אלבום משפחתי - חלק II.

TheShis

New member
אלבום משפחתי.

הייתי רוצה לשתף אתכם בתמונות של (חלק, לפחות) מבני ובנות ביתי שאינם הולכים על שתיים. לכל אחד ואחת מהם יש סיפור מיוחד. נתחיל עם סיסי. סיסי היא חתולה בלינזית (יש דבר כזה, מסתבר). בתחילת שנת 1987 סבי (ז"ל) יצא להוציא את הפח. לצד הפח של הבלוק הוא גילה חתולה "סיאמית" כבת שנה. מה מסתבר? השכנים (אנשי UNIFIL) בעלי החתולה נאלצו לעזוב את הארץ ולא יכלו לקחת את החתולה איתם. ומה הם עשו? הניחו אותה לייד פח הזבל. סבי (שאני מאמין שירשתי את אהבת החיות ממנו) אסף את החתולה, והביא לנו אותה בתור מתנה (מספר חודשים לפני כן עברנו לבית חדש). כמעט שנתיים מאוחר יותר, סבי נפטר. החתולה, סיסי שמה (אני בחרתי את השם), התגלתה כחתולה מוזרה למדי. בעליה הקודמים היו ככל הנראה צמחונים (כמוני) ובתחילת דרכה, סיסי לא הסכימה לאכול דבר מלבד מלפפון, גרעיני תירס ושאר סוגי ירקות ופירות. בשר? לא בבית ספרה. לאט לאט, אמא שלי החלה "לקלקל" את סיסי והיא התחילה לאכול דגים ובשלב מאוחר יותר גם בשר. היום סיסי כבר בת 16. מרבית השיניים נשרו לה. היא אוכלת מזון לחתולים "ישישים", מעט בשר חי, מלפפון, אפונה וגזר ושותה מים וחלב. מכל בעלי החיים שיצא לי לגדל (ולאהוב) במשך 28 שנות חיי, סיסי היא ללא ספק "אהבת חיי", והתחושה היא הדדית, ואני יודע זאת בוודאות. :) סיסי המליטה 5 פעמים בשנותיה הראשונות וכל הגורים נמסרו לבתים טובים (שנבחרו בקפידה יתרה). לפני כ-6 שנים היא עוקרה. למרות שסיסי גזעית (כמה שאני שונא את המילה הזאת!), מעולם לא רשמנו אותה לתחרות והעובדה שהיא גזעית לא גרמה לנו לאהוב אותה יותר. זהו. אשמח לשמוע תגובות לגבי הסיפור והתמונה וגם אשמח לקבל פידבק האם תרצו לראות את שאר האלבום המשפחתי שלנו. ביי בינתיים. :)

*Michelle*

New member
סיסי מתוקה מאד

כמובן שנשמח לראות את שאר התמונות (יהייה נחמד אם תוכל להקטין אותן קצת) וברוך הבא לפורום.

סיסי פשוט מהממת!!!

והסיפור שלה מאוד יפה ובטח שאנחנו רוצים לראות את שאר האלבום. אני מאחלת לסיסי שתחיה המון שנים למרות שהיא כבר קשישה...

**לילך**

New member
היי TheShis וברוך הבא ../images/Emo24.gif

נהנתי מאד לראות את התמונה של סיסי ולשמוע את סיפור החיים המקסים שלכם. אני מחכה בקוצר רוח לראות את שאר התמונות. עוד מעט תוכל לראות את סיסי בגלריה של חיות הפורום (בדף 6)וכמובן להציץ בשאר החיות וסיפוריהם שמצורפים לתמונות. אני אשמח לראותך משתתף בפורום באופן קבוע ,אתה מוזמן להשתתף בדיונים ולהמשיך לספר לנו על סיסי . חנוכה שמח ומואר לכולכם

TheShis

New member
:)

תודה לכולם על קבלת הפנים החמה. יותר מאוחר אשלח תמונה/ות נוספת/ות. ערב טוב וחג שמח, בינתיים. :)

TheShis

New member
אלבום משפחתי - חלק II.

והפעם - טיגריס (שמות חיבה: צילי, איצקה). טיגריס הייתה חתולת רחוב, שאימצה אותנו בתור משפחה. היא החלה להופיע לייד הדלת לפני כ-6 שנים, בשעות קבועות, וכמובן שזכתה לארוחה דשנה בכל פעם. לימים הוחלט שהיא "שלנו", וכעבור מספר שבועות טיגריס המליטה 4 גורים מנומרים מקסימים. טיגריס התגלתה כחתולה ידידותית מאוד (אם כי פחדנית), אבל בשום פנים ואופן לא הסכימה שנתקרב אל הגורים. רצה הגורל, ובגיל 3-4 חודשים טיגריס והגורים נרטבו באחת מסערות החורף. כל הגורים חלו, ולאחר מאבק שנמשך כשבוע, שניים מהם מתו. השניים האחרים החלימו לחלוטין, כמו גם טיגריס שרק "הצטננה". היות ולא מצאנו לגורים משפחות מאמצות ולא רצינו שהם יהפכו לחתולי רחוב (שכן מקרי ההרעלה בעירנו היו רבים), נאלצנו למסור אותם לידי צער בעלי חיים (סניף חיפה), בתקווה ששם ימצאו להם בית מתאים. באותה הזדמנות כבר דאגנו לעקר את טיגריס. עברה כחצי שנה, ויום אחד, כשאבי חזר מהעבודה, הוא מצא את טיגריס באמצע הכביש ברחוב בו אנו גרים (רחוב די שקט). המסכנה נדרסה, אם כי ככל הנראה רק קיבלה מכה.אבי עצר את הרכב והזיז אותה למדרכה (הוא חשב שהיא כבר לא איתנו), החנה את הרכב לייד הבית, קרא לאמא שלי ושניהם הלכו (אמא שלי בבכי) כדי לקחת אותה ולקבור אותה. הם נדהמו לגלות, שהחתולה נעלמה. כעבור שבועיים, הגברת הופיעה רזה וכחושה, אבל בריאה. לא היה גבול לשמחתנו. וטרינר שבדק אותה קבע שהיא בסדר גמור, ומלבד סגנון הליכה משונה לפעמים, היא בריאה לחלוטין. ומאז היא איתנו, למרות שרוב היום היא מסתובבת מחוץ לבית. המשך יבוא. :)

טיגריס יפיפיה!

והסיפור שלה מאוד מעניין, אני כבר מחכה להמשך, הסיפורים של החיות שלך מקסימים!

רק יש לי הערה קטנה

אם אפשר, אז לשרשר וכמה שיותר יותר טוב. למשל את ההמשך הזה אפשר היה לשרשר לחלק הראשון כדי לא לדחוק הודעות אחרות, בכל מקרה הסיפורים באמת מקסימים והתמונות בכלל...

TheShis

New member
תמיד חשבתי ש...

השרשור מכביד על טעינת הדפים, אבל אין בעייה בכלל. מעתה אשרשר. :)

clairvoyance

New member
איזה חתולים חמודים :)

הלוואי ואני יכלתי לאמץ למשפחתי גם כן חתול. היו לנו כמה ניסיונות גידול, מדי פעם אספנו לביתנו איזה כלב אבוד או גורי חתולים שאיבדו את אימם, אך אף פעם לא לזמן מתמשך - מקסימום שבועיים. וזאת משום שאימי לא יכלה לסבול חיות בבית. גם ארנבת/ ארנב - עד היום לא יודעת את המין הייתה לנו, ואותה מסרנו לאחר מספר חודשים לגן ילדים. ואילו לפני שנה, החלטתי שזהו - נגמר העידן המחוסר חיות שלי - ושאני הולכת לאמץ לי כלב, ויהיה מה. וכך מצאתי את עצמי בבוקר יום שבת באס-או-אס, מחפשת גור קטן שמחפש אותי - וכך מצאתי את בושי., הוא היה בן חודש וחצי, מעורב, שחור וקטן. המוסרים סיפרו כי הוא נמצא מוזנח בגן שעשועים, כנראה הוזנח שם ע"י הבעלים של אימו. טענו כי הוא כנראה רועה גרמני מעורב עם טרייר. לאחר מכן הוטרינרית חשבה שהוא בכלל רוטווילר. אבל עד היום אין לי מושג מה הוא באמת - ולמי אכפת :) הוא פשוט מקסים. בושי יהיה ב 4.1 בן שנה, הוא שובב וחמוד. אוהב לשחק במיליון משחקים, וכשאנחנו ישנים, תמיד משאיר איזה הפתעה בבוקר - נעל הרוסה, או עיתונים קרועים. הוא גם הולך לחוג אילוף, ושם לומד לשבת, להיות בארצה, לקפוץ ולהנות :) אז זהו - לאחר 21 שנים - הצלחתי סוף סוף לאמץ לי כלב - ולהשאיר אותו כאן ויהיה מה. כאשר אני אצא מבית הורי - אני בתקווה לאמץ לי גם חתול או מספר חתולים :) וגם ארנב שחור - שהיה אהבתי הראשונה. (החלטתי סוף סוף לספר קצת על בושי ולהוסיף תמונה שלו).

clairvoyance

New member
והייתה גם את טריקסי..

את טריקסי מצאתי בפארק רעננה, לבדה, היא הייתה בת חודש וחצי. גם היא ניזנחה ע"י מישהו שלא רצה לטפל בה. לא יכלתי להשאיר אותה שם לבדה והחלטתי לקחת אותה ולנסות למצוא לה בית. היא בכתה כל הלילה - ולא נתנה לי לישון. בושי שלי - שהיה בן 3 חודשים אז, טיפל בה ולא נתן לה לבכות כל הזמן הזה. בבוקר התקשרתי לאס-או-אס, הם שלחו אותי לוטרינרית שתבדוק אותה ותעשה חיסון ראשון. עם הורי כבר הצלחתי להסתבך, הם ממש לא רצו עוד כלב לבית ולא האמינו שאמצא לטריקסי בית. הוטרינרית אמרה שהגורה בריאה לחלוטין. איך שיצאתי ממנה, איזו משפחה התנפלה עלי ואמרו כמה שהיא חמודה ושהם בדיוק חושבים על לאמץ כלב למשפחה. זה היה כמעט מתנה משמים - וחשתי שמחה גדולה שהם לקחו אותה :) אמנם הפרתי את כל הכללים שאורי190 אמר לי בעת מסירת גור: 1) נתתי אותה במתנה. 2) אב המשפחה לא ממש התלהב מהגור. אבל אני עד היום מחזיקה לטריקסי אצבעות שאכן התאקלמה במשפחה. (אגב, את השם הם נתנו לה).

בקי@

New member
כל הכבוד! איך סיפורים מחממי לב../images/Emo23.gif

שכאלה מתאימים לחורף... בכלל אלו היספורים הכי טובים שיש,כל הכבוד על הטיפול ועל האהבה!

TheShis

New member
אלבום משפחתי - חלק III.

והפעם - פיקי. פיקי היא כלבת שנאוצר (בינונית) גזעית (שוב המילה הנוראית הזו), שנולדה ב-15/4/1987 והגיעה לידינו בגיל (רך מאוד) של 3 שבועות (עם זנב קצוץ). אמא שלה הייתה אלופת הארץ (לא זכור לי באיזה תחום) והייתה שייכת לחברים טובים של ההורים שלי, שנתנו לנו את פיקי בתור מתנה לחנוכת הבית שלנו. פיקי, שחגגה לא מזמן יום הולדת 14, הייתה גורה שובבה, וזו לשון המעטה. היא הייתה פגע רע מהלך על 4. לא היה חפץ/בעל חיים שפיקי לא לעסה, נשכה, ליקקה, תלשה ו/או שיחקה איתו. הגינה שלנו נראתה כאילו עבר בה טורנאדו, הכביסה שלנו נראתה כאילו היא שימשה כמטרה במטווח של חיילים ואנחנו היינו שרוטים ונשוכים עד לבלי הכר. :) לא זכור לי באיזה גיל, אבל הוטרינר יעץ לנו לקצץ לה את האוזניים. זכור לי שזה נראה היה לי אכזרי למדי, אבל הוטרינר הסביר שמדובר בהליך חשוב מאוד, אלא אם כן אנחנו מעוניינים בכלבה עם שמיעה פגומה. האוזניים קוצצו. נתנו לפיקי להכנס להריון פעם אחת ויחידה (בפעם הראשונה שהיא הייתה מיוחמת), ו"שידכנו" בינה ובין בימי, שהיה שנאוצר ענק גזעי. התוצאה לו אחרה לבוא, וכעבור מספר חודשים התרוצצו לנו בגינה 5 גורי שנאוצר מדהימים. כעבור מספר חודשים ולמרות שכל הגורים היו גזעיים, החלטנו לא למכור אותם (שהרי אין הבדל מהותי בין סחר בעבדים לבין מכירת בעלי חיים בשל טוהר הגזע שלהם), אלא למסור אותם לבתים חמים. מלבד אחד הגורים, שננשך ע"י נמייה לפני כמה שנים ומת, שאר הגורים חיים באושר ועושר עד היום. לצערי הרב, פיקי לא עוקרה לאחר ההמלטה, והחלה לקבל זריקות נגד ייחום. לפני כמה שנים טובות התגלה אצלה גידולים ענקיים, והיא נותחה להסרתם, ובאותה הזדמנות גם עוקרה. אני נכחתי באותו ניתוח ואפילו עזרתי לוטרינר בתהליכי החיתוך והתפירה. כיום פיקי כבר זקנה אמיתית (הזקן שלה אפילו הפך לשיבה!!!). בחודשים האחרונים היא איבדה את שמיעתה כמעט לגמרי, והיא מגיבה רק לשריקות מאוד חזקות או למחיאות כפיים. למרות זאת, היא ממשיכה לחיות חיים רגילים (וטובים). התמונה שלה היא מלפני שנה בערך. עלי לציין שהתמונה צולמה בחורף, כך שהיא לא מסופרת. בהמשך אשלח תמונה שלה לאחר תספורת - יחי ההבדל. המשך יבוא. :)

למעלה