אי אמון בממשלה

למה שהם לא יסכימו לדרך מדינית ?

הם כרגע נלחמים את מלחמת השחרור שלהם. נכון הם משתמשים באמצעים לא כשרים ובדרך לא דרך, אבל הם תמיד רוצים לשבת ולדבר, אנחנו הם אלו שלא רוצים לדבר איתם. להזכירך רה"מ שלנו לא מוכן לשבת ולדבר עם יאאסר עראפאת.

.המוסד

New member
נניח ויעלם הדרג שמסכים

לדרך המדינית ז´תומרת יאבד את הלגיטימיות שלו או יחוסל, ומי שישאר(אלו הזוכים היום לתמיכה של יותר מ70 אחוז חמאס+ג´יאהד) והם יילחמו לנצח את השמדתה של ישראל מה עלינו לעשות? אבל בוא נצא מנוקדת מבט אחרת, אם נגלה שתהליך השלום מטרתו להשיג כמה שיותר מהציונים ואז להשיג את השאר באמצעות כוח או דמוגרפיה, מה אז לדעתך יהיה צריך לעשות אגב לא יזיק אם תלחץ על המילה המסונת בכחול

אני לא בטוח

שהאחרי שנצא מהשטחים, יהיה פה שקט. אבל בטוח שנהיה הרבה יותר מאוחדים והרבה יותר בעלי מוטיבציה ובטוח שאפילו תהיה לנו לגיטימיות להגן על גבולות המדינה. אם כל הכבוד לפלשתינאים, כמו שאמרתי הם נלחמים את מלחמתם - ומלחמתם היא מלחמתנו, היום יותר מחצי מצה"ל נמצא בשטחים, במקום שהמדינה תשקיע ברווחה בחינוך ובעצמנו, אנחנו משקיעים במתנחלים!!! די, פשוט נמאס, הממשלה הזאת לא מציעה שום פתרון אפקטיבי של סיום הסכסוך, מה נעשה, נפציץ להם עוד מחסן, נחסל עוד מבוקש, ברור לכולם שזה לא יביא את הסוף.

.המוסד

New member
נדב פרייד היקר

קודם כל אני שמח שקראת את המאמר על פייסל חוסייני ועל תהליך השלום ומה הוא באמת אבל אני רוצה להסביר כמה דברים, אז בבקשה קרא עד הסוף א.קודם כל בקשר לנסיגה, לגיטימיות ביו לאומית איננה חלק מהחישוב שלנו להגן על הארץ או לא, אם כל הכבוד לתקשורת שמעצימה את תחושבת "אנחנו לא יכולים בלי אמריקה/העולם" שנינו יודעים שזה שקר, ישראל כבשה את לבנון מדינה שקיימת 50 שנה, פיצצה את הכור בעיראק, הפציצה את המטכ"ל הסורי, חברה לצרפת ולבריטניה כדי לתקוף את מצרים, יצאה למלחמה נגד מדינות ערב, נכון היה רגע, נכון היו כעסים, אבל העולם כמעט ולא מתעסק עם מדינות ריבוניות, וכל עוד אנחנו לא מתכוננים לעשות רצח עם בסגנון יוגו-סרבי גם לא צפויה קואליציה נגדנו, זה א´ ב.בקשר לחינוך ולרווחה, ישראל לא צריכה להשקיע בחינוך, היא צריכה להפסיק להשקיע בו(בחינוך) ההוצאה לתלמיד היום גבוהה פי שניים מההוצאה לתלמיד בשנות השישים, וההשגים ...הרבה הרבה יותר נמוכים(כדאי שתלחץ על המילה הכחולה) בקשר למדינת רווחה, משפחה עם שני ילדים שהבעל משתכר 6,000 שקלים ברוטו מרוויחה בדיוק(!) מה שמרוויחה משפחה עם שתי ילדים שאף אחד שם אינו עובד, זו לא מדינת רווחה? ג.ולסיום, גם אני מתנגד לשיטת הפינצטה הישראלית, אבל גם השמאל איננו מציג פתרון אפקטיבי, אהה חוץ מ"הפרדה" שתגרום לישראל לאבד את העוצמה האסטרטגית שלה, אבל ישנו פתרון אפקטיבי, לעיתים מדמים את הרשות לביצה שבה גדלים יתושים שדוגרים על יתושים שגודלים ומשריצים יתושים...ושחיסול יתושים נבחרים לא תורם הרבה, כמובן שגם הסכם עם היתושים לא יעזור, אני מעדיף להשליך לביצה גאלון של נפט לתת לו להתפשט ולזרוק לשם גפרור, הבנת נכון אני בעד כיבוש מחדש של השטחים והחזרת השליטה הישראלית לשטחים, שלא תחשוב שזה יהיה פתרון נקי, כמובן שיהרגו חיילים וגם אזרחים אלתרמן כותב בשירו "לא ניסוג אחור, ודרך אין אחרת, אין עם אשר יסוג מחפירות חייו" אז תודה לאל אנחנו לא בחפירות חיינו, ויש לנו עוד לאן לסגת, ויש לנו דרך אחרת, אבל הדרך הזו, הנסיגה הזו, מחזירה אותנו בדיוק לאותם חפירות שמהם יצאנו לפני יותר משלושים שנה, אל לנו לחזור לשם, לאיזור הסכנה הקיומית, כאשר שלושים קילומטרים מריכוזי האוכלוסייה שלנו ניצב נשק להשמדה המונית, שלא נוכל לאתר אותו עד שיפגע בנו(אלא אם נכה ראשונים) וימנע מישראל כל מרחב פעולה צבאי כלשהו, נכון שהמצב לא נוח ולא פשוט, אבל לחזור למצב של "להיות או לחדול" שהוא אמנם הרבה יותר פשוט, אבל הרבה יותר מסוכן, כולנו מתגעגעים כך או כך למצב הסולידרי והמאוחד שלפני מלחמת ששת הימים, כשהחרדה הקיומית דוחפת את ידנו אל הנשק, אל המלחמה, המצב שלנו אמנם לא טוב החרדה הקיומית כבר לא מראה לנו את "האור" ולא עושה לנו חיים פשוטים, לכן ישנם אנשים שמשליכים את יהבם על אש"פ שבשם הקוד נקרא "שלום" ונכשלים ומנסים שוב וכאובים מנסים שוב ושוב...חלק, כמוך(אף שלא תודה בכך) רוצים לחזור למצב "הקל" שבו יש רק ברירה אחת, שבו יצר השימור הלאומי והטראומה של השואה הודפת אותך אל המוצא היחידי האפשרי-מלחמה, בלי ייסורי מצפון ובלי לחשוב פעמיים(כי אין זמן לחשוב פעמיים) ויש כמוני(שטועים או צודקים?) שמאמינים שישראל צריכה לחזור לחזור להיות בעמדת הכוח במערב ארצישראל, השליטה היחידה, להכות באש"פ לסלקו ולהשיב את המינהל האזרחי לאלתר אולי יש בתוכנית זו בקיעים, אבל אם תחשוב עליה ברצינות, כמה דקות על כוס קפה בזמן שאתה מפצח את התשבץ התורן, תראה שהיא לא כל כך רעה, ובעצם יותר טובה מהתוכניות האחרות, היא משאירה את היוזמה אצלינו ולא גוררת אותנו לעמדת נחיתות(כמו שה"הפרדה" עושה) אולי, רק אולי נדב, זו הדרך הנכונה? מה אתה אומר?

קראתי את הודעתך

והגעתי למסקנה שאנחנו פשוט חלוקים בתפיסת היסוד שלנו. ראשית, חייבים להרבות את ההשקעה בחינוך, לא מפני שהוא פחות או יותר טוב מלפני שלושים שנה אלא מפני שהשקעה בחינוך היא ההשקעה הטובה ביותר: שקל אחד שתשקיע בילד בן שנה, יחסוך לך מאה שקלים במטפלת בגיל שש, אלף שקל בגיל 12 (הוא לא יגנוב) והרבה הרבה יותר בחיסכון על הוצאות סעד בגיל מבוגר יותר. שנית, אני לפני מספר שנים לא מעט שיררתי בשטחים. שלא כמו אנשי מצפון שמסרבים לשרת בשטחים, אני החלטתי לא להפקיר את השטח לאלימות של חיליי הימין. שלוש שנים שירתתי בשטחים, ותאמין לי שראיתי את השנאה שלהם אלינו, בזמנו חשבתי שזה רק בגלל שאנחנו שם, אבל היום אני חושב שזה לא היה רק בגלל שצה"ל היה בשטחים, אלא גם מפני שיש את המתנחלים שם. בתור חייל בשטחים ראיתי את המנהל האזרחי בפעולתו - ותאמין לי, מחזה ממש לא נעים, אפשר לתאר זאת רק במילה אחת - השפלה! ובניגוד לממשלת ישראל, שלא מנסה לחשוב יותר מיום אחד קדימה מה צריך לעשות, אני מנסה לחשוב מה יגרום לסיום הסכסוך - והפתרון היחיד שאני מגיע אליו הוא הפרדה, וכל הטיעונים על יתרון אסטרטגי בטלים בשישים היות ואני מנסה לחשוב מה אנו עושים כנגד סכנות קצת יותר רחוקות - צה"ל לא צריך לשחק בשוטרים וגנבים בכסבות של שכם וחברון, הוא צריך להתכונן ולתאמן מפני איומים רציניים יותר.

.המוסד

New member
לא נראה לי שקראת את הודעתי

ואיננו חלוקים בתפיסות היסוד שלנו(לפחות עד כמה שאני רואה זאת) 1.בקשר לחינוך, לא יודע אם קראת מה שכתבתי על החינוך אבל כנראה שהתעלמת מהעובדות, שההשקעה היום לתלמיד גבוהה פי שניים מההשקעה לתלמיד לפני ארבעים שנה, וההשגים נמוכים פי עשרה, איך זה מסתדר? אני אגלה לך, אני תלמיד כיתה י"א בתיכון עיוני רגיל, התיכון שלי נותן לי אפשרויות בחירה בלתי מוגבלות, אקולוגיה-פסיכולוגיה-סוציולוגיה-גאוגרפיה-קרימינולוגיה(אל תשאל אותי מה זה)-ביולוגיה-כלכלה-מחשבים-אמנות-ערבית-היסטוריה-ספרות...ועוד רבים, כל אלו עולים כסף, המון כסף, כולם כמובן מקצועות בחירה, מקצועות העשרה, הן לא תורמות לתלמידים דבר וההחזקה בכל אותם מקצועות עולה הון תועפות, אז למה נשקיע? נמציא עוד מקצוע? אולי עדיף לבטל את כל המקצועות הלא נחוצים הללו? 2.בקשר להפרדה, כאן נמצא סימן השאלה הגדול ביותר, אתה בעד ביטחון לישראל נכון? נכון, אז למה שמירה על היתרון האסטרטגי של ישראל "בטל בשישים"?? למה? ואחרון חביב, בקשר לשינאה, אין קשר להשפלה ולטרור, גם ישראל של שנות החמישים השפילה עולים חדשים בצורה שלא תיאמן והפלא ופלא לא היה טרור, גם היום כשאדם שאביו נוטה למות בחו"ל(מקום גרוע למות) הוא לא תמיד יספיק לומר לו כמה הוא אוהב אותו לחבק אותו ולהיפרד ממנו, כי יש שביתה בנתב"ג, זו השפלה יותר גדולה מכל ההשפלות של "המינהל האזרחי" שאיננו ממופקד היום אלא רק על 3 אחוזים מהערבים ה"פלשתינים" ככה שגם זה לא ממש קלף רציני אם יש לך תשובה אמיתית למה שאמרתי (ולא איזה סיסמאות של "שקל בחינוך שווה אלף בבגרות") אשמח את תוודע אותי אליהם

galia.

New member
בשר לחינוך

אני תומכת ב"מוסד".ההשקעה בחינוך לפי התפיסה בארץ היא כספית בלבד.השקעה צריכה להיות ערכית, וכל עוד להתקבל ללימודי חינוך והוראה צריך פסיכומטרי של 400 נק´ כשהממוצע הוא 550 אל נתפלא שרק פוסטמות (סליחה על הבוטות) מגיעות ללמד בבתי הספר היסודיים-השלב הקריטי ביותר בחינוכו של ילד. דבר שני-החינוך החשוב ביותר הוא בבית.ולכן אנו יכולים להשקיע משאבים עצומים ברשות הפלסטינית אבל כל עוד הילד ישמע הישראלי הכובש,הישראלי הרע כשביטויים אלו נתמכים ע"י השמאל הישראלי וישלח ע"י הוריו לזרוק אבנים לפחות 3 הדורות הבאים ברשות יגדלו להיות שונאים גדולים.לדעתי עלינו לרדת מהמחשבה שיהיו ביננו יחסי שכנות טובים ולפתח יחסי שכנות סבירים ואת המשאבים להשקיע בתוכנית חינוך ערכית.והכוונה בערכית היא לא מזגנים בכל כיתה או ספסלים חדשים או מכונת קפה בחדרי המורים.הכוונה היא גישה למחשבים,סיפריות,שיעורי העשרה,ומתן תמריצים שימשכו בעלי מנת משכל גבוהה מזו של פורסט גאמפ ללמד.ואז אולי הביטוי "אלו שאינם יכולים מלמדים" יאבד ממשמעותו

לבקשתך

אני אענה על שאלה מספר שתיים - שהרי על שאר השאלות כבר ענייתי בתשובתי הקודמת, אולי לא מוצאת חן בענייך, אבל אני לא רואה טעם לחזור עליה. ובכן, בקשר לעניין הביטחון - אולי לא הצלחתי להסביר את עצמי היטב - התכוונתי לומר שעם רוצים ביטחון אזי הנושא של ביטחון אסטרטגי, כלומר החזקה באי אילו שטחים, הינו בטל בשישים לעומת לעומת כל נושאי הביטחון האחרים - ואני מתכוון לכל הנשק הלא קוונציונאלי, מכיוונם של סוריה ועירק הקרובות יחסית, אבל גם לוב ואירן מתי שהוא יהוו איום רציני יותר מאשר שליטה על גבעה כזו או אחרת בשטחים

.המוסד

New member
לא הבנתי

התשובות(הקודמות) שלך אינן קשורות, אתה מתחמק (במזיד?) מלענות על השאלה הפשוטה: איך ייתכן שההשקעה לתלמיד היום גבוהה פי שניים וההשגים נמוכים פי 10(!), יש כאן משהו בלתי מתקבל על הדעת, ישראל השקיעה והשקיעה והתוצאות ירדו וירדו, אתה קורא להמשיך באותה מגמה נכשלת שרק הרעה את מצבנו בחינוך... לגבי ביטחון האסטרטגי: כנראה שא-ני לא הסברתי את עצמי היטב, גם אני דיברתי על נשק להשמדה המונית ואסביר לך למה אתה טועה 1) אם ישראל לא תחזיק בשטחים המדינה אשר תקום שם תממש מן הסתם את זכויותיה של כל מדינה "לכרות בריתות מגן ובריתות צבאיות" עכשיו שער בנפשך מה יקרה לו יוצב נשק להשמדה המונית אי שם 30 קילומטרים מריכוזי האוכלוסייה העיקריים של ישראל (גוש דן)? ישראל עלולה להיקלע למצב שהיא אפילו לא תהיה מודעת שהנשק הזה בדרכו למישור החוף, שלא לדבר בכלל על הפעלה של מערכות המגן בהתראת זמן אפס. 2) אז למה ישראל לא כובשת את עיראק סוריה איראן ולוב? בגלל שתי סיבות, הראשונה- מערכות המגן הישראליות יוכלו לפעול מול אותם טילים של מדינות ערב(מלבד טילי השיוט של מצרים שישראל איננה יכולה לפעול מולם אך הם אינם בעלי יכולת לא קובנצינלית למיטב ידיעתי) וישראל גם יכולה להשמיד את מדינות ערב כשאר מערכות ההגנה שלה לא יצליחו לטפל בכמות הטילים, מה שהיא אינה יכולה לעשות מול המדינה הפלשתינית. אני מקווה שהתמונה התבהרה עכשיו(כמובן שאני מצפה לתגובה שלך)

מי יודע יותר

היום ישראל יודעת יותר, והיא חזקה יותר, ויכולה למנוע שיגור של טילים מעירק ולוב - לא שאני זוכר שהצלחנו כל כך במלחמת המפרץ... אבל מי יודע איזה נשק יהיה לאויבים שלנו מחר - מה שבטוח הוא שאם היום כבר אין כל כך משמעות לשטחים אסטרטגים, אזי חשיבותם רק תלך ותפחת. ולזה בדיוק התכוונתי שאמרתי שביטחון אסטרטגי בטל בשישים. ולרגע לא הצעתי לכבוש את סוריה ועירק - אלא רק להתחיל להתייחס לאיומים מכיוונים שונים ולא רק מאיומים קרובים כאן בישראל.

.המוסד

New member
נדב אתה ממש מעליב אותי

אתה בכוונה לא מתייחס למה שאני אומר? מה, לא הסברתי את עצמי כבר שלוש פעמים? ישראל היום יכולה למנוע שיגור טילים מלוב איראן ועיראק וכל החבר´ה, האיומים שלהם משתנים לחלוטין אם תקום לפי הצעתך מדינה פלשתינית, למה לאיראן להציב את הנשק להשמדה המונית שלה במרחק 400 קילומטרים מישראל כך שישראל יכולה להשמיד את הטיל עם המטען המאוד מאוד יקר שלה ע"י מערכות ההגנה נגד טילים, אם היא יכולה להציב את הנשק היקר והקטלני שלה במרחק אפס מריכוזי האוכלוסייה של ישראל? אתה מבין מדינה פלסטינית לצד ישראל תשמש מעין בסיס טילים קידמי של העולם הערבי, כך למעשה הערבים לא יזדקקו להחזיק נשק להשמדה המונית בארצם, אלא פשוט להציב אותו מרחק יריקה מתל אביב כששום מערכת מגן הקיימת או נמצאת בשלבי תיכנון איננה יכולה להגן עלינו, דבר שכזה יחנוק למעשה את חופש הפעולה הצבאי של ישראל יש משהו שלא הבהרתי?

דווקא בגלל האיום האיראני ...

דווקא בגלל האיום האיראני ישראל חייבת שלום עם הפלסטינאים. למדינת ישראל יש משאבים מוגבלים, בתור מדינה קטנה אנחנו לא יכולים להילחם בכמה מלחמות באותה מידת יעילות באותו הזמן. המלחמה עם הפלסטינאים כיום מעסיקה את צה"ל ואליה מוקדשים מירב המשאבים - האנושיים והטכניים, וזאת בזמן שלא נשקפת לישראל סכנה קיומית במלחמה זאת. פיתרון הבעייה הפלסטינית והסכם שלום תביא לישראל שלום עם מרבית המדינות הערביות (בלעדי הסכם אוסלו לא היה לנו היום שלום עם ירדן) ותבודד את האיסלם הקיצוני מבית מדרשה של אירן בעולם הערבי. מכיוון שאתה "המוסד" בוודאי ידוע לך שהאיסלם הקיצוני הוא אויבם של רוב המישטרים הערביים באיזור (כלומר של כל אלו שהוא לא שולט בהם) וגם שאותו איסלם קיצוני מתבטא באזורינו בדמותם של החיזבללה (שפלישת צה"ל ללבנון למעשה הקימה אותו) החמאס והג´יהד האיסלמי. בתור המוסד אתה בוודאי יודע שעמיתך בשב"כ הם גם אלה שגידלו את תנועת החמאס. שרותי הביטחון הישראלים תמכו תקציבית ואף בחימוש בתנועתו של השיח יאסין בראשית דרכה במחשבה של מתן עידוד לאירגונים אופוזיציונים לאש"ף (בדיוק אותה דרך מחשבה מבריקה שגורמת לך ולשכמותך לחשוב שאם יסלקו את ערפאת - יפתרו כל בעייותינו). הדרך שבה הולכת ממשלת שרון (והלוואי ואתבדה ובכל זאת פרס יוכל להחזיר את האיזור למצב של מו"מ) מביאה אמנם לסילוק ערפאת אבל לעלייה של האיסלם הקיצוני במקומו, יש אפילו תסריט שבו הארגונים המוסלמים במדינותינו השכנות מעודדים מההצלחה של חבריהם הפלסטינים ויבצעו הפיכות איסלמיות במדינות הסמוכות לנו, ובמקרה כזה - ישראל בסכנה קיומית חמורה ביותר. מה ההצעה שלך? לסלק מכאן את כל הפלסטינים? זה נראה לך ריאלי? קיימת ברית בלתי כתובה בין הצד הימני הישראלי לאיסלם הקיצוני הפלסטני, שני הצדדים מחזקים זה את זה לאסונם של שני העמים. או שנחייה כאן בשלום או שבמוקדם או במאוחר לא ממש נחייה כאן.

.המוסד

New member
ויתור על שטחים

ומתן ריבונות עליהם למדינה אחרת שהיא אנטי ישראלית במהותה, תגדיל את הסיכון "האיראני" בהרבה ממה שהוא כיום, ישראל מסוגלת להתמודד עם כל המדינות באותו זמן, אם לא הייתה יכולה לא היו עושים איתה הסכמים היו עושים איתה מלחמה(תוצר של "יתרון לשחקן השחמט הממוצע") שליטה של מדינה עוינת על שטח הנימצא מרחק 30 קילומטרים מריכוזי האוכלוסייה של מדינת ישראל איננו בטוח כל כך, אם תוסיף למשוואה נשק להשמדה המונית המוצב דרך קבע בשטחים אלו בצורה של מספר טילים תראה שישראל תימצא במצב קשה מאוד, כמעט בלתי אפשרי, שבשביל לחסל את האיום האב"כי הזה יהיה עליה להקריב מאות חיילים(ולהקריב וזה לשלוח למוות בטוח) וגם כך ההצלחה לא בטוחה וישנו עוד איום, התקפת בזק שתצליח תוך לילה להגיע לגוש דן ולכבוש אותם או לפחות להגיע למצב שלא מאפשר לישראל סיכוי, במצב שכזה ייתכן שישראל תעדיף שלא להפעיל את נשקה הגרעיני מחשש שהצבאות הערביים ירצחו את האוכלוסייה האזרחית או מהבטחה של מדינות ערב שלא ייפגעו באותה אוכלוסייה אם לא יופעל נשק שכזה הפיתרון שלי הוא כיבוש מחדש של השטחים כולם והשבת המנהל האזרחי, אולי אוטונומיה לא לאומית, ואז ישראל תיאלץ לעודד את עזיבתם של ערבי יש"ע מארץ ישראל, תמורת כסף כמובן

שאלה אחרת

אם המטרה של הפלסטינים בתהליך השלום הייתה רק השלב הראשון בתורת השלבים- אז אתה מוכן להסביר לי למה לעזזאל הם סירבו להצעתו ה"נדיבה" של ברק? למה הם לא חיכו שישראל תיסוג מיותר מ90 אחוז של השטחים וינתן להם מאחז בירושלים בשביל להתחיל באינתיפאדה מעמדת מוצא טובה יותר מבחינתם???????? אכן במרחב הצר שלנו חיים שני עמים, ומה לעשות כל ניסיון של עם אחד לסלק מהדרך את העם השני לא ממש יוכל להתממש. קשה לסלק אוכלוסיה של מליונים שאין לה ממש מקום אחר ללכת (זה נכון לגבי שני העמים), ואני חושב שגם האופציה של השמדת העם האחר- חוץ מהעובדה שהיא לא ממש מוסרית (אבל אנחנו אנשים פרקטיים- מה לנו ולמוסר?) היא לא ממש ישימה. אם ככה מה נותר לנו? יש שתי אפשרויות - אחת היא להיכנס למילחמה מיותרת שלא תשיג תוצאות לאף צד (זה פחות או יותר מה שקורה עכשיו). והאפשרות השנייה היא לחזור לדרך המשא ומתן שבה שני הצדדים יאלצו לוותר וויתורים מכאיבים ביותר לצד השני. מה השיגה האינתיפאדה לעם הפלסטיני? איזה הישגים היא הקנתה להם? שום דבר! האיניתיפאדה רק הביאה עליהם יותר עוני ואבטלה, אובדן של חופש התנועה וגינויי בין לאומי - אפילו המדינות הערביות כמו ירדן ומצריים (שגם הם מאוימות ע"י האיסלם הקיצוני)דורשות מערפאת להפסיק אותה. מצד שני - גם מדיניות החיסולים שלנו רק הגבירה את הטרור. אני מדבר על החיסולים הפוליטיים שנועדו כביכול לפגוע במורל שלהם - ולא לחיסולם של מחבלים שהיו בדרך לפיגוע, והיו לנו יותר מידי מהסוג הראשון. בהסכם שלום אנחנו לא אמורים לסמוך על הצד השני שיקיים אותו בגלל רצונו הטוב או בגלל טוב ליבו (במקרה כזה לא יוכל להיות כאן שלום) אלא להבטיח שלצד השני יהיה אינטרס בקיום ההסכמים. אני חושש שאהוד ברק קצת שכח לבדוק מה קורה בצד הפלסטיני ולכן הוא עשה מספר שגיאות קולוסאליות שדירדרו אותנו למצב הנוכחי. ערפאת הוא לא קדוש ולא חסיד אומות עולם. הוא עומד בראש ראשות מושחתתשדואגת למקורביה ושבה האזרח הקטן נשאר קטן ומושתן. האינתיפאדה בראשית דרכה (העממית) כוונה גם הראשות הפלסטינית. האנשים שלא יכלו להפגין נגד הראשות הוציאו את זעמם בהפגנוות נגד ישראל. הם זעמו על כך שתהליך השלום לא הביא להטבה במצבם, השליטה הפלסטינית לא ממש היטיבה על האדם הפלסטיני הפשוט, שעדיין היה תלויי בשרירות השילטון הישראלי בהשגת עבודה ובחופש התנועה בתוך השטחים. ערפאת החליט שלמען המשך המשך שילטונו הוא צריך להיצטרף לאיתיפאדה, האדם שדיבר על "שלום של אמיצים" לא ממש אמיץ כשצריך לעשות מעשים שעלולים לערער את מעמדו, וכמו באימרה המפורסמת "אם אתה לא יכול להביס אותם - היצטרף אליהם" הוא נגרר למצב שבו הוא עומד בראש האינתיפאדה, אחרת החמאס יביס אותו ברחוב. עכשיו ערפאת דחוק לפינה - פחות בגלל הפעילות הצבאית הישראלית, אלה בגלל הלחץ הבינלאומי שהוא ספג בעקבות אירועי הטרור בארץ. השאלה היחידה כרגע זה האם ממשלת שרון תאפשר לו לרדת מהעץ ע"י חזרה לדרך המשא ומתן, ואפשרות להישגים פלסטנים במו"מ כזה. או שתאלץ אותו להמשיך בדרכו להתאבדות פוליטית - ובלבד שלא יחשב בקרב עמו כבוגד. במקרה כזה נטטרך לחכות שנים רבות ולשפוך כאן עוד הרבה דם עד שימצא מנהיג בצד הפלסטיני איתו נוכל לדבר.

galia.

New member
אוקיי, אז ככה....

אני באמת לא יודעת. אני חושבת שהדבר היה תלוי יותר במפחה שהייתי נולדת אליה.אם הייתי נולדת לאותם הורים שגדלו אם אותם הורים וכו´ רק באזור שונה אני מאמינה עדיין שלא הייתי מצטרפת לחמאס או מתנגדת בצורה אלימה לישראל.אני מאמינה בלנסות לשנות רק מבפנים ובדרכים לא אלימות.כמובן שאני לא יכולה להתחייב לך-אולי הייתי נולדת לפעיל טרור? אין ספק ששלום יבוא רק בדרך מדינית אבל כשאני חושבת על זה-גם כשיקומו 2 מדינות לא הרבה ישתנה.הצמיחה הכלכלית תהיה מוגבלת,העוני ימשך,המחסומים ישארו וכתוצאה מזה עדיין יהיה טרור רק שהוא יהיה פחות על רקע לאומני ויותר מאבק על משאבים

יהודה 100

New member
לגליה ככה

האם השלום עם גרמניה ויפן בא בדרך מדינית?

galia.

New member
למה ככה?

לגרמניה וליפן גבול משותף? אומנם עברו 4 שנים מהבגרות בג"ג אבל לא זכור לי...

למעלה