אלדד, מה המצב ?

Zack DA

New member
אלדד, מה המצב ? ../images/Emo13.gif

סיימתי את הקורס וביום רביעי אני מתגייס. רציתי לשאול אותך - אם יש איזה שהוא ויכוח מהעבר שבא לך להמשיך...

אלדד28

New member
מזל טוב ובהצלחה!

לא, חוץ מזה שאני לא מסכים עם מה שכתבת על השאלה של NEKO המסכן

Zack DA

New member
תודה, ולגבי NEKO -

הוא ישרוד. אני לא יודע כמה זמן היה במבחן, אבל אפשר למצוא את הפתרון של השאלה הזו תוך לא הרבה זמן בעיקר כשהיה נתון שהזמן הוא לינארי. בכל אופן - מה אתה מצפה שישאלו במבחן - רק שאלות שבהן המתכנת נדרש לבצע דברים בסיסיים ומידיים, שהם בעצם תרגום של אלגוריתם לקוד ?

אלדד28

New member
כן, בהחלט.

זו המטרה של הקורס הזה - להזכירך, סדנת תכנות ב-C. המבחן צריך לבחון אם אתה יודע מה זה FORK ולראות איך אתה משתמש בפוינטרים וב-strdup. לשיטתך, במבחן בחדו"א צריך לתת את TSP "על הדרך". יש הבדל גדול בין אלגוריתמיקה פשוטה מאוד ("חשב עצרת" או "בהינתן כך וכך, חשב כך וכך" - מהסוג הפשוט) לבין שאלות אלגוריתמיות שדורשות חשיבה. ספציפית השאלה של NEKO גם בכלל לא קשור ל-C, ואני לא ממש מבין איך פתרון שאלה כזו מעיד עליך שאתה יודע C - וכזכור, זה מבחן ב-C, ולא באלגוריתמיקה.

Zack DA

New member
כלומר, המתכנת בכלל לא צריך לחשוב ?

אפילו אם נושא הקורס הוא שפת C ? צריך להיות קצת מעבר לזה, האינך חשוב ?

neko

New member
תראה, בסופו של דבר יש לי תעודה

המכילה שמות קורסים וציונים. כשכתוב בתעודה שיש לי, לדוגמא, 95 בC ו70 באלגוריתמים, מעסיק יכול להגיד "וואלה, אני אשמח לראות אותך בצוות הC שלי, אני אמצא אלגוריתמיקאי אחר". אני גם יכול לשבת, לחרוש וללמוד אלגוריתמים יותר טוב, ולהוציא 90 במועד ב', או אפילו בשנה הבאה. אבל מה שנוצר כעת, הוא עיוות של המציאות: יהיה לי 75 בC שלא משקף את היכולת שלי לכתוב קוד ב-C! ה75 הזה נוצר בעקבות כך שלקראת המבחן ניקיתי את הראש מכל המסביב כדי להתמקד בכל נושא הפוינטרים\FORK-ים\הקצאות זכרון וכד' שלא הכרתי (השפה הראשונה אצלינו היא JAVA עם דגש על OOP), כדי לא ליפול ב"פינות" שהמרצה הזה אוהב לשים. בסופו של דבר, מעסיק פוטנציאלי, למשל, יחשוב שאני לא יודע לכתוב קוד בC, בעוד שאני בהחלט יכול לכתוב כל דבר שרק יתנו לי בצורה מעולה. אני לא חושב שזה הוגן לערב בין מקצועות שונים שאינם קשורים בצורה כזאת. אני בהחלט חושב שהיה ניתן לעשות את השאלה לגיטימית אם האלגוריתם היה ניתן, ועלינו היה רק לממשו.

Zack DA

New member
אם לא התאמנתם בכלל באלגוריתמיקה

בסיסית, אז אני מקבל את דעתך בעניין. מקווה שלא נעלבת מהביקורת.

neko

New member
לא בקורס הספציפי הזה, אם כי הקורס

"אלגוריתמים" נלקח במקביל ע"י רוב המסלול (לא כולם).

Zack DA

New member
הבנתי אותך. בכל אופן, מקווה שלא

התבאסת מדי במבחן. אני יכול לספר לך על מבחנים הרבה פחות הוגנים מזה שתארת עכשיו....

אלדד28

New member
לא. מבחן צריך לבחון על החומר של

הקורס. לא מעבר לו. ברמה בסיסית, כן - כמו מתימטיקה בסיסית בקורס באלגו, אבל אין שום סיבה שבקורס באלגוריתמיקה תהיה נגזרת קשה כמו בחדו"א, ואין שום סיבה שבקורס ב-C יהיו שאלות טריקיות באלגוריתמיקה. את השאלה הספציפית ההיא לא הייתי נותן בשום מבחן בתואר של מדעי המחשב, אגב, כי היא לא מעידה על שום יכולת רלוונטית למעט "פתרון בעיות", ואני אישית לא זוכר שום קורס שלימד אותנו "פתרון בעיות", חוץ מהקורס "פיתוח חשיבה המצאתית".

Zack DA

New member
אל תציג את זה כמו שאלה סופר קשה.

מדובר בשאלה יחסית קלה, עם רמז ענק.

אלדד28

New member
גם 28*52 היא שאלה סופר קשה

לילד בכיתה ב' שנותנים לו 5 דקות לפתור אותה.

ChipsMan

New member
מה ז"א לא היית נותן בשום מבחן? ../images/Emo12.gif

אני בטוח שהיית נותן אותה בתור "שאלת חימום" בתרגיל בית הראשון בקורס באלגוריתמים.. ואולי שאלה דומה עם שינויים קלים בבחינה (כמובן, אם לא נתת אותה בתור תרגיל בית לפני כן
) משהו כמו - "נתונה סדרה בגודל 3n. יש לפתח אלגוריתם שמצוא תת סדרה רציפה בגודל n שסכומה מקסימאלי"

אלדד28

New member
ואם כבר מדברים על זה,

הייתי מבסס תואר במדעי המחשב בכלל על 90% פרויקטים ובכלל לא מבחנים. זה היה מלמד את הסטודנטים פי אלף יותר טוב ממבחנים מטופשים שכל המטרה שלהם היא להכשיל את התלמידים בכמה שפחות זמן.

ChipsMan

New member
יש בזה משהו ../images/Emo12.gif

בכל מקרה, את התרגיל הנ"ל אני לא הייתי נותן במבחן של קורס תכנות בסיסי כי הוא קשה מדי בשבילם, ולא הייתי נותן במבחן באלגוריתמים כי הוא קל מדי בשבילם
דוקא אצלינו עדיין לא נתקלתי במבחן שהיתה לו מטרה להכשיל. מה שכן, היה צריך לאלתר. והרבה.

אלדד28

New member
התרגיל לא בוחן ידע באלגוריתמים או

בשיטות לבניית כאלו, ולכן לא הייתי נותן אותו במבחן באלגוריתמיקה. לא הייתי נותן אותו במבחן C כי הוא לא בוחן אותך על C (רק בעקיפין). אני נתקלתי בהחלט בקורסים "מסננים", שחלק גדול מהסטודנטים עפים אחריהם. נתקלתי בזה במכללה האקדמית של ת"א, שם למדתי, והבנתי שזה אותו דבר בת"א ובבן גוריון. לגבי הטכניון אין לי מושג.

neko

New member
הטכניון הוא כולו מסננת אחת גדולה...

לפחות כך הבנתי מסיפורים של ניצולים.

DNile

New member
צחי? קד"צ תוכניתנים?

הוא היה יכול ללמד את הקורס הזה. בעיניים עצומות. עם יד אחת קשורה מאחורי הגב. ועם חתול טרף גדול שרודף אחריו.

למעלה