אכיפה פרטית!?

aaronc76

New member
אז המשטרה מפסידה הרבה אנשים

טובים ואיכותיים. בנוסף לתהליך המייגע שמעתי שכל מתנדב צריך לדאוג לעצמו ללבוש\ציוד ואפילו נשק.

סהר דוד

New member
המשטרה לא מפסידה אף מתנדב שרוצה בכך

להתנדב במשטרת התנועה זה תהליך קצת יותר ארוך ומסובך מאשר במשמר האזרחי הקלאסי - אחת הסיבות היא שבתום ההכשרה המתנדב רשאי לרשום דוחות תנועה. יש שני שלבי הכשרה - קורס שלב א' שנמשך כשלשה חודשים, לאחריו תקופת סטאז' ביחד עם מתנדב ותיק (כחצי שנה.) ולאחר מכן קורס שלב ב' (כששה שבועות). מתנדבים בתנועה מקבלים מדים מלאים -כולל אפוד- בסיום קורס שלב א. כל מתנדב עובר גם הכשרה בנשק ובאמצעי הרתעה אחרים. בכל משמרת .(כמו כל שוטר.) חותמים על נשק ארוך קנה ומחזירים בסופה. כל הציוד -החל מניידת, נשק ,מכשירי קשר - מסופקים על ידי המשטרה. עקרונית, חוץ משני עטים ופנקס כיס קטן, המתנדב לא צריך להביא כלום מהבית.

White Trash

New member
מה בנוגע למשמרת המלאה

שובר אותי. מי שהוא לא פנסיונר יכול לתת שתי משמרות של 8 שעות רצוף פעמיים בחודש ?

סהר דוד

New member
יש גמישות רבה במשמרות

ראשית, רוב המתנדבים במתנ"א אינם פנסיונרים כולל הח"מ... יש שלש משמרות ביום - בקר,צהריים, ולילה וכל אחד יכול להתאים את השעות. יש הרבה מתנדבים שבאים בסופ"ש - ששי ו/או שבת . משמרת מלאה היא של שמונה וחצי שעות , והמתנדב חייב לפחות 2 משמרות בחודש. אבל - יש כאלה שבאים מ - 1700 עד 2200 , יש שבאים מ - 0700 עד 1400 ויש מ-2200 עד 0200. העיקר שתבוא. כאמור- מי שרוצה להתנדב - המערכת באה לקראתו. "הגרעין הקשה" כמו עבדכם הנאמן, נותן 2 משמרות בוקר מלאות בשבוע = 8 עד 10 משמרות בחודש, וכמוני יש עוד רבים וטובים.

White Trash

New member
אז אפשר לפצל משמרת ?

שוב אני רושם, כשאני התחלתי את ההתנדבות שלי הודיעו שעברה תקנה חדשה שיותר לא יתאפשר לעשות חצי משמרת וחובה להגיע למשמרת מלאה. כלומר 8 שעות רצוף. לפי השעות שרשמת בהודעה שלך כן ניתן לעשות חצאי משמרת (2200 עד 0200), אתה בטוח בזה ? אגב מה בנוגע להתנדבות על האופנועים ? אותו כנ"ל ?

סהר דוד

New member
רק משמרת לילה . לא פיצול - קיצור

אין דבר כזה "משמרת מפוצלת". כאמור- במשמרת לילה ניתן לעבוד מ- 2200 עד 0200 = ארבע שעות. משמרות יום- הקצר ביותר - שבע שעות. וכן, אני בטוח..

Mr. Pooh

New member
לא יודע למה אתה מתכוון, אבל...

כפי שציין סהר, צריך לעבור שני קורסים. הראשון, בד"כ מסתכם ב- 14 מפגשי ערב = חודשיים. השני, אאל"ט, יותר קצר וצריך תקופת ניסיון בניהם וזה אולי תלוי ביחידה. נכון, המשמרות בתנועה ובסיור מוגבלות ל- 8 שעות אבל אפשר להתנדב גם ביחידות אחרות שם המשמרות אולי קצרות יותר (אופניים למשל). לדעתי זה שיעור טוב לחיים גם אל לא תעסוק באכיפה של תנועה. לגבי דבריו של gray, אין לי אלא לא להסכים בעליל. התהליך לא ממש קשה ובטח שלא מסנן את אותם מתלהבים, נהפוך הוא...

aaronc76

New member
אולי הכוונה ליחידת האופנוענים?!

הרי זה הפורום.... בנוסף, הרבה יותר קל לאכוף דיבור בסלולראי על אופנוע שמגיח לפתע ובמהירות מאשר בניידת עם אורות מהבהבים שרואים מקילומטר.

Mr. Pooh

New member
לא, לא התבלבלתי.

ותתפלא, הרבה יותר קל עם אופניים. אפשר לחתוך נתיבים ומדרכות בקלות רבה יותר. לתפוס נהג שמדבר בסלולרי זה כל כך קל שזה כבר משעמם.

vmisha

New member
גם אני פעם התפלאתי

כשניגשו אליי כמה חבר'ה על אופניים וביקשו רשיונות. לא ידעתי שיש יחידות כאלה.

למעלה