הקודרים השורים על העולם - *מעט* יותר מדי חשיבות-עצמית, הייתי מעז ואומר, אפילו לפרופסור הזקן המכובד שלנו, עם כל הכבוד שבאמת מגיע ל"שר הטבעות". כלומר, כן, הצלחתם לשכנע אותי שטולקין הרגיש שההשראה לספר הגיעה ממקור חיצוני לו, ושהוא היה רק כלי-שרת. זה אנושי מאד, ומובן מאד, מאדם שמנסה לעכל גלי הערצה פתאומיים בגיל מופלג. אבל, אפילו נניח לרגע שהוא צדק ב-100%, ושהוא אכן היה כלי-שרת ורק "העביר" אלינו את הספר: בשום מקום שם הוא לא כותב שהוא חושב שהספר מתאר מעשים שהיו באמת! הייתי אומר שהוא האמין שהספר נועד להעביר מסר, להיות משל, דוגמה, השראה - בסך הכל הוא שזר בו הרבה מאד אלמנטים קתוליים, כידוע - אבל מכאן ועד לאמר שהוא האמין בואלאר ובואלינור יש מרחק רב מאד. טולקין היה קתולי אדוק עד יום מותו, לא עובד-ארו. הוא האמין, אולי, ש"שר הטבעות" הוא תרומתו לעולם, שהוא נבחר ע"י האל, אולי, להביאו לאנשים. אבל לאמר שהוא חשב גם שזהו יותר מאשר סיפור - לכך לא מצאתי ביסוס אפילו במכתב המדובר.

למעלה