אכלתי שוארמה

בוא נתחיל

למי מותר להגיד הנא הני מילי , רק לאחד שמחובר לכוונת האל ואוחז בישוב דעת את החיבור
ויודע נפש בהמתו ,
מכיוון שאתה לא ברמה הזו , המילים שלך לא מגיעות מהאל .
אלא ממוחך ומה שהבנת עד כה ,
וזה(אמירת הא מיני מילי) כדי להורות את מקור המילים להתעוררות פנימית ,
מכיוון שאתה לא מנסה לעורר אותי לפנימיותי ,
ורק מנסה להוכיח , אז נלך לפי שיטטתך .
מי שבימיו נחרב הבית אסור ללמוד ממנו תורה , חז"ל הם כאלה ,
והם לא ידעו אם הם צדיקים , למרות שאצל שומר מסורת ממוצע הם צדיקי עולם .
רק בעיה, הם לא .
וכמו שהחזירו אותך וגל סופר מהגלות ואת אבותיכם , עדיין לא הוציאו את הגלות מכם .
ובתור נציג של מלכות הרשעה שהחזירה אותכם דפקטו לפה , יש כמה עניינים הלכתיים שבהם נדון .
האומר למלכות הא מני דלי דינו כרת , וגל ואתה במקום הזה
כך שגם אם היית ישראל , עכשיו אתה לא .
אולם מכיוון שאתה חילוני לא באמת אכפת לך נכון .
אחרת היית יודע לפני מי אתה עומד , ובקיא מספיק בהלכה , לא לומר לנציג של המלכות (רשעה או לא) את המשפט היומרני הזה .
מכיוון שהמלכות היא מעל למילים ולמקורם ויש לה אישור מהאל לומר זאת .
הרי האל מדובב אותי כמו אותך לא .
אז נשאר מצב הצבירה ,ונניח ואני לא מקפיד , כי מה אתה הרי לא בקיא בכל ההלכה , ואני לא מצפה ממך להיות בקיא ,
כי אז היית רב גדול ולא בפרום , או שהיית מקבל אישור מאיזה רב שמוכן לספוג את האש , והיית מגיע לפורום באישור.
לא ידידי אתה בפורום כי מישהוא מהמלכות אישר לך להיות פה בעבר , ולא הרבנים .
מסורת ישראל מתחילה הרבה לפני חז"ל .
ולגבי האר"י הוא קיבל אור של בית ראשון , וראה שכל שאר בני דורו ללא אור וקרא להם מתים ,
וזה רק להבנה איפה השומרי מצוות בימיינו ומסורתם , הרי אף אחד זולת הבעש"ט לא הוריד אור וחידש ,
וגם זה ברמה נמוכה יותר מהאר"י .
האחרון שקיבל מעט מאוד אור ונחשב שקיבל הוא בעל הסולם ,
אף אחד מאז לא קיבל , כך שטכנית הוא לא שייך ,
ואם ניצוץ של האור קיים היום במישהוא (רק ניצוץ לא האור) הוא קיים לפי הרבנים לאחד מיתוך אלף .
כך ש-999 לומדי ישיבות מיתוך אלף הם לא ישראל .
וגל ואתה אך אויה כבר לא , אם ניקח את ההקפדה עד הסוף .
שמימלא לא היה שם ניצוץ מההתחלה .אז אין בדיוק על מה להקפיד .
וזה המצב .
החזרנו אותך לארץ בלי לשאול אותך , ולא ניתן לך ולחבריך להשתרר עלינו .
כשתלמד 35 שנה רק תורה (בלי האיזוטריה של משנה גמרא זוהר -ראה ערך חרם תנאים) נוכל לשוב ולדון במצבך .
וזה תשובה תוך כדי חצי שינה .
דוד

IBP1

New member
תשמע חבר ,נטרפה דעתך ?!

מה אתה מזבל לי בשכל את השטויות שלך .תן מקור לדברייך ותפסיק עם השטויות שאתה פולט..
ביקשו מממך יפה אז תכבד את המקום .
אז אני אומר ככה או שאתה תתן לי מקור לדברייך ,או שאני אפעל בדרך "עוקף רונית " ואפנה להנהלת האתר בגינך.
נמאס לי כי אתה פולט שטויות ואת לעג שפתייך במקום זה.

IBP1

New member
"הבעיה" עם "הילד" היא שכשהוא מצטט משהו ,

מתברר שיש משהו מעניין ....אצלו הדברים מופיעים בכתובים .....אבל עד עתה ,מסך כל הדברים שאתה פלטת כאן ... המקור (תרתי משמע למקור) היחיד שמצאנו לו הוא בעוף המתסובב על הגריל בצורה של שווארמה .
אז תסביר למה כל מי שאי פעם קרא ספר קבלה ,לא מצליח להבין מאיפה אתה מביא מקורות לדברייך. זה היה בפורום "חוכמת הנסתר וזה המשיך לכאן ולעוד מקומותובכל מקום שבו נתקלת באנשים שיש להם הבנה בנושא כולם לא מבינים מאיפה הבאת את דברייך.

שים לב כמה שטויות אתה פולט ,תקרא מעט את דברייך ותגיד לי איפה אתה רואה את כבודה של התורה שם. באמת ,די אתה מגזים במעשייך.

אגב עד כמה שאני מכיר את גל סופר ,הבחור יהודי כשר ,מזמן כבר לא ילד ,ואם אינני טועה דתי .

"אין לו או לאף אחד שהוא מכיר קבלה אמתית " נו באמת רק לך יש ?!
ספר לנו איך הגיע אלייך הקבלה האמיתית ?

IBP1

New member
קליפות ?

כשאתה מדבר על הקליפות ,אתה מתכוון להוא עם שביל קליפות התפוזים .....כי שם זה לא היה נקבה תסובב גבר ,אלא יהודים טובים הלכו להציל כסף מתחת לבלטות בתל אביב הישנה....

גל ואיציק...מספיק

הלעג והארס לא במקומם
וגם אם רוצים להעיר למישהו על טעות כתיב
יש צורה יותר עדינה לעשות זאת.

גל סופר

New member
אני לא מעיר על טעות כתיב

טעות הכתיב שימשה אותי להוכיח את הטענות שטענתי כל הזמן.

לקרוא למשהו קבלה כשהוא בפירוש אינו כזה- זה הונאה. לתת במה להונאה זה שת"פ. אני לא מצליח לקבל את זה, וע"כ דבריי.
לא מדובר בלעג ולא בארס, אלא בצורה נוספת לבקש ממכם לשים לב לדברים!

יש גבול, באמת.
מבחינתי הגבול הזה נחצה, ברגע שמישהו מזלזל בדת שלי.
אילו הייתי כותב פה שהמקור לאוכלוסיה הערבית הם חייזרים מכוכב שטות כלשהי שיש להם נטייה לשקר כל הזמן ולדרוש אדמות, האם דעתי הייתה מתקבלת בכזו הבנה?
אני מבקש ממך לנסות להבין שמדובר פה בדת שלי, ומישהו קם ומסלף אותה ללא שום בושה וללא שום הוכחות. לא מדובר פה ב-70 פנים לתורה, כי אף אחד מלבדו לא מכיר את התאוריות שלו. הוא המציא את המעורב הירושלמי, אז במה אנחנו עוסקים?

שאלוהים ישמור.

גל הוא כתב במפורש

שאלה הגיגים שלו
לגבי מזון שהוא אכל
ואגב אהבתי את המיזוג שעשה
בין האוכל לפנימיות
עם פירוט המרכיבים של כל דבר,
הוא לא דיבר על קבלה,
ואגב לו היית כותב לגבי החייזרים
הייתי כותבת לך שלדעתי אתה טועה
ומנסה להסביר לך את טעותך
אך לא הייתי מכנה אותך בשמות או לועגת לך...

IBP1

New member
אם היה מדובר בטעות כתיב....

לא הייתי פוצה פה ואני בטוח שכך גם ידידי גל סופר.

העניין הוא שעמיתנו לפורום מר דויד עושה ואני לא אקצין ואומר שבעיניי מה שהוא עושה זהה לכך שבתוכנית ארץ נהדרת " יעשו מערכון פורנוגרפי על הנספים בשואה!
מה שהוא עשה זו זילות של דברים שחשובים לחלק מחברי הפורום ,תחת מה שמוגדר "חופש הדיבור" .
אם ביום השואה למשל יעזו בארץ נהדרת לעלות מערכון כזה ,בטוחני שזו תהיה ההופעה האחרונה שלהם על במות ישראל ובטלביזיה בכלל.

לקחת נושא חשוב כמו תורת ישראל ולהזנות אותה ,בעיניי זה לא יאה לפורום להתהדר בדברים אלה . אין ולו אות אחת בכל מה שהוא ניסה לבטא בהודעתו הראשונית שיש לה אסמכתא באיזה שהוא מקור .
רונית ,אני מבקש אותך אם אינך מאמינה לדבריי ,לקחת את דבריו לבדיקה באחד מפורומי הקבלה ברשת האינטרנט .אם ימצא מישהו שיאשר ויביא מקורות מהקבלה לדבריו ,אני אתנצל בפניו ואעזוב את הפורום לאלתר.
לא תמצאי אדם אחד שיגיד לך שדבריו אמת.

kagome10

New member
אבל מה לעשות

אם לעשות מעשה X פוגע באחד ולא לעשותו פוגע באחר?

אם בדת היהודית קיימת מצווה "ומכשפה לא תחייה" אך מכשפה אנוכי?

אם יש שתי אמונות שפשוט אל יכולות להתקיים במקביל?

<קגומה החליטה לנסות לא להיעלב מדעות של אחרים, כל עוד הן לא אמורות להפוך למעשים מסוכנים>

snoopytush

New member
קגומה צודקת

חוץ מזה שזהו פורום כללי. אולי אם בחוכמת הקבלה עסקנין ורק בה בלבד
היה זה בעיה שדוד יכתוב את דבריו אך אין זהו פורום קבלה זהו פורום פתוח
עם ראש פתוח. חשוב לציין שמה שהוא כותב לא נמצא בכתובים ואין לו סימוכין
אם כך אתם חושבים ויודעים אך אסור לסתום לו את הפה

IBP1

New member
העניין שהוא טוען שדבריו הן דברים המבוססים על

חוכמת הקבלה. אם הגיגיו היו אך ורק דעתו לא הייתה בעיה,כי אז לא הייתה זו קבלה אלא פילוסופיה אישית שלו.
ההדמיה כאילו דבריו הם בעלי בסיס קבלי ,זה מוקד הבעיה.

עולם המיסטיקה מעולם לא היה פורום כללי !
גם גילי פרי ז"ל וגם אני בהיותי מנהל הפורום הדגשנו חזור ושוב כי הפורום הוא אומנם הבית של כולם ואם רונית תבדוק את החסימות שחסמנו הן אני והן גילי ,היו גם על שרלטנות .
לא אחת נחסמו כאן באי הפורום על כל מיני התחכמויות כאלה ואחרות.
יש הבדל בין אדם הטוען כי דבריו הם אישיים ועל פי הבנתו ואו דמיונו לבין אדם הטוען סיפורי אלף לילה ולילה בשם דבר שהוא חשוב לאחר.

אם אני אצהיר כאן כי הצבע ירוק מייצג לבלוב ובמקרה אחר אטען כי בעיניי הצבע ירוק מייצג קינאה סבבה זה מקובל אבל אם אטען כי בספר בראשית פרק א' פסוק א' כתובים דברים אחרים מאשר "בראשית ברא" זו שרלטנות ואחיזת עיניים בעיניי . הצורך בהבאת מקורות הוא עניין שקבעו אבותינו. הוא מאז ומעולם כובד ע"י כל מי שעסק בתורה ,על מנת שמה שדויד היחיד עושה כאן לא ייעשה.

אני צריך לשוב ולהזכיר כי הפורום עוסק במיסטיקה כללית .מעולם לא הורשינו לשרלטנים להיכנס לכאן ,כך הייתה דרכה של גילי ,כך היה דרכי בתקופתי כמנהל ואני מאמין שגילי לא הייתה נותנת שהבית יבוזה כך על ידו.
(מי שזוכר את אירועי "אורגדול" ,ומר מדמון [בטח הותיקים שביננו זוכרים] ).

kagome10

New member
המסר היומי -

מי קובע מה היא ההגדרה ההגדרה לקבלה, ההגדרה למאגיה, ההגדרה למיסטיקה?

אניח לא מסכימה עם דוד. אני ברוב המקרים פשוט מתעלמת מההודעות שלו. להתנגד למשהו זה לתת לו כוח.

אני מעדיםה להניח שהקוראים הראויים לתשומת ליבי יכולים לשפוט בעצמם, ואלו שלא יכולים - לא כדאי לי לטרוח, שכן זה יהיה לתת דג, מעשה זמני בהחלט.

אם אתה חש חובה מוסרית להתערב, מספיק לציין שמה שהוא אומר לא מבוסס, וזהו.

כל השאר יהיה לא יעיל.

להתנגד למשהו זה לתת לו כוח

IBP1

New member
המממ... מי שבקיא מספיק להבין אותה.

היית נותנת למישהו להתעסק במחברת הכישוף שלך ?
היית מעבירה אותה למישהו חסר אחריות שאינך סומכת עליו?

תראי אין פה עניין של הענקת כוח .אלא עניין של מה מידת הסכנה במעשיו .אדם שאינו בקיא מספיק בתורה יאמין כי דבריו אמת וילמד ממנו שכך זו האמת.

kagome10

New member
פעם אחת

בונגע ללתת למישהו, שאלה טובה.

משנה כמה הוא קרוב עליי, כי זה דבר אישי.

סודות אמיתיים שומרים על עצמם, מי שינסה לבצע אחד מהטקסים שלי (שגם ככה לא רשומים) פשוט לא יצליח.
מי שיכול להצליח נמצא בשלב מספק בדרך כדי שתהיה לו אחראיות על מעשיו.

על סכנה מספיק להזהיר פעם אחת לשרשור, וזהו.

ואם אדם יאמין אזו זו אחראיות שלו. אדם שיאמין בלי לבדוק במוקדם או במאוחר יאמין לשקר מסוכן, ולא אתה יכול לשנות זאת

דבר ראשון איציק

הוא לא הזכיר את המילה קבלה, אלא כתב שאלו הגיגיו ומחשבותיו
אז על מה השנאה?
ולקרא לו שרלטן? רק כי סיפר על מחשבה שהייתה לו בעקבות אוכל?
היודע אתה משמעות המילה שרלטן?שאתה מרשה לעצמך להשתמש בה בכזאת חופשיות?
רק לידיעתך זו הוצאת דיבה שעולה כסף רב בימינו...

ועוד משהו-

כאשר אומרים שמשהו מבוסס על משהו אחר
זה אומר שיש לו נגיעה
אך זה לא ציטוט או העתקה
כלומר מותר
לשנות ולחשוב אחרת,
בכל מקום משתמשים בפסוקים ומשנים אותם, חושבים על פירושים שונים לגביהם
כותבים ספרים שלמים, ספרי קריאה מפרשות בתורה
ולא כותבים אותן במדויק
אלא עם שינויי הכותב.
אז למה תמיד דוד גורם לך ולגל לשטף כזה של התנגדות וחוסר הכלה?

IBP1

New member
שרלטנות היא מעשה רמיה.

הנזק הנגרם ממעשה זה יכול להתבטא באלף ואחת צורות לאו דווקא כספי. תראי איך הוא מתיחס אל הדת ורבניה.
הוא ביד אחת מבטל את דברי הרבנים והתנאים וברגע אחר מצטט מדבריהם באופן לקוי. יש גבול למה שאפשר לעשות בשם זכות הדיבור.

אוקי אני הבנתי ,הבית שאני חשבתי שאני נמצא בו ,הפסיק להיות הבית המגן .
אני עפתי מכאן .סאלאמאת ! תקראו לי שכזה יחזור להיות הבית שהיה .

IBP1

New member
אם תעקבי אחרי מאמריי...

שימי לב לקטבים השונים בהם אני עוסק. מצד אחד קבלה ומצד שני מאגיה ומצד שלישי תורה ויהדות..

אני שם כמה דברים שונים על אותם מאזניים ומבין שאין הבדל בינהם כל עוד הם פועלים לטובת האדם. אני רואה בפסוק של "ומכשפה לא תחייה" את העניין של "הבא להורגך השכם להורגו. והכוונה ל- "מכשפה" בפסוק הוא לאלה העוסקות בכישורן על מנת להרע לאחרים! ,מאיפה אני למד זאת ממעשי בניו של יעקב שניצלו את ספר היצירה ליצירת גלמים ,הן למגע מיני והן לביצוע עבודות שונות .אם הדין היה מיתה לגבי כישוף סתם הם היו הראשונים להשפט על מעשיהם ,בל נשכח שהיו בישראל גם אחרים שעסקו בכך ולא נידונו למוות.

kagome10

New member
לי זה לא נראה כמו קטבים

קיטוב ליהדות יכולים להיות נצרות או איסלם, פאגאניזם או אתאיזם.

אני לא רוצה לדון על פירושים שונים לאותו פסוק, וזה לא משנה כל עוד יש כאלו ששוללים כל מאגיה באשר היא, וכל עוד הם חיים בארץ ישראל, עכשיו.

למעלה