אי צ'ינג וטארוט

romharel

New member
אי צ'ינג וטארוט

האי צינג משרטט תמונה אחרת של העולם [לא דומה ובטח לא חופפת לטארוט] יש סטים כמו הינדל המשתמשים באי צינג רק עבור קלפי הארקרנה הנמוכה , [ומחליפים את האספקט האסטרולוגי] כפי שכבר הערתי לגבי השיוך המוזר בין הקסגרמת הצבא לבין הקיסר.... כך גם במאמר הסגול החדש על הקיסרית השתרבבה הבאר שלא בטובתה לתמונת הקיסרית. שונה זה טוב ושונה נותן אופציות, אם מישהו רוצה לטעון שפונקט הבאר היא המקבילה באי צינג לקיסרית ניחא, אבל אז לפחות צריך להגיד למה, ואם לא אז לא, אבל במסגרת החפיפיות שאינה לכבודה של אף אחד סתם לתקוע את זה ולברוח..... אפילו אם זהו מעשה חתרני [הרסני עצמי של עקרבית בגיל ההתבגרות].... ראוי שיהיה לו קצת יותר ביקורת עצמית, וחישבו על האנשים המסכנים באתר שמאמינים לזה....

romharel

New member
לדוגמה הבאר

מדברת על משהו קבוע, נמצא לא שולט מים ומתחתם עץ, אבל היכולת לדלות מים מהבאר תלוי באורך החבל [מודעות] ובחוזק הדלי [יכולת הכלה] אין פה שום התייחסות לשחיטה, בטח שלא שליטה נקבית או בצורה שהקיסרית מציעה. אותו דבר הגבתי לשיוך המוז\ר בין הקסגרמת הצבא לקיסר, הצבא הוא פוטנציאל שמונח מתחת לאדמה להזיז דברים [ולא שליט] ההקסגרמה שהצעתי במקום [14] שליטה במידה גדולה אפילו מתאים כי הוא מדגיש את החלש [האנושי שבקיסר] שחייב לשלוט בחזק שמסביב [אינטרסים מנוגדים חוקי טבע וחוקי דת] אבל בכלל לחשוב שסט אחד של מפה מקביל לגמרי לראיה אחרת ולעשות הקסגרמה = קלף עושה עוול לשתי המערכות שהן עמוקות ומשתרגות כל אחת לעומקים אחרים של תרבותה היא והיא הזמנה להכיר תרבות זו... [גם בטארוט כל סט מהווה הזמנה כזו להתעמק בזרם מסויים שהסט מציע.

romharel

New member
הקישורים לא יצאו

אז הנה הקישור לעניין אי ההתאמה בין הצבא לקיסר http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=121&msgid=15466951 אז הנה הקישור להצעה האלטרניבית שלי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=121&msgid=15467539

romharel

New member
אם כבר משהו דומה לקלף הקיסרית

אז זה צניעות 15 ------ ------ ------ ------ ------ ------ ----------------- ------ ------ ------ ------ כאן ההר נמצא במעבה האדמה השפיטה מדברת על הצניעות שמביאה הצלחה והאדם הנאור מביא דברים לביצועם והדימוי מדבר על לעשות את מה שמעט מדי ולהפחית ממה שיותר מדי. האדמה [האם] נמצאת למעלה והבן [ההר] נמצא למטה בפוטנציאלי [גם פוטנציאל אמהות] אין בכך כמו בבאר הימצאות גרידא אלא הימצאות שולטת, שמווסתת את צורת העשיה, בארות כמו צבא יש הרבה, מצב של אדמה שמחביאה הר הוא חד פעמי בנדירות המאפיינת אותו והצורה הפאסיבית והמאזנת של הניהולשהוא מציע.אבל מדובר במערכת עם הגיון פנימי אחר [מחשבהתהליכית יותר וההקסגרמה הבודדת כמעט ואף פעם לא מופיעה לבד... היא תמיד משתנה להקסגרמה אחרת [תלוי בקווים המשתנים] ככה שמדובר בהגיון אחר [סיני]

scorpia

New member
romharel היקר,

אין כאן הכוונה לחפיפה בין הטארוט לבין תורת האיי צ'ינג, אלא התאמת האקסגרמות לקלפים ולמצב. תורת האיי צ'ינג עוזרת בהדרכה ובייעוץ, עוזרת בעשייה "מה לעשות"... שאיתה אפשר להעשיר ולקבל מידע רחב יותר ומפורט עם הקלפים. אני רואה בבאר, כפרוש שיכול להתאים לקיסרית. אינני אומרת כי זו "תורה מסיני", אתה יכול לראות את הדברים בצורה אחרת ולהוסיף כמובן. בהתייחס לקיסר... אם כבר מדברים על טארוט: שמו בריידר "קיסר" ובאושו זן, שמו "המורד"... איך לא ראיתי את דעתך כאן? אינני רואה כאן כל חפיפיות (ואני מניחה שכוונתך כאן לחפיפניקיות...בהתאם להמשך תגובתך), אני מתבססת על ספרים שמהם אני לוקחת וכותבת את המידע... אינני ממציאה כאן דבר!!! ובמידה ויש לך ביקורת בעניין, נאה יהיה מצדך אם תכתוב את דעתך ללא ביטויים המובילים לרמת דיון ירודה ביותר... אתעלם ממשפטי החכמה האחרונים שכתבת, לא נראה לי שאפשר ברצינות להתייחס אליהם.

romharel

New member
למשל

את הבאת את הבאר והצבא ואני הבאתי את השליטה בדברים גדולים והצניעות אני פירטתי את הלמה לא שלי האם את תאותי בטובך לפרט למה בחרת כפי שבחרת בשתי הקסגרמות אלו?

scorpia

New member
הואיל בטובתי שוב לציין ...

כפי שציינתי בתגובה הקודמת שלי.. אני לא בוחרת אלא נעזרת במקורות מידע וכותבת מהם...! ושוב אם יש לך דברים נוספים להוסיף לאותו שיוך, אני מניחה שכולנו נשמח לקבלם!!!

romharel

New member
כלומר העתקת מספר

את יכולה להואיל בטובך ולציין מה המקור ואיפה זה מופיע? כי לדעתי יש כאן טעות . הדבר הנדיף הזה ששמו אמת.... רק אין לי מושג לכמה עומק לרדת באי צינג [אם אף אחד לא מבין בזה כלום פה זה רק יבלבל]

scorpia

New member
ואני לא מתביישת בכך...

אם תואיל להמשיך לקרוא את השרשור, תוכל לדעת מאילו מקורות!!!

למרות שאני לא ממש מבינה ברונות

בדקתי בספר: "הטארוט של קראולי" מאת אקרון והויו ברנזאף, שם מתאימה הקסגרמת הצבא לקיסר. עם זאת, אין שם הסבר לפירוש זה.

romharel

New member
רשף ובעדינות

הרונות זה משהו אחר לגמרי [בא מהקלטים] באיצינג [בא מהסינים] יש הקסגרמות [מערכת של שישה קווים היוצרים שתי תמונות זו על זו] ויוצרות עוד שתי תמונות פנימיות [סהכ 64 תמונות], אז אם זה לא מנומק שם אז זה פשוט שטות ואם אף אחד לא ירויח מההסבר הזה אז חבל להתחיל אותו [הגיון אחר ושונה של האי צינג בטארוט של הינדל האי צינג מחליף את הראיה האסטרולוגית בארקרנה הנמוכה בלבד ושם הצבא מקביל ל תשע מוטות [הקלף נקרא בסט זה כוח] והבאר מקבילה ל עשר אבנים [מטבעות] ונקראת בסט זה עושר כאן האי צינג מחליף את האסטרולוגי שהוא העשרה של הקריאה [תחום מרחף משיק לתחום המבני של הטארוט ומוגבל לארקרנה הקטנה [סתם בשביל לדעת]

אם להתייחס לזה בטארוט

אתה מוצא את הקלף 10 מטבעות מתאים יותר לתיאור הקיסר מאשר 9 מטות? לדעתי אף אחד מהם אינו מצטין בתיאור הקיסר מלבד הקיסר עצמו. אם כבר משהו שיכול לתאר אותו מהארקנה הקטנה, זה צריך להיות ממספרי 4.

romharel

New member
אני מסכים

זה רק מגביר את הטענה שלי לאי ההתאמה הבסיסית שבספר ההוא על האי צינג והטארוט

אורי רז

New member
על מגבלות ההתאמות

לדעתי התאמות מדגישות דמיון, לא זהות, בין סמלים משתי קבוצות. את מצביעה על כך שהמושג "... דומה ל..." אינו טרנזיטיבי. קוביה אדומה דומה לכדור אדום, שכן שניהם אדומים. כדור אדום דומה לכדור ירוק, שכן שניהם כדורים. אבל קוביה אדומה לא דומה לכדור ירוק. בחבילת הריידר אני רואה את הדמיון בין תשעה מטות לקיסר בשני היבטים. הראשון הוא שהקיסר הוא מיסוד האש (מזל טלה, אש יוזם) ותשעה מטות הוא מיסוד האש. השני הוא הקיסר כמצביא שמגן על נתיניו והישגיו. הדמיון לקלף עשרת המטבעות פחות בעיני, אבל: * הקיסר הוא דמות האב. בעשרה מטות רואים סצינה של חיי משפחה - הקיסר יכול להתבטא בקלף כסב הקשיש המביט על משפחתו המורחבת או הבן עם משפחתו הצעירה. למעשה, מישהו (אינני זוכר היכן קראתי זאת) קישר בין הסב הקשיש לאודיסיאוס, מלך איתקה ואביו של טלמכוס, לאחר ששב ממסעותיו וגירש את המחזרים מארמונו. * הקיסר מייצג כוח ארצי ותרבות אנושית, בניגוד לקיסרית המחוברת לטבע ולכהן המייצג כוח אלוהי. הקישור כאן לעשר מטבעות (הארצי מכל הקלפים) ולסצינה העירונית נשמע לי סביר.

romharel

New member
ההבדל המהותי בין תשע מוטות והקיסר

תשע מוטות הם כלים רבים כוחם בריבויים ואילו הקיסר מפעיל אותם הם לא דומים הם משלימים

אורי רז

New member
ויחדד Mathers את עפרונו ויכתוב

ב Book T על קלף תשעה מטות:
THE LORD OF GREAT STRENGTH Nine of Wands or Torches FOUR hands, as in the previous symbol, holding eight wands crossed four and four; but a fifth hand at the foot of the card holds another wand upright, which traverses the point of junction with the others: flames leap herefrom. Above and below are the symbols Moon and Sagittarius. Tremendous and steady force that cannot be shaken. Herculean strength, yet sometimes scientifically applied. Great success, but with strife and energy. Victory, preceded by apprehension and fear. Health good, and recovery not in doubt. Generous, questioning and curious; fond of external appearances: intractable, obstinate. Yesod of HB:Y (Strength, power, health, recovery from sickness).​
ויטבול Waite את נוצתו בדיו ויכתוב
The figure leans upon his staff and has an expectant look, as if awaiting an enemy. Behind are eight other staves--erect, in orderly disposition, like a palisade. Divinatory Meanings: The card signifies strength in opposition. If attacked, the person will meet an onslaught boldly; and his build shews, that he may prove a formidable antagonist. With this main significance there are all its possible adjuncts--delay, suspension, adjournment. Reversed: Obstacles, adversity, calamity.​
בלי לערער על פרשנויות של אחרים, Mathers קושר את הקלף לכוח רב ונצחון, ו Waite מדבר על האיש המאוייר כלוחם חזק הנמצא בעמדת התגוננות. כל אילו מתקשרים לי לקיסר כלוחם, לדוגמא נשיא ארה"ב שהוא גם המפקד העליון של הצבא.

romharel

New member
ובשבילי הוא יותר מדי אקטיבי

ופחות מדי שולט [בחוכמה על פי עצת האל] זה אולי מתאים לקיסר בעת מלחמה או לקיסר מותקף, אבל בזמן שלום עם כל כך הרבה כוח בידיים איך יעשה ילדים? [ימשיך את השושלת] איך ישפוט בין אנשים? והכי חשוב מתי ילך לכנסיה?

אורי רז

New member
אני רואה את הדמיון בצד האקטיבי

והלוחמני של הקיסר, מה שלא שולל את פניו האחרים של הקיסר. אשוב לדוגמא הקודמת שלי - כשאני מדבר על הדמיון בין הקוביה האדומה לכדור האדום, אני מתמקד בצבע אדום ומתעלם מהצורה, וזאת בלי לטעון שלקוביה ולכדור אין תכונות נוספות פרט לצבע שלהן.

למעלה