אכיפה פרטית!?

aaronc76

New member
אכיפה פרטית!?

טוב, גם אני מתוסכל ונמאס לי ונשבר לי... גם אני אהיה בצעדת המיליון היום למרות שיותר מתאים לה להקרא צעדת הסוף העצוב של המחאה. אבל לא עז זה רציתי לכתוב. רציתי לומר שפשוט נמאס לי מהרוצחים על הכביש. אין RR כך שאני יכול לבעוט במראה ולעוף קדימה. גם אם היה לי, אני לא מאלה... כך שצורת ה"חינוך" הזו לא באה בחשבון. חשבתי על חינוך באמצעות החוק. האם יש דרך לאכיפה עצמית של החוק? לצלם בוידאו למשל את העבירה - מדברים בטלפון תו"כ נסיעה, עקיפה מסוכנת, חיתוך כזה או אחר. ואז לשלוח את החומר למשטרה. האם זה אפשרי? האם זה כדאי? כלומר, האם המשטרה תתיחס בכלל לתלונה ולראיות? או שזה בזבוז זמן? פתרון אחר?

אני לומד עכשיו על הילד פאווליק מורוזוב

ואני חייב לציין כי גירסת הוויקי שונה לחלוטין מהגירסה אותה מספר רוסי אמיתי אשר חונך על אותו המיתוס. כשאסיים אומר לך את דעתי. (רמז: באותה קלות בה תוכל להפריד אדם ממאות זוזים - יוכל כל איש קטן ונקמן לגזול ממך את פת לחמך) ** נכתב תחת השפעה כבדה של
זולה **

kangal

New member
חוויה מתקנת../images/Emo35.gif שבת - חצר פתוחה אצלינו בביריה

menyroth1

New member
אפשרי אבל בעייתי נורא

לפי החוק רק לקצין משטרה מדרגת פקד ומעלה שעוסק בתנועה , מותר לשחזר דו"ח על סמך חומר ראיות שהתקבל מגורם אחר מלבד המשטרה . על קצין המשטרה שמטפל בחומר שהתקבל אצלו לטיפולו , להזמין את הנהג החשוד בביצוע העבירה , לחקור אותו , ואם יש מספיק ראיות כנגדו הוא יוכל לשחזר דו"ח . עדות מול עדות זה לא מספיק , יש צורך בראיות נוספות . לעיתים יש גם צורך בעדות של הנהג המתלונן כאשר מגיעים לדרך ללא מוצא ועדות המתלונן תסייע להאיר את הדרך . הבעיות מתחילות כאשר הנהג החשוד טוען לסכסוך אישי ביניכם, ואז אין כמעט שום אפשרות לשחזר דו"ח (בעיה משפטית ) . מסובך , מסורבל , ארוך נורא . בערך 50% הצלחה .

aaronc76

New member
לכן אני מביא את אופציית הצילום

אם אני מצלם את העבירה... האם זה תופס והאחוזים עולים ל90% או שאני נשאר עדיין ב50%? שוטר שרואה צילום וידאו של נהג מדבר בטלפון, איפה יש פה ספק בכלל? האין זו ראיה חותכת?

vmisha

New member
ותהיה מוכן לגשת לתחנת משטרה

כדי לתת עדות? ומה עם להעיד בבית משפט? תהיה מוכן להתעמת עם הנהג?

menyroth1

New member
ראיה טובה מאוד

אבל היא תגיע למעבדות מז"פ כדי לקבוע שהיא לא נערכה

סהר דוד

New member
אנחנו כנראה משתי משטרות שונות

המשטרה שאני מתנדב בה, מעודדת אזרחים להגיש תלונה על עבירות תנועה. הפרוצדורה פשוטה- כל נהג/אזרח שרואה עבירת תנועה, רשאי ויכול להגיש תלונה בכתב. יש לרשום בצורה מסודרת את תיאור העבירה, מספר הרשוי של הרכב העברין, תיאור אפשרי של הנהג, מקום מדויק ,שעה מדויקת ואם יש עוד עדים. המתלונן חייב להצהיר שהוא מוכן להגיע למשטרה למסור עדות, להופיע במידת הצורך בבית המשפט ולהתיר למסור את פרטיו לנאשם. את התלונה שולחים בכתב בלבד ללשכת התנועה המרחבית. בכל לשכה יש שוטר תנועה (לרוב נגד בכיר) שתפקידו לרכז את התלונות ולבדוק אותן. במידה והוא מוצא ענין ציבורי ועובדות של ממש - הוא יזמן את המתלונן לעדות, יפתח תיק פלילי, בעל הרכב הנלון יוזמן לחקירה וברוב המקרים יופק דוח תנועה/הזמנה לדין. במרחב שבו אני משרת עושה את העבודה הזו רס"ב שהיה סייר תנועה ובוחן תנועה. הוא מקבל כמאה תלונות לחודש וכ- 70 אחוז מהן הופכות לדוח/הזמנה. תמונות ברורות אפשריות (לא חובה) סרטי וידאו לא מתקבלים. המתלונן גם חייב להצהיר שבעת שצילם את התמונות הוא עצמו לא ביצע עבירה .(צילום ידני תוך כדי תנועה הוא עבירה חמורה בפני עצמה, ודוח כזה לא יתקבל - כדי לא להפליל את המתלונן.) כמובן שבעת גביית העדות מהמלונן הוא ישאל לגבי היכרות מוקדמת עם הנהג העברין או שהתלונה נובעת מסכסוך דרכים כל שהוא. המתלונן חיב להיות "צחור כשלג" בעת מתן עדותו. אני מאד מעודד אזרחים ונהגים להגיש תלונות - ויש תוצאות טובות מכך.

menyroth1

New member
כמ באחוזים משוחזר אצלך ???

התהליך הוא אותו תהליך שתיארתי . המילה מעודדים נכונה גם במשטרה שבה שירתתי (אבל במשטרה שבה אני שירתתי האחוזי הצלחה קטנים מאוד למרות שמעודדים )

Mr. Pooh

New member
או לערב תקשורת (מישל?) או להתנדב

אלו לדעתי האופציות הריאליות.

aaronc76

New member
התנדבות

הבנתי שתהליך ההכשרה של מתנדב היא ארוכה וקשה. אם לא רוצים לעזור לי לעזור, אז לא בא לי. אם אתה יודע משהו אחר, אשמח לשמוע.

gray

New member
התהליך ארוך וקשה בכוונה

כדי לסנן ככל האפשר את כל אלה שבאים רק בשביל הפוזה, ההזדמנות לדפוק מישהו, ריגשי נחיתות ותרופה לדוחו"ת עתידיים. גם זה לא מספיק, רוב המתנדבים הם מיקס מההגדרות למעלה.

White Trash

New member
אני ניסיתי להתנדב לתקופה

דווקא לא ההכשרה שברה אותי, היא אפילו היתה מעניית בחלקה. מה שהוריד אותי מהעניין היה זהשעל תחילת תקופת ההתנדבות שלי יצאה תקנה שלא יתאפשר לעשות חצי משמרות, ויש להתחייב לשתי משמרות בנות 8 שעות רצופות בחודש. אז שישארו עם הפנסיונרים כמתנדבים, לי זה לא אפשרי.

למעלה