אי ברית מילה- טבעונות ועישון : סקר

טל קר

New member
אז ככה. גם להורים שלי יש, אז

אם חס וחלילה, תהיה הסכמה. מסומן לי בכרטיס וי ליד הסעיף של "קחו ממני מה שאתם רוצים, אני מסכימה" ואני לא רוצה לתרום את גופתי למדע.

Ludwig

New member
למרות שמחקר מדעי תורם בסופו של דבר

גם כן להצלת חיי אדם? (ובכלל איזו טובה אחרת יכולה לצאת מגופה נטולת חיים?). אני בכל-אופן משתדל לתרום לחברה בנושא זה כמה שאני יכול מבלי שזה אפילו עולה לי. וקבורת הגופה היא פתח לצרות בעתיד (שלא לדבר על בזבוז שטח), אבל... איש באמונתו יחיה...

טל קר

New member
החברה הטובה שלי שהיא סטודנטית

לרפואה, השביעה אותי שלא אעשה את זה. אם תרצה תיאורים מגעילים באימייל, רק תבקש.

Ludwig

New member
מבחינתי אחרי מותי נשארת גופה...

וכל המציל נפש אחת... אז גם אם יש כמה סיפורים "מגעילים" (ושמעתי כבר כמה מסטודנטים לרפואה) עדיין הסיכוי לתרום קצת חשוב בעיני יותר.

Ludwig

New member
ואם כבר הזכרנו...

אז הנה לינק למוצרי קוסמטיקה מותרים ואסורים על-פי השימוש שעושות החברות בניסויים בבעלי-חיים...

דיאנה1

New member
וגם אני! חוץ מהנישואים האזרחיים

ההורים שלו לחצו

Ludwig

New member
"הם" קוראים לזה שמאלני...

יש כאן בלבול בין שמאל-ימין ליוני-ניצי. למעשה את יונית ולפי הכרותי סוציאל-דמוקראטית וליבראלית (לא בדיוק שמאלנית במושגים הנכונים, למרות שהם הלאומנים קוראים לזה "שמאלני", "עוכר ישראל" וכד´, אולי מכיוון שכמעט אין שמאל בישראל או דמוקראטים אמיתיים).

_יובלל_

New member
תוספות...

הסקר עולה ופורח...
אני מקבל את תיקון לודוויג - כחיה מאד לא פוליטית, אני חלק מהבלבול הזה, ומסתבר שגם אני יון. לגבי נישואין - החלטנו שאנחנו לא צריכים את זה, גם לא במסגרת אזרחית, ואנחנו "מסתפקים" בברית האישית שלנו.

בקשר לנישואין

אכן, אני מסכימה ושותפה לדרך שבה בחרתם אתה ואישתך. גם אנחנו רשמנו על קלף ברית אישית ביננו וקראנו אותה במסיבת החתונה האחד לשני (במסיבה היו נוכחים 22 איש). אבל לצערי בשביל משכנתא זה לא תופס... אז התחתנו גם בצורה שמוכרת ע"י המדינה... ונישואי פאראגוואי כי הייתי בצבא (באמצע קורס קצינות) ולא יכולתי לטוס לחו"ל (אל תדאגו, לא השתחררתי מהצאבא בעקבות הנישואין - הייתי עתודאית!). שירלי.

_יובלל_

New member
כן... משכנתא...

בינתיים עוד רחוק היום... אבל יכול להיות שהוא יגיע, ואז אולי גם אנחנו ניתן למדינה את הזכות לרשום אותנו בספריה המאובקים... אולי בעצם גלית יכולה לקבל משכנתא בתור אם לא נשואה?! הגיגים...

Ludwig

New member
יש כאן בעיה עקרונית...

ההתנגדות שלי לנישואין רשמיים במסגרת המדינה היא בשל כך שמדובר לפי דעתי בהתערבות הממסד בחיי הפרט שלא לצורך. אין מקום לערב את הרשות המבצעת במדינה דמוקראטית ביחסים אישיים שבין אנשים בוגרים. אל לה למדינה לקבוע עם מי יחיה אדם בוגר, מתי, איך ועם כמה ועוד לקבוע לפי איזו מסגרת נבחרת זכויות וחובות... לשם תוקף משפטי אפשר לעשות חוזה אצל עורך-דין (וזה גם מומלץ). ואין בכך קביעת עמדה לגבי נישואין דתיים למשל. זוג שבוחר על-פי אמונתו להתחתן באופן דתי במסגרת הקהילה שלו זה בסדר גמור, כל עוד המדינה אינה מתערבת בכך. ודרך-אגב, עד כמה שאני זוכר לפי מספר מקרים של זוגות לא נשואים עם ילדים שאני מכיר, מבחינה כלכלית עדיף שלא להתחתן רשמית, כך שאחד מבני הזוג יכול להיות מוכר כמשפחה חד-הורית, ואז לקבל הטבות מס ומענקי משכנתא גבוהים, כשבסופו של דבר הכל מסתכם ליותר ממה שמקבל זוג נשוי.

_יובלל_

New member
אני מסכים, מה גם ש...

כידוע, גם אם הנישואין הם אזרחיים לגמרי, במקרה של גירושין עדיין הסמכות נמצאת בידי הרבנות! אנחנו גם לא חשנו צורך בתוקף משפטי, אבל זה כבר עניין אישי. ולגבי הבחינה הכלכלית... אשמח לשמוע באי-מייל אם יש לך פרטים.

Ludwig

New member
אין לי פרטים נוספים, אבל...

לדעתי קל מאוד לברר את ההטבות למשפחה חד-הורית (ורשמית אתה או בת-זוגך עונים להגדרה אם אתם לא רשומים כנשואים) למשל אצל מי שמטפל בנושאי שכר בחברה בה אתה או היא עובדים, בכל סניף בנק למשכנתאות וכד´. ההמלצה שלי לחתום על חוזה לחיים משותפים איננה נובעת מהצורך למסד בדרך כלשהי את מערכת היחסים (אם כי לעיתים זה מקל בהסדרת מעמד בן-זוג שאינו ישראלי או יהודי למשל) אלא מהצורך להגדיר היטב (ורצוי מראש) נושאים מרכזיים כמו נושאי רכוש שאינו משותף (אם יש), נושאי חינוך ילדים וכד´.

עד כמה שידוע לי הם עלו על הטריק הזה

של משפחה "חד הורית", ועכשיו קשה להשיג את ההטבות הכלכליות המדוברות... (נדמה לי שהם בודקים שאת חיה עם בן-זוג או משהו כזה). שירלי.

מנסיוני כחד הורית

זה לא עוזר למשכנתא, כי שולחים חוקרים לבדוק שלא חיים עם בן זוג. אולי זה עוזר לנקודות בס הכנסה.

Ludwig

New member
אז כנראה שעלו על זה...

המקרים שהיכרתי היו לפני כמה שנים... בכל אופן נשאר המענק החודשי הקטן... ודרך-אגב, אם בני-הזוג מעל גיל מסוים כל אחד יכול לקבל משכנתא כיחיד, ויכול להיות שהסכום דומה (אולי יותר?) ממשכנתא לזוג. צריך לבדוק.

ציפי ג

New member
חד הוריות ומס הכנסה

לזוג נשוי יש יתרון רק אם האשה לא עובדת, בגובה של חצי נקודת זיכוי. לזוג בנפרד יש יתרון בכך שלבעל יש נקודות זיכוי על המזונות שהוא משלם לילדיו. בגיל 26 או 27, המשכנתא היא גם ליחיד ללא קשר למצבו האישי, אם כי אם יש לך ילדים אתה זכאי למשכנתא יותר גבוהה.

למעלה