איתמר פוגש ארנב

גאיליי

New member
איתמר פוגש ארנב

אז כפי שציינתי באחד השרשורים אני צריכה להכין השבוע עוגה עם סצנה מאיתמר פוגש ארנב. הסצנה שבחרנו (גאיה שחוגגת 6 ואני) היא סצנה של קרחת ביער בה נמצאים איתמר והארנב. אחרי שקראתי את שרשור הארנב השוקע איבדתי את הבטחון לגבי העצים. איך לחבר אותם למשטח הבצק שמכסה את העוגה? הם יחזיקו מעמד? מה עדיף, להכין לחוד את הגזע ולחוד את החלק העליון של העץ ולחבר אחרי יבוש עם מקרוני או מקל סוכר שאכין? אשמח לשמוע מה הכי מומלץ להצליח במשימה. תודה!!!

גאיליי../images/Emo24.gif אולי תתני קצת יותר

פרטים על הסצנה עצמה(או יותר טוב תמונה)וכך נוכל לעזור יותר ולכוון אותך...

גאיליי

New member
אין לי סורק אבל אנסה לפרט

על העוגה יהיה משטח בסגנון שיש של גווני ירוק כמו שלמדתי אצל טל. מסביב על העוגה יהיו עצים: גזע והחלק העליון יהיה בצורת "ענן" ובמרכז העוגה יהיה ארנב ומולו יעמוד ילד (איתמר). חשבתי להכין את כל מה שעומד על העוגה מחר ולשמור בקופסה אטומה במקרר. האם עדיף להכין את החלקים של הארנב ושל העצים ושל איתמר בנפרד, לייבש ואז לחברם זה לזה? האם אפשר לעשות זאת בלי cmc? או שאני צריכה להכין את הארנב למשל מחלקים ולחבר ישר זה לזה ואם כן איך לדאוג שזה לא יתמוטט לייבש בשכיבה? האם אני יכולה לשמור את זה במקרר ולהוציא יום לפני ולחכות כמה שעות ואז לפתוח את הקופסה? זה יהיה בסדר? או שאני לא חייבת בכלל לשים במקרר? זה לא יתקלקל? (ההגיון אומר שלא כי גם בצק סוכר לא מתקלקל מחוץ למקרר. יש לי עוד שאלה, אנחנו מכינות הפתעה לילדים בסוף עוגיית חמאה בצורת ארנב לפי מתכון שלך גלית ומקשטות עם רויאל אייסינג. האם אפשר להכין זאת יומיים לפני? יש לי מקלות נייר כאלו שמחברים לתבניות שממיסים בהן שוקולד. האם אני יכולה לאפות את העוגיות כשהמקלות האלו בתוכן, זה לא ישרף? כי נראה לי ששיפוד יכול להוציא סיבים בבצק וזה מסוכן לדעתי. תודה רבה!

אוקיי עם תמונה זה קצת יותר פשוט

מה שאני הייתי עושה, זה מכינה את העצים בדו מימד, כלומר מרדדת בצק בעובי של 7-8 מ"מ חותכת צורה של עץ(אפשר לצייר קודם על נייר) ונועצת בתחתיתו מקל של סוכריה, נותנת לייבוש 24 שעות(הופכים באמצע)ואז צובעת משני הצדדים בצבעים המתאימים, כך תוכלי לנעוץ את הסוכריות עצים הללו בעוגה ללא חשש שיתמוטטו וגם לחלק לילדים כסוכריות אחר כך, את הדמויות את יכולה גם לפסל עוד קודם.

osni

New member
את יכולה להכין את הארנב כבר היום ,

שוכב עם הרבה קורנפלור מתחת כדי שלא ידבק , ניתן להכין אותו בשכיבה ואז להרים אותו לאחר שיתייבש. ניתן להשאיר מחוף למקרר , לא יקרה כלום. לחבר את הארנב לעוגה עם מעט רואיל אייסינג. לגבי עוגיות אני הכנתי יומיים לפני , וחלק קבלו את העוגיות אחרי שבוע והיה טעים מאד מאד. לגבי המקלות - אין לי תשובה.

אולי את העצים את יכולה להשעין מסביב

לעוגה. את איתמר את יכולה גם לפסל כבר היום, לנעוץ בו פסטה ואותה לנעוץ בעוגה. מיכל

גאיליי

New member
תודה רבה רבה לכולם../images/Emo25.gif

אסני, את השארת את העוגיות עם הרויאל עליהן מחוץ או בתוך המקרר? גילגולית, אני צריכה לחשוב על הרעיון שלך, בדמיוני בניתי את העצים אחרת וקצת קשה לי להתנתק מזה....

osni

New member
העוגיות נעטפו בנייר צלופן ונשארו

מחוץ למקרר , כמה ימים . אפילו עד היום . מחר מישהי צריכה לקבל 5 מאותן עוגיות מתנה.

גאיליי

New member
איזה מתוקות!!!

זה בנוי על חלבון, לא נראה שזה יכול להתקלקל אחרי כל כך הרבה זמן?

שנהבית1

New member
../images/Emo60.gifנראה מרשים מאוד

הי OSNI רציתי לשאול איפה את קונה את הצלופן השקוף אני מצאתי רק צבעוני תודה רונית

osni

New member
קניתי גליל של 200 מטר לפני שנתיים

בערך ב-200 ש"ח וזה טוב לי לכל העטיפות , של עוגות , עוגיות , מתנות .... קניתי בהנגר גדול במשמר השבעה , מוכר ציוד לחניות ...

גאיליי

New member
הנגר של ציוד ואת לא מספרת לנו??

צוק צוק צוק. איפה זה משמר השבעה?

osni

New member
לא זוכרת את השם , זה היה מזמן ,

ההנגר נמצא על כביש שמקביל לכביש ירושלים. יש להכנס פנימה לתוך הישוב. אנסה לברר במשך השבוע.

שלויימה

New member
לגבי האפיה עם המקלות/שיפודים

נראה לי שניתן לאפות איתם (הרי על האש הם נמצאים בטמפרטורה הרבה הרבה יותר גבוהה, וממש על אש חשופה) נדמה לי שגם קראתי איפה שהוא שכך מכינים את העוגיות ואפילו יש תבניות מיוחדות שיש חריצים מיוחדים למקלות.

דלית 3

New member
אפשר להכין סוכריות על מקל בצורת ארנ

ארנב. אני עשיתי סוכריות דובונים וחילקנו בסוף הערב והתקבל בשמחה. לדעתי, פחות עבודה ואין בעיה של שמירה לאורך זמןץ

שלויימה

New member
העוגיות מצופות? אפשר קצת פרטים?

כל כך חמוד שאין מילים. אודה לך על הסבר.

osni

New member
עוגיות אפויות , מצופות ברואיל אייסי

אייסיניג , תודה !

למעלה