אלבומים והופעות

אלבומים והופעות

בפינה זו אנו עוברים בין אלבומים ואתם מספרים על השירים מהאלבום אותם שמעתם בהופעות. כותבים קצת על מה שהשירים האלה נתנו לכם, איזה ביצוע הכי אהבתם, מה אתם לא יכולים לשכוח מהופעות לגבי האלבום הזה והשירים ממנו וכל מיני אסוציאציות שהם מעלים לכם והשבוע: סיפורים מהקופסא 1.סיפורים מהקופסא 2.תחנה סופית 3.בבוקר של קטיפה 4.חתול מפלצת 5.שקיעתה של הזריחה 6.כוכב הקופים 7.באוויר 8.אין קשר 9.לייפציג, ברצלונה 10.בין החדרים בהצלחה

אני אתחיל

1.סיפורים מהקופסא-לא שמעתי בהופעה אף פעם, דווקא צריך להיות מעניין 2.תחנה סופית-בהופעה של פורטיס לבד ובהופעות של פורטיסחרוף, תמיד זה שיר מצוין שזוכה לביצוע מצמרר במיוחד. בהופעות של פורטיסחרוף ברי מפגין ביצועי גיטרה מעולים, הסולו בסיום מרטיט. 3.בבוקר של קטיפה-לא שמעתי בהופעה 4.חתול מפלצת-פעם אחת בביצוע מעולה בהופעה של פורטיס 5.שקיעתה של הזריחה-בהופעות של פורטיסחרוף יש לשיר הזה ביצוע מאוד יפה אבל הביצוע הכי מדהים ששמעתי הייתה בהופעת הסולו של פורטיס שהייתי בה (באוניברסיטת ת"א), שעולה גם על הביצוע בדיסק 6.כוכב הקופים-פעם אחת בהופעה של פורטיס לבד שהיה מאוד יפה ופעם אחת בהופעה במעבדה של פורטיסחרוף שלא היה משהו. זה שיר של דיסק לא של הופעה. 7.באוויר-פעם אחת בהופעה בצרעה של ברי, לבד עם גיטרה אקוסטית אחרי שביקשו ממנו ופעם אחת בניצנים-פורטיסחרוף שהיה יפה. הפעם היחידה ששמעתי שמוציאים מהשיר הזה את הכל הייתה בהקלטה המצוינת מתוך "ברי סחרוף בהופעה" 8.אין קשר-פעם אחת בביצוע טוב מאוד בהופעה של פורטיס באונ' ת"א 9.לייפציג, ברצלונה-איזה שיר! כאסח לא נורמלי, פתח את ההופעה הנ"ל ופורטיס נתן לו ביצוע מדהים! גם בהופעות של פורטיסחרוף הוא תמיד מצוין 10.בין החדרים-ללא ספק השיר של ברי שאני הכי הכי מחכה לשמוע בהופעה, את השילוב המדהים הזה בין הקולות של ברי ופורטיס כשברקע המוזיקה המתאימה, גאוני, כשביקשתי מהם לשיר אותו ברי אמר שהוא מפחד...

Crazy Diamond85

New member
אוקיי המממ...

1 - סיפורים מהקופסא - בוצע כמה פעמים גם בסיבוב של "סיפורים מהקופסא" וגם של "1900?" יש אפילו בוטלג של השיר שבו פורטיס שוכח את המילים ומפסיק באמצע, כל זאת בגלל שהשיר לא היה אמור להיות בפלייליסט אלא קוטנר רשם אותו בכתב ידו... 2 - תחנה סופית.. כמעט כל הופעה... אכן אין על הגיטרה סלייד של ברי 3 - בוקר של קטיפה - היה בעבר עם שרון רוטר בהופעות האיחוד של פורטיסחרוף (9.9.99 ובר מצווה לנענע) הביצוע עצמו יפה השיר של שרון פחות.... חוץ מזה גם במקרה פסנתר של פורטיס, לדעתי הביצוע הכי מוצלח, ובנוסף היה גם בסיבוב הנוכחי בשתי ההופעות שהיו בהאנגר 11 יחד עם קרני פוסטל. 4 - גם לא חסר... כמעט בכל הופעה, פרט לסיבוב האחרון שכנראה כבר נמאס להם והשיר בוצע אך ורק בהופעת פורים, אגב זה היה מבין השירים הראשונים שברי ופורטיס ניגנו ביחד לקראת תקופת האיחוד (כמה חודשים לפני ההופעות המשותפות קפץ ברי להופעה של 4טיס...) כנ"ל לגבי ז'אן ז'אק בהופעה אחת לפני... 5 - שקיעתה של הזריחה - אני נורא אהבתי את מהסיבוב של חצי אוטומטי, הסימפול בהתחלה ממש עשה לי את זה, בכלל שיר גדול 6 - כוכב הקופים - גם לא חסר... בהופעות של פורטיס וגם בכמה של הסיבוב הנוכחי... כשתמיר עשה עבודת מצילות יפה מאוד בפתיחה :) 7 - באוויר - גם לא חסר, הופעות של ברי, פורטיסחרוף, בערב המשותף לזכרו של יוסי אלפנט, בגלי צהל... לא חסר... 8 - אין קשר - גם בוצע בהופעות המקורית של סיפורים מהקופסא ו1900, אז גם הייתה לו פתיחה נורא נחמדה לדעתי.... בנוסף בוצע גם בהופעות הסולו האחרונות של 4טיס ובמקרה פסנתר, הכי אהבתי דווקא את הביצוע היחיד שהיה לשיר בסיבוב הנוכחי של פורטיסחרוף בהאנגר 11 יחד עם שלומי שבן... היה פשוט ביצוע מעולה!! 9 - לייפציג ברצלונה - האמת די נמאס לי ממנו בהופעות.. וגם הוא מלווה מאז הסיבובים הראשונים 10 - בין החדרים - מעולם!!!! היה דיבור על לבצע אותו בהופעות הנוכחיות, ו4טיס גם טוען שהם התאמנו עליו... אני אומר - קצת סבלנות וגם זה יבוא...

קיר קמט

New member
טוב, תורי

1. סיפורים מהקופסא - מעולם לא שמעתי.. 2. תחנה סופית - אני לא חושב שצריך להרחיב... הסולו של ברי בסיום זה אחת ההנאות הגדולות ביותר שיש בחיים האלו. וחוץ מזה גם ההתחלה משהו בסט. אחד השירים היותר מרגשים שפורטיסחרוף עושים. 3. בבוקר של קטיפה - את זה שמעתי כשפורטיסחרוף הופיעו אחרי ג'ון קייל בהאנגר 11
עכשיו, תתארו לעצמכם - היו שם פורטיסחרוף, שפריר, סמטנה, ברזילי, ונדמה לי שגם לוטנברג - ובנוסף, באותו שיר היו על הבמה גם שלומי שבן (האיש והפסנתר), קרני פוסטל ועוד איזה נגנית של כלי מיתר ששכחתי מי היא. קרני פוסטל עשתה את הקולות, פורטיס משוגע כמו תמיד - וטוב, תחשבו כמה כלי נגינה היו על הבמה... WALL OF SOUND. זה היה פשוט מטורף. אני אודה על האמת - לא השתגעתי על השיר הזה עד אז. מאז הוא אחד האהובים עליי של פורטיסחרוף. 4. חתול מפלצת - בהופעות שאני הייתי לא שמעתי.. 5. שקיעתה של הזריחה - שמעתי אצל פורטיסחרוף, האמת שהדבר הכי יפה בביצוע של השיר הזה זה לראות את ההבעות פנים של פורטיס
למרות שהביצוע עצמו תמיד טוב מאוד. אומנם לא מוסיף יותר מדי לגרסת האלבום, אבל בדר"כ גם לא גורע ממנה.. 6. כוכב הקופים - שמעתי פעם אחת בהופעה של פורטיסחרוף - תשמעו, זה באמת שיר של אלבום. זה פשוט לא מחזיק בהופעה. אפילו הקהל התחיל להשתעמם.. 7. באוויר - גם אני שמעתי בניצנים - אבל למען האמת, לא זוכר כמעט כלום.. 8. אין קשר - לא זכור לי ששמעתי. 9. לייפציג-ברצלונה - תשמעו, יש סיבה למה "הגיטרה מנסרת את הלילה" נקרא כך.. 10. בין החדרים - מעולם לא שמעתי בהופעה..

Elfangor

New member
אוקע

למה שאני אזכור כל הופעה שהייתי? יש לי רק 4 פלייליסטים xD בכל מקרה, החשובים: לייפצינג ברצלונה- שיר שמנסר כל הופעה, פשוט ה-שיר להופעות, גם לפני 15 שנים וגם היום. תחנה סופית- לא ממש יודע... שמעתי, לא הכי אהבתי, מעדיף את הדיסק. אין קשר- הייתכן שהם שרו את זה עם מוקי? לא זוכר כבר =X בכל מקרה, פורטיס קצת מתבלבל בשיר, זה תמיד משעשע P: שקיעתה של הזריחה- האפקט הכי טוב של הסיבוב הנוכחי, והשיר עצמו גם מצויין בתור "השיר הרגוע" באוויר- מעדיף על הכל את הגירסא האקוסטית של ברי. בכללי- אם הזוג היו עושים הופעת דיסק, יש דיסקים שיותר הייתי רוצה לשמוע.

למעלה