אלגברה לינארית II באו"פ

pallidfool

New member
אלגברה לינארית II באו"פ

איך הקורס? מעניין? אני די התאכזבתי מאלגברה I... אינפי מעניין אותי הרבה יותר. הוא קשה יחסית לראשון? וביחס לאינפי I, למשל? אפשר לדעת כמה קיבל מי שעשה אותו? תודה

.....

אני נורא אהבתי את לינארית 1... מעניין מה איכזב אותך בקורס... לינארית 2 איננה שונה בהרבה מלינארית 1 חוץ מזה שהקורס טיפה מוזנח. לדעתי אפשר היה להרחיב את הקורס... אבל זו רק דעה שלי. הקורס לא קשה במיוחד, אבל החישובים בו יכולים להיות מעצבנים... בגללם קיבלתי בו 92..

Fingertip

New member
אני עוד פחות, איגור...

בכל מקרה, אם לא התלהבת מאלגברה 1, לא הייתי ממליץ על אלגברה 2. לא לומדים שם דברים יותר מדי חדשים, ויש שם סתם המון חישובים חדשים. גולת הכותרת של הקורס היא מטריצת ז´ורדן, אבל לא ממש התלהבתי ממנה. אהד.

pallidfool

New member
אני עושה תואר במתימטיקה.

לא במדעי המחשב או משהו כזה... אז זה קורס חובה, לא? מתימטיקה היא הרי מלכת המדעים
מה אכזב אותי באלגברה I? אין משפטים יפים... אין הוכחות מעניינות במיוחד... ככה אני זוכר את זה... בחשבון אינפיניטסימלי אני רואה הרבה יותר עומק.

pallidfool

New member
דרך אגב...

אם כבר מזכירים דברים מעצבנים באלגברה קיבלתי 90 בבחינת גמר באלגברה I... ולמה זה? התעלמתי מהמילה "לא" בסעיף הוכח או הפרך בשאלה 1 שהיה שווה בדיוק 10 נקודות. אני בסוף הוכחתי משהו ממש ארוך (שניים או שלושה עמודים) ומה שהיה צריך לתת זו הפרכה של מטריצה אחת
מאז החלטתי שאני קורא כל שאלה פעמיים

לי זה קורה הרבה

במיוחד אם המלה "לא" מוגדלת/מודגשת/מתוחה בקווים/צבועה בצבע שונה...

.........

אני אוהב את לינארית 1 בגלל הרעיונות היפים ובגלל שככול שמתקדמים רואים איך שכל הנושא מתפתח... בלינארית 2 יש משפטים נחמדים והוכחות חמודות יותר מאשר בלינארית 1. באינפי 1 לא פגשתי משפט שיש לו הוכחה "יפה". הרבה משפטים שמה היו לא ממש מסובכים להוכחה... לדעתי אתה תהנה מאוד ב"פונקציות מרוכבות" יש שמה את כל מה שציינת. לאחר שלמדתי את כל מרוכבות אני שם לב כמה מספרים ממשיים הם "לא טיבעיים".... אגב, לפעמים כשאני נתקל בפונקציה שגזירה ב-R וחסומה ואיננה פונקציה קבועה אני מרגיש מאין בחילה... אגב, אילו קורסים אתה מתכוון לעשות בקיץ ובסמסטר סתיו הבא? אולי ניפגש...

pallidfool

New member
אין סיכוי...

לצערי התוודעתי לאו"פ רק בגיל מאוחר ויועצת הפחידה אותי לא לקחת יותר מקורס אחד בסמסטר... זה די השאיר אותי תקוע, ואני עדין לא בשליש תואר. זה ממש מכעיס אותי העניין של היועצת... בלי שום בדיקה של הישגים, היא אמרה לי, למשל, שללכת לאינפי I בסמסטר רגיל זו "התאבדות". בסוף לקחתי אינפי I בסמסטר קיץ, הקצר פי שניים, וקיבלתי 99. עכשיו די מאוחר כבר לעשות הרבה קורסים... אבל זה לא נורא... לא באמת ציפיתי להספיק לסיים את התואר, ובכל מקרה אני ממש נהנה.

pallidfool

New member
ואיך הקורס תורת הקבוצות?

נראה קל יחסית, לא? למדתי בכל מקרה את הקורס מתימטיקה דיסקרטית, אז אני מניח שיהיה יותר קל.

pallidfool

New member
אני עושה כרגע את אינפי II

כיף חיים
תורת הקבוצות לא אמור להיות קורס בסיסי יחסית? הוא נראה לי טוב כדי לרפד פינות של סמסטרים ריקים

....

בעצם כל הקורסים שאתה עושה בתואר ראשון הם בסיסיים... אולי תנסה להצטרף למרוכבות!!! אני בטוח שתוכל לסיים הכל תוך סימסטר... אם לא אז תורת הקבוצת נראית לי בחירה טובה.

pallidfool

New member
לא... אין טעם

להילחץ בקורס שנתי... אני מעדיף לעשות אלגברה II ואולי תורת הקבוצות... אראה כבר. למרות שהקורס נשמע ממש מעניין... כמה נקודות זכות צברת כבר?

freedom rider

New member
זה עניין אישי בסך הכל

אני לא למדתי באו"פ אמנם, אלא בירושלים, אבל הממתמטיקה אותה מתמטיקה. באופן אישי, אני שנאתי ושונא אינפי/אנליזה וכו, ומאוד אהבתי את האלגברה, גם אלגברה א וגם אלגברה ב, ואח"כ גם חבורת ושדות (באו"פ זה נקרא מבנים אלגבריים, אני חושב). למה? לא יודע - פשוט עניין של טעם, וכנראה שיש לי גם יותר כשרונות אלגבריים מאשר אנליטיים. אז זה באמת עניין של העדפה.

למעלה