אי אמון בממשלה

אי אמון בממשלה

סיעת מרצ שהתכנסה אתמול לישיבת חירום מיוחדת החליטה להגיש הצעת אי-אימון בממשלה בעקבות החלטתה להכריז על הרשות הפלסטינית כיישות תומכת טרור. מרצ קוראת למפלגת העבודה לעזוב את הממשלה ולא לתת יד להדרדרות שתוביל למלחמה.

אלעד2

New member
תשמע, בוא תנצל את הזמן.

חבל לך על הזמן, כל עמישראל שומע חדשות. מה דעתך לנצל את הזמן שיתווסף לך לארגן תנועת מחאה המונית שתקרא:"פלשתינים נגד טרור מכל צד". התנועה תחרות על דגלה את עקרון החינוך לפתרון סכסוכים ללא רצח ילדים במדרחובים. אל תיכנס כמובן לשטחי אי כי לא תצא חי, תוכל להשתמש באינטרנט ובכלי התקשורת. מה?

.המוסד

New member
אם היית ילד גרמני בשנות השלושים

מה היית עושה? קרוב לוודאי מצטרף לנוער היטלר, לא כי אתה נאצי, פשוט יותר מתשעים אחוז הצטרפו לנוער היטלר, אז מה? צריך להבין את הגרמנים? לא, גם את הפלשתינים לא צריך להבין אז די עם ההשוואות הטיפשיות האלו, אבל אם באמת היית צעיר גרמני בשנות השלושים והופקדת על אחד ממחנות ההשמדה, מה הייתה עושה? יש לך תשובה נדב?

איזה יהודי סטריאוטיפי

עונה על שאלה בשאלה. ברגע שאשמע תשובה על שאלתי אני מתחייב לענות על שאלתך

.המוסד

New member
זה מעט קשה, אבל אם הייתי ערבי

קרוב לוודאי שהייתי יושב בבית מובטל ומקלל את היהודים, לפחות כך הרוב עושה, ואם לא איכפת לך אוסיף עוד כמה שאלות א.מה היה קורה לו היית נולד לעראפת? לאחמד יאסין? להיטלר בעצמו? מה קורה אם היית מחבל? היית מחבל, אבל אתה לא כזה, אתה יהודי, סטריאוטיפי אמנם אחד שמתחמק מעצמאות ושונא את החירות המדינית אבל יהודי, זה מה שיש, אנחנו זה מה שאנחנו ועל כך יש להודות לאלהים

גם אני יודע לענות

טוב אז ככה, אם אני הייתי נולד להיטלר, ערפאת, אחמד יאסין הייתי הולך ומצטרף לאירגון השלום. לגבי זה שאני יהודי - נו טוב, לא אני בחרתי

El Duche

New member
ועדיין הייתה אתה?

אם הייתה נולד לאחד מהאישים הללו, לא הייתה אתה. לא רק שלא הייתה אתה מבחינת הגנום, אלא גם הייתה מקבל חינוך שונה, הייתה חי חיים אחרים ויתכן אף לא הייתה מעריך ימים מספיק כדי לעסוק בסכסוך הישראלי - פלשתינאי. ולא רק זאת. אני דוגל ברעיון הגורס כי כל אדם הוא מה שהוא רק בגלל השפעת הסביבה עליו. למרות שכל אדם נולד עם נטיה או כושרון מסוים, ניתן לקדם או לחילופין, לדכא יחוד זה. איך אתה יודע שלא הייתה נאצי? איך הייתה יודע שלא הייתה מתפוצץ במדרחוב? בתשובתך לא רק עניתה ל"מוסד", אלא גם פתחת דיון פילוסופי שלם ומעמיק המתיחס לכל אדם ואדם באשר הוא ולא רק לתושבי ארצינו הקטנה. במילים אחרות, ובגסות - תחשוב טוב טוב על מה שאתה כותב!

sandchicken

New member
וזה מפי אדם

שתוכניתו המדינית כוללת להפוך את הערבים לקומפוסט...

El Duche

New member
אכן כך!

אסור להצדיק את הפגיעה בנו (כמו אנשים מסוימים המצדיקים פגיעת פלשתינאים בנו) אך את הדרך יש לאמץ (חלקית - השיטות שלהם לא יעילות במיוחד היום)! כתבת "ערבים" במקום "פלשתינאים". אני אניח שזו היתה טעות רגעית, ולא בורות מתמשכת. אינני נגד ערבים - אני רואה בהם עמים (תלוי איך אתה מגדיר ערבים - יש ערבים שהם עם אחד, למרות שיש להם מספר מדינות) לגטימיים עם דרישות לגטימיות כלפינו. אינני רואה בהם סכנה קיומית - קבוצה הנאבקת באגרסיביות מופרזת על שטח שעליו גם אנחנו נאבקים. אני גם לא רוצה לפגוע באוכלוסיות אחרות (הלא-יהודיות והלא-פלשתינאיות) שישבות בתחומינו! כל אדם המוכיח את נאמנותו הבלעדית למדינה - מבחינתי, צדיק.

sandchicken

New member
אבל כשאתה מחסל פלשתינאים כעם

אתה לא נותן הזדמנות לפלשתינאים שכן מוכנים להיות נאמנים למדינה. וכן, יש דבר כזה. ברגע שאתה פוגע בקבוצה כקבוצה - אתה שולל מפריטיה את ההזדמנות להראות נאמנות למדינה - כך שאתה פוגע גם ב"צדיקי סדום" (ע"פ שיטתך, ע"פ שיטתי המרכאות כפולות ומכופלות). אני אגב - מצדיק את המלחמה של הפלשתינאים בצה"ל - שים לב, בצה"ל - ולא באזרחים. בכל זאת באופן רגשי אני נגד מלחמתם בצה"ל. ובאופן שכלי - אני חושב שהמלחמה נגד צה"ל לא תועיל להם.

El Duche

New member
האם פלשתינאי ילחם באחיו הפלשתינאי

העימות שלנו עם הפלשתינאים הוא עימות קיומי. אף אחת מהצדדים לא יוכל להגיע לשלמות טריטורילית בלי להפר את שלימותו הטריטורילית של שכנו (או ע"י לקיחת חלקים עצומים, יחסית, מאדמת שכנו). במצב שכזה כל פיתרון שאיננו אובסולוטי יוביל לעימותים נוספים בהמשך. יתכן ויבוא היום יהודי יוכל פלפל של אבו עלי בעזה, ופלשתינאי יתפס במעלות מצודת זאב. אך ברור לכל שחלום זה מאוד לא מציאותי, ומימושו (אם הוא אכן יתממש) יקרה בעוד שנים רבות מספור. זהו מצבינו העגום. לכן אנו חייבים להיות מוכנים לכל צרה שלא תבוא. אנחנו חייבים להיות תמיד מוכנים למצב מלחמה. אך מה יקרה כאשר המלחמה כן תגיע? האם הפלשתינאים היושבים בתוך הקו הירוק (ערבי-ישראל שמם) יצעדו בראש צה"ל להילחם באחיהם (נניח והחוקים הלאומניים הקיימים היום יבוטלו)? לא! תמיד רוב רובם יתקעו לנו כעצם בגרון ויאיימו עלינו מתוך תוכה של המדינה! איך אני יכול לסמוך על פלשתינאי שיגן עלי? איך אני יכול להפריד בין פלשתינאים ישראלים לבין פלשתינאים אחרים? איני יכול! קיים רק פתרון אחד לסיוט בו אנו חיים! ואם קיימים פלשתינאים הנאמנים לישראל (אתה מכיר כמה? אתה מכיר מישהו שמכיר? אתה מכיר מישהו שמכיר מישהו...) - אתם הסליחה, כי הם, כנראה, יהיו הקורבנות הראשונים! "אני אגב - מצדיק את המלחמה של הפלשתינאים בצה"ל - שים לב, בצה"ל - ולא באזרחים. בכל זאת באופן רגשי אני נגד מלחמתם בצה"ל. ובאופן שכלי - אני חושב שהמלחמה נגד צה"ל לא תועיל להם." מעניין. אם ליבך עם צה"ל ושכלך לא רואה שום תועלת המאבקם, איזה צד בך מצדיק את מאבקם? האם התת-מודע שלך שולח מסרי עידוד לעם הפלשתינאי? או שמא זה האל-מודע אשר מוליך אותך כתף אל כתף עם המאבק הפלשתינאי? אם התושבה לאחת מהשאלות הללו היא כן, אזי ידידי, אתה הוא מגדולי הפסיכולוגים בכל הזמנים! לא רק שפיצחת את רזי האל-מודע, אתה עוד עשיתה זאת לאל-מודע שלך!!

sandchicken

New member
אומנם באיחור, אבל...

איך אתה יכול? על ידי חינוך והשקעה בתשתיות במגזר הערבי, על ידי הפיכת ערביי ישראל לאזרחים מלאים במדינה, הם גם יהיו, ברובם אזרחים נאמנים. חלק גדול מהאנטגוניזם שיש להם כלפי המדינה, מקורו בהזנחת ובקיפוח מגזרם - לא רק מבחינה כספית, אלא גם מבחינה אנושית - כאשר נותנים לערבי להבין שדמו סמוק פחות מדמו של יהודי - הרי שאי נאמנותו מובטחת. לעומת זאת, כאשר אתה מזהה את הערבי עם המדינה בקצת יותר מאשר חיובו לשלם מיסים ולדבר עברית או אז אתה גם מרוויח את נאמנותו. אתה, אגב, לא עומד תחת נטל ההוכחה של הפתרון שלך (ועליך נטל ההוכחה - כי אתה מבקש לפגוע באנשים חפים מפשע) - אתה מסתמך על תחושות בטנך, שאולי הן נכונות, אך אתה צריך לגבות את דבריך בראיות כבדות משקל. באשר לדבריי הקודמים: ליבי אינו עם צה"ל אלא נגדו, ליבי עם חיילי צה"ל (אני מקווה שאתה מבין את ההבדל). באופן מוסרי אני תומך בהתקוממות פלשתינית, אם כי אינני רואה בהתקוממות הנוכחית רלבנטיות. קאפיש?

El Duche

New member
תתעורר! אנחנו מדברים על פוליטיקה!

לא ניתן לתת הוכחה חד משמעית! ניתן להאריך סיכויים, לבדוק את היתרונות (הרבים) מול החיסרונות (הפחותים) ולהחליט על החלטה המתבקשת! פןליטיקה, בשונה מתחומים אחרים, היא כולה עוסקת בבני אדם ויחסי הגומלין ביניהם. אין הגיון פנימי בפוליטיקה. ניתן, אומנם, להסביר את ההיגיון העומד מאחורי צעד זה או אחר, ניתן לתת נימוק פסיכולוגי לתופעה כלשהי, אבל לא ניתן לתת תשובה אבסולוטית לשום מקרה! משתמע מכך שאין, ולא יהיה, שום פתרון פוליטי המסתמך רק על הרציו. להלן מספר דוגמאות לכך, הלקוחות (איך לא?) מהודעה שלך: 1. "על ידי חינוך והשקעה...אזרחים נאמנים" - האם הטיעון הזה מסתמך על עובדות היסטוריות בדוקות, ולא על תחושת בטן? אתה סבור שכפי שהשוואת הזכויות והחובות גרמה, בעבר, "להתבוללות" של המיעוט ברוב, כך יקרה גם עכשיו? האם יש בידיך איזשהי דוגמא היסטורית שבה המיעוט, שנדרש להתמזג עם הרוב, יהיה גם אויבו הגדול והמסוכן ביותר של אותו רוב? הרי ברור לכל, שהפלשתינאים החיים בשטחים כמעט ולא שונים מאלו החיים בישראל. יתרה מזאת, אפילו אם תצליח לסלף עובדות היסטוריות כך שהן יתאימו לחלומך הסהרורי, לעולם לא תצליח להוכיח שאותם תהליכים שהתרחשו פעם יתרחשו גם עכשיו! 2. "לעומת זאת, כאשר אתה מזהה את הערבי עם...אתה גם מרוויח את נאמנותו" כל הכבוד! מצאת את הנוסחה שתהפוך את כל ערבי ישראל לידידינו. אני בטוח שאז גם לא יהיו שום בעיות לבקש מהם לשרת בצה"ל, במג"ב ובעוד ארגונים כיפיים שבזמן האחרון מזוהים יותר מכל עם מדינת ישראל. אך שאלה לי לך, כמה ערבים ישראלים אתה מכיר שיהיו מוכנים לתת יד לטבח בני עמם הנמצאים מצדו "הרע" של הגבול? אינני צריך לתת ראיות כבדות משקל - הן כבר קיימות! אתה רואה אותן כל אינתיפדה מחדש! צד לצד עם ערבי יש"ע (...זה כאן) מתקוממים ערבי ישראל, ושוטפים את הרחובות. כל התקוממות שלהם מאופיינת באלימות שלא מתגלה אפילו בהפגות של יקירך החרדים. קיימים ציבורים מדוכאים רבים בארץ. הבדואים והדרוזים, מצבם לא הרבה יותר טוב מזה של ערבי השטחים. האם אי פעם ראיתה אותם מקיימים הפגנה כה ברוטלית, כה רווית שנאה ומלאת חמס כמו ההפגנות של בני דודינו? פקח עינך! גבול דק מאוד מפריד בין מלחמתינו במחבלים ושולחיהם (לשון יפה לערבי השטחים) לבין מלחמה כוללת נגד כל הציבור הפלשתינאי. מתי הקו הזה יחצה? כשבמקרה (או לא במקרה) נחריב בית מגורים פלשתינאי בעזה, ונקבור מאות תחת הריסותיו? או כאשר נשרוף גן ילדים? או שמא, זה יקרה כאשר נהרוג את ראש הרשות דאז? אינך יכול לדעת. אתה לעולם לא יכול לדעת. והאם קיים פחד גדול יותר מהפחד בפני הלא ידוע? איך נוכל לחיות בצל אותו פחד איום ונורא? איזה תשובה אתה מציע? לשבת בביתנו החמים ולקוות שגם היום לא יתמוטט הסכר? איזו מדינה, איזה עם, איזה לאום יסכים לאותו מוות איטי שאתה גוזר עלינו? באופן מוסרי אתה תומך ב... מה? בהריגת אחיך? במות "חפים מפשע"? אתה נגד ההתקוממות הנוכחית, אבל אתה שוכח שמעולם לא היתה ולא היתה יכולה להיות התקוממות אחרת! אל תחשוב שאני מתנגד לכל התקוממות. חלילה וחס! אני בטוח שאם כל העם הפלשתינאי היה מאמץ את דרכו הנאורה של מהטמה גנדי, ופותח בשביתת רעב כוללת, לא היה לנו מנוס מלהסכים לכל דרישותיהם של הפלשתינאים. לאחר שנה, שנתיים, כמובן.

El Duche

New member
מחמוד הולך לגן...

... העצמאות. מצטער, שוב לא יכולתי להתאפק.

galia.

New member
שאלה לי אליך

איזה מאפיין בדיוק יש ברשות שהוא לא מאפיין של ישות טרוריסטית? ובאשר למשחק ה"מה היה קורה אילו" כבר הבעתי את סלידתי ממשחקים אלה ורק אומר שנולדתי ישראלית ואין ספק שלו הייתי נולדת פלסטינאית החיים היו שונים בדיוק כמו שהיו שונים לא הייתי נולדת למשפחה נוצרית עשירה בארה"ב. אבל אני לא.אז למצוא בזה תירוץ לפיגועים-לא לעניין

ובכל זאת

אשמח לשמוע את תשובתך לשאלה ההיפוטית - מה היה קורה אילו ? בעניי יש לזה יותר קשר ממה שאת נוטה לייחס. לפי דעתי את הפיגועים והטרור אפשר לעצור רק בדרך אחת - מדינית. כי בדרך הצבאית לא משנה כמה נהרוג ונחסל, כל עוד תהיה להם מוטיבציה תמיד יהיו מחבלים.

.המוסד

New member
רגע, אם הם לא יסכימו לדרך מדינית

אלא רק להרוג אותנו, אזי נגזר דיננו?

למעלה