אלאניס בדירוג E!

Jagged chaos

New member
גם אני לא מבין מה מתלהבים מ-ONE

של U2. אבל השיר הכי אובררייטד הוא smells like teen spirit, שנבחר לשיר הכי טוב ב-25 שנים האחרונות (ועובר הרבה את פינק פלויד, קווין, לד זפלין, ביטלס
). לנירוונה עצמה יש שירים הרבה יותר טובים מ-SLTS.. ואם כבר מקום ראשון ב-90 לדעתי, nothing compares to you של שיינד אוקונור.

j u n k

New member
ופה אתה טועה

אוי ויי אמיל לא למדת אותי עדיין. SLTS זה השיר הכי לא אוברייטד שיכולת לבחור, הוא שיר גאוני. נירוונה בכללותה, להקה מדהימה. ואם כבר האנפלאגד שלהם הוא הכי טוב שנוצר (אצלי במקום הראשון עם אלאניס). מה שרק מוכיח איזה איכויות יש ללהקה הפשוטה הזאת ששינתה את עולם המוזיקה כל כך. כן ברור שלד זפלין, קווין, רולינג סטונז, אירוסמית', ג'ימי הנדריקס וכל הלהקות שאתה תמצא בקייס מוזיקה שלי אחראיות לא פחות לשירים מדהימים כשלעצמם, וליצירות בלתי נשכחות(איך בוחרים מכולם מי יותר טוב? זה פשוט דבילי), אבל נירוונה ללא ספק מעבירים מסר פוליטי,חברתי, ובדרך דוחפים את הגראנג' לתודעה. מגיע להם. ועוד איזה. (למרות שהבחירה שלי בכל זאת תהיה ה bohemian raphsody של קווין). אבל בכל מקרה תבדוק פרטים כי שינייד אוקונר הוציאה את nothing compares to you בשנת 89' אז איך בדיוק היא תזכה בשיר הטוב ביותר של שנות ה-90? (האלבום יצא בשנת 1990,הסינגל ב-89')

דעתי

אני באופן כללי תמיד טוען שאין דבר כזה: "השיר של העשור", "השיר של שנות ה 90" או ה"שיר הרוק הטוב ביותר" וכו'... אין דבר כזה שיר שהוא הכי טוב או מתעלה על כולם, אלא יש כמה וכמה שירים יחדיו שתופסים את המקומות הראשונים והטובים ביותר בעיניי, one לא מתעלה ולא יורד מערךslts או ironic לצורך העניין... כולם מעולים באותה רמה! זו דעתי.

Jagged chaos

New member
עשיתי בדיקה,

nothing compares to you, שוחרר בינואר 1990. ונניח שהוא יצא בסוף 89, לא רלונטי. גםanother brick in the wall יצא בנובמבר 79, אבל לקח שיר העשור של ה-80, שיינד גם לקחה מקום 1 בשנתי של 1990. וכולם (vh1, mtvת גלגל"צ...) מצעידים אותו בעשור של ה-90,...

Jagged chaos

New member
ובשביל הדיוק...

השיר\סינגל שוחרר לחנויות\טלויזיה ורדיו מה- 8 לינואר 1990.

UnprodigalSon

New member
חזק ואמץ../images/Emo70.gif

מסכים איתך ב1000%. לא יודע בקשר לתאריכים, אבל Nothing Compares 2U היה השיר הכי טוב בשנות ה90! סוף סוף עוד בנאדם שחושב ככה... אגב, אני גם תומך נלהב של Losing My Religion הגיע לו המקום השני - אבל הוא לא שני לOne של U2 - פשוט אין סיכוי. ומסכים איתך גם שSLTS הוא ממש אובר-רייטד. בקיצור, מסכים על הכל.

j u n k

New member
שמחה שעשית בדיקה

אך שוב,השיר שוחרר לרדיו בנובמבר-89'. בכל מקרה THE WALL ידוע שיצא ב-79' ואם שמו אותו כשיר העשור של שנות ה-80 זה ממש עצוב, כי שמו אותו גם בשל שנות ה-70. מה שרק מסביר איזה זבל כל התחרויות המפגרות האלה. פינק פלויד היא להקה שבלטה בשנות ה-60 וה-70, בשנות ה-80 היא כבר די סיימה את פעילותה, זה ממש מפגר בכלל להכליל אותה בשנות ה-80.

Jagged chaos

New member
אנחנו נכנסים לקטנות ../images/Emo122.gif

נגיד שתאורטית, שוחרר לרדיו בנובמבר 89, יהיה טיפשי עוד יותר להכליל אותו בעשור של ה-80, כי זה שיר שיצא רק לפני חודשיים, ורק לרדיו ומי עוד שמע עליו?? אבל עוד יותר טיפשי לא להכניס אותו במצעדים של ה-90, בעיקר בגלל שהוא צעד בשנים האלה (פברואר, 1990, צעד במשך חודש שלם..)

j u n k

New member
זאת כבר דעתך

אבל השיר נוצר לפני. חוצמזה לרוב עשורים מאופיינים בכמה סוגים מסויימים של מוזיקה לכן אוהבים להכליל כך את האומנים שהשפיעו על העשור ביותר, על פי ז'אנרים מסויימים, כמו הגראנג' שנכנס בתחילת העשור, והראפ שהגיע לשיאו באמצע שנות ה-90. בשנות ה-80 זה היה לרוב הדיסקו. שנות ה-70 הפופ שנותה-60-מוזיקת מחאה,והפרוגרסיב רוק שנות ה-50-ג'ז בלוז וסול וכו'.. זה לא אומר שלא תמצא ז'אנרים אחרים, חס וחלילה לא עלינו, אבל אם תעיין במצעדים המטופשים האלה תבין את הקטגורויות.

Jagged chaos

New member
דווקא שנות ה-80 היו יותר הפופ

עם כל המאדונה, סינדי לאופר, מייקל ג'קסון והאופנה הציבעונית וה-70 יותר הדיסקו.. לא? |

j u n k

New member
הדיסקו פרץ

בשנות ה-70 המאוחרות(במועדונים המרכזיים בארה"ב כמו מועדון 54 המהולל), ובהחלט השפיע מאוד על שנות ה-80. פופ המסטיק של שנות ה-80 גם הוא בעצם צאצא של מוזיקת הדיסקו. כמו שאמרת מדונה ,סינדי לאופר, קיילי מינוג וכל שאר החארטות שבאו בשנות ה-80 והביאו את התסרוקות וההמזעזעות והבגדים המחרידים שאני מעדיפה להכחיש שאי פעם היו. אבל ללא ספק מוזיקת הפופ והדיסקו מאוד מעורבבות גם בשנות ה-70 וגם בשנות ה-80

למעלה