אלגברה בעייה:

BlackHat

New member
אלגברה בעייה:

עמו´ 175 הספר החרדל של בני גורן 4 5 יח´ לימוד עמוד 175 תרגיל 10 יצא לי -1<0 ובספר התשובה היא לכל ערך של X אבל לפי מה שאני רואה זו בכלל לא פרבולה אז תסבירו לי למה זה לכל ערך של X ולנשר או לכל חובב מתמטיקה אחר תרגיל שמאוד תאהבו במיוחד הנשר עמוד 186 תרגיל 24 שים סטופר ותמדוד כמה זמן יקח לך לפתור את זה

בבקשה ../images/Emo107.gif

אם פותרים משוואה או אי-שוויון (ולא משנה מאיזו מעלה, ראשונה, שנייה או עשירית), ובסוף כל ה x-ים מצטמצמים, ונשארים רק מספרים קבועים. ונשאר פסוק אמת , כלומר משהו שנכון תמיד - אז הפתרון הוא שאי השוויון נכון לכל ערך של x . כי איזה x בעולם שלא נציב, בסוף הכל יצטמצם ויישאר משהו שתמיד נכון ! (ולא משנה מהו x...) ואם יישאר לנו בסוף פסוק-שקר, מה תהיה התשובה ? ותודה על תרגיל ה"אתגר", אני אשב עליו בהזדמנות ראשונה...

BlackHat

New member
מה התשובה בפסוק שקר ויצא לי פסוק

שקר נכון?! תוכל לפתור את התרגיל בדרך שלך כדי שאני יבין ? תודה רבה!

תשובה ../images/Emo107.gif

יוצא בסוף : 0>1- שזה פסוק אמת ! ולכן התשובה היא לכל x . ואם יצא לך יום אחד פסוק שקר, התשובה היא "אף x " , כלומר "קבוצה ריקה".

BlackHat

New member
תודה ועוד שאלה

בתרגיל מספר 14 עמו´ 175 יצא לי x<0 וזה יצא גם כולל אבל בספר כתוב משהו אחר אני לא מבין איך מוצאים את פותרים מערכת וגם ואיך פותרים מערכת או ?! בבקשה תעזרו לי עוד שבוע יש לי מבחן גדול על כל החומר

The6thAngel

New member
אתה יכול

לכתוב את התרגיל
אין לי את הספר...

BlackHat

New member
אהההה צדקתי פשוט

שצירתי את זה שמתי את ה0 אחרי ה -1 ו 0 אמור להיות קודם ל -1 יש לי עדיין שאלה ברגע שיש מערכת וגם אני צריך לחפש מה משותף?! ומה עם מערכת או ?!

The6thAngel

New member
במערכת או

אתה לוקח את כל התחומים המסומנים (במקרה שלנו - כל מקום שיש מעליו קו, כלומר, איקס קטן שווה ל-0.)

BlackHat

New member
תודה ועוד שאלה אני רואה שאני לא

ממש שולט במערכת או לדוגמא בתרגיל מספר 38 עמוד´ 176 יצא לי x<7 או x>2.5

The6thAngel

New member
אם מה שכתבת

זה התרגיל עצמו צריך לצאת כל x כי כל המספרים שגדולים מ-2.5 כוללים גם את 7 והמספרים שגדולים ממנו וכל המספרים שקטנים מ-7 כוללים גם את 2.5 ואת המספרים שקטנים ממנו...

BlackHat

New member
זה היה הפתרון שיצא לי

מישהו יכול לבדוק בספר ולהסביר לי במה טעיתי?

למעלה