אכן, ביבי גאון!

הפרבולה1

Well-known member
הדבר היחיד שנתניהו רוצה זה להמשיך לשלוט עד שימסור את נשמתו לבורא. מצידו שכולם ימותו, חיילים כאזרחים, על מזבח שלום הקואליציה. אל תחפשו אצל הנאלח הזה שום אידיאולוגיה, היא לא קיימת.
אפילו האידאולוגיה הזאת שאתה מייחס לביבי של רק "להמשיך לשלוט" עדיפה על האידיאולוגיה של השמאל "שטחים תמורת", כי בכל מקרה העם ברובו ימין מה שמתחבר למטרה של "להמשיך לשלוט"

צביקה5311

Well-known member
אפילו האידאולוגיה הזאת שאתה מייחס לביבי של רק "להמשיך לשלוט" עדיפה על האידיאולוגיה של השמאל "שטחים תמורת", כי בכל מקרה העם ברובו ימין מה שמתחבר למטרה של "להמשיך לשלוט"
אתה צודק כמעט בהכל רק כנס שקקע USB ותתעדכן, כנראה זמן רב לא עשית את זה, אתה עדיין על אנדרואיד 2.5. הבננו, השמאל של מסירת שטחים כבר מזמן מת.
אלא אם כן אתה מדבר על ערבים. היהודים ויאיר גולן בתוכם כבר מזמן התפקחו. לליכודניקים "נוח" להציג את "השמאל" כמי שרץ למסור שטחים.
למה? כי "השמאל" של היום והליכוד(אני לא מכיר בציונות דתית ועוצמה יהודית. אני דור שני לנצולי שואה. בן גביר דומה בתפישותיו למישהו מהעבר שאני לא רוצה להזכיר. לא רוצה לפגוע בניצולי שואה שעדיין חיים).
צריך זכוכית מגדלת לראות את ההבדלים. והליכוד פוחד פחד מוות אם לא יראו הבדלים

הפרבולה1

Well-known member
אתה צודק כמעט בהכל רק כנס שקקע USB ותתעדכן, כנראה זמן רב לא עשית את זה, אתה עדיין על אנדרואיד 2.5. הבננו, השמאל של מסירת שטחים כבר מזמן מת.
אלא אם כן אתה מדבר על ערבים. היהודים ויאיר גולן בתוכם כבר מזמן התפקחו. לליכודניקים "נוח" להציג את "השמאל" כמי שרץ למסור שטחים.
למה? כי "השמאל" של היום והליכוד(אני לא מכיר בציונות דתית ועוצמה יהודית. אני דור שני לנצולי שואה. בן גביר דומה בתפישותיו למישהו מהעבר שאני לא רוצה להזכיר. לא רוצה לפגוע בניצולי שואה שעדיין חיים).
השמאל לא ירד מהאידיאולוגיה של "שטחים תמורת", וההוכחה שהם לא מפסיקים להשמיץ את המתישבים ביו"ש

evglev1

Well-known member
מנהל
אם יאיר גולן לא מתכוון למסור שטחים מדוע אין לו מילה טובה על ציבור המתיישבים ויש לו ים של גינויים עליהם ולא על עבריינים ספציפיים על הציבור בכללותו?

הפרבולה1

Well-known member
אם יאיר גולן לא מתכוון למסור שטחים מדוע אין לו מילה טובה על ציבור המתיישבים ויש לו ים של גינויים עליהם ולא על עבריינים ספציפיים על הציבור בכללותו?
בניגוד לשקרים של צביקה , יאיר גולן הוא בהחלט בעד "שטחים תמורת" , כרגיל השמאל מטשטש את זה עם מסרים עמומים .

evglev1

Well-known member
מנהל
אבל הבעיה שאם חס וחלילה יהיה סקר אמין שהעם תומך ב"שטחים תמורת" ביבי ילך על זה, בלי היסוס כי יותר חשוב לו להיבחר שוב, מאשר ביטחון ישראל.

הפרבולה1

Well-known member
אבל הבעיה שאם חס וחלילה יהיה סקר אמין שהעם תומך ב"שטחים תמורת" ביבי ילך על זה, בלי היסוס כי יותר חשוב לו להיבחר שוב, מאשר ביטחון ישראל.
יכול להיות, ולכן טוב שיש את סמוטריץ ובן גביר בממשלה.

דורי 1981

Well-known member
תראה, אני מסכים שכל מנהיג רוצה לשלוט. השאלה היא איך. הבעיה היא שנתניהו רוצה לשלוט, כאשר האינטרס העליון תמיד יהיה שלו ושל משפחתו- ובני עמו יסבלו מזה. חבל מאוד שרבים רואים בכך דבר לגיטימי. זה לא, זה מבוא לרודנות והעם יבוא איתו חשבון. אולי בנוסח רומניה, ייתכן שלא תהיה ברירה.

הפרבולה1

Well-known member
תראה, אני מסכים שכל מנהיג רוצה לשלוט. השאלה היא איך. הבעיה היא שנתניהו רוצה לשלוט, כאשר האינטרס העליון תמיד יהיה שלו ושל משפחתו- ובני עמו יסבלו מזה. חבל מאוד שרבים רואים בכך דבר לגיטימי. זה לא, זה מבוא לרודנות והעם יבוא איתו חשבון. אולי בנוסח רומניה, ייתכן שלא תהיה ברירה.
אתה סותר את עצמיך , מנהיג שרוצה להמשיך לשלוט האינטרס שלו שבני עמו לא יסבלו כדי שיבחר שוב, וביבי אינו דיקטטור כי הוא נבחר בצורה דמוקרטית!

evglev1

Well-known member
מנהל
אתה סותר את עצמיך , מנהיג שרוצה להמשיך לשלוט האינטרס שלו שבני עמו לא יסבלו כדי שיבחר שוב, וביבי אינו דיקטטור כי הוא נבחר בצורה דמוקרטית!
לא בהכרח כי ההפחדה היא הדבק הכי טוב, דיקטטורים ממציאים דמון כדי לשלוט וביבי לא דיקטטור, אבל ביבי הפך גם את בנט וליברמן לשמאל כדי לטעון שבלעדיו יש שלטון שמאל כמו של רבין ז"ל ופרס ז"ל, בעוד ממשלת בנט-לפיד לא הייתה זה ולכן ההסתה נגד "רע"מ = האחים המוסלמים = החמאס ומר"צ = גדעון לוי הצליח לטשטש שהמדיניות של בנט ולפיד הייתה יותר ימנית מהמדיניות של כל הממשלות הקודמות של ביבי ולכן הפך את ממשלת בנט-לפיד מהזדמנות לטראומה שבגללה צריכים לסבול את ביבי גם הוא רופס וכנוע.

evglev1

Well-known member
מנהל
ביבי נורא מעצבן.
כאילו אם הוא בעד טרנספר. אז שיקדם זאת.
ואם הוא בעד שיקום עזה שיקדם זאת.

אי אפשר לקדם מהלכים עד הסוף כשראש הממשלה. לא מעודד מהלכים בעצמו
השתגעת? אם ביבי יקדם רעיונות הוא גם יהיה אחראי ואחראיות מפחידה אותו יותר מאש.

לעומק

Well-known member
לי יש תאוריה קצת אחרת.
אבל זה קצת ספקולטיבי. וחופר טיפה

כאילו אם אמריקה תרצה לשלוט בעולם זה הדברים שהיא צריכה לחשוב עליהם.

הנחת בסיס:
כאשר יש שליט עולמי אחד ("לוויתן"), שורר שקט יחסי. בהיעדר לוויתן, מתרחש כאוס.

הנחות:

1. אמריקה נמצאת בחוב של 37 טריליון דולר, ולכן היא חייבת להתחבר למדינות עשירות ולתקן את מאזן הסחר שלה.

2. הסונים במזרח התיכון אינם פריירים — הם ינהלו משא ומתן בין אמריקה, סין והודו, ויבחרו בצד שייתן להם שליטה אזורית.

3. המטרה של ישראל בזירה הבינלאומית היא לא להפריע לאמריקה, אלא לאפשר לה לבודד את סין ולהתחזק כלכלית.

4. אמריקה רואה בסין יריבה אסטרטגית ולכן תאלץ את הסונים לבחור צד, והם יבחרו במי שייתן להם מעמד והשפעה.

5. אוקראינה לא תרוויח ממלחמה עם רוסיה, כי אירופה תחשוש להיכנס להסכמים שיכעיסו את פוטין.

6. הקמה של אזור כלכלי בסיני תחזק את הברית הסונית, תחבר את אמריקה לאפריקה, ותספק תחרות ישירה לסין.

7. העברת הפלסטינים לירדן וכניסת חברות נדל"ן אמריקאיות לאזור תספק תעסוקה ותגבור כלכלי לאמריקה.

8. אמריקה צריכה עימות או איום באירופה כדי לכפות על מדינות היבשת להצטרף לגוש האמריקאי ולחסום חדירה סינית.

---

🔷 פרק ב: הכרחים לוגיים

1. אמריקה חייבת להתחבר למדינות עשירות (כמו סעודיה, יפן, גרמניה) כדי להזרים הון ולחזק את הייצוא.

2. אמריקה חייבת להבטיח את ברית הסונים, ולכן תציע להם מעמד והשפעה אזורית ברורה.

3. ישראל צריכה לפעול באופן מפתיע ולחתור לפיוס עם איראן, כדי לנתק אותה מסין ולחזק את מעמד ארה"ב מול הסונים.

4. ישראל תתווך להסכם בין רוסיה לאוקראינה, ובכך תעזור לרוסיה להשתלב בכלכלת המערב ולפצל את ציר רוסיה-סין.

5. קשר כלכלי בין רוסיה למערב יחליש את טורקיה, ויחזק את הסונים — שישרתו טוב יותר את מטרות אמריקה.

6. אחרי חיבור מחודש לאירופה דרך איום או עימות, אירופה תעדיף קשר עם רוסיה המפויסת מאשר עם טורקיה שתידרדר למדינה כושלת.

הפרבולה1

Well-known member
אתה שוב ושוב מציע לסלק את סמוטריץ ובן גביר מתהליך קבלת ההחלטות , רק להזכירך שפעם אחרונה שעשו זאת זה נגמר לא טוב ...

1754146745891.png

למעלה