אלאניס והניגודים

שנאה - אהבה

Wake up - יש סלידה ברורה שלא משקפת את ההתעקשות שלי שתנסה אולי הלילה.. או So pure - "אני אוהבת אותך שאתה רוקד שאתה בטראנס של השתוללות אישית, כל כך טהור כמו ביטוי..."

Rוית

New member
Wake up...

קשה לי למצוא את השנאה בSO PURE...

Kill Bernard

New member
Wake Up

אם כי הליריקס של סו פיור באמת מדהימים - אני לגמרי התחברתי לוייק אפ. דוקא בגלל ה.. שנאה אתה קורא לזה?

מאוחדים - מופרדים

One- "אתה מתכוון לזה שכולנו בעצם אחד..." או Symptoms - "מופרדים, אנחנו מופרדים, מתנקתים מהאחדות הזאת..."

קשה מידי...

שתיהם שירים שלדעתי אני לא יכול לעשות בינהם את הבחירה.... גם אם שתי השורות יש לי הזדהות.. שסה"כ כולנו אותו דבר ואף אחד לא צריך לתפוס תחת, מצד שני מה לעשות יש שוני ואנחנו לעולם לא ניהיה מאוחדים

הורים אמביוולנטים 1

Perfect - "אנחנו נאהב אותך בדיוק כמו שאתה, אם אתה מושלם..." או The couch - "אתה חכם, אתה חמים, אתה מאותגר, אתה ענק מהחיים, ואני אוהבת אותך עכשיו יותר ממה שאהבתי אי פעם כל חיי..."

The couch

ד"א אגב בשתי השירים יש פסיכולוגיה עמוקה... אבל The couch לדעתי טוב יותר מכל הבחינות (לחן, מילים, שירה,הפקה, רגש...)

Rוית

New member
PERFECT

אפילו שTHE COUCH הוא שיר ענק, אין בו ממש אמביוולנטיות, יש בו פשוט גילוי.. לעומת זאת, ה"נאהב אותך תמיד.." לעומת ה"..אם תמיד תהייה מושלם" זה הניגודיות הזו...

gggrrr

New member
פרפקט

הוא ללא ספק השיר האהוב עליי ברוב הזמן(זה משתנה פעם בכמה דקות). לדעתי השיר מדבר על כל החברה המערבית למרות שפה הוא מופנה באופן ספציפי להורים של אלאניס. אני באמת חושב שלאלאניס יש שירים יותר מיוחדים מבחינה לירית והרבה יותר מורכבים מבחינת ההפקה אבל perfect הוא ללא ספק השיר הכי חזק שלה. אי מרגיש את הלחץ הזה לשלמות בכל רגע ובכל יום, ולכן כל פעם שאני שומע את השורה we will love you just the way you are if you are perfect. גורמת לי להוריד את הכובע בפני הגאונות של האישה הזאת. שיר חזק יותר מזה לא תמצאו.

הורים אמביוולנטים 2

Unprodigal daughter - "אני חנכתי ע"י ההשקפה השטחית שלכם... זה הבית שלי שלכם לא יהיה בו שום חלק..." או Heart of the house - "לב הבית, לב הבית, כל הכבוד לאלילה!"

חיים - אכזריים או נותנים תקווה?

Ironic - "לחיים יש דרך מצחיקה להושיט לך יד כשאתה חושב שהכל גרוע ועומד להתפוצץ לך בפרצוף..." או I was hoping - "אני חשבתי פעם שהחיים הם גם אכזריים..."

Rוית

New member
Ironic

I was hoping לדעתי לא מדבר ממש על החיים, פשוט מתאר סיטואציות ומצבים של בני אדם וההתנהגות שלהם וההשקפות שלהם באותו מצב..

Kill Bernard

New member
Ironic ../images/Emo13.gif

ואולי כדאי שאני אשתוק עד שיהיה לי משהו מקורי להגיד?
(כן, שוב, כנ"ל)

Rוית

New member
אף אחד מאלו..?

את UD לא יצא לי להתעמק במילים, וHEART מדבר יותר על האמא ועל תפקידה בבית, לאו דווקא על המביוולנטיות שהיתה בה או בחינוך שלה..

למעלה