אי צ'ינג וטארוט

romharel

New member
נשאלת השאלה

[פתחנו בית מדרש] מדוע הקלפים 9 מוטות ותשע מטבעות מייצגים את הקיסר [למה 9 ולא 4] אז יש לי רעיון יצירתי שלי [לא בדקתי ולא נסמך על כלום] ואני רוצה את דעתכם עליו [כולל התינוקות של בית המדרש] אולי התשע הזה זה הצירוף חמש [הכוהן הגדול] + ארבע [הקיסר] ככה ששלטון טוב הוא 9 [אחד לפני המושלם [10] שכן יש הרבה לעשות עדיין ועוד רעיון עץ החיים מורכב מהבסיס הדתי מודעותי [ כוהן גדול] 5 מעליו עוד 4[שליט ] ועוד אחד שמביט מלמעלה [להדרכה ושאיפה] נותן את עץ החיים.....

pretty princess

New member
../images/Emo35.gifקצת הלכתי לאיבוד!!

אני קוראת כאן את השרשור שאני חייבת לציין מאוד מעניין. אבל משום מה יצאתי קצת מבולבלת מכל העניין. 9 מוטות מדבר על אדם ששומר על מה שיש לו. רואים אותו פצוע ועם מבט חושד בעיניים ויש בו גם פחד. זה קלף שמדבר על תקיעות מסויימת ופחד של השואל. וקלף 10 מטבעות שעליו אתם מדברים הוא מדבר על עושר והישגים - רואים את השפע וזה נראה כמו שוק ואנשים נראים... די מאושרים. עד כמה שידוע לי קלפי 4 הם קלפים נטרליים והם מושפעים מקלפים שליד.ועכשיו להמשך... אם אני ממשיכה לקורא: הכוהן הגדול שהוא קלף 4 מראה חוכמה גדולה וכוח בחיובי (ובשלילי עריצות ורודנות), קלף 5 שהוא קלף הכוהן הגדול... מדבר על דמות של יועץ של אדם ששלם עם עצמו ושהגיע לתובנות, אדם ששואף לידע ולחוכמה. אז בעצם נכון ש-4 ועוד 5 זה 9... ומה שאתה בעצם אומר (אני פשוט מנסה להבין) ששליט טוב הוא שילוב של שני אלה, ואז יש בעצם שליט שהוא לפני המושלם ויש בו משהו שהוא עדיין אנושי?? כלומר יש לו עדיין צורך ללמוד ויש לו עוד דברים להשלים כי בכל זאת הוא אנושי?? אני רק מנסה להבין את כל העניין. וזו רק דעתי!!!

pretty princess

New member
../images/Emo13.gifהרעיון גדול

לקח לי זמן להבין על מה אתה מדבר. ולכן חשבתי שהלכתי לאיבוד. הרעיון הוא פשוט גדול. מעניין אם אפשר לעשות את זה עם עוד קלפים. אני מאוד שמחה לשמוע שהייתי בכיוון כי לי נראה אז שבכלל הייתי בכיוון שונה. הייתי אומר שיש לך ראש מאוד מתמטי. זה קצת מזכיר כל מיני חישובי קבלה (אני ממש לא מתמצאת בזה) - זה רק דעתי ובגדר רעיון.

romharel

New member
בבגרות מתמטיקה יש לי 7 -

בפסיכומטרי עשיתי 712 אז לכי תביני... הרוב זה ידע וניסיון

pretty princess

New member
../images/Emo22.gifמתמטיקה זה לא אני

אני בכלל לא חושבת שזה קשור למתמטיקה בלבד. זה קשור להרבה דברים מעבר... זה קשור להרבה פילוסופיה וידע ונסיון זה דבר טוב. כי מהניסיון לומדים הכי הרבה. אני חושבת שזה פשוט מחשבה בהירה והבנה של הקלפים לעומק. אבל שוב זו רק דעתי.

romharel

New member
אולי

אם הרעיון שלי נכון [חשוב שהוא יהיה נכון יותר מיפה] ולכן אני כאן מפתח אותו [כדי שתקטלו אותו, כדי שאמנע מטעות כזו], שאם ה 9 הם סוף הדרך מבחינת הפעולה האנושית על פי עקרונותיה הנכונים אז.... זה אומר משהו על "גבול הפעולה הזאת" אם ה9 הוא גבול הפעולה [שילוב של חוכמת אלוה 5 ושליטה נכונה 4] והתוצאה היא היתקעות, או בעיה אבל כתוצאה מתוך הגעה לגבול...... אז אם נסתכל על מוטות [אני הולך לפי קראולי] גבול הגדילה הוא באמת ה 9 והוא נותן כוח שמתואר בחיבור האופטימאלי בין שמיים ואדמה בין שמש וירח בין מודע ולא מודע ה 10 זה שיבוא אחריו מביא לתוצאה [מצב], ולפיכך דיכוי זאת אומרת שיש שלט : גבול [פעולה] לפניך אחרי ה 9 בדרך ל 10. במטבעות הסיפור דומה גם שם ה9 נחווה כרווח [תלוי פעולה] וה10שאחריו לעושר אבל העושר הוא סטטי [עץ החיים] וזו תוצאה. הפעולה היא להרוויח [9] העושר הוא תוצאה. בחרבות אותו סיפור ה9 מציין גבול הפעולה הניתוחית [אכזריות בעיקר עצמית] זה גבול הפעולה ה 10 שלאחריו הוא תוצאתי גם [הרס] בגביעם ה9 הינו אושר משהו שניתן לעשות עבורו "לעשות מישהו מאושר" אבל ה 10 שייך לתוצאה [רוויה] איך זה בריידר או סטים שלכם? לי זה מזכיר את החומה על פסגת ההר או מאחורי הרוקדים [הפעילים] בקלף השמש, שכן יש גבול לפעולה האנושית והתוצאות באות מהשמיים. התחום הזה בו אין לפעולה אנושית דריסה [מה שאלים יכולים לעשות ואנשים לא]הוא המקור לשם "טאבו" למשל האגדה מספרת על אדיפוס התינוק ששמו אותו למות בתחום הזה [שלאנשים אסור לדרוך] על ראש ההר[כדי שהנבואה הנוראה לא תתגשם ואז רועה הציל אותו, אבל עצם שהותו שם [במקום שמותר לאלים ואסור לאנשים ] נתנה לנבואתו משנה כוח כי לאלים מותר לרצוח את אביהם ולשכב עם אימם [זה לא מעשה רע עבור האלים]... עכשיו בבקשה לבדוק איפה אני טועה רעיוני היפיפה מונח לפניכם לביקורת עינינית

pretty princess

New member
../images/Emo20.gifבוא נראה אם אני מבינה??!!

אני אנסה לראות אם אני מבינה את העניין כי יותר מורכב ממקודם. קודם אני לא חושבת שיש סוף דרך מבחינת פעולה אנושית - כי אנחנו בפעולה אם לא כזו אז אחרת. אדם שלא פועל הוא אדם "רדום". אבל זו רק דעתי ואולי זה טיפה פילוסופי מיידי. או שאולי אתה אומר ש-9 מוטות הוא בעצם סיום תכנון הפעולה או הביצוע לפני שרואים את התוצאות הסופיות. בריידר ה-9 מוטות הוא אדם ששומר על מה שהוא השיג... אז אולי הוא שומר על מה שהוא קיבל אחרי הפעולה או תוצאת הפעולה. (פעולה בעיני היא תמיד שילוב של חוכמה ושליטה). פעולה אנושית מתוך טוב לב נובעת מחוכמה אלוהית ושליטה (זה סתם דעתי בעניין). בריידר ה-10 מוטות הוא אדם שסוחב את כל המוטות. זה אדם שמעמיס על עצמו יותר מיידי - אדם שזקוק למנוחה. במטבעות: 9 הוא השגים בזכות עצמך כלומר כדי להגיע להשגים אתה צריך לעבוד. בקלף מדובר על צמיחה מבוססת של האדם עקב עבודה שהוא עשה או תהליך שהוא עבר. וה-10 מטבעות הוא באמת עושר... עושר משפחתי. כלומר (וזו רק דעתי) אדם צריך לבסס את עצמו קודם כל ואז יהיו לו השגים גדולים יותר. או כמו שנכון להגיד היום "השינוי מתחיל בי..." (אבל זו רק דעתי בעניין). זה נכון שהעושר הסופי ב-10 מטבעות הוא ססטטי וב-9 הוא עדיין לא סופי. כך בעניין הזה אני מסכימה איתך. בחרבות: ה-9 מראה על דאגה האדם ממש דואג והחרבות הן מעל ראשו. הקלף הזה גם אומר (וזו רק דעתי / כך לימדו אותי) האדם דואג. הוא דואג שאולי הדרך שהוא בחר או הפעולה שהוא עשה לא נכונה... כי הרי קלפי החרבות רובם שליליים. 10 חרבות הוא באמת תוצאה של ה-9 חרבות. האדם דאג שבחר לא נכון ובאמת ב-10 חרבות הוא מבין שהרעיון נכשל. כלומר הדרך שהוא בחר בה לא היתה נכונה. כלומר העשייה היתה לא נכונה. בגביעים (הסדרה שאני הכי אוהבת באופן אישי) ה-9 גביעים הוא אדם מאושר במה שיש לו. הוא יושב לו דשן ושמח כשמסביבו הגביעים שלו. הקלף מדבר על שלווה ושקט. וה-10 מטבעות מדבר על שמחה "כשאני שמח כולם שמחים" רואים בקלף אנשים מאושרים ורוקדים מסתכלים על הגביעים באושר. מה שאתה אומר כשאתה אומר "יש גבול לפעולה אנושית והתוצאות באות מהשמיים"... (אני פשוט מנסה להבין) שהאדם עושה פעולה מסויימת והתוצאה תגיע על-פי הפעולה שהוא עשה??? כלומר בעצם "איך שאדם מסדר את המיטה ככה הוא ישן בה" זו כוונתך??? כלומר אם אני רגע מגיעה לאיזושהי מסקנה... אז בעצם אם נסתכל על כל הסדרות נראה שיש איזשהו תהליך של צמיחה. כמו בגביעים ב-9 הוא מאושר לבד ממה שיש לו וב-10 הוא מאושר וכולם סביבו מאושרים.אותו דבר גם במטבעות: ב-9 מטבעות האדם לבד נהנה ממה שיש לו וב-10 מטבעות יש לו עושר עם עוד כמה אנשים... הוא כבר לא לבד. בעצם אנחנו כל הזמן עוברים תהליכים שונים בחיים שגורמים לאיזושהי תוצאה בין אם זה בסדרת החרבות, סדרת הגביעים או סדרת המוטות או הסדרת המטבעות. כל שלב או כל פעולה שאנחנו עושים יש לה תוצאה כלשהי בחיים בין אם היא חיובית או שלילית. אני מקווה שהבנתי את מה שכתבת... אבל ניסיתי להבין (בהחלט ניסיתי להבין) את מה שנאמר כאן. הרעיון מדהים בעיני ואני מקווה שהבנתי אותו ושהפעם לא הלכתי לאיבוד. אשמח לשמוע את חוות דעתך. בכל מקרה זו רק דעתי!

romharel

New member
את עבדת נפלא הנה משהו שהעתקתי

מופיע למטה כסיכום תשיעיות אבל מכיוון שעבדת קשה אעתיק אותו לכבודך ותשווי את המסקנות שלך למסקנות משם [גם אני נחשפתי לזה היום לאחר שכתבתי את הרעיון שלי] http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=121&msgid=15610888

pretty princess

New member
../images/Emo13.gifלא עבדתי קשה!!

זו לא עבודה. זה... לנסות להבין ללמוד. ללמוד זה טוב בעיני.חוץ מזה זה שנחשפת לזה היום זה לא אומר שום דבר על הרעיון שלך. כי מכל דבר אפשר ללמוד וכשלומדים אז צומחים (זה באופן חיובי - כן!!!)

romharel

New member
בכדי למנוע בילבול

זה התחיל בכך שסקורפיה מצאה בספר כלשהו שהצבא מתאים לקיסר והבאר מתאים לקיסרית אני הצעתי שלא ובנוסף הצבעתי על סט [הינדל] ששם הצבא והבאר מיוחסים לקלפים שהזכרתי אבל לא לקיסר ולקיסרית

romharel

New member
בכדי להמשיך את ההשוואה

הסט של הינדל מציע ששליטה במידה גדולה [14 באיצינג] מקביל לתשע אבנים [מטבעות] בהינדל הקלף נקרא רווח חומרי בואו וונראה איך זה מתייחס לקיסר לא רע אמנם ריבוי כמו קודם 9 מול 9 אבל כאן המטבעות "מסודרות כמעט כמו עץ החיים" מה שנותן לקיסר לשמור על הסידור הזה [לפעול אבל למען שימור] כשהספרון המצורף מדבר על התקדמוצת וצמיחה אך לא קבועה [תלוי בפעולה ובמחזוריות [התמונה היא שרשי עץ על גדת הים] והניחוש השני שלי לגבי הקיסרית [הצניעות [15 באי צינג] לא מופיע בהינדל..... יש שם 40 קלפים [בלי חצר וארקרנה גדולה] ויש 64 הקסגרמות של איצינג [העולם לא מושלם] אז השאלה הנשאלת היא [על פי הינדל ]: האם קיסר טוב דומה יותר ל 9 מוטות או ל9 מטבעות? מה דעתכן....?

uri_raz

New member
אם אין הסבר, סביר להניח שהמידע

הועתק ממקור קודם ללא מחשבה וללא הבנה. כאן צריך להדגיש שתי נקודות. * שכולם מסכימים לא אומר שכולם צודקים. כל ספרי הטארוט בעברית העתיקו את ההתאמה האסטרולוגית מהספר של יואב בן דב. האם הם צודקים ? זאב אבירז הביא את ההתאמה של יואב בן דב בספרו על ההרמטיק טארוט, והוא פשוט טועה - ההתאמה הנכונה של החבילה מסומנת על הקלפים וראשי המסדר טרחו להסביר את השיטה שלהם ב Book T, ולכן הוא טועה, נקודה. [ומי שמשתמש בהתאמה של יואב בן דב עם חבילת הריידר מאבד רמז גדול בדרך לגלות מה מתחבא מאחורי הוילון בקלף הכהנת הגדולה, וחבל.] * יש הבדל בין שינון ובין הבנה. יש מי שיגיד, לדוגמא, שהירח מותאם לספירת יסוד כי המשמעויות שלהם זהות. זה לא הבנה - זה שינון מכני שמקבע את המיסטיקן, ומגביל אותו לרמת הבנה מסויימת. מיסטיקן שמסוגל להסביר למה אצל קירשר ושחר הזהב הירח מותאם לספירת יסוד ובספר הזוהר לספירת מלכות, הוא מיסטיקן שמבין את החומר ברמה עמוקה יותר, לדוגמא לראיית הדמיון לא רק בין קלף הכהנת לקלפי התשע, אלא גם בין קלף הכהנת לקלפי העשר.

romharel

New member
בעניין קלפי האושו זן

אושו היה מורי ורבי עשרים שנה.... הוא ניצל כדי להביא למודעות כל טקסט וכל דימוי כדי לבעוט אנשים להארה. כפי שכל סט הוא פרשנות על חוקיות, ככה גם אצל אושו [בסט הזן] אבל כאן הפירוש ברור [לפי מיקום הקלף מדובר בקלף הרביעי בארקרנה הבכירה, ואשו אומר שהצורה הפעילה של השליטה צריכה להיות מרד [מתמשך] בממסד הדתי, שהכוח המודעותי [מודעות נותנת כנפיים] פורצות את שלשלאות המסורת והאש שבחוץ [השמש] נהפכת לקישוט גלימתי על הכתף והאש הפנימית [הכעס והחרון והרחמים שנחוצים לשליטה פסקנית, נועדה לשחרר את המון הנתינים הנבער והמדוכא מהמסורת הדתית/פוליטית ולהביאם למודעות ולחופש. וזה מה שאושו רואה תחת להנהיג בצורה אקטיבית....

pretty princess

New member
../images/Emo9.gifאי צ'ינג - ספר התמורות

אני מאמינה שמדובר כאן על ספר התמורות שמייצג בארץ את האי צ'ינג. אם יורשה לי להוסיף, האי צ'ינג הוא שימש ולעיתים היום משמש ככלי ניבוי מעשי, ויש אומרים שניתן ללמוד ממנו על החוקים השולטים בעולם. או כמו שכתוב במבוא: מאז עלה השחר על המין האנושי, מנסה האדם לפענח את מיסתרי קיומו. הצורך לנווט את חייו בינות למכשולים אשר מזמנים בפניו החיים עלי אדמות. האי צ'ינג מבוסס על הנקבי והזכרי גם יחד כלומר כמו שהם כותבים השלילי והחיובי. הדרך שעובדים עם האי צ'ינג היא אחרת. שואלים שאלה ורושמים אותה על דף ואז את התשובה מקבלים ע"י זה שזורקים מטבעות וסופרים. באי צ'ינג יש דרך מאוד מסויימת שבה אפשר לשאול שאלות - נוסח מאוד מדויק. קצת קשה לי להבין איך אפשר לשלב את הארקנה הנמוכה עם האי צ'ינג שהפרשנות שלו שונה לחלוטין. כי האי צ'ינג מבוסס על שלשות שבונות שישיות. לאורך כל האי צ'ינג יש רק נסיך ומלך... אין מלכות או קיסריות וכו'. אני חושבת בפירטיתי מספיק. בכל אופן זו תורה בפני עצמה ובעיני היא הרבה יותר קשה מאשר הטארוט שהם הרבה יותר ברורים. לפעמים מאוד קשה להבין את ההסבר באי צ'ינג ויותר קל להבין את הטארוט. אבל שוב זו רק דעתי!!!!

scorpia

New member
תראי הקשר בספר של...

הויו באנזאף, "טארוט למתקדמים".

pretty princess

New member
כנראה שיש לי עוד הרבה

מה ללמוד. אבל עדיין לי הרבה יותר נוח עם הקלפים מאשר עם האי צ'ינג בעיקר בפרשנות.

romharel

New member
האי צינג הוא אחר [חושב אחרת ]

אבל אם לא מנסים "לכופף את האחרות לטובת ההבנה המהירה" מגלים דרך חדשה לשאול לראות ולפעול וזה כיף

romharel

New member
הספר הכי טוב והותיק בענייני אי צינג

הוא I CHING OR BOOK OF CHANGES RICHARD WILHELM TRANSLATION עם הקדמה של יונג [החבר של פרויד] ספר שחור קשה ביותר אבל עדיין ספר לימוד שלי אחרי עשרים שנה שיש לי אותו http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/069109750X/ref=lib_dp_TFCV/102-5387919-7031310?v=glance&s=books&vi=reader#reader-link בחנות הוא לא כל כך שחור [מילא]

למעלה