אי ברית מילה- טבעונות ועישון : סקר

Ludwig

New member
ועכשיו אני נזכר...

שמגיל 35 כמדומני יש ליחיד משכנתא כמעט כמו לזוג (רואים בו "מקרה אבוד"..., ואז שני יחידים זה הרבה יותר מזוג... למי שיש לו סבלנות

לאה2707

New member
לודוויגל, אנא הסבר, מה בדיוק ההבדל

בין שמאלני ליוני ובין ימני לניצי? עוד לא החלטתי מה אני בדיוק...

Ludwig

New member
זה פשוט למדי, למרות הבלבול בארץ...

שמאל-ימין זה בנושאי כלכלה וחברה. למשל בקצה השמאלי ביותר נמצא את הקומוניזם, יותר למרכז זה הסוציאל-דמוקראטיה או הליברל-סוציאליזם, יותר ימינה זה הליבראליזם הקפיטליסטי יותר... יוני-ניצי זה בנושאי חוץ ובטחון (בעיקר). למשל בקצה הימני ביותר נמצא את הלאומנים הקיצוניים ובקצה השמאלי את המאמינים בגלובליזם, גבולות פתוחים וכד´. מקור הבלבול הוא שברך-כלל אצל רוב המפלגות במדינות המערב יש קשר הדוק בין שמאל ויוניות ובין ימין וניציות, כך היה באופן מובהק בארץ רוב השנים. אך זה לא תמיד בהכרח כך, ובאזורים אחרים (גוש מזרחי וכד´) זה יכול להיות שונה לגמרי. דרך אגב מקור הביטויים הוא בפרלמנט הבריטי. בישראל של היום רוב המפלגות (ותומכיהן?) הן סוציאל-דמוקראטיות באופן עקרוני (עם הבדלים קטנים יחסית לכאן או לכאן) כלומר תומכות בשוק חופשי עם מידיניות סוציאלית רחבה (מה שקורה בפועל זה כבר עניין אחר...). כמובן שלהגיד "דמוקראטיות" זה גם-כן קצת מוגזם, כי (לדעתי) רוב המפלגות בארץ אינן מאמינות בדמוקראטיה אמיתית (אולי פורמאלית, אך דוגלות באפליה על בסיס מוצא והתערבות בלתי נסבלת בחיי הפרט).

ירון@ר

New member
דווקא בבריטניה הלייבור לא פחות ניצי

מה-TORRIES ותרשה לי להזכירך את ממשלתו של בווין.

לאה2707

New member
התפוח לא נופל רחוק מהעץ

כמובן חוץ מהנשואים. נו טוב, פעם לא חשבו על דבר כזה. היינו מקובעים במסגרות שנקבעו לנו. את המשפטים "איש באמונתו יחיה" ו-"חיה ותן לחיות" למדתי עוד מאבי ז"ל שנולד למשפחה דתית מאד (אביו היה רב). הוא הפסיק להאמין בגיל די צעיר אך רק לאחר מות אביו, בהיותו בן 13, העז לאמר זאת בגלוי. יש לציין שגם אנוכי בגיל צעיר האמנתי שאלוהים קיים (בגלל אמא) ואבי מעולם לא כפה עלינו את דעותיו.

תשובת סקר

לא מעשן, לא שותה, מתנזר מנשים (למעט מאישתי), אוכל בשר אבל לא כבד אווז, לא משתמש בסמים, מזוהה מאוד עם השמאל, נטוריסט לא זוכר מה עוד אבל זה משקף אותי בגדול ליאור

ואיך שכחתי - אתאיסט מוחלט

מבחינתי דת ואופנה שניהם היינו הך הם הצורך של אנשים לעשות בול כמו כולם בלי לחשוב מין תירוץ לשיטת העדר אין לי בעייה עם מי שעושה מצוות או כל כלל אחר בחיים כי עצר שנייה וחשב יש לי קושי להבין מי שעושה כי ככה וזהו ליאור

למעלה