איש הקוביה -

איש הקוביה -

ספר נחמד מאוד,לעתים קצת מעייף אבל בהחלט ספר מעניין. הנרי מילר-אהבתי את חוג הסרטן , משעשע ,אנושי וכתוב בצורה קולחת ועניינית(לא שענייניות היא בהכרח תכונה טובה לסיפור אך במקרה זה התלהבתי מהיכולת לספר סיפור מורכב וגדוש מחשבות וגם לא לסטות יותר מדי-מצטער את "תאונות " של יעל הדיה ממש לא אהבתי וגם אחרי "זכרון דברים" היה לא קל לעקוב אם כי מאד התחברתי לדמויות ובעיקר לישראל. מול היערות- סוריאליסטי וחכם. האמן והמרגריטה-נשברתי לעת עתה בנוסף התחלתי עכשיו את מרסל פרוסט ואת "נער קריאה" של הגרמני המרצה למשפטים ,שניהם ספרים מצויינים.

sisyphus

New member
למה נשברת מ...

'האמן ומרגריטה'? אני מצאתי אותו מרתק, משמשע, אבל עם זאת ביקרותי ומתוחכם מאוד. לפני שנים קראתי את 'השטן במוסקבה', שהוא כידוע התרגום הישן של 'האמן...', ובהשוואה לנוסח המלא הוא פשוט קטוע וחסר בצורה מדהימה. הדבר היחיד שהפריע לי מאוד היה הדמיון בין השמות הרוסיים. איך הם יכולים לבטא את שמותיהם בלי לשבור את השיניים זה עניין אחד, אבל שיש הבדל של אות אחת או שתיים לכל היותר בשמות של בערך כ-20 דמויות זה כבר מסובך. גם ב'החטא ועונשו' זה נוראי. מ'נער קריאה' לא נהנתי במיוחד. הרגשתי שהוא עוד ספר... לא אחד מאלו שיזכו במקום על המדף שלי כמו אלו שאחזור אליהם מיליון פעמים. לגבי 'בעקבות הזמן האבוד', כל-כך הרבה זמן אני חושבת שאני צריכה סוף-סוף לקרוא אותו, אבל תמיד משהו אחר שובה את ליבי בספרייה...

למעלה