אי צ'ואן קליפ

crane

New member
תודה חנן, מעניין

רק כדאי לתקן- לפי הטקסט ביו טיוב, הסירטון המסוים הזה צולם במרטיניק ומראה אומנות לחימה שנקראת ag'ya (מן הסתם, הדמיון לקפוארה מרמז על קרבת משפחה).

fa jing

New member
תודה, אין פלא

שיש דימיון בין ה- ag'ya לקפואירה. מהידע המועט שיש לי על הקפויארה (בעיקר מקריאה\)הרי שמקור הריקוד הוא בעבדים שחורים שיובאו לברזיל לעבוד במטעי הסוכר וכיו"ב. גם חלק מתושבי ג'אמייקה הינם עבדים שיובאו לשם. בהנחה לוגית שיש סבירות גובהה שיש שבטים שלמים שנשבו ופוצלו בטרם עזבו את אפריקה על הספינות, הרי שיש לנו כאן תפוצה של תרבות מסויימת לכל מיני מקומות בעולם מכורח הנסיבות בזמנו. מה שמעניין עוד יותר הוא לראות את השוני בהתפתחות הירקוד הנ"ל במקומות שונים בעולם.

fa jing

New member
סו דונג צ'ן

סו דונג צ'ן, אחד הלוחמים המרשימים שיצא לי לראות (רק בסרטונים) לצערי. אחיו לגונג פו של לואו דה שיו ואחד מתלמידיו של הונג אי שיאנג המנוח. מדגים בסרטון קצת שינג אי, טאי ג'י ובה גוואה.

jossel

New member
תודה

הקליפ אגב,לקוח מתוך דיסק שהוציאו בניו של מר.יאו. קליפ נוסף,נדיר ומעניין שמצאתי הוא של הבחור הבא.. גם כן תלמיד(לתקופה מסויימת ) של וונג שיאנג ז'אי וע"פ סיפורים שרצים עליו נחשב לאחד התלמידים החזקים והלוחמניים של וואנג שיאנג ז'אי. הקליפ נותן רמז ליכולותיו...

jossel

New member
טאי קי קן-למי שתהה..

איך נראית עבודה מהירה וחופשית באי צ'ואן,זהו מקור לא רע. טאי קי קן היא הגירסה היפנית לאי צ'ואן שפותחה והובאה ליפן ע"י קניצי סאוואי שנחשב לתלמיד הזר היחידי שלמד אצל וואנג שיאנג ז'אי. אם אינני טועה,ע"פ סיפורים ששמעתי הבחור שמדגים בתמונה נחשב ל"לוקו" לא קטן-משהו בקנ"מ של סו דונג צ'ן מהקליפ הנ"ל.

shlomym

New member
אהבתי,שמו לב לפיצול הכוחות ב- 3:35

מדהים,מזכיר לי קצת את הפנג בטאי צ'י המון עצמה תודה

avshalomat

New member
ולשאלתך מדוע מזלזלים

באיגרוף וmma באוכלסיות מסויימות, נו חקוקי מראה למה..

avshalomat

New member
לפעמים כן

אבל במקרה הזה אכן אני חשוב שההערה היייתה מיותרת מצידי. (אגב למרות שאני חושב שאני צודקת, לא תראה תלמידים של אמיר ברנע או חיים פאר, לדוגמה זורקים הודעות כאלו בפורום, לעומת אנשי MMA מסויימים זורקים גם זורקים, ובאופן די קבוע. זה אומר דרשני)

HAKOKI

New member
דרך אגב אני לא איש mma

פעם אפילו חשבתי שאני עושה קונג פו....

למעלה