אלבומי החודש שלכם

Rudess

New member
יא מטאליסט

שומע קינג דיאמונד הא! טוב נו, זה פרוג מטאל איכותי

Rudess

New member
תראה

אני לוקח לעצמי את הקרדיט בנוגע לאלבומים של קינג דאימונד ונייטוויש שהוא שומע, אני המלצתי לו עליהם

RamiSun

New member
חחחח, תראו לשם איזון

קניתי את קט סטיבנס.... אחרי ההפגזות , הרגעה לשכנים

יניבש16

New member
שלי

zao- z=71 מה שנקרא בפי הצרפתים (וכולנו בעצם) zehul. מאוד מאגמאי אבל עם ערך מוסך משלו. הרבה אנרגיות וקומפוזיציות משובחות. aka moon- invisble sun הרכב ג'אז-רוק-אוונגרד בלגי. זה אלבום ענק!!! לא מפסיק לשמוע אותו לאחרונה. lagger blues machine- the complete works עוד הרכב בלגי עלום שעשה אחלה של פרוטו-אוונט פרוג (?!) עוד בתחילת השבעים. hardscore- methane כן, עוד הרכב בלגי (תודה למורנא שבזכות מונדיאל הפרוג גרם לי לנבור בתוצרת המקומית של בלגיה ועוד כמה מדינות). מוזיקה זאפאית אך הרבה יותר מלודית ו"בגובה העיניים". aksak maboul הרכב מוזר, פסיכי, אבל ממש ממש מעניין. והו בינתיים

Rubycon

New member
א פרופו אקסק מבול

לקלידן שלהם, מארק הולנדר, היה\יש עוד הרכב בשם Cos שעושה מוסיקה הרבה פחות אוונגארדית, שלפי מה שהספקתי לשמוע נשמעת כמו קצת כמו שילוב של סימפו, ספייס ופיוז'ן, עם זמרת נחמדה ששרה בשפה שכוחת-אל, משהו כמו צרפתית בשילוב עם טולקין. החודש שלי היה חלש מבחינת פרוג... בג'אז גיליתי הרבה יותר.

1. Tommy של The Who...

חזר אלי בגדול החודש אחרי הרבה שנים שהעלה אבק, ומה שמעניין זה שהסיבוב הזה אפילו יותר מהנה. אין מה לדבר, פיט טאונסנד כלי עולם 2. התשיעית של דבוז'אק 3. פיטר גבריאל 1 ו- 3 . אמנם פופ, אבל מסוגנן 4. זאפה - זוט אלורס ואובר נייט סנסיישן, עכשיו בסבב הזאפאי שלא ייגמר לעולם 5. Ca Ira של הגדול מכולם

JohnPaul

New member
הנה האלבומים שקניתי בחודש נובמבר

קצת יותר מתאים ברובו לפורום השכן, אבל חפיף: 1. The Allman Brothers Band - Idlewild 2. Primus - Sailing the Seas of Cheese 3. Neil Young & Crazy Horse - Everbody Knows This Is Nowhere 4. Frank Zappa - Uncle Meat. 5. Traffic - John Barleycorn Must Die.

RedCherry

New member
Traffic - John Barleycorn Must Die

לא מפסיק לשמוע לאחרונה, ממש אלבום ענק! (בעיקר שני השירים הראשונים).

מורנא007

New member
אלבומי החודש שלי

Windchase - Simphinity Autumn - Oceanworld Banco - Darvin! Jethro Tull - stand up וכמובן Solstice Coil - A Prescription for Paper Cuts

meandmeandme

New member
שלי

אני מודה שהיה לי חודש דליל מבחינה תקציבית אבל בכל זאת הצלחתי להגניב שתי אלבומים חדשים, הקו המאפיין הוא אלבומי אווירה: Bjork - Medula אולי לעיתים קצת דליל מבחינה מוסיקאלית, אבל אווירה יחודית וחזקה, המוסיקה פשוט נושמת. (למי שלא מעודכן מדובר באלבום שכמעט כולו מורכב מסמפולים של קולות אנושיים). אביתר בנאי - שיר טיול בערך אותו סיפור כמו ביורק, לעיתים קצת דליל מבחינה מוסיקאלית אבל עדיין מאוד מעניין מבחינת העיבודים והאפקט הפסיכוהרמוני. זהו.

orbiti

New member
'האפקט הפסיכוהרמוני'?

דווקא בגלל ש'שיר טיול', אלבום כ"כ אהוב עלי, אשמח אם תסביר יותר על הנקודה הזאת.

meandmeandme

New member
קצת הסבר

הכוונה להאפקט הפסיכולוגי שיש לתכונות אקוסטיות על המוח שלנו. כשאני אומר תכונות אקוסטיות אני מתכוון לכל מאפיין של גלי הקול או לחיבורם של כמה גלים. זה כולל תכונות יותר מוסיקאליות כמו מרווחים (הרמונים ומלודים), סולמות, מהלכים וכו, וגם תכונות יותר אקוסטיות כמו צורת הגל, הגוון שלו, טווח התדרים שלו, עוצמתו והיחס שלו עם גלים אחרים. בשיר טיול התכוונתי לאפקט השונה שיש לשירים באלבום בזכות העיבוד היותר אלקטרוני שלהם. האווירה שלו מאוד יחודית, היא יחסית נדירה באומנים שעושים מוסיקה איכותית בארץ ולכן הדבר עניין אותי כל כך. כדי להבין יותר טוב על מה אני מדבר תנסה לחשוב על 'עדר של שוורים' כשיר מתוך האלבום הראשון, איך הוא היה נשמע? ומה טרם לו העיבוד שנבחר לו במסגרת שיר טיול? זה יותר ניכר אם יצא לך להיות באחת מההופעות האחרונות של אביתר בנאי, הוא עושה שם גרסה יותר רוקיסטית ל'דיו'.

עמית ע

New member
פסקול נובמבר

Degenerate Art Ensemble - Rinko רכשתי את הדיסק הזה לפני כמה שנים משום שהוא הומלץ לחובבי Univers Zero. זו לא המלצה נטולת בסיס, אבל לא מדובר במשהו דומה. זה מפגש בין קלאסי מודרני מערבי למוסיקה מהמזרח הרחוק. נדמה לי שזה נכתב כמוסיקה למחול. מבוצע ע"י תזמורת עם כלי נשיפה, מיתר, חטיבת קצב, כלי הקשה אוריינטלים וזמרת יפנית. בסיבוב הראשון האלבום הזה קצת אכזב אותי, אבל היום אני נהנה ממנו. Ganelin Trio - Live in Germany הופעה מ-99. מי שאהב את ההופעה שלו לפני פרית'-קאטלר יאהב גם את זה. הלוואי וגודביי - חיזוקים לצדיקים נזיפות לבבונים קובץ פואמות של המשורר התל אביבי רומן באימביאב בהקראתו, לחנים של דני צוקרמן (חבר "גן חיות" בעברו). מוסיקה בגוונים שונים שמותאמים לטכסט - פולק, ג'ז, רוק. טכסטים משעשעים מאד. שווה. Solstice Coil - A Prescription for Paper Cut קיבלו ממני צ'אנס ממניעים פטריוטים בלבד וניצלו אותו יפה. שאפו! Either/Orchestra - Dial "E" אפשר לתאר אותם כ-"ביג-בנד פרוגרסיבי". בהאזנות הראשונות הוא נשמע לי כמו אלבום ג'ז בנאלי. המשכתי לתת לו צ'אנס מתוך הערכה למי שהמליץ לי עליו. לקח לי הרבה זמן למצוא באלבום הזה את רגעי הקסם, אבל היה כדאי.

B a z a

New member
אלבומי החודש שלי

Strawbs - From the witchwood, Grave new world אך, איזה יופי! יקי צדק Yes - Tales from topographic oceans (בינתיים הצלחתי לעכל רק את הקטע הראשון) King Crimson - Discipline מעולה! Can - Tago Mago מוזר אבל די מהפנט

למעלה