איתרבות החינוך.

איתרבות החינוך.

לפני כשעה, לאחר הבחינה האחרונה שלי לתקופה זו, צעדתי עליצה וקלה במסדרונות הר הצופים, השוממים כמנהגם בזמן זה בשבוע. לפתע עצרה אותי אישה מבוגרת ומעט חסרת מנוחה, ושאלה אותי איך מגיעים לתחנת האוטובוסים היוצאים. בעודנו צועדות בכיוון משותף, שאלתיה למחוז חפצה. "פשוט", הסברתי, "אני עם אוטו, ואם אוכל לקרב אותך לשם, אז בשמחה". היא שמחה, ואני שמחתי. לא הכרתי את המקום שהזכירה, אבל אמרתי לה שאני נוסעת לכיוון המושבה הגרמנית. התברר שהדרך לביתה עוברת בגבעה הצרפתית, והסכמתי לעשות סיבוב קצר ולהורידה בסביבת הגבעה הצרפתית, הגם כי אינני נוסעת דרך סביבה זו בדרך קבע. משקידמה הגבעה הצרפתית את פנינו, ואך מרחק מועט לפני שהדרך הופכת פניה לבלתי עירונית ובלתי ידידותית לנהגים בלתי מתמצאים, שאלתי אותה לאן מועדות פניה מכאן. היא הנחתה אותי לפנות ימינה, לכביש הבין עירוני. בנימוס, אמרתי לה שזה הפוך לכיוון הנסיעה שלי, והצעתי לה שמכאן תיקח אוטובוס. (זה היה סמוך לתחנה.) הגיברת, מחנכת ומורה בישראל (בבית יעקב!!!), שנותיה כשנות אימי, אם וסבתא לילדים משכילים, התפלאה, שאני, מכרתה משכבר הימים, איני מועילה בטובי להתגלגל עימה עד סף דלתה. (בתקווה שמשם היא זוכרת איך מגיעים למטבח/ לשירותים) "...אבל אמרת שתקחי אותי!" היא יצאה ממכוניתי תוך שהיא ממלמלת משהו על כפרות... מיותר לציין שהיא לא הודתה לי. הקונפליקט בינינו היה יחסית נסתר, כי לו הייתי מבטאת את מה שהרגשתי באותו רגע לא נראה לי שהייתי מסתפקת במילים... ואף היא שמרה על ארשת מחייכת שלא שיקפה ולו קורטוב תודה. נפלא מבינתי, איך מי שבגדיה מעידים עליה שהיא מברכת לפני שהיא שותה כוס מים, ריקה מכל תודעה על מה שבזכות, ומה שבחסד.

בית יעקב או נוה יעקב?

לפי הכיוון ייתכן שהיא התכונה לנוה יעקב זה באמת לא נחמד מצידה אני לעומת זאת חייבת לציין משהו שה"בחסד" שלך הזכיר לי לפני כמה זמן עברתי בדרכי ביישוב חרדי סמוך לירושלים, וביציאתי עצרתי לכמה אנשים שעמדו ביציאה וביקשו טרמפ. עלו ארבע נשים (בדיעבד הסתבר שזה היה קצת יותר מדי לאוטו שלי, אבל הצלחנו בכל זאת). מתחילת הדרך ועד סופה חזרה האישה שישבה לידי לפחות חמש פעמים על האמירה - איזה חסד אני עושה איתן, שסייעתי בידן להגיע ירושלימה. ואני, רק חשבתי שעשיתי טובה קטנה. המילה חסד היתה לי קצת גדולה על זה. אבל אמרתי יפה בבקשה. יש מי שיודע להודות ויש מי שלא

לא יודעת מה הגודל של חסד אצלך

אבל כשאותי מסיעים לאן שאני צריכה במקום שאקח אוטובוס או מונית, אני רואה בכך טובה מאוד-מאוד גדולה.

גנגי

New member
נתמזל מזלה של הגברת

להסתופף תחת אותה קורת-גג-מתניידת איתך ולא איתי. אני, מן הסתם, הייתי מראה לה מאיפה משתין הדג, ובעיקר באילו נסיבות הוא משתין בקשת. לפעמים אני בהלם מהחוצפה של אנשים, מחוסר הגבולות שלהם, מהאמונה שלהם שבאמת מגיע להם שכל העולם יכרע לרגליהם וישרת אותם. אנשים חסרי ענווה מזן ה"מגיע לי" הופכים את העולם למחורבן, וחבל.

יוסי ר1

Active member
אנשים חסרי ענווה מזן ה"מגיע לי"

הופכים את העולם למחורבן, וחבל. לזה אני בהחלט מסכים. המקרה העצוב ביותר שקרה לי הוא זוג קשישים שעמד תקוע ליד רכבו בכביש ירושלים ת"א, ונראו די אבודים. עצרתי לידם לשאול מה הבעייה. הסתבר שהיה להם תקר, ולא היה להם מושג מה לעשות. הוצאתי את גלגל הספר שלהם (שבמזל היה תקין) וכלי תיקון, והחלפתי את הצמיג. כשסיימתי, בעודי מחזיר למקומם את הצמיג הנקוב והכלים, שמעתי את הישיש אומר לאשתו נו, תכנסי כבר לאוטו. לא הספקתי לטרוק את מכסה הבגאז, ואף הוא מיהר ונכנס למכונית, התניע וברח. כנראה פחדו שאבקש כמה שקלים שכר טרחה, אז אפילו להגיד תודה לא הספיקו, לפני שברחו. פשוט חרפה. אני לא הייתי מראה להם מהיכן הדג משתין, אבל כפייות תודה שכזו משאירה טעם מר להרבה מאד מאד זמן. וחבל מאד שכך.

יוסי ר1

Active member
נכון. אבל מצד שני קרו לי גם מקרים

הפוכים, שהשתפכות הכרת הטודה חיזקה את אמוני בעתיד החברה האנושית...

אכן מצער ../images/Emo141.gif

כשלעצמי, אני משתדל להימנע מאנשים חסרי מנוחה. גם למדתי, שלעתים קרובות חוסר מנוחה וחוסר הקשבה דרים בכפיפה אחת.

שירה כתבה "חוסר מנוחה".

ואני דימיתי לראות בזה סימן לצרות שעתידות לבוא. חוסר התחשבות - בוודאי. חוסר חינוך - אני לא כל כך בטוח.

renjintso

New member
זה בעיקר חוסר יכולת

לראות מעבר לעצמך ולצרכים המידיים שלך.

למעלה