איתרבות החינוך.

diday

Member
אח, נוסטלגיה

הייתי צריך לעלות לכפר חרוב. בצומת צמח עצרתי לכמה חיילי מילואים. אמרו יעדם - בסיס במרכז רמת הגולן ואני התנדבתי לעשות עיקוף ולא לעלות דרך חמת גדר. למעלה בגולן בצומת אפיק עצרתי. פני דרומה והם צריכים צפונה. היי, נהגוס, מה זה? למה אתה לא לוקח אותנו לבסיס? דרשו מספר פעמים ללא הועיל. כשירדו הבהירו לי בצורה ברורה וצחה מה הם חושבים על מניאקים בני זונות שכמותי.

ברור לך שאנחנו מקימים ביחד

את פורום "נפגעי טרמפיסטים בלתי מחונכים", כן? (בשם שכזה גם לא נעליב אף אחד, כי תמיד נוכל לטעון שה"לא מחונכים" מתייחס ל"נפגעים", או ל"טרמפיסטים", לפי רצוננו...
)

יחבא

New member
סתם שאלה קנטרנית

אז מה אם היא דתית, חרדית או לא יודע מה?

משל לבן מלך, שמצאו סריס המלך נוהג

כבן כפר... ______________________________________________________________________________ אמנם זה מכבר למדתי מה עמוק הפער שבין התיאוריה/ הרציונאל של שיטה למה שניתן למצוא אצל ממשיה בפועל, אבל נדמה היה לי שכאשר גדלים תחת שיטה ה(מצהירה על עצמה כ)מבקשת לברוח מרוח ה"מגיע לי" המפורסמת שגנגי תארה (קרי- יהדות) באמצעים כה מאסיביים (קרי-מצוות מעשיות יומיומיות) נדרש יותר זדון על מנת להגיע להתנהגות המתוארת, מאשר נדרש כאשר גדלים ללא אותה יומרה. (-שכאשר היא מגיעה לידי מימוש היא זוכה לתואר יותר מחמיא מ"יומרה". לעיתים זה קורה.)

אני די בהלם

מההתנשאות שבאמירה הזו. כלומר, אם היא היתה חילונית, ההתנהגות שלה היתה אולי מוסברת, שכן, אנחנו, החילונים, הרי רחוקים מהליות מחונכים ובעלי דרך ארץ...

כל אחד שומע את ההד של מה

שהוא חושב שהשני חושב. יש הבדל דק ומשמעותי בין מה שניסיתי להביע לפרשנות שלך. השתדלתי לשמור עליו, אבל גם לא להדגיש אותו במיני התנצלויות מאוסות. כשאדם, או קהילה, מצהירים על עצמם כמחוייבים לרעיונות מסויימים, יותר מתבקש לבחון האם הם עומדים בקריטריונים שהציבו לעצמם. העגלה החילונית איננה ריקה, אבל לפעמים, על פניו, היא פחות מוצהרת או מתיימרת. בפועל, בשני העולמות יש קשת עצומה של גוונים, וכן ניתן לפתח ציפיות מוגדרות מחילוני, כפי שלא ניתן לבטוח באחידות האסכולה הדתית.

eliUSA

New member
נכון את צודקת אבל...

יתכן שניתן היה למנוע את העימות אם היית מבהירה לה מלכתחילה עד היכן את מוכנה לקחת אותה.

יוסי ר1

Active member
נכון, אתה צודק, אבל...

נדמה לי ששירה העלתה את הסיפור בעיקר כדי לציין את הפער שבין אישה שהיית מצפה ממנה לאנושיות, דרך ארץ ותרבות על פי שנותיה, החברה ממנה באה ועיסוקה. ובמקום זאת נתגלתה העלוקה: "לעלוקה שתי בנות הב הב, שלוש הנה לא תשבענה, ארבע לא אמרו הון" (משלי ל' ט'ו). אין לי ספק שגם עם עלוקה ניתן להגיע להסדרים סבירים, אם זיהית מראש שמדובר בעלוקה. אבל מי ירצה להסיע עלוקה טרמפ?!

יוסי ר1

Active member
לא. ככל הידוע לי עלוקות משמשות

להקזת דם, וכן חומרים שמפיקים מהם משמשים כחומרים נוגדני קרישת דם בניתוחים.

eliUSA

New member
והקזה נועדה

להורדת לחץ הדם (כך לפחות האמינו בעבר) היום כמובן הקזה נועדה להורדת שירים

ביום רביעי

היה לי מקרה דומה עם גברת שהיתה צריכה להגיע מרמת אשכול לגילה, אלא שאותה גברת לא רק שמאוד הודתה לי בסוף הנסיעה, אלא גם כשהגענו לצומת פת שאלה אותי לאן אני ממשיכה וביקשה שאני אוריד אותה לפני הפנייה, כי היא צריכה לכיוון אחר ותמשיך משם באוטובוס. ולמה אני מספרת לך את זה? כדי שתזכרי שאת עשית מעשה יפה ושיש כאלה שיודעים להעריך מעשה יפה שכזה ואל תתני לגברת טועה אחת למנוע ממך לעזור לגברות אחרות בעתיד. חוצמזה, אל תשכחי שמעשים טובים את עושה רק למען עצמך ולא למען אחרים, אז הכרת התודה לא צריכה לשנות.

למה

"רק למען עצמך, ולא למען אחרים"? אפשר גם, לא? ומי כמו אלה שאין להם (או לא היה להם) רכב, יודע כמה סיוע כזה יכול להיות משמעותי מאוד לפעמים

כל השרשור המוזר הזה

לא היה בא לעולם, לולא היתה הגברת אשה חרדית. התירוץ שהושמע כאן כאילו "מצפים" מחרדים שיהיו מנומסים יותר מקבוצות אחרות הוא שדוף לעניות דעתי. י שכאן יותר משמץ של התנשאות. שירה לקחה ממישהי, היתה אי הבנה. הגברת הבינה משום מה שיקחו אותה עד הבית, יתכן ששירה הקשתה עליה במקום להקל. כל העניין היה צריך להסגר כאן מחוסר עניין לציבור. במקרה הגרוע יש כאן אשה אחת כפוית טובה. העובדה שהגברת מברכת כל כוס מים אינה מעלה ואינה מורידה. לפני כמה חודשים נתקלנו בטיפוס אחד גס רוח , עשיר מאד, שפגע בעובדת באיזה מוסד ממשלתי... גם שם סערו הרוחות על העשירים הגזענים וגסי הרוח... יש אנשים גסי רוח בקרב הדתיים ובקרב החלוניים, ואפילו, אגחה לכם, בקרב קוראי השירה וכותביה. הכרתי אישת יוצר מאד מפורסם, שהיטיב לתאר את רוח האדם, שהיה בחייו האישיים בריון גס רוח, שיכור מועד, מכה נשים, נמושה ועלוב נפש.

יוסי ר1

Active member
לתם, נאלץ לחלוק עליה בשתיים מטענותך

א, מדתיים אני מצפה שינהגו על פי כללי התנהגות ראויים, לא יהיו גסי רוח, וידעו להוקיר טובה - מעצם מחוייבותם למצוות, ללא קשר לכל קבוצת ייחוס אחרת. לכן אין כאן התנשאות. כשאתה מחנך את בנך לאכול כיאות ליד שולחן, זה לא אומר שאתה מתנשא על פרימיטיביים שזוללים כחזירים - זה רק אומר שאתה מצפה ממנו לנורמה מסויימת. יש ויש עניין לציבור ובמיוחד בפורום שעינינו תרבות בהתנהגויות של גסות רוח או של גדלות נפש. ודווקא הדיון הזה שאנו מקיימים כרגע, האם התנהגות נאותה תלוייה בחינוך או בטבע או בקבוצת שייוך, הוא לב ליבו של שיח בענייני תרבות. חילוני שמאלני גס רוח שכמותך! * (
סתם, הייתי חייב קצת התנשאות על הבוקר...
)

למעלה