אלבום השבוע

melancholy man

New member
אלבום השבוע

השבוע הייתי בעיקר בנסיעות לצורכי עבודה, ולאלצתי לגמוע כמה מאות קילומטרים בכל יום, חוץ מחור בכיס שהאוטו החדש עשה (תגידו יפה מז"לט), אלבום השבוע שלי הוא כמובן אלבום מושלם לנסיעות. אחרי הרבה מחשבות והירהורים והמון זמן וקמ"ש לבדוק, אלבום הנסיעה האולטימטיבי שלי הוא Creedence Clearwater Revival- Chronicle (חלק 1 כמובן), 20 שירים מופלאים בלי אף נפילה ועם ריח חריף של המערב התיכון האמרקאי תחושת מרחבים שרק מדינות כמו נגיד, נברסקה יכולות לתת, גיטרות מופלאות ושירה מלאת נשמה. כמובן שיש ביקורת של הולדן, תקראו

noosh

New member
הממ..

שוב "שיער" מככב, אבל הפעם יש תירוץ יותר טוב
פשוט אנחנו עושים ריקוד על שיר הנושא, ואני חייבת ללמוד את כל המיליםי, וזה תירוץ נפלא כדי להקשיב לשיר (ולאלבום) שוב ושוב.. במעט הזמן שקיים, כמובן

pure alice

New member
mine../images/Emo96.gif

Bob Dylan - Bringin It All Back Home עוד אלבום מוצלח מבית היוצר של צימרמן. ניסיתי את הקאנטרי שהומלץ פה מספר פעמים, בכלל לא כוס הקפה שלי. אני מעדיף את הדילן שלי עם מקצב 4/4(לפי מה שהבנתי בהתייחסות לראשונים) ושירה שמזכירה להרבה צפרדע שדבר מה תקוע בגרונה.. ואי אפשר בלי איזה נב קטן אם כבר הזכרת את CCR: ראיתי בחנות אלבום כפול בשם Cosmo's Factory. לפי מה שהבנתי הראשון הוא הדיסק(המצויין) Cosmo's Factory ולא שמעתי שהוא דיסק כפול אלא יחיד. השאלה היא מהו הדיסק השני שחבר לראשון בעטיפה אחת ולא נראה לי שזה שני דיסקים שונים של הלהקה שחברות התקליטים חיברו לאחד

FloyDviR

New member
ושלי... צירוף מקרים...

Creedence Clearwater Revival - CCR הראשון שלהם והראשון שלי שלהם... אלבום מצוין! אהבתי אותו+ !!! ויש עוד אלבום שלאט לאט הופך להיות "אלבום החצי השני של השבוע" והוא Van Morrison - Astral Weeks. בינתיים אהבתי לאללה !!!

nik19864

New member
LYNYRD SKYNYRD

PRONOUNCED LEH-NERD SKIN-NERD- אלבום הבכורה המצויין של הלהקה שיצא ב-1973 שכולל בתוכו שירים מדהימים: I AINT THE ONE-פתיחה מצויינת לאלבום מצויין. TUESDAY'S GONE-בלדה ממיסה. GIMME THREE STEPS-מרקיד ויוצא מן הכלל SIMPLE MAN-עוד בלדה קורעת לב מבית היוצר של הסקינרדים ובראשם האחים ואן-זנט. THINGS GOING ON-שיר נחמד בסה"כ...ושימו לב להתחרעויות שיש על הקלידים בשיר הזה! MISSISSIPI KID-לינרד קינרד מראים שהם גם יודעים לעשות קאנטרי ולהישמע מ-צ-ו-י-י-ן! POISON WHISKEY-אחד השירים הפחות מוערכים שלהם FREEBIRD-מה לא נאמר על הבלדה הקורעת לב הזאת...הסליידים הנשמתיים כ"כ שיש בשיר הזה, השירה הזכה של רוני ואן-זנט והסולו שבא מאמצע ועד סוף השיר ללא ספק זהו סולו גדול מהחיים והוא לא פחות טוב מכל סולו של הזפלינים או הסגולים...ועוד משהו על הסליידים: כמה שזה מרגש, שומעים את הגיטרה בוכה פשוט שומעים איך הנשמה נישפכת בשיר הזה.

יאללה עוד אמריקנה

שני אלבומים חגגו השבוע על המערכת בשניות המועטות שאני נמצא בבית (המכונה "דירה" בטעות, שהרי אני דר בה פחות ממחצית הזמן שאני מבלה בעבודה...). הראשון הוא אלבום הבכורה של The Flying Burrito Brothers הלא הוא תקליט הקסם - The Gilded Palace of Sin. זה אלבום שמהווה הוכחה ניצחת לעליונותו (להבדיל מההנחות המקובלות במקומות מסוימים) של ז'אנר הקאונטרי-רוק על פני כמעט כל ז'אנר מוזיקלי אחר (אולי שיוויון בכתף אל כתף עם הבלוז-רוק) ובעיקר מדגים את גדולתו של נביא הזעם של הז'אנר הלא הוא הגאון זצוק"ל גרהם פרסונס. האיש שנפטר בגיל האופנתי כ"כ של 27 שנים מהסיבות המובנות מאליהן (שילוב קטלני של מנות יתר של טקילה וסמים אופיואידיים) היה נפיל אמיתי, כפי שגם הוכיח בשבתו כחבר מרכזי בלהקות הבירדז וגם the International Submarine Band. באלבום הזה הוא משתף פעולה עם כריס הילמן (עוד אחד מבוגרי הבירדז) כדי להביא לעולם את בשורת הקאונטרי המחושמל. העטיפה, באופן מפתיע וציני לחלוטין, לא מציגה כלל ארמון אלא צריף קטן ורעוע כשחברי הלהקה ניצבים קדמית לו לבושים במיטב המחלצות המזעזעות של דרומיים שהחליטו להתגנדר (שילוב סר טעם של חליפות אלביס, פאייטים וניחוח פסיכדליה צבעונית באויר). והתוכן בפנים? מהמתוקים שבתכנים! האלבום נפתח ב- Christine's Tune (שידוע גם בכינויו "שטן בתחפושת") והוא נותן את הטון לכל שאר האלבום. קאונטרי מהיר עם ליווי מודגש של גיטרה חשמלית והרבה הרמוניות ווקאליות. המילים עוסקות בהיותה של האישה שטן המתחפש למלאך, המשקרת לגבר-הקאובוי שלה במצח נחושה וללא בושה. נו, אתם יודעים, מסוג הטקסטים שרק בדרום ה-US מבינים באמת. יבוא יום ועל הקונספט הזה של השילוב המרובע בין 1. קאונטרי, 2. גיטרות חשמליות, 3. הרמונית קוליות 4. טקסטים פשטניים, יעשו "הנשרים" מיליונים. השיר הבא הוא SIN CITY ששומר על אותו קו מוזיקאלי אך מעלה את דרגת הכתיבה של גרהם פרסונס לספירות אחרות. עיר החטאים היא עולם של משוגעים וכופרים, בלי ספק מקום שראוי לגרהם פרסונס להיות בו. האלבום מכיל עוד כמה קלאסיקות, נוסח Dark End Of The Street מצמרר, וכמובן JUANITA, אחת מבלדות הקאנטרי המוכרות והממוחזרות ביותר אי פעם בהיסטוריה של הרוק. שתי דקות ומחצה של מתיקות צובטת לב, או כפי ששרים זאת חברי הלהקה - OH MAMA SWEET MAMA CAN YOU TELL ME WHAT TO SAY... וזה הכל בעצם. רק המלצה קטנה שלי - אל תפסיקו באלבום הזה - בהמשך הדרך הלהקה ביצעה עוד כמה וכמה להיטים משובבי נפש נוסח החידוש ל- Six Days On The Road (שנשמע כמו משהו שהגרייטפול דד בתקופת "יופי אמריקאי, שלהם היו יכולים לשלב בקלות), החידוש מעורר ההשתאות לשירם של האבנים המתגלגלות WILD HORSES, שעולה אפילו על המקור המצוין, LAZY DAYS הפותח את אלבומם השני והטוב ביותר של הלהקה (BURRITO DELUXE), שירים כמו Cody, Cody, גלגלים (WHEELS) ואחרים. אה כן, האלבום השני ששרץ על המערכת הוא Idlewild South, שאין לי מילים לתאר אותו זולת מושלם... טוב, האמת שיש לי עוד כמה מילים בארסנל (קשקשן? אני?) אבל עייפתי. נרחיב עלי בסוף השבוע אם הכל יסתדר.

ouria

New member
Television- Marquee Moon

אחרי המון זמן שלא שמעתי את האלבום המופתי הזה הוא השתלט על המערכת שלי לאחרונה. מישהו שמע על הדברים שהם "עשו" עם בריאן אינו, אגב?

NIR Y

New member
שניים-

ACDC back in black שרק התחלתי לשמוע, ובינתיים נשמע ממש טוב. וDOORS waiting for the sun שאלבום מציון ופשוט כייף לשמוע.

HelterSkelter1

New member
אלבומי השבוע שלי

הם שלושה: Genesis - Foxtrot אין צורך להרחיב. Area - Arbeit Macht Frei אלבומה הראשון של הלהקה האיטלקית הזאת, משנות השבעים. שילוב של פיוז'ן, פרוג ומוזרויות שונות ומשונות. שם האלבום מאוד מרתיע, אני יודע
Kruzenshtern & Parhod - The Craft Of Primitive Klezmer חבורה ישראלית (\רוסית) מדהימה שלא יוצאת לי מהמערכת ביומיים האחרונים. שילוב כיפי ומעולה של כליזמר, מוזיקה מזרח אירופאית, ג'אז, וונגארד הומוריסטי, קצת רוק ומה לא... מ-א-ו-ד מומלץ!!!

HelterSkelter1

New member
אממ

יש לי בין השאר את האלבום הזה, שהוא הוקלט בהופעה חיה. עדיין לא הספקתי להאזין לו כמעט. הם נחשבים טובים בהופעה חיה? NP - Blast - Stringy Rugs

HelterSkelter1

New member
מה יהיה?

Are(A)zione: http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=UIDMISS70406061924291841&sql=A7r6fmps39f7o

Boo9ie

New member
.

ובכן, במקרה ויש לכם גופה (חמה?) בבית, אמליץ על Pawn Hears וCeux Du Dehors. קחו, עליי. בתיאבון. (לי זה התאים מצוין, בכל אופן.) *של ודגג ויוניברס זירו, בהתאמה. ובכלל, שניהם מעולים.

HelterSkelter1

New member
שני אלבומים מעולים

ב-Ceux Du Dehors אהוב עלי במיוחד "Bonjour Chez Vous" שהוא קטע קצר ומדהים, עם המון עוצמות של הרכב קאמרי-אקוסטי. קטע ענק ותמציתי.

yushii

New member
שבוע שלישי ברציפות - עד מתי?

אני לא מצליח להוציא מהדיסק מן את ניל יאנג (רעב, אחרי הבהלה לזהב ועל החוף). וניסיתי, באמת שניסיתי אבל זה קשה. אמר פעם מישהו חכם שבשביל להגמל מהתמכרות כלשהיא צריך פשוט להתמכר למשהו אחר, חזק יותר. אני עוד מחפש...

meindelbium

New member
IV

בלוז (או רוק??) לחופש הגדול לחגוג את החופש....שרק עכשיו אחרי הבגרות האחרונה....גם באזניים הא כל השכונה נראה לי מקפצת לה אחרי שהשתלטתי על הסטריאו המשוכלל הביתי החדש חדיש מחודש מה שלא יהיה..

Rubycon

New member
Univers Zero - Heatwave

Yeah, I know, Boo9ie had already supplied you with enough torment and dissonance for one week but I'd lie if I say this album is not the one I've heard the most this week. It consists of 4 compositions, two by Andy Kirk (keys) and two by Daniel Denis (drums/perc). Each composition describes fear, solitary and agony by various means and various situations. This album shows from different angles that a very few drummers reach the same efficiency level of using the snare as Daniel Denis. Personal favorite part: second part of "The Funeral Plain", a stereo-death-clock appears and the bass plays at 9/8. As a result, each measure starts on the other ear, and the reverb-clarinet had really reached some climax of alienation. Dreadful.

HelterSkelter1

New member
אלבום חובה

לאנשים שבקטע של סגנון המוזיקה הזה. The Funeral Plain פשוט Mind Blowin'

למעלה