איש המערות...

ganbarimasu

New member
איש המערות...

כל מי שמכיר אותי יודע שאני אדם מאד מאד לא תוקפני. אפילו עדין מדיי יש שיאמרו. למרות שאני מתאמן שנים בקראטה, וגם בנעוריי התאמנתי בקראטה, ואני רחב כתפיים ויש שאומרים די מאיים בחזותי, לא "הלכתי מכות" מאז גיל 17 וגם אז זו הייתה סיטואציה שנכפתה עליי. אני לא אוהב עימותים בכלל. גם לא מילוליים. איש מאד לא אגרסיבי. והנה, היום, הייתה לי שיחה עם אשתי שבמהלכה דיברנו על משהו שקשור לעימות כלשהו תאורטי, ואשתי אמרה לי שהיא "לא רוצה לבקר אותי בבי"ח". שאלתי אותה אם היא חושבת שאני תמיד אהיה זה ש"יגמור" בבית-חולים במצב של עימות, והיא אמרה לי משהו בסגנון של "אתה חושב שאתה יכל לנצח את אח שלי במכות? הוא הרי ממש עצבן...!". באותו רגע הרגשתי את כל גבריותי מצטמקת לכלל אמבה חד-תאית עם נטיות אובדניות. אשתי מעולם לא ראתה אותי בעימות (מילולי או פיזי). ופתאום הבנתי שהיא חושבת שהיא חיה עם חלשלוש ואולי פחדן. וזה לא משהו מודע. היא הרי תמיד אומרת לי שהיא מעדיפה שלא אכנס למריבות, וכשאני מתעצבן על מישהו בכביש (ובישראל זה קורה לצערי...) היא אומרת לי תמיד שלא כדאי להתעצבן, ושהיא אוהבת אותי "דווקא" בגלל שאני כזה רגוע ושליו. אבל הבנתי פתאום שכנראה עמוק בלב היא חושבת שאני אפרוח. ופתאום מצאתי את עצמי היום הולך ומישהו חוסם לי את הדרך במדרכה. אמרתי לו "סליחה" והוא לא זז, אז "דחפתי אותו בעדינות" הצידה והמשכתי ללכת. זה משהו שמעולם לא עשיתי. וכשהוא פנה אליי בכעס הגבתי כמו "ערס" מצוי והתעמתתי איתו וזה הגיע כמעט לכלל מכות. ובחיי שבאותו רגע הייתי בתוך שנייה מוכן להכנס באימ-אמא שלו, אבל הוא נמנע בסופו של דבר אז גם אני. ואני עד עכשיו רועד גם מכעס וגם מעצם המחשבה על מה שיכל היה לקרות. וזה כל-כך לא אני. וכל זה רק בגלל שהרגשתי בלב את הקריעה המוזרה הזו של אגרוף בגבריות כי "אולי אשתי חושבת שאני לא מספיק גבר". זה כל כך מוזר לי. בא לי ממש להקיא. יש לי בחילה. כנראה שעמוק בפנים כולנו אנשי מערות, אבל כשזה יוצא לפני השטח וזה לא תואם את האישיות שלנו זה מרגיש ממש ממש רע!

floppy disk

New member
טבעי, אבל צריך לנסות להתגבר על זה

קרה לי מקרה דומה לפני שבוע. יצאתי עם ידידות שלי ועם חבר של אחת מהן. איכשהו ידידה שלי התעצבנה עלי ואמרה לחבר של הידידה אחרת (במליצה כמובן) 'להרביץ' לי. אני צחקקתי כי לא היה לי ספק שהחבר הזה לא מהווה עלי שום סוג של איום. ואז היא אמרה "מה אתה צוחק? הוא יכול להרוג אותך, הוא יותר גבוה ממך" (ומדובר ב5 סנטימטרים בערך). גם לי באותו רגע נפגע האגו. אבל כאן מגיעה הבחירה. בעוד שאתה בחרת להעלב ולקחת את זה כל כך קשה עד שדחפת מישהו ברחוב בלי סיבה אמיתית מאוחר יותר כדי לפצות את האגו שלך, אני בחרתי לקחת את זה ברוח טובה ולהבין שזהו ההיגיון האנושי. לדעתי, כמעט תמיד מי שיותר גדול (פיזית) ו/או תוקפני יעלה באופן תת מודע(או מודע) אסוציאציה של כוח וחוזק. הגדולים פחות והרגועים יותר עלולים להיראות לסביבה חלשים יותר. בכל מקרה, אני חושב שאתה צריך לחזור לעצמך ולהיזכר מחדש במטרה שלשמה אתה מתאמן (שאני די בטוח שהיא לא להראות ביריון). את אישתך אתה כבר לא צריך להרשים, הרי היא כבר אישתך :) הוס!

Boogieman

New member
מה להתגבר מה?

בפעם הבאה שמישהי תרצה אותך איש מערות, תן לה נבוט בראש ותגרור אותה למערה.

../images/Emo140.gif נשימה עמוקה...

קודם כל תודה על הפתיחות, הכנות, השיתוף, והמודעות העצמית הגבוהה שלך
אני חושבת שזה קורה לכולם, וזה דבר טבעי ובכלל לא חריג. הרצון שלנו לקבל מהסביבה הקרובה את החיזוקים הכי גדולים שיש, והרצון להיות "רמבו" במיוחד כלפי אשתך. בכל מקרה אני אמעיט במילים, ואני יודעת שאתה אב לילדים, אז שכתבת, ישר עלה לי שיר שהילדים שלי ממש אוהבים לשיר, וכמה שהוא פשוט, ככה הוא נכון ומופלא: אני תמיד נשאר אני עוזי חיטמן מילים: דתיה בן דור לחן: דתיה בן דור לפעמים אני עצוב ולפעמים - שמח. לפעמים אני זוכר ולפעמים - שוכח. לפעמים אני שבע לפעמים - רעב, לפעמים אני כועס ולפעמים - אוהב. אבל אני תמיד נשאר אני תמיד נשאר אני תמיד נשאר אני! לפעמים אני גדול ולפעמים - קטן. לפעמים אני גיבור ולפעמים - פחדן. לפעמים אני ביחד לפעמים - לבד, לפעמים אני באמצע לפעמים - בצד. אבל אני תמיד נשאר אני תמיד נשאר אני תמיד נשאר אני! לפעמים אני כינור ולפעמים - תופים. לפעמים אני קייצי ולפעמים - חורפי. לפעמים אני עצלן ולפעמים חרוץ, לפעמים אני מתוק ולפעמים - חמוץ. אבל אני תמיד נשאר אני תמיד נשאר אני תמיד נשאר אני! לפעמים אני חכם ולפעמים - טיפשי. לפעמים אני ראשון ולפעמים שלישי. לפעמים אני תופס ולפעמים - תפוס, לפעמים אני ענק ולפעמים - פספוס. אבל אני תמיד נשאר אני תמיד נשאר אני תמיד נשאר אני!

אתה קצת מתבלבל

אגרסיביות ויכולת טכנית להביס מישהו הם שני דברים נפרדים לגמרי. גם אגרסיביות בחיי היום יום ואגרסיביות בקרב אימון או בסיטואציה של הגנה עצמית הם שני דברים שונים לגמרי, מרגישים את זה באינטואיציה, בגלל זה הרבה מדריכים לא"ל שהם גם "אבו-עלי" עושים רושם מאוד מגוחך. גם במה שאתה כותב וגם במה שענו לך כאן ובפורום השני יש נסיונות להתמודד עם הדיסוננס הזה שיובל כתב עליו לפני כמה ימים, שנובע מאי ההבנה הזו. אני ועוד רבים כמוני לא מרגישים צורך להפגין אגרסיביות מיותרת ביום יום ועדיין בטוחים ביכולת הטכנית שלנו. אצלי זה מגיע מדי הרבה קרבות אימון אגרסיבים יותר ופחות שעשיתי ואני ממשיך לעשות. יכול להיות שזה מה שאתה צריך, ובסוף תצליח להפטר מהתחושה הזו שצריך להיות "גבר". אני מקווה בשבילך

Nickelstickz

New member
Menhood

How do you actually measure your manhood ? is it the size of your …..? or the no. of children you have ? or maybe is the no. of people you kill or injure ?or maybe your success with the other sex? , I know guys which are the “poster boy” for Rambo films , that cry like babies as soon as the shit hit the fun, I know guys that you probably do not even look at them at a sort of a challenge ( GM Nick Elizar is one of them – shorter then my 12 year old ) how ever as soon as you look at his eyes you know you are looking at the face of death itself, my advice to you is simply to move on in life , keeping looking for challenges for “so called” measuring your manhood will prove it self very frustrating and can lead to criminal record, injury or even death, a man for me is a good provider for his family , a good father and a contributor to his society , honest and respectful and if you wife do not think so , then she can always go and find herself the cave man …

amir_aikido

New member
תלמד את עצמך את הלקח

אתה רואה שבדיעבד הרגשת עם זה רע, והתנהגות כזו איננה מתאימה לך, קח אוויר, תמשיך הלאה ורק תזכור זאת לעתיד. אמיר

החרב שלעולם אינה נשלפת

ה ע י ק ר זה מה ש א ת ה יודע שאתה. אח"כ: כל ה-
ואפילו (אל תיעלב) אישתך - שיקפצו. אשר לגליצ'ה שלך: גם לך מותר לפעמים... קבל בזאת מאיתנו פתק שזה בסדר.

tiger claws

New member
אתה מתערב בחיי היום יום שלה

ואומר לה איך להתנהג?(לא נראה לי) זו רק עצה ואני מקווה שלא פגעתי בך או בה.........

מטאטא

New member
אגב מערות...

פשוט הקרינו את מלחמת הכוכבים 5 אתמול, ולא יכולתי שלא להיזכר בקטע הנפלא הזה. גם כאן יש מערה, אמיתית וסימבולית כאחד: (לוק ניצב ליד מערה חשוכה ומאיימת.) לוק: משהו כאן לא כשורה. (יודה יושב על ענף ומשחק עם המקל שלו בעפר.) לוק: אני מרגיש קור. מוות. יודה: המקום הזה... הצד האפל חזק בו. זהו מקום של רשע. פנימה עליך להיכנס. לוק: מה יש שם? יודה: רק מה שתיקח עימך. (לוק מסתכל על המערה והעצים. הוא מושיט יד לעבר חגורת הנשק שלו.) יודה: כלי הנשק שלך... אתה לא תזדקק להם. בסופו של דבר, לוק לוקח את הנשק שלו, נפגש עם דארת' ויידר, ובקרב קצר כורת את ראשו. הראש הכרות מתגלגל, והמסכה שלו מתפוצצת. בפנים רואים את ראשו הכרות של לוק עצמו. * * * * * * * * * * * * * * * * * * יש לי הרגשה שביקרת במערה שלך, ונראה לי שרוב המפגשים עם עצמנו הם, בסופו של דבר, דבר חיובי מאוד. אל תרד על עצמך.

סאגת אמנויות לחימה במלוא מובן המילה

זה לא רק בגלל ה"פורס" (הוא כמובן הצ'י), הנשקים, טכניקת הקרב והלבוש (מעין גי בעצם) כי אם ציר העלילה סביב מלחמת הטוב מול הרע המתחוללת בפנים הנפש... ומסביב: ייפי האימונים, הקשר בין לתמיד למורהו וכו'. ויודה: יודה הוא ללא ספק המורה של כל הזמנים: מראהו מגוחך... הוא מופיע לראשונה כזקן שוטה המתגלה אט אט (סרט אחר סרט) בגאוניותו ועוצמתו... שגם לה - יש גבולות המאפשרות תבוסה... הרבה יותר מסתם מדע בדיוני.

למעלה