האשליה אינה בידידה, אלא באותה חתונה מלחץ
מה לעשות, בימינו המון זוגות של צעירים נשאבים לתוך אותה אשליית חתונה מפוארת מהאגדות. כל הכלות נסיכות, כל החתנים כאילו יצאו מז'ורנאל, הזדמנות אחת ומיוחדת לערב קסום של מלכות, מה הבעיה? שלא באמת עוצרים לחשוב על מה קורה ביום שאחרי. אני רואה מולי המון זוגות שכאלו, ומה אתה בעצם אומר? לא שאתה לא רוצה להתגרש ממנה, לא שאתה עוד אוהב אותה, אלא שאתה לא רוצה להתגרש אחרי שנה בלבד, מה זה משנה שנה או 15 שנה? אני אומר לך, אם תמתין, ויהיו ילדים, אז הפגיעה תהיה קשה יותר, בכולם. לי נשמע שאותה ידידה היא חלום שלא הגשמת. לחלק זה נראה כמו פנטזיה לא מציאותית שתתפוגג ביום שאחרי, ולי זה ממש נשמע כמו הדבר האמיתי, לא יודעת למה אבל הדרך שבה אתה מדבר עליה, או הדרך ההפוכה לגמרי שאתה מדבר על אשתך גורמים לי להרגיש שאתה צריך לצאת מהנישואין שאולי קרו שלא מהסיבות הנכונות להתחתן, בגיל כל כך צעיר. ואל תשכח לחשוב גם על אשתך, אפילו אם תחליט להתנתק מאותה אהבה חדשה/ישנה, לעשות ילדים ולהמשיך כאילו כלום לא קרה, מבלי שהיא תדע על תחושותיך, זה פשע. כי אם לא היום, אז בעוד 10 שנים ו2 ילדים זה יקרה שוב, ותאה תדע שיכולת למנוע את הכאב הזה ממנה, ולא עשית זאת, אז באמת תהיה אשם, כי זה לא יהיה רק עניין הרגש, אלא הידיעה מראש שיכולת למנוע פגיעה בחפים מפשע (אשה ואולי ילדים), ולא עשית זאת. בהצלחה, בכל כיוון שבו תבחר