אכזבה

אכזבה

מכל ההרס שאירעו במלחמה הזאת, האובדן הזה מצער אותי יותר מכל. הייתי רוצה לקוות שתהיה הערכה גדולה יותר לתרבות העבר והיענות לבקשת המוזיאון לשמור על נכסי תרבות בני אלפי שנים, אבל כנראה זה מוגזם מדי לצפות לכך מלוחמי תרבות המקדונלדס.

Nathi

New member
הרס טוטאלי

איש קט', כמה שזה מצטער, ומכעיס, זה עדיין לא בסמכות החיילים לעצור את העלי באבאים האלה. זה הוראה מלמעלה, לצערי. אבל הכל מחושב.כניראה ארה"ב רוצה להראות שאין בכוונתה לשלוט בעראק בטווח בארוך, לא רוצה להתערב מידי, כי הרי צרפת רוסיה וגרמניה חוששות מ"הנאו קולוניזציה" עאלק. מה שמכעיס אותי יותר בכל זה האיטיות שהדברים מתנהלים בזירה הבינ"ל. יפה לעשות פיסגת "כבוד פגוע" (או לשם השוואת גירסאות)של רוסיה צרפת וגרמניה במקום לכנס את מועבי"ט ולהחליט לשלוח כוחות או"ם למקום ע"מ לעשות סדר מיידי. נכון שהאמריקנים עכשיו מגייסים עראקים ע"מ שיהוו שוטרים זמניים, זה טוב ויפה, אבל צריך להזיז את הדברים ומהר, ועד שהעראקים האלה יקבלו את מדיהם ונשקם, ויעברו תחקיר ביטחוני, עוד מוזאונים, בנקים, סוחרים יפגעו, והכאוס ימשך.

פלינט1

New member
תרבות המק דונלד או העמבה?

מי הרס שרידים רומאיים בכדי להקים אל כביש המיצעדים המעוטר בצמד חרבות הקיטש? מי הרס בחפירות למטרות רווח אישי וביזה ארצית של אתרים ארכיאולוגים בעירק? מי מיקם מתקנים צבאיים ומיכלי דלק בנינווה? מי הכניס תותחי נ"מ למחפורות על גבי שרידים חשופים? מי רוקן את רוב הממצאים מהמוזיאון בבגדד עוד לפני שג'ורג' הטקסני הספיק לדלג על אוכף סוסו ולדהור לעבר המזרח הפרוע? היו אלו ידידנו מתרבות המק דונלד או חברינו מתרבות העמבה? אגב מי רוקן את בתי החולים בכדי שיראו לטלוויזיה האירופאית שאין בהם ציוד מינימאלי? האם גם שם פעלו החברה ממק דונלד? בכנות, חבל שהאמריקאים לא איבטחו את המוזיאון החשוב הזה, אך מכאן להאשים אותם בכל תחלואי עירק - המרחק עדיין רב. יוס, מסמכי אטלנטיס בספריה באלכסנדריה? וואלה רומנטיקן ניצחי אתה, ובגלל זה אני מחבב אותך. מאיפה הבאת לנו את המידע הבדוק הזה? שמעת על התורכים שהיו נוהגים להבעיר אש בחמאם התורכי באלכסנדריה, ונימצא בידם חומר בעירה זמין וזול כמו השירבוטים הלא חשובים של אותה ספריה מפורסמת? רדיו רמאללה. העלית בי נישכחות. התחנה היחידה באזור שהייתה משמיעה מוזיקה לועזית. זאת לא הייתה ביזה, זה היה "למטרות תרבותיות".. וכל האזור המשיך להאזין למוזיקה הזאת, רק מתחנה המרוחקת מספר ק"מ מזאת המקורית. ד"ש ליקי ג'מוס הפורום.

yosense

New member
הגם אתה פלינט?

זה לא היה הטורקי מ'זהירות עם הברז באמבטיה?' ורדיו רמאללה היה אגב רדיו יותר טוב - לפי המשל ' טקליטים גנובים יחמיצו'

פלינט1

New member
יוס, התיחס לכל התגובה.

יוס ידידי הפלשתינאי אנדלוסי. מה הבאת לי תגובה כזאת קצרה ושיטחית שלא כהרגלך? בדקתי אם לא נמחקה תגובך שאינה נופלת בדרך כלל משלושת אלפי מילים, אז מה יום מימימה? הוכחות לאטלנטיס בסיפריה הבאת? לא. התיחסות למי בזז ומה בזז ענית? לא. על חאמם עותומני במצרים, גונבה שמועה לאוזניך הזקורות? יאללה לעבודת חיפוש חומר. יוס, רק אפורי הבלורית והכרס כמונו עוד זוכרים את רדיו רמאללה. ואת השדרנית הבלונדינית סטיוארט שהיינו מפנטזים עליה אתה זוכר? מה היה שמה הפרטי לפני שהתגירה והתחתנה עם אדי סופר מהטלוויזיה הישראלית?

een ogenblik

New member
אמנם אני לא יוס,

את רעמתי האפורה אני מסתירה תחת צבע משתנה חדשות לבקרים, ואני אפילו צעירה במעט מכדי לזכור זכרונות משלי על רדיו רמאללה, אך אני מסוגלת לענות על שם השדרנית שהתגיירה ונישאה לאדי סופר - גלוריה לפני, וגליה אחרי (נדמה לי שהיא חזרה לגלוריה אחרי שנים רבות). כנראה מפאת צעירותי איני זוכרת אותה כבלונדינית, יכול להיות, שכמוני, היא החליפה צבעי שיער?

פלינט1

New member
ארכיון אוחן

נכון אוחנבליק, קראו לה גלוריה סטיוארט, ולאחר נישואיה לאדי (מכוער) סופר, הפכה היא לגליה סופר. חזרה לגליה אחרי גרושיה אני מניח. היתה חתיכה אמיתית במושגי סוף שנות השישים. בלונדינית? לפי הטלוויזיה שחור לבן של אותם הזמנים היא ניראתה בלונדינית, תכונה לא אופינית לבנות המיזרח התיכון. כמובן לא כולל את סוהא מחמד ליבי ועולץ נשמתי. ובמקום שנשב ונדון עם גלוריה סטיוארט היפיפיה, בצומת מפת הדרכים שמציע ג'ורג' (לא קלוני), עלולים אנו להיסב דווקא עם שחרחורת ולא כל כך נאווה העונה לשם חנאן עשראוי, ויחי ההבדל האסטטי הקטן..

אני מתפלאה עליך, פלינט..

האם אינך מוצא את פלולתה הקסומה של חנאן מפתה וחושנית? מה, סוהא יפה ממנה?

פלינט1

New member
על פלומה ופלולה.

ללא כל ספק עדיפה פלומתה של גלוריה כפי שעדין חקוקה בליבם של חרמני שנות הסיקסטיז והסבנטיז מפלולתה של עשראוי. פלומתה של גלוריה, וכל אחד ימקמה כרצונו, חושנית ומפתה לעין ערוך מפלולת עשראוי הדומה למיטען צד על כביש נצרים. ואם הקהל דורש דווקא פלולה, לי השאירו את ג'וליה רוברטס - ואתם קחו את אהוד ברק.

פלינט1

New member
רוצה לאמר סידני קרופורד

אך אם אזל מהמלאי - גם ג'וליה רוברטס יתאים לנו בצוק העיתים..

yosense

New member
יש להכיר את הנסיבות קודם לכל

כשזה מתחיל אז זהו זה, אתה מסדר לי שורות שורות של פייטנות גרוסה דק שבתורם מתחלקים אצלי על מיתר השפע ובפכים גדולים מתחילה לי ההפרעה המחורחרת שנקראת צחוק. זהו , הצחקתני, ואין לי שום זכרון מהשאלה אם אם היה נושא, והגלוריה הזאת שאמנם נזכרתי בה בסופו של דבר, היתה מין דליה מזור מעמבה. שמפוליון כמו שציינתי לא ראוי לחיטוט בארכיון, על אף שעבר לי הרהור בלשני אלא, שאני לא מצליח לארגן לי את רוח הויכוח, רוח של פייסנות נושבת מבעד לרעפים וסורקת את פרוותו של הגמוס תלמים תלמים.

האכזבה חסרת בסיס

אין מה להתאכזב מהאמריקאים, שכן הם לא בזזו את המוזיאון, אלא בני העם הנאור העירקי. אין גם לצפות מהאמריקאים לירות בבוזזי המוזיאון שכן אילו עשו כן מיד היה לכל התרבותניקים הנאורים בעולם מה להגיד על רצח העם העירקי. אין גם מה להתאכזב מהעם העירקי שכן לא ניתן לצפות מהם למשהו אחר. עם שנכנס לבתי החולים שלו עצמו ובוזז אותם, כולל מיטות, ציוד ומכשור רפואי, תרופות ואמצעי עזרה ראשונה בסיסיים, עד כדי כך שכרגע אין בעצם בתי חולים שם, מעם כזה אין שום ציפיות. ואל יטעה מישהו לחשוב שהממצאים הארכיאולוגיים יקרי הערך שהיו במוזיאון היו שם בגלל איזו כמיהה לתרבות או בגלל הכרה בערך העצום שלהם, לכל בני התרבות, מצד העם העירקי ומנהיגו. סדאם היה פריק של הסטוריה לא מנאורות ולא מאהבת תרבות. הוא סבר שהוא ממשיכם העכשוי של מנהיגי האזור הקדומים ויחס לעצמו תכונות של נבוכדנצר ושל חמורבי, לא פחות. מבחינתו הוא היה ממשיך דרכם של מנהיגי ענק, אפילו במובן המשפחתי. רק כך שרדו אותם אוצרות עבר, אבל עכשו, ימצאו את דרכם אל אספנים פרטיים שישמחו לשלם עבורם הון.

forglemmigej

New member
תחיי את שעה אחת

תחת שלטונו של המטורף הזה, וגם את תשחררי קיטור ככה. נניח שהאמרקאים יכבשו/ ישחררו מחר את מדינת ישראל, יפזרו את הכנסת, ויגלו את שרון, ומה שיהיה זה כאוס, גם תהיה ביזה בישראל! ככה זה שאין דין ואין דיין!

גם התשובה הזאת מאכזבת..

זה לא משנה מי בזז את המוזיאון. יש בו ערכי תרבות בני אלפי שנים שראויים להגנה למען המין האנושי, בלי לקטלג את בניו לעירקים, ישראלים, אמריקאים ושאר עמים. נדמה לי שתופעות הביזה הללו מופיעות תמיד כאשר יש אנדרלמוסיה. הרשי לי להזכיר לך שביום נפילת הרצפה באולמי ורסאי, נבזזו מתנות החתונה של החתן והכלה, על ידי בני העם שאת ואני נמנים עליו. וזה עוד כשיש משטר ושלטון פעילים. הרשי לי להזכיר לך שתופעות של ניצול אי סדר התרחשו גם בארצם של הכובשים האמריקאים הנאורים, עת קרסו שם שני בנייני משרדים על אי קטנטן בניו יורק. עד כדי כך שאנשים התחזו כדי לקבל פיצויים ועזרת-סעדץ הכל בשביל כסף. והרשי לי להזכיר לך, שעד היום איננו יודעים מה בדיוק היה בגניזה הקהירית, שעלתה באש במלחמה, וייתכן שכל ימי הביניים היו נראים לגמרי אחרת אלמלא כן. ואני חוזר ואומר, שכבני תרבות לא צריך לעניין אותנו בכלל למה דאג הרודן לאסוף אוצרות. כמו שלא מעניין אותנו מדוע דווקא במוזיאון בברלין מוצג מקדש יווני אותנטי ש-ל-ם כמו גם עתיקות אשוריות אחרות (ביזה לשמה של עיק בתורכיה), מדוע לוח גזר מוצג דווקא במוזיאון בתורכיה (ביזה של א"י) וכו' וכו'. מה שחשוב בראש וראשונה הוא להגן עליהם למעננו ולמען הדורות הבאים. ואין תירוצים פה.

ועוד הערה לאימא היקרה

הגם שבני העם העיראקי בזזו, הכובש האמריקאי אחראי גם אחראי. בדיוק כפי שאריאל שרון אחראי לרצח במחנות סברה ושתילה (אליבא דמומחי החוק), הגם שהוא לא רצח ולו איש אחד. אחריות של כובש לשטחים שתחת שלטונו.

מדדתי זמן לראות מתי זה יצוץ

היה לי ברור שענין סברה ושתילה יועלה על ידך והיה לי ברור שזה יגיע בהקדם. איך אפשר לותר על הזדמנות כזאת? ברור גם שמעשי טבח כמו שהיו בסברה ושתילה יתרחשו בקרוב בעירק בין הסונים לשיעים והכורדים. לאמריקאים אין אחריות על הצמאון שאינו יודע רויה לדם שקיים בתרבות שלהם וכל נסיון לקשור אותו באמריקאים הוא עצימת עיניים אלגנטית של מי שאינו מוכן לראות את הדברים כפי שהם. מה לעשות שהעובדות בשטח לא תואמות את הבון טון האירופי, מה לעשות שרצח ומות הם מעשים של יומיום, ריטואל שטמון עמוק במנטליות. זה שנעשו מעשי ביזה במקומות אחרים בעתות אסון אינו גורע מהזעזוע על התנהגות העירקים. ההתנהגות החייתית בבזיזת המוזיאון ובתי החולים היא אותה התנהגות חייתית שהוציאה את אלפי העירקים בבגדד לגדות הנהר כדי לצוד את הטיס שנפוצו שמועות שנמצא שם. כל העולם ראה את ציד האדם שהתרחש שם כשרק הגיע לאפם ריח הדם של האויב.כל העולם ראה את העיניים התרות אחר הטרף, את טירוף המתנפלים על קני הסוף שאולי מסתירים את הטייס, את שמחת הפרא. ושאף אחד לא ינסה לתרץ את זה בשנות הדיכוי האפל של סדאם. שום דיכוי אינו גורם לבזיזת בית חולים ומוזיאון.

מצטער לחלוק עלייך

או שיש אחריות או שאין אחריות. והחוק הבינלאומי קבע שיש. ואני מבין שאת מצדיקה השמדת ערכים הסטוריים ואי-התערבות אמריקאית בגלל שמדובר (לדברייך) בברברים? אז למה את המלחמה עצמה (התערבות אמריקאית בשלטון של ברברים) את כן מצדיקה? עקביות בבקשה... עקביות..

אתה מצטער, אבל שם בפי דברים

מהיכן שאבת את ההצדקה שלי להשמדת ערכים הסטוריים בדיוק? לזה אני קוראת נאמנות לכתוב. ויש שמכנים זאת עקביות...

אם את סבורה

שהאמריקאים (או כל מישהו אחר) צריך לעמוד בשלוות נפש כאשר ערכים הסטוריים מושחתים ונבזזים, אז את כנראה מסכימה שיש מקום להשמדה כזו, בתנאי שהם המשמיד עונה להגדרה שלך ל"ברברי". או שמא לא הבנתי את טיעונייך הקודמים... ??

למעלה