איתן!!!!!!!

איתן!!!!!!!

אני לא מצליחה להבין מה לעזאזל הבעיה שלך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין לך מה לעשות בחיים חוץ מאשר כל הזמן להשתמש בציניות כלפי המפלגה<???????? היית חלק ממנה- בחרת שלא להמשיך זכותך!!!! אך בין זה לבין כל היום להעיר הערות בפורום של המפלגה! ????????? נו באמת!!!??? מספיק, עזוב אותנו לנפשנו! אנחנו נשתקם! אנחנו נחזור ואז- קרוב לוודאי - שגם אתה תרצה לחזור- אבל אז כולנו נגיד לך: "אמרנו לך!!!"

eitangn

New member
רונית!!!!!!!!

נתחיל בכך שפורום זה הוא ציבורי, מתוך בחירה. ציבורי פרושו פתוח לכל מי שרוצה. בכל רגע נתון אפשר להקים פורום סגור לחברים בלבד, ולחיות מנותקים. "אנחנו נשתקם! אנחנו נחזור ואז- קרוב לוודאי - שגם אתה תרצה לחזור- אבל אז כולנו נגיד לך: "אמרנו לך!!!"" - אמן, כן יהי רצון. רק שזה לא נראה כך. בנתיים יש התחפרות בהאשמת אחרים ולא בניתוח אמיתי וכואב. מה אני מנסה לעשות? לזעזע. אולי מישהו יתחיל לחשוב קצת אחרת. תעני עם היד על הלב, לא לי אלא לעצמך, האם שינוי על מסלול השתקמות? האם תוצאות המפקד לא מעוררות ספקות? ומה שמעניין זה שדווקא בפורום הנוער יש יותר דיונים נוקבים, אמיתיים, מאשר כאן. נ.ב., "היית חלק ממנה- בחרת שלא להמשיך זכותך!!!!" - זה לא תאור אמיתי. לא בחרתי לעזוב, אלא ששינוי התפרקה ואני בחרתי שלא להמשיך בחלק שבהנהגתו של לוינטל.

איתן!

הפורום ציבורי- נכון!!! אך לא יתכן שכל הזמן תעשה "רעש במערכת " אינך מאמין במפלגה?- זכותך, אך למה כל הזמן אתה מחפש להביע טרוניה??? למה כל הזמן לחפש אשמים? את מי לזעזע???? מי שכאן - מאמין בערכי המפלגה, נמנה בין מתפקדיה - ושואף לשלטון ליברלי!!!- אינך חש כך, זכותך! , אך לא יתכן שכל הזמן תכתוב כמה רון לא בסדר.... ומה אתה מנסה להשיג בכך שאתה מנסה לזעזע???? מה זה עניינך?????אני שמחה שאתה גולש גם בפורום הנוער, אך בינינו , איתן, מה אדם בגילך, מחפש בפורום של נוער?.... אני מציעה שתחפש לך במה להתעסק במקום לנסות לדכא 225 אנשים. אני חושבת שאתה מתחיל להתחרט, או שמא , אתה שליח זעם של מישהו אחר.. אין לי אלא להצטער בשבילך. רונית

vinney

Well-known member
כשהוא היה ילד קטן הוא לא הקשיב

לאבא ואמא כשהקריאו לו את הסיפור של "זאב זאב". הוא לא מבין שמרוב שהוא מנסה לזעזע כל יומיים, הוא פשוט הפך להיות טרול מן השורה שאף אחד לא מתעניין בדעתו.

mishauli

New member
"שינוי התפרקה" - לא! פורז ולפיד פי-

רקו אותה כשלא נבחרו לפי אותו התקנון שבעצמם יצרו וביצרו- בהנחה מוטעית שרק הם יודעים לנצלו לטובתם. הלכת עם הדיקטטורים, אז לפחות היה נאמן להם ואל תסתובב בין הרגליים של מי שדבקים בהנהגה שנבחרה - לטוב או לרע - בדרך דמוקרטית

adiavn

New member
טוב, זה לא מדוייק

זה נחמד להאשים את לפיד ופורז בכל צרות העולם, אבל בלי להתייחס לסיבה האמיתית לנפילת המפלגה אי אפשר יהיה לשקם אותה. אני חושד שלפיד ופורז לא היו נוטשים את שינוי שלפי סקרים מחזיקה עדיין ב-15 מנדטים, בניגוד למצב המפלגה כשהם נטשו אותה. אם ממש רוצים להאשים מישהו בפירוק המפלגה, הבוחרים אשמים. וזה מוביל לשאלה איך משיגים אותם בחזרה, והיא אינה קשורה ללפיד ופורז.

אשרת

New member
אני לא חושבת שהבוחרים אשמים.

צריך לצאת מנקודת הנחה שהבוחרים לא חייבים כלום לאף אחד, כולל לא לנו. לפני הבחירות הפנימיות בשינוי הסקרים כבר ניבאו ירידה חדשה לשינוי. אחרי הבחירות הפנימיות - הירידה היתה עוד יותר. הייתי מציעה לחשוב מה קרה שלפני הבחירות הפנימיות והחלפת ההנהגה של המפלגה הביא לירידת המנדנטים.

eitangn

New member
חלומות מול מציאות

15 המנדטים מעולם לא היו כוח אלקטורלי מזוהה עם שינוי. אולי 5. הייתה הצבעת מחאה שנוקזה אל שינוי, אך אין בהצבעה כזו נאמנות מצביעים. כך שמי שחושב ש-15 המנדטים היו בסיס, ופעולות או מחדלי שינוי גרמו לירידה - פשוט לא מבין את המציאות. אישית, אני הייתי שמח לגלות גרעין יציב של 5 מנדטים, שממנו ניתן לבסס גידול אמיתי. הצלחתה האמיתי של שינוי, שנמשכת עד היום, הייתה בהורדת הלחץ החרדי. עד היום אנו רואים כי דרישות ש"ס מתונות בהרבה מבעבר, והאגודה בחוץ. הצלחה זו, באופן אבסורדי, היא זו שהורידה את שינוי, שנאמר "הכושי עשה את שלו, הכושי יכול ללכת..." היה סיכוי לכ-4 עד 5 מנדטים, סיכוי שנמוג עם התפרקות שינוי (ולא אכנס לויכוח על האשמה).

אשרת

New member
זה נכון שזה אבסורדי...

שהצלחת של שינוי היא בצורה מסוימת גם אחת הסיבות להתרסקותה. אבל יש גורמים נוספים, למשל - מה באמת אורך חייהם של מפלגות מרכז ליבראליות במדינת ישראל לאור העובדה שרוב האוכלוסייה מאופיינת במסורתיות דתית.

eitangn

New member
ואוסיף

שקשה למפלגה ליברלית להתרומם כאשר לא קיים חינוך להומניזם ודמוקרטיה בישראל. בקושי יש כמה שעות לימוד עלובות על סדרי בחירות ומבנה הממשל.

איתן לידיעתך בנושא החינוך ההומניסטי

אני מורה לחינוך מיוחד והיום מחנכת כתה א' . דע לך כי למורה יש יד כמעט חופשית לבזוק תכנים שחשובים לו בשיעורים. אני- כמי שמאמינה בחינוך הומניסטי (נראה לי שדנו שנינו בעבר בנושא) יכולה לחדש לך כי אני לפחות , ואני מכירה עוד מורים רבים וטובים שעושים כמוני- בוזקת תכנים חשובים (לפחות שעתיים בשבוע שיעורים בנושא אזרחות, נתינה, עשייה, הבנת מוסדות במדינה וכו'...) אז נכון שבתכנית הלימודים הפורמלית יש מספר שעות מוגדרות ללימוד תכני בחירות וממשל, אך דע לך כי רב המורים מכניסים (אם דרך שיעורי מורשת, אם דרך שיעורי "100 מושגים" ואם בשיעורי חינוך), את כלל התכנים הללו לידיעתך.

eitangn

New member
טוב מאד, אך למרות זאת

מערכת חינוך ממלכתית לא יכולה להתבסס על רצון טוב של מיעוט מורים, אלא יש לבנות מערכת חינוך ולימוד בנושא בכל שנה מגן ועד סוף תיכון. הדיון הציבורי בנושא חוקה חושף פעם אחר פעם את הבורות המדהימה של רוב הציבור. האם תלמיד לומד לכל אורך שנות הלימוד נושאים כמו מגילת זכויות האדם של האו"מ, עקרונות של דמוקרטיות (אמריקאית, אנגלית, צרפתית...), תהליכי עליית משטרים דיקטטוריים, מלחמות אזרחים למען דמוקרטיה, ועוד... לכן גם מוכרים לוקש כמו "חוקה בהסכמה" לציבור, שלרובו אין כלל כלים להבין איזה לוקש מוכרים לו. לכן גם הציבור החילוני נטול כלים להתמודד עם הציבור הדתי, שבא מחינוך אידאוליגי מוכוון וממוקד, ואילו רוב הציבור לא מבין כלל שהומניזם ודמוקרטיה זו אידאולוגיה. החינוך הממלכתי אמור להיות כזה (ונזכור כי יש חינוך ממלכתי-דתי למעוניינים), אך אין תפישה האומרת כי החינוך הממלכתי הינו חילוני בהגדרתו (מעצם הקמת החמ"ד).אלא יש תמיד התרפסות בפני הפוליטרוקים הדתיים, המתחבאים תחת המושג "מסורת".

vinney

Well-known member
לא אבסורדי בכלל.

שינוי שמה דגש על נושא אחד בלבד, לפיד רכב עליו נהדר, אבל לוינטל לא השכיל לראות שהעולם השתנה כבר. לא הכל זה חרדים, וזה לא צריך להיות הדגל היחיד או המרכזי של שינוי. מפלגה ליברלית זה לא רק מפלגת אנטי לחרדים, כי ברגע שלחץ החרדים ירד - גם הצורך באנטי. בדיון על המצע העליתי מספר נושאים (שאגב העלתי אותם גם בתקופת הבחירות, ולצערי לא התיחסו אליהם, למרות שנתגלו כמאוד אקטואליים), וכדאי לשינוי לאמץ לפחות חלק מהם. לא הכל זה חרדים, וחרדים זה לא כל הצרות של מעמד הביניים בארץ.

gershon17

New member
אתה האשמת אותי עכשיו?!

אתה לא חושב שאתה חצוף? אחרי שכל מי שהצביע לשינוי ב-2003 חטף סטירה נוראית בפרצוף מההתנהלות השערורייתית של שינוי בקואליציה, אחרי ששינוי לא עמדה על קיומה של אפילו אחת מההבטחות שניתנו לה במו"מ הקואליציוני, אחרי שאפילו בהצבעה חסרת משמעות שרי שינוי לא תמכו בנישואין אזרחיים, אחרי ששינוי הסכימה לשבת בממשלה עם החרדים - אחרי כל אלה אתה מאשים את בוחרי שינוי בכך שלא הצביעו לשינוי שוב? חוצפן. ממש. הדבר המוצלח היחיד ששינוי עשתה במהלך שהותה בקואליציה היה לתמוך בתוכנית הכלכלית של נתניהו. בשביל זה לא צריך את שינוי - יש את הליכוד.

jak44

New member
אשמת הבוחרים

לא הבוחרים אשמים כאם הנהגת המיפלגה שקיבלה מנדט מהבוחרים על סמך תכנית שהוצגה להם ולא קוימה ובכך הביאה להיתרסקותה של המיפלגה וכל הדיבורים מסביב הם רק מסך עשן להסתרת המציאות האמיתית

לפי איזה סקרים? ../images/Emo12.gif

לפי איזה סקרים משינוי מחזיקה עדיין ב-15 מנדטים? הסקרים האיראנים?

הבנת הנקרא שלי מצויינת אשרת

אלא אם כן תטעני עכשיו שיכולות להיות פרשנויות רבות למשפט הזה: " אני חושד שלפיד ופורז לא היו נוטשים את שינוי שלפי סקרים מחזיקה עדיין ב-15 מנדטים"

אשרת

New member
מומלץ שתקרא שוב את ההודעה

בצורה נכונה. הכוונה שלו היתה , שבזמן שפורז ולפיד היו....

למעלה