אלביט שכר

katon

New member
אלביט שכר

שלום,
כמה כדאי לבקש בציפיות שכר עבור תפקיד מהנדס מערכת - פיזיקאי - מהנדס אלקטרואופטיקה
20 -21 אלף ?
תואר שני בהנדסת חשמל . שנתיים ניסיון .
תודה מראש

ipv6

Member
אני יכול להגיד לך כאנקדוטה

שאני מכיר משהו בוגר מכללה בינונית עם ממוצע של 70 בלי שניה אחת של ניסיון שחתם על חוזה של ..16.
אלביט זאת לא חברה נדיבה אבל מה שציינת דיי\מאד נמוך.

user32

Well-known member
מנהל
אני מניח שלא בפיזיקה. השוק מעוות

בגלל הכסף הרב של סטארטאפים בועתיים למיניהם נוצר מחסור באנשיי תוכנה. זה כמובן משחק לידיהם של המתכנתים ומעלה את ערכם. כך נוצר מצב שמתכנת אנדרואיד בלי תואר יכול לעקוף בשכר פיזיקאי עם תואר שני מהטכניון. מנפלאות השוק החופשי...

הפוסט שלך מאוד מסוכן
שואל פה מישהו על עבודה באלקטרואופטיקה, ואתה בא ואומר לו שמישהו (כנראה במקצוע אחר לגמרי) מרוויח כך וכך, וגורם לו להרגיש רע עם ההצעה שהוא קיבל.
&nbsp
אלקטרואופטיקה אינה תוכנה, היצע המשרות מצומצם מאוד ונמצא בעיקר בתעשיות הבטחוניות ששם דירוגי השכר הם אחרים. יהיה חבל אם בעקבות תשובות כמו אלו שלך הוא ידחה את ההצעה ויגלה בסוף שאין לו הצעות אחרות מתחרות.

ipv6

Member
אין לי שליטה על רגשות של אנשים

ולא המלצתי לדחות או לקבל. על פניו זה נשמע לא הרבה למי שסיים טכניון עם ממוצע טוב. אם יש לו תואר שני עומדות בפניו אופציות של אלגוריתמים או אפילו הסבה לתוכנה שיניבו שכר יותר גבוהה. אבסולוטית המספרים שהוא ציין לא גבוהים לבן אדם עם תואר ריאלי ממוסד טוב ויכול להשתלב בשוק בתפקידים אחרים

המשכורות שכותבים פה נורא מוטות כלפי מטה ואני משקף שאני מכיר מציאות אחרת שאני מכיר מחברים/מכרים/קולגות לשעבר.

גם עולם הASIC כביכול בנסיגה ומצטמצם אבל אלה שכן עובדים מרוויחים בסדר גמור.
אני חושב שהתשובה שלי מכילה אינפורמציה וקו ייחוס כלשהוא (גם אם למקצוע אחר) ועדיפה על פני ״הכל תלוי בשאר ההצעות שלך יאדה יאדה יאדה״. לכנות את התשובה שלי ״מסוכנת״ זה מיותר ומוגזם

user32

Well-known member
מנהל
יש פערים גדולים

פיזיקה זה עולם ומלואו. בניגוד למדעי המחשב שאתה תמיד יכול להשתלב כמתכנת לא כל פיזיקאי יכול למצוא עבודה כאלגוריתמאי. גיסתי סיימה עכשיו תואר שני בת"א בפיזיקה ומתכוונת להמשיך לדוקטורט. התחום שלה לא קשור לשום תעשיה רלוונטית, למרות שהיא כתבה בתזה הרבה C, היא לא יכולה להסב את עצמה לאלגוריתמים כל כך בקלות. זה לא באופי שלה ולא באופי שלה להכנס לכל מני תחומים שהיא לא מבינה בהם. יוצא שהיא מלמדת פיזיקה בתיכון ובמכללות להנדסאים. השכר בהתאם.

לעומת זאת אני מכיר פיזיקאי עם מומחיות מסויימת באופטיקה שאכן עובד במשהו בטחוני וככל הנראה מרוויח טוב מאוד.
מכיר אחד אחר שבכלל מפתח משחקים גרפיים בפלאש עם תואר בפיזיקה מהטכניון. אבל הוא כבר מזמן הפך למתכנת לכל דבר.

ipv6

Member
אני מכיר כמה וכמה מקרים

של אנשים ״חכמים״ ללא ניסיון במדעי המחשב שהתקבלו למשרות אלגוריתמיקה. עם ידע סופר בסיסי בתכנות. אני מאמין שזה ריאלי.

התגובה שלי הכילה מידע רלוונטי. אם הייתי מסיים תואר שני בהנדסת חשמל הייתי שמח לקבל בתור רפרנס כדי לדעת טוב יותר מה יש לשוק להציע. אנשים שמחפשים בדכ בוחנים כמה כיוונים / הצעות.

יתרה מזאת, אם התואר הראשון שלו בחשמל והוא מוכן לשקול אופציות אחרות לרבות תוכנה, Game is on.
לא צריך להציג את זה כאילו הוא שאל על שכר של נהג משאית ואני נתתי כדוגמא שכר של מנהל בית חולים..

יש שם בדיוק שתיים

katon

New member
ביטחוני ולא ביטחוני

אכן באמת היצע משרות מצומצם. השאלה היא מה ההבדל בין תפקידים כאלה בין תעשייה ביטחונית לרגילה מבחינת שכר...
&nbsp
תודה על תשובתך

katon

New member
תודה על התשובות

אני מודע לכל הדעות והסברים שכתבתם לגבי משרות תיכנות...
כרנאה אלך לפי טבלאות השכר ... למרות שגם שם הטווחים מאוד גדולים.

ipv6

Member
תברר טוב מה זה אומר "מהנדס מערכת" באלביט

מהנדס מערכת זה מושג שמקבל משמעויות שונות במקומות שונים. בחלקם זה תפקיד טכני בכיר לדעתי בתעשיות הבטחוניות זה לא ככה ויש לזה פן ניהול\אדמיניסטרטיבי - אבל עדיף שתברר לבד.

התואר הראשון גם בחשמל? מאוני'?
אם אתה לא סולד מתכנות ויש לך ידע בסיסי ב- C++ \מטלאב\פיית'ון או משהו בסגנון, תוכל להתמודד על תפקידי אלגוריתמיקה. אם תלך לכיוון הזה להערכתי תשיג תנאים משמעותית יותר טובים, במקום יותר טוב, לדעתי.

אם הממוצע שלך גבוהה בצורה חריגה, לא יודע, נניח 95+ בשני התארים, מה שכתבתי בפסקה הקודמת נהיה עוד יותר נכון וסביר שיסכימו לקבל אותך גם בלי ידע בתכנות או יסכימו שתעבור הסבה לתוכנה, כשאתה לומד בזמן עבודה ומקבל משכורת, כמובן.

למעלה