אלבומין-קלציום

ayalonav

New member
אלבומין-קלציום

שלום דר' תורג'מן, לבקשתך השאלה החדשה מוצבת בעמוד הראשון: אלבומין קלציום 5.2 10.7 (מרץ 2006) 4.9 10.1 (מרץ 2006) 4.7 9.6 (יולי 2003) הסרטן בגלל ההייפר-קלצמיה בעיקר.

נרדמת בכיתה בשיעור שעבר!

אמרתי שאם ההיפרקלצמיה לא בגלל PTH (כמו למשל בגרורות בעצמות) ה-PTH יהיה מדוכא. אז אין מצב כזה אצלך. לאור האלבומין אני אל בטוחה בכלל שזו היפרקלצמיה, אם כי אם אני זוכרת נכון הפוספור שלך היה די נמוך, דבר שתומך באבחנה. במקום מתוקן שניתן לסמוך על המדידה היה עוזר למדוד לך ionized calcium, אבל מסניוני בארץ הבדיקה לא מספיק בשימוש, המכשירים כנראה לא ממש מכויילים לסידן ולכן התשובות לא עוזרות. נראה לי בכל זאת שזה סידן מעט גבוה, ביחד עם הזרחן הנמוך וה-PTH 38, בכל זאת מריח לי כמו היפרפראתירואידיזם.

ayalonav

New member
כנראה שנרדמתי אבל

לא משעמום. מאז ומתמיד הכי אהבתי במסגרות החינוך את...........החופשות. ואילו כאן, המורה, למרות שלא במשהו תאורטי עסקינן, אני מרגיש שותף מלא לדיאלוג בגובה העיניים בין איש מקצוע בקיא שמספיק בטוח כדי לאפשר לעצמו להתלבט בקול רם מעל דפי האתר (...) שגם יודע להקשיב, וגם לענות. וזה אחד התהליכים שחסרים לי במפגש רופא-חולה במיוחד עם רופא מקצועי. ואם זה לא היה ברור אז שוב אני חוזר על הקומפלימנט: עד כה יש לי רק דברים טובים לומר עליך, ובהתחשב בעובדה שמאז התוודעתי לקיומם בעולם של רופאים, עורכי-דין, סוכני ביטוח וסוכני מכירות, מכולם אהבתי חתולים Feline Catus....ויסלחו לי אותם מתי מעט מאלו המשתייכים לבעלי המקצועות דלעיל אשר למרות זאת נותרו בני אדם. ולענייני: מה נסגר לגבי הייפר-פארא-תיירואידיזם יש לי/אין לי/אולי? והאם אבחנה זו יכולה להסביר את העליה המשמעותית במשקל בשנתיים האחרונות? תודה על תשומת הלב.

גם אני אוהבת חתולים

וכמובן שהכי הכי בעולם הוא חתולי הפרטי שחי בהרמוניה מופלאה עם הכלבה החמודה ביותר עלי אדמות. אני לא יודעת מה נסגר. התחושה שלי היא שזה כן, במיוח לאור הזרחן הנמוך משהו. אבל אני לא יכולה לשים על זה את הרשיון שלי. אני כבר לא זוכרת, מדדות את הרפשת הסידן בשתן גם? זה לא מסביר עליה במשקל, אבל אם יש לך קושינג, זה יכול וגם יכול. לפעמים יש צורך לחזור עוד כמה פעמים על בדיקות. הייתי חוזרת שוב ומבקשת גם שיבדקו כלוריד (שנוטה להיות גבוה בהיפרפראתירואידיזם). אין פה שום דבר דחוף, לפעמים לוחק זמן עד שבטוחים, במיוחד כשהדברים הם לא שחור ולבן.

ayalonav

New member
כן. לקחו שתן לסידן

ב 6 באפריל, אבל עוד לא הגיעה תוצאה. על אילו בדיקות כדאי לחזור? הרופא הפנה אותי לבדיקות, ציין שהתשובות יקחו עוד מספר שבועות עד שיגיעו (ויטמין די ועוד) וקבע לי בדיקת מעקב חודשיים מאוחר יותר...בהתחלה זה די הרגיע אותי, כי הנחתי שאין כל דחיפות...אבל מאז מטפטפות תוצאות שלא ברורה לי משמעותן ואני אמור להמתין לבדיקת המעקב. זה ממש לא לענין לדעתי. בדיקת כלוריד איפה: בשתן/בדם/בשניהם/באחר? גם רופא משפחה יכול להפנות לבדיקה כזו או רק אנדו'? תודה על תשומת הלב.

אין בכלל מה להשוות!

אז כמה הפרשת? האם אתה בטיפול שאל אנדוקרינולוג? באיזו קופה? במכבי אין בעיה לבקש שיעשו את הויטמין D הרלוונטי שהוא ה-1,25 vitamin D. כלוריד בדם. ואין מה להילחץ, זה יקח את הזמן שזה יקח. אין מה לעשות.

ayalonav

New member
טרם הגיעה התשובה לאיסוף קלציום בשתן

כמו גם תשובות אחרות (ויטמין D ועוד). הופניתי לאנדוקרינולוג ע"י רופא המשפחה ופגשתי בו פעם אחת: הוא מישמש לי את הידיים, רגליים, צוואר, לקח אנמנזה וקצת היטה אותה בתיעוד לפי השקפתו, איבחן הייפר-קלצמיה, העניק אבחנת suspected לקושינג ושלח אותי לדרכי עם שלל בדיקות הדם ואיסוף השתן. כן, אני חבר מכבי. אבקש מהרופא בדיקת כלוריד. אגב, נזכרתי שבילדותי הייתי גיני פיג במרפאה בבית החולים בילינסון (אז בניהולו של פרופ' לרון) כך שאני קאנדידאט לכתיבת case study משובח עם נתונים לאורך ארבעה עשורים (!) באחד הז'ורנלים הנחשבים, NEJM למשל. דר', את נענית לאתגר? מצ"ב נשמה טובה שעלתה לשמים ונכנסה לגן עדן בקיץ האחרון אחרי 17 שנים 2 חודשים של חיים איתנו. היצור סבל מאי-ספיקת כליות וקיבל בחצי השנה האחרונה לחייו אינפוזיות תת-עוריות מדי יום משל הייתי טכנאי מכונת דיאליזה לעניים....

ayalonav

New member
קורטיזול חופשי

באיסוף שתן מראשית החודש 49.2 MCG\24H. בדיקה זהה חודש קודם לכן 52.8 MCG\24H. הבדיקות מבוצעות באיכילוב.

ayalonav

New member
קיבלתי הפניה לבדיקת כלוריד

לבקשתי ולפי המלצתך. אבצע בשבוע הבא. בהודעה הקודמת צירפתי את התשובה הגרמנית לפרסום הבריטי של ישבניה של הקאנצלר מרקל. בתמונה ניתן לראות את הוד מעלתה בתנוחה אופיינית של איסוף שתן לקורטיזול. ועוד שוט של ההולך על ארבע.

אתה משתבח!

אבל ראיתי שחזרת לחתולים. באמת פרסמו את זה בגרמניה? דווקא ביום הולדתה ה-80 של הוד מלכותה? ה-UFC שלך תקין. חוששתני שאנחנו צריכים לסגת מאחבנות אקסוטיות. לא נראה כמו קושינג. זה רק מראה שבדיקת קורטיזול בדם לא אומרת הרבה.

ayalonav

New member
טרם הגיעה.

נדמה לי שאמרו מראש שישנן בדיקות שתוצאותיהן יקחו מספר שבועות.
ובמקום התמונה שאינה חובה, עוד פוזה של הכוכב התורן.

ayalonav

New member
שלילי חזק

זו תמונה שהורדתי מאי שם ברשת להערכתי כבר לפני 3 שנים. חשבתי שיהיה יפה לתבוע את עלבונו של הרייך הרביעי, ולשסות בבניו את האימפריה הבריטית, שאכן נראים כמו לובסטרים שלוקים לאחר יום חשיפה לשמש. בקיצור: אלו נבלות ואלו טרפות. לפחות בקטע של קושינג אני שומע צפירת הרגעה. והגאון התורן בפוזה נוספת.

סידן זה טריביאלי

יש תשובה למחרת, אתה ממתין לתשובה של הויטמין D, לפי דעתי למעט הכלוריד הכל הגיע. כך שאם אין תשובה של סידן בשתן, סימן ששכחו לעשות. מה יש לך נגד הבריטים? אני רואה שלא נוכל לשדל אותך להצטרף לתנועה להחזרת המנדט. בינינו אתה לא מתשוקק קצת למשפחת וינזור על כל שערוריותיה. זה כל כך יותר עסיסי מהשלולית המקומית שלנו

ayalonav

New member
שכחו וחצי ואין להם בקרת איכות על זה

כמו מרבית התהליכים במדינה שלנו. אז מחר אני *שוב* אוסף שתן והפעם לקלציום בלבד. הבוקר ביצעתי בדיקות דם לכלוריד ועוד קצת מיני כימיה. נגד הבריטים יש לי בדרך כלל את הצרפתים...ולהיפך. עכשיו גם הגרמנים בתמונה. מה שיפה אצל העם הזה הוא הנפש הרכה והמעודנת, מתת האל: הם לא יכולים לסבול טעם רע של עיתונאי פפאראצ'י שקלט את הפלחים מעוטרי הצלוליטיס של הקאנצר שלהם; מאידך, עם אותה נפש צדקנית אין להם בעיה לעשות שתי מלחמות עולם באותו יובל, אין להם בעיה להצדיע במועל יד למנהיג הגואל, אין להם בעיה לנקות את ארצם ואת אירופה מיהודים במיתות ממיתות שונות שלהם יש פטנטים רשומים וזכויות יוצרים עליהן. ולגבי השלולית המקומית את טועה ובגדול: אין עסיסית ושופעת מזו שלנו, אשר מקורותיה כמעיין הנובע מיצוי הנוזלים (ומצבי צבירה קרובים) של בני מעיהם של רבים, רבים מאוד במדינה שלנו. ולנושא אחר לגמרי: עוד תמונה מה book של היצור, שלפתוח מגירות של שידה לשלוף מהן גרביים מגולגלות ולפזר אותן ברחבי הבית הוא אחד מתחביביו. את האטרף ניתן לראות בעיניים!

אוסף יאסוף!

אם בהיפרפראתירואידיזם עסקינן, אין מנוס מידיעת הנתון הזה. במחשבה שניה השלולית שלנו בהחלט עסיסית, אבל היא כל כך מוכרת, כל כך משלנו. היופי שם, בפרוזדורי באקינגהם, הוא שכל בני המלוכה האלה עושים מסתבר בחדרי חדרים מה שכל בני התמותה עושים בכל מקום עלי אדמות. ידידי, חתולך, feline cattus יפה להפליא, אבל איפה ה-Manners? אמנם עייפתי מלחפש תמונות של חתולי שלי, אבל דע לך שהוא מציית להוראות, ושאוצר המילים האנושי שלו כולל לפחות 30 מילים, החל מפסטרמה (ועוד מאכלים כגון דג, טונה, תירס, חלב), וכלה בלשתות מים (מברז כמובן), שב (כדי לקבל פסטרמה), בוא לנשיקות (והוא נותן ועוד איך), ועוד ועוד. מה אתה אומר על זה? בשביל זה stills לא יספיקו. צריך feature באורך מלא. ובתור צרפתיה גאה שגדלה על מלחמת 100 השנים, אני מחבבת מאד את הבריטים. הייתי פעם אחת בגרמניה, לפני הרבה שנים, ולא יכולתי שלא לחשוב כשראיתי אנשים מגיל מסויים. אבל אני מאמינה שאין לאנשות עתיד אם לא נדע להסתכל הלאה. אני משוכנעת שהדור הצעיר לא אשם, ואיתו אנחנו חייבים להדבר.

ayalonav

New member
כמה נושאים. נתחיל בשתן:

1. "אם בהיפרפראתירואידיזם עסקינן, אין מנוס מידיעת הנתון הזה." למה התכוון המשורר? 2. פאקינגהם. 3. ל Boonch (זה שמו) אין נימוסים. הוא לא ג'נטלמן ארופאי. הוא כולה תאילנדי שעיר וחצוף. מילא פיזור גרביים ברחבי הבית, אבל מה תגידי על לפתוח את שלבי התריסים עד למקסימום האפשרי, כל אחד ואחד מהם, בכל חדר וחדר ביסודיות...?! 4. קודמו, נאג' (זה היה שמו) זצקול"א, לא רק שאהב יותר מכל גרעיני תירס משומר ואת הנוזל שלהם; לא רק ששלה ברגלו הקדמית המאוגרפת מספר גרעינים מתוך קופסאות השימורים וקירב אותה לפיו כך שיאכל ממנה; הוא גם ידע לזהות את קופסת השימורים הספציפית של התירס המשומר, מתוך כל קופסאות השימורים שהיו בנמצא ! והוא שלט עד יומו האחרון באוצר מלים עברי עשיר שכלל, inter alia, את שמו ולא פחות מלים מהמי-גאון-של-אמא-? שלך כגון: בוא, לא, אוכל לאכול ועוד. ה-CV שלו מכובד ועלילותיו יספיקו לטרילוגיה לפחות. 5. אני בדעה, שגם לבריטים וגם לצרפתים יש את הפוטנציאל (הלא ממומש במלואו עדיין, ואם להשתמש במונחים מעולם הלמידה אזי: תת-השגיות) להוציא אל הפועל פרויקטים חובקי ארופה כגון דה שהרייך השלישי התפאר בו. ומי בתמונה בפוזה סאטלאנית?

למעלה